Verizon Communications aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je erover na om Verizon Communications aandelen te kopen? In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in aandelen Verizon Communications. Ook kan je op deze pagina de laatste aandelenkoers van Verizon raadplegen.

Hoe kan je Verizon aandelen kopen?

Wanneer je er vertrouwen in hebt dat het bedrijf verder kan groeien, dan kan het slim zijn om Verizon aandelen te kopen. Dit kan je het beste doen bij een broker die lage transactiekosten rekent. Op die manier voorkom je dat een groot deel van je rendement verloren gaat aan hoge kosten. Hieronder zie je direct bij welke brokers je voordelig kunt beleggen in Verizon aandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Verizon. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Verizon! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Verizon Communications?

Ben je benieuwd naar de laatste aandelenkoers van Verizon Communications? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je de aandelen Verizon Communications kunt kopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Verizon Communications

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Verizon Communications.

Analyse van Verizon Communications aandelen

Voordat je besluit of je Verizon Communications wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Verizon Communications zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Verizon Communications zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Verizon Communications in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Verizon Communications gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Verizon Communications is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Verizon Communications aandelen?

 • Dominante positie: Verizon is een sterke speller binnen de draadloze telefoonmarkt. Hierdoor heeft het bedrijf een sterk klantenbestand opgebouwd waardoor het bedrijf een sterke inkomstenbron heeft.
 • Focus op 5G technologie: Verizon loopt voorop bij de investeringen in 5G technologie, waardoor het bedrijf haar concurrentie kan voorblijven.
 • Sterke financiële positie: Verizon heeft een sterke financiële positie opgebouwd en is daardoor aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiel, vast rendement.

Wat zijn de risico’s van investeren in Verizon Communications aandelen?

 • Afhankelijkheid van de telecombranche: Verizon is, ondanks enige diversificatie, sterk afhankelijk van de telecomindustrie voor haar inkomsten.
 • Concurrentie: Verizon moet het opnemen tegen krachtige concurrenten zoals AT&T en T-Mobile, wat de resultaten van het bedrijf onder druk kunnen zetten.
 • Regulering: Verizon heeft te maken met sterke regulering, net zoals de andere telecombedrijven.

Wat zijn de grootste concurrenten van Verizon Communications?

Hoe kan je aandelen Verizon Communications kopen?

 1. Open eerst een beleggingsrekening bij een betrouwbare broker.
 2. Selecteer vervolgens het aandeel Verizon.
 3. Bepaal welk bedrag je wilt investeren en vul dit bedrag in.
 4. Kies tussen een marktorder en een limietorder.
 5. Druk op kopen om direct Verizon aandelen te kopen.

Over het bedrijf Verizon Communications

Het bedrijf Verizon Communications Inc. is een telecommaatschappij. Verizon biedt internet services, draadloze services, vaste lijn en data services aan. Ook beheert het bedrijf grote communicatienetwerken. Die communicatienetwerken worden gebruikt door de overheid en ook voor telefoonlijnen voor bedrijven.

Het draadloze netwerk, waarmee door Verizon 75% van de omzet wordt behaald, is verreweg het belangrijkste onderdeel van dit bedrijf. Verizon behaalt het grootste deel van haar omzet in Noord-Amerika.

De bedrijfsnaam Verizon Communications is een combinatie van de woorden “veritas” ( zekerheid en betrouwbaarheid) en “horizon” (een vooruitkijkende visie). Het hoofdkantoor van Verizon bevindt zich in New York.

Verizon Communications aandelen kopen

De bedrijfsonderdelen van het bedrijf

Verizon Communications bestaat uit twee bedrijfsonderdelen:

 • Het onderdeel Wireless biedt alle draadloze activiteiten aan. De wireless divisie is het winstgevendst en is verantwoordelijk voor 75% van de omzet.
 • Het onderdeel Wireline biedt onder andere de vaste telefoonaansluiting aan. Het aantal abonnees met een vaste telefoonaansluiting neemt ieder jaar af. Dit bedrijfsonderdeel biedt ook televisie en internet over de kabel aan.

Miljoenenboete vanwege het niet goed beschermen van klantendata

In februari 2020 gaf de Federal Communications Commission (FCC) aan internetbedrijven te beboeten voor 200 miljoen dollar. Deze boete werd gegeven omdat de Amerikaanse internetbedrijven de locatiegegevens van hun klanten niet goed hadden beschermd.

Volgens de toezichthouder hadden de internetbedrijven niet voldoende gedaan om de privacy van hun klanten te waarborgen. Bovendien hadden internetproviders onvoldoende gedaan om te voorkomen dat men ongeautoriseerd toegang tot de data van de klanten kon krijgen. Verizon kreeg daarom een boete van 48 miljoen dollar.

Dit soort boetes zijn slecht voor de reputatie van een bedrijf. Dit kan dan ook een goede reden zijn om te wachten met het kopen van Verizon aandelen.

Wel of niet Verizon Communications aandelen kopen?

Het grootste deel van de inkomsten van Verizon zijn afkomstig uit de telefommunicatiediensten, waardoor je met een belegging in Verizon in een erg specifieke sector belegt. Alhoewel bellen tegenwoordig minder populair is, wordt mobiele data juist steeds meer gebruikt. Hierdoor kan een belegging in Verizon aandelen alsnog een aantrekkelijke optie zijn.

Wel is het belangrijk om Verizon Communciations goed te vergelijken met de concurrentie. Op die manier kan je bepalen of het nu verstandig is om Verizon aandelen te kopen. Het is belangrijk dat je de risico’s van een belegging in Verizon goed begrijpt voordat je een positie opent.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *