Zoom Video Communications aandelen kopen

Wanneer je het nieuws hebt gevolgd tijdens de coronapandemie, dan ken je het bedrijf Zoom Video Communications waarschijnlijk wel. Dit bedrijf was duidelijk één van de winners van de crisis en is enorm gegroeid. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste Zoom Video Communications aandelen kopen en wat is de actuele aandelenkoers? In dit artikel bespreken we het!

Waar kan je Zoom aandelen kopen?

Denk je dat het bedrijf ook in de toekomst flink blijft groeien? Dan het kan slim zijn om voor de lange termijn te investeren in Zoom. Het is wel belangrijk om extra voorzichtig te zijn met investeringen in het bedrijf. Het bedrijf is uitgegroeid tot een hype, waardoor de koers fors is opgelopen. Een correctie ligt in zo’n geval dan ook op de loer.

Het is dan ook niet aan te raden om je volledige vermogen te investeren in Zoom aandelen. Wanneer je toch een kleine beleggingspositie in het bedrijf wilt innemen, dan kan je dit doen bij een online broker. Bekijk direct waar je het beste Zoom aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Zoom. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Zoom
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Zoom Video Communications?

De koers van Zoom is enorm gestegen doordat steeds meer mensen thuis werken. Doordat ze het softwarepakket gratis aanbieden aan nieuwe klanten, is het mogelijk om snel een groot aantal klanten te bereiken. Tegelijkertijd komt het bedrijf soms ook negatief in het nieuws: zo twijfelde de FBI aan de beveiliging van het bedrijf. Dit soort ontwikkelingen kunnen de koers van het aandeel op de korte termijn laten stijgen en dalen.

Door actief te speculeren op het koersverloop van Zoom Video Communications, kan je inspelen op diverse marktomstandigheden. Wanneer je actief gaat handelen, is het belangrijk om het nieuws goed in de gaten te houden. Een technologieaandeel kan flinke sprongen maken en het is belangrijk dat je dit weet.

Een goede partij waar je actief kunt beleggen in Zoom Video Communications door CFD’s te gebruiken is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van eToro?

Wil je weten wat de laatste aandelenkoers van Zoom Communications is? In de onderstaande CFD-grafiek zie je direct hoe de prijs van het aandeel zich heeft ontwikkeld.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Zoom Video Communications

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Zoom Video Communications.

Analyse van Zoom Video Communications

Voordat je besluit of je Zoom Video Communications wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Zoom Video Communications zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Zoom Video Communications zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Zoom Video Communications in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Zoom Video Communications gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Zoom Video Communications is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Zoom

Er is een groeiende behoefte aan videoconferenties. Mensen die thuiswerken willen toch kunnen vergaderen en het Amerikaanse bedrijf Zoom Video Communications voorziet in die behoefte. Het hoofdkantoor van dit bedrijf voor externe conferenties is gevestigd in San José, Californië.

Zoom aandelen kopen

Een snel groeiend bedrijf

Eric Yuan richtte het bedrijf in 2011 op en in 2013 werd begonnen met de videoconferenties. Enkele maanden na de introductie van de videoconferenties waren er al één miljoen gebruikers. Het aantal gebruikers groeide snel: in 2015 steeg het aantal geregistreerde gebruikers tot 40 miljoen.

Zoom Video Communications maakt verbinding mogelijk tussen mensen

Bedrijven die gebruikmaken van de door Zoom aangeboden videoconferenties hebben de mogelijkheid om mensen door middel van video-, spraak- en chat ervaringen met elkaar te verbinden. Mensen hebben uiteraard ook de mogelijkheid om content met elkaar te delen.

Met het door Zoom ontwikkelde programma voor videoconferenties kan een vergadering tegelijkertijd worden bijgewoond door wel duizend mensen. Zoom levert door een cloud-native platform hoogwaardige en betrouwbare videokwaliteit. Het door Zoom ontwikkelde programma voor videoconferenties kan eenvoudig door mensen en bedrijven worden gebruikt, beheerd en geïmplementeerd.

Negatief in het nieuws

De FBI heeft ontdekt dat gesprekken van Zoom niet zijn versleuteld en gebruikers worden daarom gewaarschuwd. Gesprekken kunnen door wildvreemden worden binnengevallen wat ‘zoom-bombing’ wordt genoemd. De FBI raadt gebruikers aan om een wachtwoord te gebruiken waardoor de videogesprekken uitsluitend met de beoogde deelnemers worden gedeeld.

Het door Zoom aangeboden programma beschikt ook over een wachtkamer. De beheerder van het videogesprek heeft dan de mogelijkheid om handmatig te kiezen welke deelnemers worden toegelaten tot het videogesprek.

Veel aandacht tijdens de coronacrisis

Het bedrijf krijgt in 2020 veel aandacht tijdens de coronacrisis. Door de focus op videovergadering krijgt dit bedrijf vaak de voorkeur boven andere bedrijven. Door andere bedrijven aangeboden programma’s zijn meer gefocust op chatten en bovendien zijn die programma’s veel duurder. Zo moeten gebruikers van Microsoft Team een vast bedrag per maand betalen terwijl het door Zoom aangeboden programma beperk gratis kan worden gebruikt.

Bij gratis gebruik is de tijdslimiet 40 minuten en kunnen er maximaal 100 mensen deelnemen aan een vergadering. Voor bedrijven die meer functionaliteiten willen is er uiteraard een betaalde versie. Zoom wordt tijdens de coronacrisis veel gebruikt: de (mobiele) apps van Zoom worden nu (2020) elke dag gemiddeld 240.000 gedownload.

Denk je dat de coronacrisis blijvend tot betere resultaten zal leiden binnen Zoom? Dan kan het interessant zijn om te investeren in het bedrijf door Zoom aandelen te kopen.

Zoom gaat naar de beurs

Het bedrijf Zoom had in 2017 al een waarde van 1 miljard dollar. Zoom maakte in 2019 zijn debuut op de Nasdaq wat de Amerikaanse technologiebeurs is. Zoom gaf 9,91 miljoen aandelen uit en daarnaast verkochten bestaande aandeelhouders ca. 11 miljoen aandelen. De verkoopprijs tijdens de beursgang bedroeg 36 dollar en er werd door het bedrijf 356,8 miljoen dollar opgehaald.

Tijdens de eerste handelsdag sloot de koers op 62 dollar. Door de coronacrisis van 2020 is de koers sterk gestegen: in 2020 heeft de koers zelfs korte tijd boven de 160 dollar gestaan. Denk je dat het bedrijf in de toekomst sterke resultaten blijft neerzetten? Dan kan het slim zijn om Zoom aandelen te kopen.

Zoom is een echt technologie-aandeel

Het snelgroeiende bedrijf Zoom wordt gewaardeerd als een echt technologie-aandeel. Zowel de waardering voor het aandeel als de verwachtingen zijn torenhoog. Het is een erg schaalbaar technologiebedrijf waarbij zowel de winst als het aantal gebruikers erg snel toenemen. Steeds meer bedrijven met meer dan 10 werknemers worden klant van het bedrijf. De sterke focus van het bedrijf op de mobiele app zorgt voor een sterke groei van het bedrijf.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat dit soort technologieaandelen risicovol zijn. Wanneer er een concurrent met een beter programma komt, dan kan het bedrijf al snel zijn een groot marktaandeel verliezen. Dit zag je bijvoorbeeld ook met Yahoo in haar strijd met de zoekgigant Google en MySpace in de strijd met Facebook. Blijf bij een investering in Zoom daarom de concurrentie goed in de gaten houden!

Grappig weetje

Ook in China bestaat er een bedrijf met de naam Zoom, Zoom Technologies om precies te zijn. Wanneer het voor de wind gaat met Zoom Communications, dan stijgt de koers van het aandeel Zoom Technologies vaak ook sterk. Op een geveven moment was de koers van dit aandeel zelfs meer dan een miljoen procent gestegen! Dit geeft maar weer aan hoe belangrijk het is om goed op te letten wanneer je gaat beleggen in aandelen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *