Sony aandelen kopen (2024) – hoe kan je beleggen in Sony?

Het Japanse conglomeraat Sony Corporation is een wereldwijd aanwezig concern. Overweeg je een belegging on Sony aandelen? In dit artikel lees je direct hoe je aandelen Sony koopt en kan je de laatste aandelenkoers raadplegen.

Hoe kan je Sony Corporation aandelen kopen?

Sony is een bedrijf met een lange geschiedenis en verkoopt al sinds 1946 allerlei elektronicaproducten. Het bedrijf heeft een goede spreiding over verschillende productgroepen: het bedrijf verdient bijvoorbeeld ook geld met het verstrekken van verzekeringen. Deze spreiding maakt een investering in Sony wat minder risicovol.

Wil je beleggen in Sony Corporation aandelen? Vergelijk dan direct de verschillende aanbieders met elkaar:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Sony. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Sony! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Sony?

In de grafiek kan je zien hoe het aandeel Sony zich ontwikkelt over tijd. Met de knoppen kan je direct een belegging op het bedrijf openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Sony Corporation

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Sony Corporation.

Analyse van Sony Corporation aandelen

Voordat je besluit of je Sony Corporation wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Sony Corporation zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Sony over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Sony Corporation zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Sony Corporation in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Sony Corporation gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Sony Corporation is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om Sony aandelen te kopen?

  • Diversificatie: Sony heeft een uitgebreide portfolio aan ondernemingen. Denk hierbij onder andere aan consumentenelektronica, gaming, entertainment en zelfs financiële diensten.
  • Sony PlayStation: de Sony PlayStation console draagt sterk bij aan de winstgevendheid van het bedrijf.
  • Sterk merk: doordat Sony een bekend merk is, kan het een premie vragen voor haar producten.
  • Innovatie: Sony investeert veel geld in R&D en komt daardoor regelmatig met nieuwe technieken. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld geavanceerde image sensor technologie uitgebracht die veel wordt gebruikt in smartphones.
  • Intellectueel eigendom: Sony bezit een uitgebreide bibliotheek aan films, muziek en televisieshows waardoor het terugkerende inkomsten behaalt via licenties.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Sony aandelen?

  • Concurrentie: bedrijven als Microsoft (in gaming) en Samsung (in consumentenelektronica) zijn machtige concurrenten van het bedrijf.
  • Cyclische sectoren: de vraag naar consumentenelektronica en nieuwe games hangt sterk af van de economische situatie en consumentenbestedingen.
  • Supply chain risico’s: verstoringen binnen de productie kunnen de resultaten onder druk zetten.
  • Wisselkoersen: doordat Sony actief is in veel regio’s, kunnen economische & politieke gebeurtenissen in regio’s invloed uitoefenen op de resultaten van het bedrijf.

Wat zijn de grootste concurrenten van Sony?

Hoe kan je beleggen in aandelen Sony?

Je kunt beleggen in Sony aandelen bij een online aandelen broker. Het is verstandig om een broker te selecteren waar je tegen lage kosten Amerikaanse aandelen kunt verhandelen. Door je transactiekosten te beperken, optimaliseer je namelijk je beleggingsrendement. Klik hier om de verschillende brokers met elkaar te vergelijken.

Nadat je een account hebt geopend, moet je deze nog wel activeren. Dit doe je door de vragenlijst te beantwoorden en door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat je gegevens zijn goedgekeurd, kan je direct beginnen met beleggen.

Selecteer het aandeel Sony binnen het beleggingsplatform en druk op kopen. Vul vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren en kies tussen een marktorder (je koopt het aandeel direct) of een limietorder (je koopt het aandeel tegen een bepaalde prijs). Vergeet niet om regelmatig je beleggingen te evalueren; op die manier weet je zeker dat Sony aandelen nog steeds binnen je beleggingsstrategie passen.

Sony aandelen kopen

Geschiedenis van Sony

In mei 1946 richtten Masaru Ibuka en Aiko Morita Tokyo Telecommunivcations Engineering op. In het Japans was de naam van het bedrijf Tokyo Tsushin Kogyo (TTK). De oprichters, beide wapenonderzoeker in de Tweede Wereldoorlog, legden zich toe op de productie van innovatieve producten. In de jaren zestig richtte het bedrijf zich op de televisie en ze brachten de Micro TV uit. In 1968 kwam de eerste kleurentelevisie met de eigen ontwikkelde trinitron technologie op de markt.

Omdat het bedrijf TTK zich meer wilde  richten op de buitenlandse markt veranderde men de naam van het bedrijf naar Sony. Die bedrijfsnaam is een combinatie van het Latijnse ‘sonus’ (geluid) en het Engelse ‘sonny’ (jongen). Het bedrijf groeide door het uitbrengen van de compact disc in 1982 en van de Play Station in 1994. Ook de overname van CBS Records en Columbia Pictures droeg bij aan de groei. CBS Records werd hernoemd naar Sony Music Entertainment en Columbia Pictures werd hernoemd naar Sony Film Entertainment.

Dominant in de filmbranche

Sony begon als elektronicafabrikant, maar is tegenwoordig zoveel meer. Tegenwoordig wordt het bedrijf steeds meer ook gezien als een mediaconglomeraat. Dit komt doordat het bedrijf een groot aantal film-, televisie- en muziekbedrijven bezit. Naast de al genoemde CBS Records en Columbia Pictures werden onder andere de volgende mediabedrijven overgenomen: Metro-Goldwyn-Mayer, Screen Gems en MGM Studios.

Door al die overnames is Sony nu een van de grootste filmstudio’s in de wereld. Denk je dat dit zal bijdragen aan de verdere groei van Sony? Dan kan het slim zijn om Sony aandelen te kopen.

Dominant in de muziekindustrie

Ook in de wereldwijde muziekbranche neemt Sony een dominante positie in. Dit begon In 1988 met de overname van Columbia Music/CBS Records. In 2004 werd er een joint venture gevormd met BMG Music van Bertelsmann onder de naam Sony BMG Music Entertainment. Zowel Sony als BMG bezitten 50% van de aandelen. Vanwege de dominante positie van deze combinatie zijn veel kleinere muzieklabels tegen deze joint venture.

De kracht van Sony

In Japan was Sony jarenlang marktleider in de consumentenelektronica. Japanners zijn dol op hypes en rages. Door het uitbrengen van iets nieuws, zoals de walkman, wist Sony in korte tijd een groot marktaandeel te veroveren.

Voordat je investeert in Sony aandelen, is het daarom aan te raden om te onderzoeken met welke nieuwe producten het bedrijf komt. Zijn deze innoverend en beter dan die van de concurrentie? Dan kan een belegging in aandelen Sony goed uitpakken.

Is het verstandig om te investeren in aandelen Sony?

Voordat je Sony aandelen koopt, wil je waarschijnlijk weten of het verstandig is om je geld in het bedrijf te investeren. We noemden eerder al de goede spreiding die het bedrijf toepast. Het bedrijf is niet volledig afhankelijk van gaming of van films. Hierdoor kunnen mislukkingen op één gebied eenvoudig worden gecompenseerd door successen op een ander gebied.

Het bedrijf wordt steeds succesvoller met Playstation now. Dit is een dienst waarmee gebruikers tegen een vast bedrag een grote selectie aan games kunnen spelen. Dit is een aantrekkelijk model, aangezien het bedrijf hier een vaste inkomstenstroom mee kan opbouwen. Ook de nieuwe PlayStation 5 kan veel nieuwe gamers aantrekken.

Wel is het belangrijk om bij een belegging in Sony aandelen rekening te houden met de concurrentie. Bekijk daarom goed hoe het bedrijf zich positioneert in verhouding met andere elektronicabedrijven.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *