Nintendo aandelen kopen

Iedereen kent Nintendo wel. De jonge generatie is er immers mee opgegroeid! Maar wist je dat je ook kunt beleggen in Nintendo aandelen? Op deze pagina leer je alles wat je moet weten voordat je in Nintendo gaat beleggen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Nintendo opvragen.

Waar kan je Nintendo aandelen kopen?

Wil je Nintendo aandelen kopen? Dit is verstandig wanneer je vertrouwen hebt in de lange termijn capaciteiten van het merk. Denk je dat het Nintendo lukt om te blijven innoveren? Denk je dat Nintendo de concurrentie kan voorblijven met de nieuwe generatie spelcomputers? Wanneer je hier ja op kunt antwoorden dan kan je een investering overwegen.

Hieronder zie je waar je tegen de laagste prijs Nintendo aandelen kunt kopen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Nintendo. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€5 voor Nintendo
Mexem aandelen kopen0,12 met JPY 200 minimum voor Nintendo
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met 200 JPY minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Nintendo?

Het kan erg interessant zijn om actief te beleggen in Nintendo aandelen. Nintendo aandelen hebben in het verleden sterke koersbewegingen laten zien. Toen de Wii uitkwam, steeg het aandeel bijvoorbeeld fors. Ook bij de release van Pokémon Go was er veel beweging in het aandeel te zien. Door actief te handelen op de koers van Nintendo, kan je hier slim op inspelen.

Maar waar kan je dit goed doen? Een goede partij om actief te handelen in Nintendo is Plus500. Bij Plus500 kan je in aandelen Nintendo handelen met CFD’s. Je handelt dan zowel in prijsstijgingen als in prijsdalingen. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 geheel gratis uitproberen met een demo. Met de knop hieronder kan je een gratis account openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Nintendo?

Ben je op zoek naar de laatste koers van het aandeel Nintendo? Hieronder kan je de actuele koers van het CFD-aandeel Nintendo bekijken. Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een positie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nintendo

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nintendo.

Analyse van Nintendo

Voordat je besluit of je Nintendo wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Nintendo zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nintendo zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Nintendo in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Nintendo gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Nintendo is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Nintendo?

Een investering in Nintendo aandelen kan zeker goed uitpakken. Het bedrijf heeft als voordeel dat de gamesystemen een stuk simpeler zijn dan die van de concurrenten Microsoft en Sony. Nintendo onderscheidt zich vooral door de unieke gaming franchises die een breed publiek trekken. Ook minder fanatieke gamers kunnen eenvoudig een spelletje spelen waardoor de doelgroep voor de producten erg breed is.

Dit zie je in de verkoopcijfers: Nintendo verkocht bijna 500 miljoen games in 2020 wat neerkomt op bijna zeven spellen per gamer. Deze games worden steeds vaker digitaal gekocht wat een groot voordeel is voor het bedrijf. De winstmarge op digitale games ligt namelijk hoger, aangezien er geen doosjes verzonden hoeven te worden. Deze trend kan dan ook bijdragen aan de winstgevendheid van Nintendo en een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Gaming is sowieso een groeimarkt: steeds meer mensen ontdekken games en door de lockdown is het percentage mensen dat interesse heeft in gaming alleen maar toegenomen. Door het kopen van Nintendo aandelen slim te timen rondom nieuwe releases, kan je een goed rendement behalen

Wat doet Nintendo precies?

In het jaar 1985 was het met de introductie van de eerste spelcomputer alles of niets voor Nintendo. De verkopen waren gestart in New York en hebben van daaruit de hele Verenigde Staten en later de hele wereld veroverd. Met de komst van de Nintendo is de wereld een stuk mooier geworden.

Mensen maken plezier en voelen zich goed als ze Donkey Kong, Super Mario Bros of Pokémon spelen. Vele jaren later is de Nintendo nog steeds geliefd. Ze hebben zich door de jaren heen continu verder ontwikkeld.

Ze zijn gestart in 1889 met kaartspellen en zijn nu niet meer weg te denken. De kracht van Nintendo is dat ze blijven luisteren naar hun klanten wat een goed teken is.

Beleggen in Nintendo

Koersverloop van het aandeel

De koers is enorm belangrijk bij elke investering in een aandeel. De koers laat je immers zien hoe een bedrijf het heeft gedaan in de afgelopen periode. Bij Nintendo kan je zien dat behoorlijke stijgingen vaak samenhangen met de release van nieuwe spelcomputers.

In de periode van 2006 tot 2008 steeg het aandeel significant. Dit kwam door de release van de Wii en de Nintendo DS die beide immens populair waren. In 2008 daalde de koers van Nintendo onder invloed van de economische crisis. In 2016 begon de koers van het aandeel weer verder te stijgen door de populariteit van de Nintendo Switch.

Nintendo koersverloop

Wat kunnen we concluderen uit het koersverloop van de aandelen Nintendo? Blijkbaar kijken investeringen vooral naar het succes van de technologische innovaties van het bedrijf. Dit is niet heel vreemd. Nintendo is immers alleen winstgevend wanneer er voldoende spelsystemen en games worden verkocht.

Denk je erover na om te beleggen in aandelen Nintendo? Dan is het dus verstandig om te analyseren wat het bedrijf in de toekomst van plan is. Heb je er vertrouwen in dat de nieuwe uitvindingen en plannen gaan bijdragen aan het bedrijfsresultaat? Dan kan je het kopen van een aandeel Nintendo zeker overwegen.

Grote successen met Nintendo

In 1989 kwam de gameboy op de markt wat net als de Nintendo een groot succes was. Er was zelfs een grote chaos bij de lancering toen bleek dat iedereen hem wilde hebben.

In 1996 werd Pokémon geïntroduceerd. Het was een rustige introductie. Pas veel later met de Pocket Monsters werd dit het grootste succes van Nintendo. De brutowinst van Pokémon alleen is in totaal 30 miljard euro; ieder jaar verdienen ze grofweg 2 miljard aan dit spel.

Pokemon Go werd in 2016 ook een groot succes. De kans is groot dat ze in de toekomst met een nieuwe kaskraker gaan komen. Dan wil je natuurlijk wel een aantal aandelen Nintendo in je portefeuille hebben.

Waarom in Nintendo beleggen?

Voordat je in Nintendo gaat beleggen, wil je natuurlijk weten waarom dit een verstandige zet is. Laten we kijken wat goede redenen zouden kunnen zijn om Nintendo aandelen te kopen.

Veel kapitaal

Nintendo is een bedrijf dat een groot kapitaal heeft. Dit komt doordat het bedrijf ieder jaar terugkerende inkomsten heeft waaruit veel winst komt. De hoge geldreserves van het Japanse bedrijf zorgen voor zekerheid. De geldreserves kunnen immers gebruikt worden bij tegenslagen.

Wanneer er een keertje wat mislukt is er voldoende geld om de draad weer op te pakken. Het geld dat ze hebben kunnen ze gebruiken om weer wat nieuws te ontwikkelen. Ze zijn erg goed in het bedenken van goede spellen. Voldoende kapitaal betekent ook dat ze voldoende middelen hebben om nieuwe spellen te promoten en ontwikkelen.

De sterke merken van Nintendo

Donkey Kong, Pokémon, Zelda en ook Mario Bros zijn sterke namen. Ze worden niet alleen voor de spellen gebruikt. Er is veel merchandise en producten dat onder licentie worden gemaakt. Zelfs mensen die de spellen niet spelen kennen de sterke merken van Nintendo.

Dit is erg voordelig: mensen kopen de spellen alleen al om de naam. Hierdoor zou Nintendo altijd kunnen terugvallen op het alleen uitbrengen van games.

De markt voor videogames groeit

Steeds meer mensen spelen videogames. Waar men verwacht dat het alleen kinderen zijn die de spellen spelen heeft het verkeerd. Steeds meer meisjes, vrouwen en volwassen mannen spelen een spel op een spelcomputer van Nintendo. Gaming is hierdoor een groeimarkt geworden. Een grotere afzetmarkt betekent meer potentie voor het behalen van winst. Dit kan een goede reden zijn om aandelen Nintendo te kopen.

Waar moet je op letten bij beleggingen in Nintendo?

Voordat je aandelen in het bedrijf koopt, is het verstandig om ook rekening te houden met de risico’s van een belegging in Nintendo.

Concurrentie

Natuurlijk is er ook concurrentie. Een spelcomputer is een duur product. Veel mensen kopen van elke generatie slechts één spelcomputer. Nintendo moet dan ook innoverend genoeg om de Xbox van Microsoft en de Playstation van Sony in de toekomst te kunnen verslaan.

Voordat je een investering in Nintendo overweegt, is het dan ook verstandig om de innovaties van deze bedrijven na te trekken. Geloof je dat het product van Nintendo meerwaarde heeft? Dan kan je beleggen in Nintendo aandelen overwegen.

Is het wel verstandig?

Nintendo bestaat echter al lang en heeft een sterke positie veroverd op de markt voor spelcomputers en videogames. Hierdoor is het een aantrekkelijke potentiële investering. Zeker in combinatie met de sterke merken en gezonde kaspositie is het een goede belegging. Een belegging in een aandeel dat zich in het verleden keer op keer heeft bewezen.

Inspelen op hypes

Hypes kunnen een grote invloed hebben op de koers van een aandeel als Nintendo. Een goed voorbeeld hiervan was de hype rondom het spel Pokémon Go. Deze applicatie was erg populair in 2016. Mensen konden in de echte wereld door middel van hun smartphone op zoek gaan naar Pokémon.

Je kon de resultaten van deze hype goed zien in de aandelenkoers. Binnen enkele dagen tijd steeg de koers maar liefst 90%. Wanneer je goed had opgelet had je kunnen inspelen op deze hype. Weet je veel van games en kan je goed inschatten wat de impact van een nieuw spel of een nieuwe spelcomputer kan zijn? Dan kan actief handelen in Nintendo aandelen wat voor jou zijn!

Bedrijfsgegevens van Nintendo

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nintendo.

Analyse van Nintendo

Voordat je besluit of je Nintendo wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Nintendo zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nintendo zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Nintendo in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Nintendo gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Nintendo is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Geschiedenis Nintendo

De geschiedenis van Nintendo gaat vrij ver terug. De meeste mensen zullen Nintendo alleen kennen van de succesvolle spelcomputer. Toch was het bedrijf al in 1889 actief. Het bedrijf is toen opgericht in Kyoto als fabrikant voor zogenaamde handafuda-kaarten. Met deze kaarten kan je een Japans spel spelen.

Pas sinds de jaren 70 is Nintendo actief in de wereld van de videospellen en spelcomputers. Namen zoals Super Mario, The Legend of Zelda en Pokémon kent iedereen wel. Wie weet wat voor bijzondere innovaties Nintendo nog meer naar voren zal brengen..

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *