Sony Corporation aandelen kopen

Het Japanse conglomeraat Sony Corporation is een wereldwijd aanwezig concern. De belangrijkste activiteit van het bedrijf is de fabricage van consumentenelektronica. Sony produceert daarnaast ook computerspelen en spelconsoles. Bovendien is het bedrijf als mediaconglomeraat een grote mediaspeler. Overweeg je een belegging in Sony? Lees hier hoe je het beste Sony Corporation aandelen kunt kopen en raadpleeg de actuele koers.

Hoe kan je actief beleggen in Sony?

Als actieve handelaar kan je zowel profiteren van stijgingen als dalingen van de koers van het aandeel Sony. Wanneer er goed nieuws uitkomt, kan je het aandeel kopen. Wanneer nieuwe techniek tegenvalt kan je met een short positie een goed resultaat behalen bij een dalende koers.

Een goede partij waar je kunt speculeren in deze koersverschillen is Plus500. Bij Plus500 handel je niet in het aandeel zelf maar in CFD’s op het aandeel. Deze instrumenten zijn goed geschikt voor korte termijn beleggingen. Met een gratis demo kan je de mogelijkheden bij Plus500 geheel zonder risico uitproberen:

Hoe kan je Sony Corporation aandelen kopen?

Sony is een bedrijf met een lange geschiedenis. Al sinds 1946 weet het bedrijf allerlei elektronicaproducten te verkopen. Het bedrijf heeft een goede spreiding over verschillende productgroepen: naast het produceren van elektronica verdienen ze bijvoorbeeld ook geld met het verstrekken van verzekeringen. Deze spreiding maakt een investering in Sony wat minder risicovol.

Wil je beleggen in Sony Corporation aandelen? Vergelijk dan direct de verschillende aanbieders met elkaar:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€10 + 0,06% voor Sony
eToro logo aandelen€0 voor Sony. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,15% met JPY500 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de aandelenkoers van Sony?

In de grafiek kan je zien hoe het CFD-aandeel Sony zich ontwikkelt over tijd. Met de knoppen kan je direct een belegging op het bedrijf openen.

Is het verstandig om te investeren in Sony?

Voordat je Sony aandelen koopt, wil je waarschijnlijk weten of het verstandig is om je geld in het bedrijf te investeren. We noemden eerder al de goede spreiding die het bedrijf toepast. Het bedrijf is niet volledig afhankelijk van gaming of van films. Hierdoor kunnen mislukkingen op één gebied eenvoudig worden gecompenseerd door successen op een ander gebied.

Het bedrijf wordt steeds succesvoller met Playstation now. Dit is een dienst waarmee gebruikers tegen een vast bedrag een grote selectie aan games kunnen spelen. Dit is een aantrekkelijk model, aangezien het bedrijf hier een vaste inkomstenstroom mee kan opbouwen. Ook de nieuwe PlayStation 5 is een kan veel nieuwe gamers aantrekken.

Wel is het belangrijk om bij een belegging in Sony rekening te houden met de concurrentie. Bekijk daarom goed hoe het bedrijf zich positioneert in verhouding met andere elektronicabedrijven.

Sony aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

In mei 1946 werd door Masaru Ibuka en Aiko Morita Tokyo Telecommunivcations Engineering opgericht. In het Japans was de naam van het bedrijf Tokyo Tsushin Kogyo (TTK). De oprichters, beide wapenonderzoekers in de Tweede Wereldoorlog, legden zich toe op de productie van innovatieve producten. In de jaren zestig richtte het bedrijf zich op de televisie. Ze brachten de draagbare Micro TV uit. In 1968 kwam de eerste kleurentelevisie met de eigen ontwikkelde trinitron technologie op de markt.

Omdat het bedrijf TTK zich meer wilde gaan richten op de buitenlandse markt veranderde men de naam van het bedrijf naar Sony. Die bedrijfsnaam is een combinatie van het Latijnse ‘sonus’ (geluid) en het Engelse ‘sonny’ (jongen). Het bedrijf groeide door het uitbrengen van de compact disc in 1982 en van de Play Station in 1994. Ook het kopen van CBS Records en Columbia Pictures droeg bij aan de groei. CBS Records werd hernoemd naar Sony Music Entertainment en Columbia Pictures werd hernoemd naar Sony Film Entertainment.

Dominant in de filmindustrie

Sony begon als elektronicafabrikant, maar is tegenwoordig zoveel meer. Tegenwoordig wordt het bedrijf steeds meer ook gezien als een mediaconglomeraat. Dit komt doordat het bedrijf een groot aantal film-, televisie- en muziekbedrijven bezit. Naast de al genoemde CBS Records en Columbia Pictures werden onder andere de volgende mediabedrijven overgenomen: Metro-Goldwyn-Mayer, Screen Gems en MGM Studios.

Door al die overnames is Sony nu een van de grootste filmstudio’s in de wereld. Het bedrijf is dominant in de wereldwijde filmindustrie. Denk je dat dit zal bijdragen aan de verdere groei van Sony? Dan kan het slim zijn om Sony aandelen te kopen.

Dominant in de muziekindustrie

Ook in de wereldwijde muziekindustrie neemt Sony een dominante positie in. Dit begon In 1988 met de overname van Columbia Music/CBS Records. In 2004 werd er een joint venture gevormd met BMG Music van Bertelsmann. De nieuwe combinatie heet Sony BMG Music Entertainment. Zowel Sony als BMG bezitten 50% van de aandelen. Vanwege de dominante positie van deze combinatie zijn veel kleinere muzieklabels tegen deze joint venture.

De kracht van Sony

Het bedrijf weet de consumenten te vermaken met mooi ontworpen, tamelijk dure en technologisch geavanceerde consumentenelektronica. In Japan was Sony jarenlang marktleider in de consumentenelektronica. Japanners zijn dol op hypes en rages. Door het uitbrengen van iets nieuws, zoals bijvoorbeeld de walkman, wist Sony in korte tijd een groot marktaandeel te veroveren.

Voordat je investeert in Sony, is het daarom aan te raden om te onderzoeken met welke nieuwe producten het bedrijf komt. Zijn deze innoverend en beter dan die van de concurrentie? Dan kan een belegging in Sony goed uitpakken.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *