Intel aandelen kopen (2024) – hoe kan je beleggen in Intel?

Wil je Intel aandelen kopen? In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in aandelen Intel. Ook vind je op deze pagina de laatste aandelenkoers van het bedrijf Intel.

Hoe kan je Intel aandelen kopen?

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Chips zijn erg belangrijk voor het functioneren van een computer. Door Intel aandelen te kopen, kan je profiteren van de belangrijke positie die computers innemen binnen onze levens. Wel is het belangrijk om eerst te onderzoeken of Intel nog mee kan komen met de concurrentie. Bestudeer welke producten de concurrentie introduceert en vergelijk of de processoren van Intel nog steeds mee kunnen komen. Je kunt direct Intel aandelen kopen bij één van de volgende brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Intel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Intel & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Intel?

Ben je benieuwd naar de beurskoers van het aandeel Intel? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het aandeel zich in de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Ook kan je met de knoppen direct een positie op het aandeel openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Intel

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Intel.

Analyse van Intel aandelen

Voordat je besluit of je Intel wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Intel zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Intel over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Intel zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Intel in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Intel gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Intel is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn goede argumenten om Intel aandelen te kopen?

Dominante positie

Er zijn verschillende argumenten te bedenken waarom het interessant kan zijn om te investeren in Intel aandelen. Een goede reden is het feit dat Intel nog steeds marktleider is binnen de productie van halfgeleiders. Dit is ze gelukt door een trouwe klantenbasis op te bouwen en door nieuwe technologieën te introduceren. De markt is erg competitief, maar in de afgelopen jaren is het Intel goed gelukt om hun sterke positie vast te houden. Hierdoor worden de producten veel gebruikt binnen de markt voor personal computing, data centers en cloud computing.

Dividendbeleid

Ook het dividendbeleid van het bedrijf is een goede reden om aandelen te kopen. Het bedrijf betaalt een dividendrendement van een paar procent uit. Hierdoor kan een investering in Intel ook goed uitpakken voor beleggers met een lange termijnvisie die graag een mooi inkomen willen opbouwen.

Diversificatie

Een andere reden waarom het interessant kan zijn om aandelen Intel te kopen, is de diversificatie die het bedrijf toepast. Het bedrijf ontwikkelt bijvoorbeeld technieken voor kunstmatige intelligentie, Internet of Things en autonome voertuigen wat kan bijdragen aan de toekomstige winstgevendheid van het bedrijf.

Innovatie

Intel lijkt ook goed om te gaan met crisissituaties. Het bedrijf realiseert zich dat ze technologisch gezien niet achter kunnen blijven. Het is het bedrijf AMD bijvoorbeeld eerder gelukt om een specifiek type chip te ontwikkelen. Om deze achterstand in te halen, heeft het bedrijf besloten om te investeren in nieuwe productie fabrieken. Wanneer je investeert in het bedrijf, is het belangrijk om in de gaten te houden of het Intel lukt om het gat te dichten.

Intel aandelen kopen

Wat zijn de risico’s van een investering in Intel?

Economische onzekerheid

Een investering in het aandeel Intel komt natuurlijk niet zonder risico’s. Een eerste risico zijn langdurige, economische problemen. Wanneer bedrijven geen geld meer hebben voor investeringen dan kunnen de verkopen afnemen.

Concurrentie

Ook opereert het bedrijf in een hoog concurrerende omgeving. AMD is een geduchte concurrent en ook Nvidia en Qualcomm introduceren nieuwe producten, waardoor Intel marktaandeel kan verliezen. Dit gebeurde bijvoorbeeld toen Apple aangaf dat ze voortaan hun eigen chips willen ontwikkelen. Bekijk daarom goed hoe het met het marktaandeel van Intel gaat voordat je de aandelen koopt.

Problemen met producten

Het bedrijf heft ook lastig gehad van problemen met de producten. Zo kwamen er in 2018 twee beveiligingsproblemen aan het licht onder de naam Meltdown. Dit probleem maakt het mogelijk voor kwaadwillende partijen om toegang te krijgen tot het besturingssysteem van een computer. Je kan als actieve handelaar natuurlijk inspelen op dit soort nieuws door een short positie in te nemen.

Techniek

De techniek ontwikkelt zich snel; Intel stapt bijvoorbeeld over van 14nm processen naar nanoprocessoren met afmetingen van 10nm en 7nm. Dit soort transities zijn complex en kosten bovendien veel geld. Technologische ontwikkelingen kunnen het speelveld dan ook in één klap veranderen, waardoor Intel plotseling snel kan worden ingehaald door de concurrentie.

Hoe kan je investeren in Intel aandelen?

Voordat je in Intel aandelen kunt investeren, moet je enkele stappen doorlopen. In dit deel van het artikel bekijken we welke stappen je moet doorlopen om Intel aandelen te kopen.

Stap 1: kies een betrouwbare broker

Voor het kopen van aandelen heb je een broker nodig. Het is belangrijk om een betrouwbare partij te selecteren waarbij je niet te veel geld kwijt bent aan kosten. Wij van beleggen.info helpen je natuurlijk graag op weg met het vinden van een goede partij. Door op de onderstaande knop te drukken kan je direct de verschillende partijen vergelijken waar je Intel aandelen kunt kopen:

Stap 2: stel een strategie op

Nadat je een account bij een broker hebt geopend, moet je een strategie opstellen. Onderzoek hiervoor eerst de markt en de concurrentie. Bekijk wat de toekomstplannen van Intel zijn en bepaal of het slim is om nu aandelen te kopen. Wanneer dit het geval is, moet je ook bedenken bij welke prijs je het aandeel weer verkoopt. Op een gegeven moment kan het verstandig zijn om je winst te pakken. Daarnaast kan je de beleggingspositie ook beschermen door automatisch je verlies te nemen bij een bepaalde stop loss waarde.

Stap 3: plaats een order

Wanneer je zeker weet dat je Intel aandelen wilt kopen, kan je een order plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om de positie direct te openen tegen de huidige marktprijs. Met een limiet order kan je instellen dat je het aandeel pas koopt wanneer een bepaalde waarde wordt bereikt. Je moet ook bedenken hoeveel aandelen je wilt kopen.

Nadat je de positie hebt geopend, is het aan te raden om je beleggingspositie regelmatig te evalueren. Op die manier weet je zeker dat de belegging nog steeds binnen je portfolio past. We wensen je veel succes met je investering in Intel aandelen!

Beleggen in Intel

De activiteiten van Dell

Dell werd opgericht in 1968 door Robert Noyce en Gordon Moore. De naam Intel is ontstaan door het samenvoegen van de woorden INTegrated en Electronics.

Het bedrijf begon met het produceren van geheugens voor computers. Wat betreft de SRAM en DRAM-geheugenchips was Intel een vroege ontwikkelaar. Later schakelde Intel over op het produceren van microprocessoren. Zo produceerde Intel onder andere de 8066/8088 microprocessor, welke door IBM in 1981 werden gebruikt voor de eerste personal computer.

In de jaren negentig investeerde Intel fors in nieuw ontworpen microprocessors. Dankzij die microprocessors werd de snelle groei van computerbranche bevorderd. Intel werd in de jaren negentig de voornaamste leverancier van microprocessors voor pc’s.

Tegenwoordig levert Intel levert Intel de microprocessors voor de computers van bekende fabrikanten als Apple, Dell, HP en Lenovo. Bovendien produceert Intel onder andere netwerkinterfacecontrollers, geïntegreerde schakelingen, moederbordchipssets, embedded processors en grafische chips.

Overname van McAfee

Intel rondde de overname van beveiligingsexpert McAfee af in 2010 voor 7,68 miljard dollar. De beveiligingstechnologie van McAfee werd toegevoegd aan de eigen microprocessoren en chipsets om beter te kunnen concurreren met smartphones en andere mobiele apparaten. De raad van toezicht stelde bij de overname van McAfee wel een voorwaarde: hardware platformen moesten wel voor andere beveiligingsleveranciers toegankelijk blijven.

Tussen 2009 en 2019 werden er door Intel maar liefst 27 bedrijven overgenomen. Wanneer je gaat beleggen in Intel, is het slim om dit soort overnames te bestuderen. Denk je dat een nieuwe overname de resultaten van het bedrijf positief kunnen beïnvloeden? Dan kan het slim zijn om Intel aandelen te kopen.

Lek in Intel processoren

In 2019 worden door Nederlandse onderzoekers grote fouten ontdekt in de Intel chips. Een lek in Intel-processoren vanaf 2008 maakt miljoenen computers onveilig.  Kwaadwillende personen kunnen zo toegang krijgen tot bijvoorbeeld wachtwoorden op computers, laptops en servers met Intel chips. Als actieve beurshandelaar is het slim om dit soort situaties in de gaten te houden, aangezien ze de aandelenkoers onder druk kunnen zetten.

Wel of niet aandelen Intel kopen?

Intel kan een interessante investering zijn, aangezien het één van de bekendste bedrijven is binnen de semiconductor industrie. De processoren van Intel zijn jarenlang een populaire keuze geweest voor computerproducenten. Recent krijgt Intel wel steeds meer te maken met intense concurrentie: bedrijven als NVIDIA en AMD weten steeds meer marktaandeel af te pakken. De Ryzen processoren van AMD zijn bijvoorbeeld voordelig en bieden goede prestaties. Vergelijk Intel daarom eerst met de concurrenten voordat je de aandelen koopt.

Het kan interessant zijn om Intel aandelen te kopen, aangezien ze verschillende type producten verkopen. Het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld processoren, memory chips, network interface controllers en storage solutions. Hierdoor kan Intel op nieuwe trends inspelen: het bedrijf maakt het met Optane memory bijvoorbeeld mogelijk om de snelheid van SSDs te combineren met opslagcapaciteit van traditionele harde schijven.

Ondanks dat Intel bekend staat om haar sterke financiële positie, zijn er wel duidelijke risico’s. Intel heeft bijvoorbeeld vertraging opgelopen met de productie van kleinere 10nm en 7nm nodes. Ook is Intel sterk afhankelijk van de pc-markt; wanneer gebruikers overstappen op mobiele apparaten kan Intel verder marktaandeel verliezen.

Wanneer Intel in de toekomst succesvol wil blijven, moeten ze constant reageren op de nieuwe trends. Houd daarom in de gaten of Intel snel genoeg reageert op technieken als kunstmatige intelligentie, quantum computing en edge computing. Op die manier kan je bepalen of aandelen Intel ook vandaag de dag een interessante investering zijn.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *