Nintendo aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Iedereen kent Nintendo wel. De jonge generatie is er immers mee opgegroeid! Maar wist je dat je ook kunt beleggen in Nintendo aandelen? Op deze pagina leer je hoe je aandelen Nintendo kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Nintendo opvragen.

Hoe kan je Nintendo aandelen kopen?

Wil je Nintendo aandelen kopen? Dit is verstandig wanneer je vertrouwen hebt in de lange termijn capaciteiten van het merk. Denk je dat het Nintendo lukt om te blijven innoveren? Denk je dat Nintendo de concurrentie kan voorblijven met de nieuwe generatie spelcomputers? Wanneer je hier ja op kunt antwoorden dan kan je een investering overwegen.

Hieronder zie je waar je tegen de laagste prijs Nintendo aandelen kunt kopen.

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Nintendo. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Nintendo & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Nintendo?

Ben je op zoek naar de laatste koers van het aandeel Nintendo? Hieronder kan je de actuele koers van het aandeel Nintendo bekijken. Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nintendo

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nintendo.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nintendo zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het verstandig zijn om in Nintendo te beleggen?

Sterke financiële positie

Nintendo is een bedrijf dat een groot kapitaal heeft. Dit komt doordat het bedrijf ieder jaar terugkerende inkomsten heeft waaruit veel winst komt.

Wanneer er een keertje wat mislukt is er voldoende geld om de draad weer op te pakken. Het geld dat ze hebben kunnen ze gebruiken om weer wat nieuws te ontwikkelen. Ze zijn erg goed in het bedenken van goede spellen. Voldoende kapitaal betekent ook dat ze voldoende middelen hebben om nieuwe spellen te promoten en ontwikkelen.

De sterke merken van Nintendo

Donkey Kong, Pokémon, Zelda en ook Mario Bros zijn sterke namen. Ze worden niet alleen voor de spellen gebruikt. Er is veel merchandise en producten dat onder licentie worden gemaakt. Zelfs mensen die de spellen niet spelen kennen de sterke merken van Nintendo.

De markt voor videogames groeit

Steeds meer mensen spelen videogames. Waar men verwacht dat het alleen kinderen zijn die de spellen spelen heeft het verkeerd. Steeds meer meisjes, vrouwen en volwassen mannen spelen een spel op een spelcomputer van Nintendo. Gaming is hierdoor een groeimarkt geworden. Een grotere afzetmarkt betekent meer potentie voor het behalen van winst. Dit kan een goede reden zijn om aandelen Nintendo te kopen.

Diversificatie

Nintendo verdient steeds meer geld met andere inkomstenbronnen. Denk hierbij aan de verkoop van Amiiboo figuren en mobiele games.

Waar moet je op letten bij beleggingen in Nintendo?

Afhankelijkheid

Nintendo is voor haar succes sterk afhankelijk van bekende game franchises als Mario en Zelda. Wanneer de populariteit van deze franchises afneemt, kan de positie van het bedrijf verslechteren.

Concurrentie & afhankelijk van hardware verkopen

Een spelcomputer is een duur product, waardoor veel mensen van elke generatie slechts één spelcomputer kopen. Nintendo moet dan ook innoverend genoeg om de Xbox van Microsoft en de Playstation van Sony in de toekomst te kunnen verslaan.

Voordat je een investering in Nintendo overweegt, is het dan ook verstandig om de innovaties van deze bedrijven na te trekken. Geloof je dat het product van Nintendo meerwaarde heeft? Dan kan je beleggen in Nintendo aandelen overwegen.

Japanse markt

Nintendo verdient een groot deel van haar inkomsten in Japan, waardoor wijzigingen binnen deze markt een grote impact kan hebben op de resultaten van het bedrijf. Let voor de rest ook op schommelingen van de wisselkoersen, aangezien dit de resultaten van Nintendo ook kan beïnvloeden.

Wat zijn de grootste concurrenten van Nintendo?

Hoe kan je beleggen in aandelen Nintendo?

  1. Registreer: je hebt eerst een account nodig bij een broker die Nintendo aandelen verkoopt.
  2. Activeer: activeer je beleggingsrekening vervolgens door een kopie van je paspoort te uploaden.
  3. Geld storten: nadat je account is geactiveerd, kan je direct geld storten vanaf je bankrekening naar je aandelen account.
  4. Selecteer Nintendo: navigeer nu binnen het beleggingsplatform naar het aandeel Nintendo om een belegging te openen.
  5. Investeer: vul het bedrag in dat je wilt beleggen en druk op kopen om direct Nintendo aandelen te kopen.

Koersverloop van het aandeel Nintendo

De koers is enorm belangrijk bij elke investering in een aandeel. De koers laat je immers zien hoe een bedrijf het heeft gedaan in de afgelopen periode. Bij Nintendo kan je zien dat behoorlijke stijgingen vaak samenhangen met de release van nieuwe spelcomputers.

In de periode van 2006 tot 2008 steeg het aandeel significant. Dit kwam door de release van de Wii en de Nintendo DS die beide immens populair waren. In 2008 daalde de koers van Nintendo door de economische crisis. In 2016 begon de koers van het aandeel weer verder te stijgen door de populariteit van de Nintendo Switch.

Wat kunnen we concluderen uit het koersverloop van de aandelen Nintendo? Blijkbaar kijken investeringen vooral naar het succes van de technologische innovaties van het bedrijf. Dit is niet heel vreemd. Nintendo is namelijk alleen winstgevend wanneer er voldoende spelsystemen en games worden verkocht.

Denk je erover na om te beleggen in aandelen Nintendo? Dan is het dus verstandig om te analyseren wat het bedrijf in de toekomst van plan is. Heb je er vertrouwen in dat de nieuwe uitvindingen en plannen gaan bijdragen aan het bedrijfsresultaat? Dan kan je het kopen van een aandeel Nintendo zeker overwegen.

Wat doet Nintendo precies?

Nintendo is een Japanse multinational die werd opgericht in 1889. Het bedrijf heeft bekende games uitgebracht zoals Mario, Zelda en Pokémon. Ook staat Nintendo bekend om haar spelconsoles, die vaak een unieke extra functie bezitten.

Beleggen in Nintendo

Grote successen met Nintendo

In 1989 kwam de gameboy op de markt wat net als de Nintendo een groot succes was. Er was zelfs een grote chaos bij de lancering toen bleek dat iedereen hem wilde hebben.

In 1996 werd Pokémon geïntroduceerd. Het was een rustige introductie. Pas veel later met de Pocket Monsters werd dit het grootste succes van Nintendo. De brutowinst van Pokémon alleen is in totaal 30 miljard euro; ieder jaar verdienen ze grofweg 2 miljard aan dit spel.

Pokemon Go werd in 2016 ook een groot succes. De kans is groot dat ze in de toekomst met een nieuwe kaskraker gaan komen.

Inspelen op hypes

Hypes kunnen een grote invloed hebben op de koers van een aandeel als Nintendo. Een goed voorbeeld hiervan was de hype rondom het spel Pokémon Go. Deze applicatie was erg populair in 2016.

Je kon de resultaten van deze hype goed zien in de aandelenkoers. Binnen enkele dagen tijd steeg de koers maar liefst 90%. Wanneer je goed had opgelet had je kunnen inspelen op deze hype. Weet je veel van games en kan je goed inschatten wat de invloed van een nieuw spel of een nieuwe spelcomputer kan zijn? Dan kan actief handelen in Nintendo aandelen wat voor jou zijn!

Geschiedenis Nintendo

De geschiedenis van Nintendo gaat vrij ver terug. De meeste mensen zullen Nintendo alleen kennen van de succesvolle spelcomputer. Toch was het bedrijf al in 1889 actief. Het bedrijf is toen opgericht in Kyoto als fabrikant voor zogenaamde handafuda-kaarten. Met deze kaarten kan je een Japans spel spelen.

Pas sinds de jaren 70 is Nintendo actief in de wereld van de videospellen en spelcomputers. Namen zoals Super Mario, The Legend of Zelda en Pokémon kent iedereen wel. Wie weet wat voor bijzondere innovaties Nintendo nog meer naar voren zal brengen…

Is het verstandig om te investeren in Nintendo?

Een investering in Nintendo aandelen kan zeker goed uitpakken. Het bedrijf heeft als voordeel dat de gamesystemen een stuk simpeler zijn dan die van de concurrenten Microsoft en Sony. Nintendo onderscheidt zich vooral door de unieke gaming franchises die een breed publiek trekken. Ook minder fanatieke gamers kunnen eenvoudig een spelletje spelen waardoor de doelgroep voor de producten erg breed is.

Dit zie je in de verkoopcijfers: Nintendo verkocht bijna 500 miljoen games in 2020 wat neerkomt op bijna zeven spellen per gamer. Deze games worden steeds vaker digitaal gekocht wat een groot voordeel is voor het bedrijf. De winstmarge op digitale games ligt namelijk hoger, aangezien er geen doosjes verzonden hoeven te worden. Deze trend kan dan ook bijdragen aan de winstgevendheid van Nintendo en een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Gaming is sowieso een groeimarkt: steeds meer mensen ontdekken games en door de lockdown is het percentage mensen dat interesse heeft in gaming alleen maar toegenomen. Door het kopen van Nintendo aandelen slim te timen rondom nieuwe releases, kan je een goed rendement behalen

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *