AT&T aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je erover na om te investeren in de mobiele Telefoonprovider AT&T ? Op deze pagina bespreken we hoe je het beste AT&T aandelen kunt kopen. Je kunt op deze pagina daarnaast ook de actuele aandelenkoers van AT&T raadplegen.

Hoe kan je AT&T aandelen kopen?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om AT&T aandelen te kopen voor de lange termijn. AT&T is populair door de hoge, stabiele dividenduitkering die het bedrijf uitkeert.

Ben je op zoek naar een goede broker om AT&T aandelen te kopen? Kijk dan in het onderstaande overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor AT&T. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen AT&T & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van AT&T?

Ben je benieuwd naar de laatste aandelenkoers van AT&T? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je aandelen AT&T kunt kopen en verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AT&T

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AT&T.

Analyse van AT&T aandelen

Voordat je besluit of je AT&T wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe AT&T zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van AT&T over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel zie je de beurskoersen van AT&T over de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van AT&T in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat AT&T gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van AT&T is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in AT&T aandelen?

  • Sterke marktpositie: AT&T heeft een sterke positie opgebouwd binnen de telecommunicatie-branche wat zich uit in een uitgebreide netwerk infrastructuur.
  • Diversificatie: AT&T doet steeds meer aan diversificatie. Zo heeft het bedrijf diverse media & entertainment bedrijven overgekocht zoals WarnerMedia. Dit soort overnames verlagen de risico’s van een belegging in AT&T.
  • Focus op innovatie: AT&T legt de nadruk op innovatie en heeft veel geïnvesteerd in 5G technologie.

Wat zijn de risico’s van investeren in AT&T aandelen?

  • Afhankelijkheid van telecommunicatie: AT&T is sterk afhankelijk van de telecommunicatie-industrie voor haar inkomsten.
  • Concurrentie: AT&T moet het opnemen tegen sterke concurrenten zoals Verizon en T-Mobile.
  • Regelgeving: AT&T heeft te maken van strikte regulering vanuit de overheid. Wijzigingen in deze regelgeving kunnen de winstgevendheid van het bedrijf onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van AT&T?

Hoe kan je aandelen AT&T kopen?

AT&T kan een interessante investering zijn. Voordat je kunt beleggen in AT&T aandelen, heb je eerst een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker. Brokers bieden verschillende diensten en tarieven aan; het is daarom zeker belangrijk om de tijd te nemen om de opties met elkaar te vergelijken.

Nadat je je beleggingsrekening geopend hebt, kan je direct de AT&T aandelen selecteren binnen de trading software. Vul vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de orders naar de aandelenbeurs te sturen.

Je ziet de aandelen vervolgens direct terug binnen je beleggingsrekening. Op die manier kan je direct je positieve of negatieve resultaten bijhouden en je kunt hier ook actief op reageren.

ATT aandelen kopen

Over het bedrijf AT&T

Het bedrijf AT&T Inc. is actief op de markt voor lokale, langeafstands- en mobiele telefoondiensten in de Verenigde Staten. Op die markt is dit telecombedrijf de grootste provider en aanbieder van diensten op het gebied van telefonie en datatransmissie aan andere, vaak kleinere telecombedrijven. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich sinds juni 2008 in Dallas, Texas.

Geschiedenis van het bedrijf

De geschiedenis van AT&T begint in 1879 toen Alexander Graham Bell de Bell Telephone Company oprichtte. Hij verkreeg toen, samen met zijn schoonvader Gardner Green Hubbard, het patent voor de telefoon. In 1885 richtte hij, samen met zijn schoonvader, het bedrijf American Telephone and Telegraph Company op. Dit bedrijf kocht de Bell Telephone Company. Zo werd dit bedrijf het belangrijkste telefoonbedrijf in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd later hernoemd tot AT&T Corporation.

AT&T Corporation werd in 1984 gedwongen om zich op te delen in enkele kleinere regionale delen. Door die opdeling werd het monopolie van het bedrijf doorbroken. De nieuw regionale bedrijven waren Regional Bell Operating Companies, ook wel “Baby Bells” genoemd.

Door het bedrijf overgenomen bedrijven

Samenwerking met Apple

AT&T sloot in 2007 een contract met elektronicagigant Apple. Met dit contract werd AT&T de enige provider van de in de VS populaire iPhone.

Gefaalde overname van T-Mobile

AT&T maakte in maart 2011 bekend van het bedrijf Deutsche Telecom T-Mobile USA te willen overnemen voor 39 miljard in  geld en aandelen. Met die overname zou AT&T het enige Gsm-netwerk in de Verenigde Staten in handen krijgen. Deze overname werd door het Amerikaanse Ministerie van Justitie geblokkeerd.

Overname van DIRECTV

De overname van DIRECTV werd afgerond in juli 2015. Met deze overname, die AT&T 49 miljard dollar kostte, werd het bedrijf de grootste aanbieder van betaal-tv. Door deze overname is AT&T minder afhankelijk van de inkomsten uit mobiele telefonie.

Overname Time Warner

AT&T deed in oktober 2016 een bod in van ongeveer 385 miljard en geld in aandelen op het mediabedrijf Time Warner. Time Warner, nu Warmer Media, werd in 2018 een divisie van AT&T.

Denk je dat deze acquisities positief zijn voor de toekomstige bedrijfsresultaten van AT&T? Dan kan het verstandig zijn om te investeren in AT&T door de aandelen te kopen.

Stijging van het aantal abonnees

In oktober 2020 maakt het Amerikaanse telecom- en internetbedrijf AT&T bekend dat het aantal mobiele en HBO-abonnees sterk is gegroeid: het bedrijf kreeg vijf miljoen nieuwe mobiele abonnees. Het aantal HBO abonnees van Warm Media steeg van 36 naar 38 miljoen abonnees in de VS, terwijl het aantal abonnees wereldwijd steeg tot 75 miljoen.

Is het verstandig om te investeren in AT&T?

Er zijn zoveel argumenten voor als tegen het kopen van AT&T aandelen te bedenken. Een positief punt van het AT&T aandeel is de groeiende zakelijke tak van het bedrijf en de nieuwe 5G telefoons die uitkomen. Met 5G kan AT&T mogelijk nieuwe klanten lokken of bestaande klanten verleiden tot het nemen van een duurder abonnement.

AT&T is vooral een interessante investering voor de wat conservatieve belegger die op zoek is naar een aandeel dat een stabiel, hoog dividend uitkeert. Het bedrijf heeft al 25 jaar lang haar dividend verhoogd en het aandeel is daarom een mooie keuze wanneer je een inkomen wilt opbouwen met je aandeel.

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan een investering in AT&T. Zo heeft het bedrijf last van concurrentie vanuit Verizon en de eigen streaming platformen verliezen klanten aan het populairdere Netflix.

De schulden die zijn ontstaan door diverse acquisities kunnen het moeilijk maken om een stabiel dividend te blijven uitbetalen. Wanneer het bedrijf het dividend verlaagd, dan kan dit de aandelenkoers onder druk zetten. Pas daarom op met investeringen in AT&T aandelen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *