AT&T aandelen kopen

Denk je erover na om te investeren in de mobiele Telefoonprovider AT&T ? Op deze pagina bespreken we hoe je het beste AT&T aandelen kunt kopen. Je kunt op deze pagina daarnaast ook de actuele aandelenkoers van AT&T raadplegen.

Waar kan je AT&T aandelen kopen?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om AT&T aandelen te kopen voor de lange termijn. AT&T is populair door de hoge, stabiele dividenduitkering die het bedrijf uitkeert. Wel is het belangrijk om te vermelden dat het aandeel het qua koers minder goed heeft gedaan dan de S&P500 in de afgelopen periode.

Ben je op zoek naar een goede broker om AT&T aandelen te kopen? Kijk dan in het onderstaande overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor AT&T. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor AT&T
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel AT&T met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je  actief beleggen in AT&T aandelen?

De koers van een aandeel als AT&T kan sterke schommelingen vertonen. Je kunt hier slim op inspelen door gebruik te maken van CFD’s: een CFD is een type derivaat waarmee je een order kunt plaatsen op zowel een stijgende als een dalende koers. Dit geeft je als belegger volledige flexibiliteit waardoor je altijd kunt reageren op de laatste ontwikkelingen. Wil je actief speculeren op het koersverloop van AT&T zonder risico proberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van AT&T?

Ben je benieuwd naar de laatste aandelenkoers van AT&T? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen AT&T kunt kopen en verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AT&T

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AT&T .

Analyse van AT&T

Voordat je besluit of je AT&T wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe AT&T zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AT&T zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van AT&T in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat AT&T gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van AT&T is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in AT&T?

Er zijn zoveel argumenten voor als tegen het kopen van AT&T aandelen te bedenken. Een positief punt van het AT&T aandeel is de groeiende zakelijke tak van het bedrijf en de nieuwe 5G telefoons die uitkomen. Met 5G kan AT&T wellicht nieuwe klanten lokken of bestaande klanten verleiden tot het nemen van een duurder abonnement.

AT&T is vooral een interessante investering voor de wat conservatieve belegger die op zoek is naar een aandeel dat een stabiel, hoog dividend uitkeert. Het bedrijf heeft al 25 jaar lang haar dividend verhoogd en het aandeel is daarom een mooie keuze wanneer je een inkomen wilt opbouwen met je aandeel.

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan een investering in AT&T. Zo heeft het bedrijf last van concurrentie vanuit Verizon en de eigen streaming platformen verliezen klanten aan het populairdere Netflix.

De schulden die zijn ontstaan door diverse acquisities kunnen het moeilijk maken om een stabiel dividend te blijven uitbetalen. Wanneer het bedrijf het dividend verlaagd, dan kan dit de aandelenkoers onder druk zetten. Pas daarom op met investeringen in AT&T aandelen.

ATT aandelen kopen

Over het bedrijf AT&T

Het bedrijf AT&T Inc. is actief op de markt van lokale, langeafstands- en mobiele telefoondiensten in de Verenigde Staten. Op die markt is dit telecombedrijf de grootste provider en aanbieder van diensten op het gebied van telefonie en datatransmissie aan andere, vaak kleinere telecombedrijven. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich sinds juni 2008 in Dallas, Texas.

Geschiedenis van het bedrijf

De geschiedenis van het bedrijf begint in 1879 toen Alexander Graham Bell de Bell Telephone Company oprichtte. Hij kreeg toen, samen met zijn schoonvader Gardner Green Hubbard, het patent voor de telefoon. In 1885 richtte hij, samen met zijn schoonvader, het bedrijf American Telephone and Telegraph Company op. Dit bedrijf verwierf de Bell Telephone Company. Zo werd dit bedrijf het belangrijkste telefoonbedrijf in de Verenigde Staten.

Het bedrijf werd later herbenoemd tot AT&T Corporation. Dit was één van de grootste en machtigste bedrijven in de Verenigde Staten. Daarom kreeg het bedrijf de bijnaam “Ma Bell”. In 2005 werd het bedrijf herbenoemd tot AT&T Inc.

AT&T Corporation werd in 1984 gedwongen om zich op te delen in een aantal kleinere regionale delen. Door die opdeling werd het monopolie van het bedrijf doorbroken. De nieuw regionale bedrijven waren Regional Bell Operating Companies, ook wel “Baby Bells” genoemd.

Door het bedrijf overgenomen bedrijven

AT&T sloot in 2007 een contract met elektronicagigant Apple. Daarmee werd AT&T de enige provider van de in de VS populaire iPhone.

AT&T maakte in maart 2011 bekend van het bedrijf Deutsche Telecom T-Mobile USA te willen overnemen. Het bedrijf wilde een bedrag van 39 miljard dollar in geld en aandelen betalen. Met die overname zou AT&T het enige GSM-netwerk in de Verenigde Staten in handen krijgen. Deze overname werd door het Amerikaanse Ministerie van Justitie geblokkeerd.

De overname van DIRECTV werd afgerond in juli 2015. Met deze overname, die AT&T 49 miljard dollar kostte, werd het bedrijf de grootste aanbieder van betaal-tv. Door deze overname is AT&T minder afhankelijk geworden van de inkomsten afkomstig uit mobiele telefonie.

AT&T deed in oktober 2016 een bod in van circa 385 miljard en geld in aandelen op het mediabedrijf Time Warner. Time Warner, nu Warmer Media, werd in 2018 een divisie van AT&T. Na de totstandkoming van deze transactie ging AT&T ook zelf programma’s leveren.

Denk je dat deze acquisities positief zullen zijn voor de toekomstige bedrijfsresultaten van AT&T? Dan kan het verstandig zijn om te investeren in AT&T door de aandelen te kopen.

Groeiend aantal abonnees

In oktober 2020 maakt het Amerikaanse telecom- en internetbedrijf AT&T bekend dat het aantal mobiele en HBO-abonnees  sterk is gegroeid: het bedrijf kreeg 5 miljoen nieuwe mobiele abonnees. Het aantal HBO abonnees van Warm Media steeg van 36 naar 38 miljard abonnees in de VS, terwijl het aantal abonnees wereldwijd steeg tot 75 miljard.  De omzet nam wel af door de corona crisis en het feit dat er minder naar het buitenland wordt gebeld.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *