Intel aandelen kopen

Intel Corporation is een groot Amerikaans technologiebedrijf. Het hoofdkantoor van dit multinationale bedrijf bevindt zich in Santa Clara, Californië. Intel is, op basis van de omzet, de grootste fabrikant van halfgeleiderchips in de wereld. Bovendien is het bedrijf de uitvinder van de x86-series microprocessors die in veel computers te vinden zijn. Een goed getimede belegging in Intel kan dan ook goed uitpakken. Maar hoe kan je nu eigenlijk Intel aandelen kopen? En waar moet je precies op letten?

Hoe kan je Intel aandelen kopen?

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Chips zijn erg belangrijk voor het functioneren van een computer. Door Intel aandelen te kopen, kan je profiteren van de belangrijke positie die computers innemen binnen onze levens. Wel is het belangrijk om eerst te onderzoeken of Intel nog mee kan komen met de concurrentie. Bestudeer welke producten de concurrentie introduceert en vergelijk of de processoren van Intel nog steeds van goede kwaliteit zijn.

Wil je weten wat een goede partij is om Intel aandelen bij te kopen? Bekijk dan direct waar je Intel aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Intel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Intel & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Intel tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Intel?

Er is veel concurrentie in de markt voor chips: de concurrent AMD lijkt bijvoorbeeld voor te lopen met de productie van 7-nanometer chips. Wanneer concurrenten nieuwe, betere producten uitbrengen dan kan dit de koers van het aandeel Intel negatief beïnvloeden. Als actieve handelaar kan je hierop speculeren door een short positie in te nemen. Met een short positie speculeer je juist op een dalende koers.

Een goede partij waar je kunt speculeren op alle koersbewegingen in het aandeel Intel is Plus500. Bij Plus500 kan je speculeren door gebruik te maken van CFD’s. Je kan dan een hefboom inzetten waardoor zowel je potentiële winst en je potentiële verlies flink toenemen. Bij Plus500 kan je direct een gratis demoaccount openen waarmee je de mogelijkheden gratis kunt proberen. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Intel?

Ben je benieuwd naar de beurskoers van het aandeel Intel? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het aandeel zich in de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Ook kan je met de knoppen direct een CFD-positie op het aandeel openen.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Intel

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Intel.

Analyse van Intel

Voordat je besluit of je Intel wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Intel zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Intel zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Intel in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Intel gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Intel is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn goede argumenten om Intel aandelen te kopen?

Er zijn verschillende argumenten te bedenken waarom het interessant kan zijn om te investeren in Intel aandelen. Een goede reden is het feit dat Intel nog steeds marktleider is binnen de productie van halfgeleiders. Dit is ze gelukt door een trouwe klantenbasis op te bouwen en door nieuwe technologieën te introduceren. De markt is erg competitief, maar in de afgelopen jaren is het Intel goed gelukt om hun sterke positie vast te houden.

Ook het dividendbeleid van het bedrijf is een goede reden om aandelen te kopen. Het bedrijf betaalt een dividendrendement van een paar procent uit. Hierdoor kan een investering in Intel ook goed uitpakken voor beleggers met een lange termijnvisie die graag een mooi inkomen willen opbouwen.

Intel lijkt ook goed om te gaan met crisissituaties. Het bedrijf realiseert zich dat ze technologisch gezien niet achter kunnen blijven. Het is het bedrijf AMD bijvoorbeeld eerder gelukt om een specifiek type chip te ontwikkelen. Om deze achterstand in te halen, heeft het bedrijf besloten om te investeren in nieuwe productie fabrieken. Wanneer je investeert in het bedrijf, is het belangrijk om in de gaten te houden of het Intel lukt om het gat te dichten.

Intel aandelen kopen

Wat zijn de risico’s van een investering in Intel?

Een investering in het aandeel Intel komt natuurlijk niet zonder risico’s. Een eerste risico zijn langdurige, economische problemen. Wanneer bedrijven geen geld meer hebben voor investeringen dan kunnen de verkopen afremmen. Het bedrijf presteert dan minder goed en de aandelenkoers zal dan dalen.

Ook opereert het bedrijf in een hoog concurrerende omgeving. AMD is een geduchte concurrent en ook Nvidia en Qualcomm introduceren nieuwe producten. Hierdoor kan Intel marktaandeel verliezen. Dit gebeurde bijvoorbeeld toen Apple aangaf dat ze voortaan hun eigen chips willen ontwikkelen. Bekijk daarom goed hoe het met het marktaandeel van Intel gaat voordat je de aandelen koopt.

Het bedrijf heft ook lastig gehad van problemen met de producten. Zo kwamen er in 2018 twee beveiligingsproblemen aan het licht onder de naam Meltdown. Dit probleem maakt het mogelijk voor kwaadwillende partijen om toegang te krijgen tot het besturingssysteem van een computer. Je kan als actieve handelaar natuurlijk inspelen op dit soort nieuws door een short positie in te nemen.

Investeren in Intel: de 3 stappen

Voordat je in Intel aandelen kunt investeren, moet je enkele stappen doorlopen. In dit deel van het artikel bekijken we welke stappen je moet doorlopen om Intel aandelen te kopen.

Stap 1: kies een betrouwbare partij

Voor het kopen van aandelen heb je een broker nodig. Het is belangrijk om een betrouwbare partij te selecteren waarbij je niet te veel geld kwijt bent aan kosten. Wij van beleggen.info helpen je natuurlijk graag op weg met het vinden van een goede partij. Door op de onderstaande knop te drukken kan je direct de verschillende partijen vergelijken waar je Intel aandelen kunt kopen:

Stap 2: stel een strategie op

Nadat je een account bij een broker hebt geopend, moet je een strategie opstellen. Onderzoek hiervoor eerst de markt en de concurrentie. Bekijk wat de toekomstplannen van Intel zijn en bepaal of het slim is om nu aandelen te kopen. Wanneer dit het geval is, moet je ook bedenken bij welke prijs je het aandeel weer verkoopt. Op een gegeven moment kan het verstandig zijn om je winst te pakken. Daarnaast kan je de beleggingspositie ook beschermen door automatisch je verlies te nemen bij een bepaalde stop loss waarde.

Stap 3: plaats een order

Wanneer je zeker weet dat je Intel aandelen wilt kopen, moet je een order plaatsen. Je kan ervoor kiezen om de positie direct te openen tegen de huidige marktprijs. Met een limiet order kan je instellen dat je het aandeel pas koopt wanneer een bepaalde waarde wordt bereikt. Je moet ook bedenken hoeveel aandelen je wilt kopen.

Nadat je de positie hebt geopend, is het aan te raden om je beleggingspositie regelmatig te evalueren. Op die manier weet je zeker dat de belegging nog steeds binnen je portfolio past. We wensen je veel succes met je investering in Intel!

Oprichting van het bedrijf

Het bedrijf werd opgericht in 1968. De twee oprichters waren de twee halfgeleiderpioniers Robert Noyce en Gordon Moore. Andrew Groove was de derde werknemer en had de leiding binnen het bedrijf. Hij was voor 11 jaar president-directeur waarna hij voorzitter van de raad van commissarissen werd.

Hoe kwamen de oprichters tot de naam Intel voor hun bedrijf? De naam Intel is ontstaan door het samenvoegen van de woorden INTegrated en Electronics. Intel is een afkorting van die samenvoeging. Er is nog een reden waarom de naam passend is. Intel is namelijk de naam van ‘inlichtingeninformatie’.

Beleggen in Intel

De activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf begon met het maken van geheugens voor computers. Wat betreft de SRAM en DRAM-geheugenchips was Intel een vroege ontwikkelaar. Later schakelde Intel over op het produceren van microprocessoren. Zo vervaardigde Intel onder andere de 8066/8088 microprocessor. Deze processor gebruikte IBM in 1981 in zijn eerste personal computer.

In de jaren negentig investeerde Intel fors in nieuw ontworpen microprocessors. Dankzij die microprocessors werd de snelle groei van computerindustrie bevorderd. Intel werd in de jaren negentig de voornaamste leverancier van microprocessors voor pc’s.

Tegenwoordig levert Intel levert Intel de microprocessors voor de computers van bekende fabrikanten als Apple, Dell, HP en Lenovo. Bovendien maakt Intel onder andere netwerkinterfacecontrollers, geïntegreerde schakelingen, moederbordchipssets, embedded processors en grafische chips.

Overname van McAfee

Intel rondde de overname van beveiligingsexpert McAfee  af in 2010. De beveiligingstechnologie van McAfee werd toegevoegd aan de eigen microprocessoren en chipsets. Dit deden ze om beter te kunnen concurreren met smartphones en andere mobiele apparaten. De raad van toezicht stelde bij de overname van McAfee wel een voorwaarde: hardware platformen moesten wel voor andere beveiligingsleveranciers toegankelijk blijven. Voor deze overname werd 7,68 miljard dollar betaald. Na de overname had Intel circa 60.000 werknemers. Van deze werknemers waren er circa 12.000 software engineer.

McAfee was niet het enige bedrijf dat werd overgenomen door Intel. Van 2009 tot en met 2019 werden er door Intel maar liefst 27 bedrijven overgenomen. Wanneer je gaat beleggen in Intel, is het slim om dit soort overnames te bestuderen. Denk je dat een nieuwe overname de resultaten van het bedrijf positief kunnen beïnvloeden? Dan kan het slim zijn om Intel aandelen te kopen.

Lek in Intel processoren

In 2019 worden door Nederlandse onderzoekers grote fouten ontdekt in de Intel chips. Een lek in Intel-processoren vanaf 2008 maakt miljoenen computers onveilig.  Kwaadwillende personen kunnen zo toegang krijgen tot bijvoorbeeld wachtwoorden op computers, laptops en servers met Intel chips.

Als actieve beurshandelaar is het slim om dit soort situaties in de gaten te houden. Slecht nieuws kan de beurskoers onder druk zetten. Je kan dan een short positie innemen. Met een short positie speculeer je op een dalende koers.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *