Hewlett-Packard (HP) aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Het Amerikaanse bedrijf Hewlett-Packard staat algemeen bekend als HP . Wil je HP aandelen kopen? In dit artikel kan je lezen hoe je kunt beleggen in Hewlett-Packard aandelen en je kunt hier ook de laatste aandelenkoers bekijken.

Hoe kan je Hewlett-Packard aandelen kopen?

Hewlett-Packard is een grote speler op het gebied van computerapparatuur. Voordat je HP aandelen koopt, is het slim om het bedrijf eerst te vergelijken met de concurrenten. Denk je dat HP nog kan meekomen? Dan kan je een investering in HP overwegen. Je kunt HP aandelen kopen bij één van de onderstaande brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor hp. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen hp! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van HP?

Ben je benieuwd wat de HP aandelenkoers is? In de grafiek zie je de actuele koers van het aandeel HP.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van HP

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van HP.

Analyse van HP

Voordat je besluit of je HP wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe HP zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van HP over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van HP zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van HP in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat HP gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van HP is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om Hewlett-Packard aandelen te kopen?

 • Diversificatie: HP verkoopt een breed aanbod aan producten waaronder computers, laptops, printers en enterprise solutions. Hierdoor kan HP zich richten op verschillende marktsegmenten.
 • Herkenbaar merk: HP heeft een sterke reputatie van kwaliteit en betrouwbaarheid opgebouwd, wat bijdraagt aan de loyaliteit van haar klanten.
 • Innovatie: door investeringen in R&D lukt het HP constant om nieuwe innovatieve producten zoals de Spectre laptops en de HP Multi Jet Fusion 3D-printer op de markt te brengen.
 • Kosten beperken: HP legt de nadruk op het verbeteren van de efficiency, waardoor het de operationele kosten flink heeft verlaagd.

Wat zijn de risico’s van beleggen in aandelen Hewlett-Packard?

 • Concurrentie: het segment waar HP actief is, kent veel concurrentie. HP moet constant vechten voor marktaandeel met bedrijven als Dell, Lenovo en Apple.
 • Afhankelijkheid van macro-economische factoren: de prestaties van HP hangen sterk af van de macro-economische situatie.
 • Technologische ontwikkelingen: wanneer het HP niet lukt om de nieuwste technologische ontwikkelingen te implementeren, kan het snel worden ingehaald door de concurrentie.
 • Supply chain: voor de productie van de producten van HP zijn veel verschillende onderdelen nodig. Verstoringen binnen de supplychain kunnen de productie onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Hewlett-Packard?

Hoe kan je aandelen Hewlett-Packard kopen?

 1. Aanmelden bij een broker: een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om aandelen te kopen en verkopen. Op deze pagina kan je direct de beste brokers met elkaar vergelijken.
 2. Account activeren: voordat je kunt beleggen in HP aandelen, moet je eerst je account activeren. Je activeert je account door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 3. Geld storten: stort nu geld op je brokerage account via bankoverschrijving of creditcard. Bij sommige brokers kan het enkele werkdagen duren voordat de transactie wordt verwerkt.
 4. Aandelen Hewlett-Packard kopen: selecteer nu het aandeel HP en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een marktorder koop je de aandelen direct en met een limietorder stel je een maximale prijs in die je bereid bent om te betalen.
 5. Evalueer je belegging: het is verstandig om je belegging regelmatig te evalueren. Passen HP aandelen nog binnen je huidige risicoprofiel?

Strategie HP

HP probeert regelmatig te vernieuwen. Zo hebben ze instant ink geïntroduceerd in 2013 waarmee er tegen een maandelijkse betaling regelmatig nieuwe inkt wordt bezorgd: dit is eigenlijk het Netflix van printerinkt! Sowieso is het computersegment nog steeds een groeimarkt. Door de coronapandemie is thuiswerken steeds vaker de norm geworden en hier profiteren computerbedrijven van.

Wel is het belangrijk om de concurrenten goed in de gaten te houden. In China is Lenovo bijvoorbeeld een grote speler. Andere concurrenten die je zeker moet analyseren voordat je HP aandelen koopt zijn Dell, Apple en Acer. Op die manier kan je vaststellen of een ander computerbedrijf mogelijk een interessantere investering is. Ook kan je ervoor kiezen om te investeren in meerdere computerbedrijven; Op die manier verklein je het risico van je investering.

Geschiedenis van het bedrijf

In een garage in Palo Alto, Californië werd op 1 januari 1939 het bedrijf HP opgericht door de twee oprichters William Hewlett en Bill Packard. Het bedrijf produceerde wetenschappelijke instrumenten. In de Tweede Wereldoorlog werden er onder ander radars, sonars en radio’s gemaakt voor de zee- en luchtvaart.

Het bedrijf HP werd in 1968 bekend door zijn rekenmachine. De toen geproduceerde rekenmachine wordt wel beschouwd als de eerste personal computer, maar HP noemde het apparaat een rekenmachine. Begin jaren tachtig bracht HP de eerste pc uit. In het begin waren deze pc’s bestemd voor het bedrijfsleven en de universiteiten, maar in de jaren negentig waren ze ook bestemd voor particulieren.

Het bedrijf Hewlett-Packard wordt gesplitst

Op 1 november 2015 werd het bedrijf gesplitst in HP en HPE. HP richt zich op de markt van computers en printers, terwijl HPE richt zich op de opslag-, server-, software- en servicemarkten. Op het gebied van omzet presteren de bedrijven ongeveer gelijk, maar HPE is winstgevender.

Overnames door Hewlett-Packard

Hewlett-Packcard heeft diverse bedrijven overgenomen. HP nam bedrijven over om haar marktaandeel te vergroten en om nieuwe producten op de markt te kunnen brengen. Enkele voorbeelden van overgenomen bedrijven zijn:

In 2002 werd het bedrijf Compaq overgenomen, waardoor HP marktleider werd in zowel de server- als pc-markt. De overname had bijna een verdubbeling van de omzet van HP tot gevolg. Door deze overname haalde HP de merken Compaq, Digital Equipment corporation en Tandem Computers in huis.

In 2011 kocht het bedrijf het Britse softwarebedrijf Autonomy. Dit bedrijf levert infrastructuursoftware aan bedrijven die op het web gebaseerde clouddiensten leveren. Door deze overname werd HP een grotere speler op het terrein van de zakelijke software. Deze overname was geen succes, aangezien de positieve vooruitzichten van deze overname niet konden worden waargemaakt.

De infrastructuurspecialist SimpliVity werd in 2017 overgenomen door HP voor 650 miljoen dollar. Het bedrijf is, net als het ook door HP overgenomen bedrijf HP Enterprise, actief in de sector van hyperconverged infrastructure appliance.

Let bij overnames altijd naar de invloed op het bedrijf. Wanneer deze positief is kan de aandelenkoers stijgen en wanneer deze negatief is kan de aandelenkoers juist onder druk komen te staan.

Wel of niet aandelen Hewlett-Packard kopen?

Hewlett-Packard is een bekend computermerk en kan dan ook een potentieel interessante belegging zijn. Wel is het belangrijk om de economische situatie goed te analyseren; wanneer het minder goed gaat met de economie zie je dat de prestaties vaak tegenvallen. Onderzoek verder hoe HP het doet in vergelijking met de concurrentie; op die manier weet je direct of het aantrekkelijk is om de aandelen nu te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *