Verizon Communications aandelen kopen

Verizon is een provider die goed inspeelt op de nieuwe 5G techniek. Wanneer het Verizon lukt om nieuwe klanten aan te trekken die het duurdere, onbeperkte datapakket kopen dan kan dit een goede reden zijn om Verizon Communications aandelen te kopen. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste investeren in Verizon en wat is de actuele aandelenkoers van Verizon?

Waar kan je Verizon Communications aandelen kopen?

Het kan aantrekkelijk zijn om Verizon Communications aandelen te kopen: zeker nu het bedrijf inspeelt op de 5G hype. Het probleem is dat tot nu toe slechts 1% van de klanten een hogere snelheid ervaart: dit komt doordat het bereik in Amerika nog beperkt is. Wanneer dit verbetert kunnen meer Amerikanen worden overtuigd om een duurder dataplan te nemen wat goed is voor de winstgevendheid van Verizon Communications.

Wanneer je er vertrouwen in hebt dat het bedrijf verder kan groeien, dan kan het slim zijn om Verizon aandelen te kopen. Dit kan je het beste doen bij een broker die lage transactiekosten rekent. Op die manier voorkom je dat een groot deel van je rendement verloren gaat aan hoge kosten. Hieronder zie je direct waar je voordelig kunt beleggen in Verizon aandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Verizon. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Verizon
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Verizon Communcations?

De koers van een aandeel schommelt constant: dit is ook het geval bij het aandeel Verizon Communications. Als actieve belegger of handelaar kan je inspelen op zowel stijgende als dalende aandeelkoersen. Wil je ook actief beleggen in Verizon Communications? Dat kan bij de CFD-broker Plus500! Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden geheel gratis & zonder risico uit te proberen bij Plus500;

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Verizon Communications?

Ben je benieuwd naar de laatste aandelenkoers van Verizon Communications? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je de CFD-aandelen Verizon Communications kunt kopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Verizon Communications

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Verizon Communications.

Analyse van Verizon Communications

Voordat je besluit of je Verizon Communications wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Verizon Communications zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Verizon Communications zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Verizon Communications in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Verizon Communications gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Verizon Communications is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Verizon Communications

Het bedrijf Verizon Communications Inc. is een telecommaatschappij. Door dit bedrijf worden diensten aangeboden op het gebied van internet services, draadloze services en vaste lijn en data services. Ook beheert het bedrijf grote communicatienetwerken. Die communicatienetwerken worden gebruikt door de overheid en ook voor telefoonlijnen voor bedrijven.

Het draadloze netwerk, waarmee door Verizon 75% van de omzet wordt behaald, is verreweg het belangrijkste onderdeel van dit bedrijf. Het bedrijf, dat vooral gericht is op de VS, genereert in de VS bijna de gehele omzet.

Verizon Communications, één van de grootste Amerikaanse telecommaatschappijen, heeft een bedrijfsnaam die een combinatie is van de woorden “veritas” ( zekerheid en betrouwbaarheid) en ‘’horizon” (een vooruitkijkende visie). Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in New York.

Verizon Communications aandelen kopen

De bedrijfsonderdelen van het bedrijf

Verizon Communications bestaat uit twee bedrijfsonderdelen:

  • Het onderdeel Wireless biedt alle draadloze activiteiten aan. Dit onderdeel van het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor 75% van de omzet, is het meest winstgevende onderdeel van het bedrijf. Het aantal abonnees voor mobiele communicatie neemt ieder jaar toe.
  • Het onderdeel Wireline biedt onder andere de vaste telefoonaansluiting aan. Het aantal abonnees met een vaste telefoonaansluiting neemt ieder jaar af. Dit bedrijfsonderdeel biedt ook televisie en internet over de kabel aan. Voor grote gebruikers van data wordt er een glasvezelkabel verbinding geleverd.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1997 fuseert Bell Atlantic met Nynex wat ook een Bell-bedrijf is.  In 2000 neemt Bell Atlantic  GTE over waardoor het bedrijf Verizon Communications ontstaat.

MCI, voorheen de Amerikaanse telecom onderneming Worldcom, werd in 2005 overgenomen door Verizon Communications. Verizon, dat vooral geïnteresseerd was in de zakelijke klanten van MCI, betaalde 6,7 miljard dollar voor de overname van dit bedrijf.

Het 45% belang dat Vodafone had in Verizon Wireless werd in 2014 overgenomen door Verizon. Het was een transactie met een waarde van 130 miljard dollar.

Verizon kocht in 2015 het internetbedrijf AOL. In 2016 maakte het bedrijf bekend dat voor 4,8 miljard dollar internetbedrijf Yahoo werd overgenomen. Na samenvoeging van de twee internetbedrijven verwacht Verizon meer te gaan verdienen aan de verkoop van advertenties.

Zoals je ziet doet Verizon diverse acquisities: het is aan te raden om dit soort overnames goed in de gaten te houden. Een acquisitie kan een goede reden zijn om Verizon aandelen te kopen, wanneer deze waarde toevoegt aan het bedrijf. Wanneer dit niet het geval is moet je juist oppassen met investeringen in Verizon.

Miljoenenboete vanwege het niet goed beschermen van  klantendata

Op Februari 2020 maakte de Federal Communications Commission (FCC), de Amerikaanse telecomwaakhond, bekend dat internetbedrijven een boete zouden krijgen van in het totaal 200 miljoen dollar. Deze boete werd gegeven omdat de Amerikaanse internetbedrijven de locatiegegevens van hun klanten niet goed hadden beschermd.

Volgens de toezichthouder hadden de internetbedrijven niet voldoende gedaan om de privacy van hun klanten te waarborgen. Bovendien hadden internetproviders onvoldoende gedaan om te voorkomen dat men ongeautoriseerd toegang tot de data van de klanten kon krijgen. Verizon kreeg daarom een boete van 48 miljoen dollar.

Dit soort boetes zijn slecht voor de reputatie van een bedrijf. Dit kan dan ook een goede reden zijn om te wachten met het kopen van Verizon aandelen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *