NVIDIA aandelen kopen (2024) – analyse & koers

Wil je NVIDIA aandelen kopen? In dit artikel lees je direct hoe & waar je in NVIDIA aandelen kunt beleggen. Ook lees je in deze uitgebreide analyse de sterke en zwakke punten van aandelen Nvidia.

Waar kan je Nvidia aandelen kopen?

NVIDIA is marktleider op het gebied van grafische kaarten. Grafische kaarten worden ook wel GPU’s genoemd en de vraag naar deze chips neemt steeds verder toe. Deze sterke positie maakt een lange termijn investering in NVIDIA een interessante optie. Wanneer je gaat investeren in NVIDIA aandelen, is het belangrijk om dit tegen lage kosten te doen.

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het voordeligst aandelen Nvidia kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor something. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen something & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het slim zijn om Nvidia aandelen te kopen?

 • Marktleider in grafische verwerking: Nvidia is de marktleider in de productie van GPU technologie voor gaming, AI en datacentra.
 • Diversificatie: doordat de producten van Nvidia door verschillende bedrijfssegmenten gebruikt worden, kan het bedrijf onder verschillende marktomstandigheden goed presteren.
 • Groeiende vraag naar AI: GPU’s kunnen een belangrijke rol spelen in een wereld waar AI steeds belangrijker wordt.
 • Innovatie: Nvidia staat bekend om haar innovatie en brengt steeds kwalitatief sterkere producten op de markt.
 • Gaming: Nvidia profiteert van de toegenomen vraag naar grafische kaarten voor gaming. Dit is een groeiende markt, waardoor Nvidia verdere ruimte heeft om te groeien.
 • Financiële positie: Nvidia staat bekend om haar goede financiële prestaties, wat het een relatief veilige investering maakt.
 • Bitcoin: de GPU’s van Nvidia worden gebruikt om crypto te minen. Wanneer crypto weer populair wordt, kan de aandelenkoers van Nvidia dan ook verder stijgen.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Nvidia?

 • Intense concurrentie: partijen als AMD en Intel willen Nvidia graag van de troon stoten.
 • Afhankelijkheid: het succes van Nvidia hangt af van semiconductor productie. Problemen in de levering kunnen de resultaten van Nvidia dan ook onder druk zetten.
 • Concentratie risico: een groot deel van de winst van Nvidia wordt in enkele regio’s behaald.
 • Regelgeving: strenge regels van overheden kunnen de groei van Nvidia in de weg zitten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Nvidia?

Hoe kan je beleggen in Nvidia aandelen?

 1. Registreren bij een broker: klik hier om direct de beste brokers met elkaar te vergelijken waarmee je in Nvidia aandelen kunt beleggen.
 2. Rekening activeren: activeer vervolgens je rekening door een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres te uploaden.
 3. Geld storten: stort vervolgens geld op je aandelen rekening. Dit kan bijvoorbeeld bij bankoverschrijving of creditcard.
 4. Aandeel selecteren: navigeer binnen het beleggingsplatform vervolgens naar het aandeel Nvidia en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 5. Type order: kies voor een marktorder wanneer je de aandelen direct wilt kopen of kies voor een limietorder wanneer je een bepaalde maximum prijs wilt instellen.
 6. Koop aandeel: druk vervolgens op kopen om direct je Nvidia aandelen te kopen!

Wat is de actuele koers van NVIDIA?

De koers van NVIDIA is constant in beweging. In de onderstaande grafiek zie je direct hoe de CFD koers van het aandeel NVIDIA zich ontwikkeld. Met de knoppen kan je vervolgens direct een positie openen op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van NVIDIA

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van NVIDIA.

Analyse van NVIDIA

Voordat je besluit of je NVIDIA wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe NVIDIA zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van NVIDIA zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van NVIDIA in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat NVIDIA gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van NVIDIA is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf NVIDIA

Het Amerikaanse technologiebedrijf NVIDIA is een producent van computer hardware. Door het in 1993 opgerichte bedrijf worden onder andere chipsets voor grafische kaarten en moederborden gemaakt.

NVIDIA

NVIDIA en Bitcoins

In de tijd van de Bitcoin hype zag je een sterke stijging van het de verkopen van grafische kaarten. Hier heeft de aandelenkoers van Nvidia in die tijd sterk van geprofiteerd. Om Bitcoins te verkrijgen moet je ze minen, wat een proces is waar veel rekenkracht voor nodig is. De chips die geleverd worden door Nvidia kunnen deze taak goed uitvoeren.

Het zou zomaar kunnen dat in de toekomst de Bitcoin weer met een nieuwe rally start. Wanneer dit het geval is, kan de koers van Nvidia zomaar verder stijgen. Door actief te beleggen in Nvidia aandelen kan je inspelen op dit soort trends.

Verwachtingen over de toekomst van Nvidia

NVIDIA kan zomaar een zonnige toekomst tegemoet gaan. In de media wordt beeld steeds belangrijker tegenover tekst en hiervoor zijn GPU’s nodig waar Nvidia de marktleider in is. Ook clouds worden steeds populairder en ook voor deze technologie biedt Nvidia de benodigde techniek.

Al met al is NVIDIA duidelijk een bedrijf dat werkt met technologie voor de toekomst. Dit kan de koers van het aandeel in de toekomst verder laten stijgen. Geloof je in de nieuwe technologieën waar NVIDIA aan werkt? Dan kan het aantrekkelijk zijn om NVIDIA aandelen te kopen.

Wel of niet Nvdia aandelen kopen?

Het kan interessant zijn om Nvidia aandelen te kopen, omdat het een leidende partij is voor de productie van GPU’s. Met de komst van ai en de verdere digitalisering van de samenleving zal de wereldwijde vraag naar de producten van Nvidia alleen maar stijgen. Over de afgelopen jaren heeft het bedrijf bovendien sterke resultaten neergezet, wat het een interessante investering maakt.

Wel is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s, wanneer je een belegging in Nvidia overweegt. Nvidia ervaart bijvoorbeeld veel concurrentie van AMD en Intel en wanneer het deze bedrijven lukt om verder marktaandeel te veroveren kan Nvidia in de toekomst achterlopen. Ook is het belangrijk om de supply chain in de gaten te houden: bij tekorten aan semiconductors kan het lastig zijn voor Nvidia om verder te gaan met produceren.

Of je wel of niet Nvidia aandelen moet kopen, is een persoonlijke vraag zonder eenduidig antwoord. Neem de tijd om de sterke en zwakke punten van Nvidia aandelen te analyseren voordat je een beslissing neemt. Op die manier kan je bepalen of Nvidia binnen je persoonlijke financiële situatie past.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *