Sony Corporation aandelen kopen

Het Japanse conglomeraat Sony Corporation is een wereldwijd aanwezig concern. De belangrijkste activiteit van het bedrijf is de fabricage van consumentenelektronica. Sony produceert daarnaast ook computerspelen en spelconsoles. Bovendien is het bedrijf als mediaconglomeraat een grote mediaspeler. Overweeg je een belegging in Sony? Lees hier hoe je het beste Sony Corporation aandelen kunt kopen en raadpleeg de actuele koers.

Hoe kan je Sony Corporation aandelen kopen?

Sony is een bedrijf met een lange geschiedenis. Al sinds 1946 weet het bedrijf allerlei elektronicaproducten te verkopen. Het bedrijf heeft een goede spreiding over verschillende productgroepen: naast het produceren van elektronica verdienen ze bijvoorbeeld ook geld met het verstrekken van verzekeringen. Deze spreiding maakt een investering in Sony wat minder risicovol.

Wil je beleggen in Sony Corporation aandelen? Vergelijk dan direct de verschillende aanbieders met elkaar:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Sony. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Sony & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Sony tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Sony?

Als actieve handelaar kan je zowel profiteren van stijgingen als dalingen van de koers van het aandeel Sony. Wanneer er goed nieuws uitkomt, kan je het aandeel kopen. Wanneer nieuwe techniek tegenvalt kan je met een short positie juist speculeren op een dalende koers.

Een goede partij waar je kunt speculeren in deze koersverschillen is Plus500. Bij Plus500 handel je niet in het aandeel zelf maar in CFD’s op het aandeel. Deze instrumenten zijn goed geschikt voor korte termijn beleggingen. Met een gratis demo kan je de mogelijkheden bij Plus500 geheel zonder risico uitproberen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Sony?

In de grafiek kan je zien hoe het CFD-aandeel Sony zich ontwikkelt over tijd. Met de knoppen kan je direct een belegging op het bedrijf openen.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Sony Corporation

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Sony Corporation.

Analyse van Sony Corporation

Voordat je besluit of je Sony Corporation wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Sony Corporation zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Sony Corporation zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Sony Corporation in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Sony Corporation gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Sony Corporation is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Sony?

Voordat je Sony aandelen koopt, wil je waarschijnlijk weten of het verstandig is om je geld in het bedrijf te investeren. We noemden eerder al de goede spreiding die het bedrijf toepast. Het bedrijf is niet volledig afhankelijk van gaming of van films. Hierdoor kunnen mislukkingen op één gebied eenvoudig worden gecompenseerd door successen op een ander gebied.

Het bedrijf wordt steeds succesvoller met Playstation now. Dit is een dienst waarmee gebruikers tegen een vast bedrag een grote selectie aan games kunnen spelen. Dit is een aantrekkelijk model, aangezien het bedrijf hier een vaste inkomstenstroom mee kan opbouwen. Ook de nieuwe PlayStation 5 is een kan veel nieuwe gamers aantrekken.

Wel is het belangrijk om bij een belegging in Sony rekening te houden met de concurrentie. Bekijk daarom goed hoe het bedrijf zich positioneert in verhouding met andere elektronicabedrijven.

Sony aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

In mei 1946 werd door Masaru Ibuka en Aiko Morita Tokyo Telecommunivcations Engineering opgericht. In het Japans was de naam van het bedrijf Tokyo Tsushin Kogyo (TTK). De oprichters, beide wapenonderzoekers in de Tweede Wereldoorlog, legden zich toe op de productie van innovatieve producten. In de jaren zestig richtte het bedrijf zich op de televisie. Ze brachten de draagbare Micro TV uit. In 1968 kwam de eerste kleurentelevisie met de eigen ontwikkelde trinitron technologie op de markt.

Omdat het bedrijf TTK zich meer wilde gaan richten op de buitenlandse markt veranderde men de naam van het bedrijf naar Sony. Die bedrijfsnaam is een combinatie van het Latijnse ‘sonus’ (geluid) en het Engelse ‘sonny’ (jongen). Het bedrijf groeide door het uitbrengen van de compact disc in 1982 en van de Play Station in 1994. Ook het kopen van CBS Records en Columbia Pictures droeg bij aan de groei. CBS Records werd hernoemd naar Sony Music Entertainment en Columbia Pictures werd hernoemd naar Sony Film Entertainment.

Dominant in de filmindustrie

Sony begon als elektronicafabrikant, maar is tegenwoordig zoveel meer. Tegenwoordig wordt het bedrijf steeds meer ook gezien als een mediaconglomeraat. Dit komt doordat het bedrijf een groot aantal film-, televisie- en muziekbedrijven bezit. Naast de al genoemde CBS Records en Columbia Pictures werden onder andere de volgende mediabedrijven overgenomen: Metro-Goldwyn-Mayer, Screen Gems en MGM Studios.

Door al die overnames is Sony nu een van de grootste filmstudio’s in de wereld. Het bedrijf is dominant in de wereldwijde filmindustrie. Denk je dat dit zal bijdragen aan de verdere groei van Sony? Dan kan het slim zijn om Sony aandelen te kopen.

Dominant in de muziekindustrie

Ook in de wereldwijde muziekindustrie neemt Sony een dominante positie in. Dit begon In 1988 met de overname van Columbia Music/CBS Records. In 2004 werd er een joint venture gevormd met BMG Music van Bertelsmann. De nieuwe combinatie heet Sony BMG Music Entertainment. Zowel Sony als BMG bezitten 50% van de aandelen. Vanwege de dominante positie van deze combinatie zijn veel kleinere muzieklabels tegen deze joint venture.

De kracht van Sony

Het bedrijf weet de consumenten te vermaken met mooi ontworpen, tamelijk dure en technologisch geavanceerde consumentenelektronica. In Japan was Sony jarenlang marktleider in de consumentenelektronica. Japanners zijn dol op hypes en rages. Door het uitbrengen van iets nieuws, zoals bijvoorbeeld de walkman, wist Sony in korte tijd een groot marktaandeel te veroveren.

Voordat je investeert in Sony, is het daarom aan te raden om te onderzoeken met welke nieuwe producten het bedrijf komt. Zijn deze innoverend en beter dan die van de concurrentie? Dan kan een belegging in Sony goed uitpakken.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *