Hewlett-Packard (HP) aandelen kopen

Het Amerikaanse bedrijf Hewlett-Packard is algemeen bekend als HP . Dit bedrijf is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven. HP staat in de top-3 van computerleveranciers. Het bedrijf Hewlett-Packard levert onder andere eenvoudige onderdelen, software en dienstverlening. Het bedrijf is vanaf november 2015 opgesplitst in de bedrijven Hewlett-Packard Enterprise (HPE) en HP Inc (HPQ). Wil je investeren in HP? In dit artikel lees je direct hoe je Hewlett-Packard aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste beurskoers bekijken.

Hoe kan je Hewlett-Packard aandelen kopen?

Hewlett-Packard is een grote speler op het gebied van computerapparatuur. Voordat je HP aandelen koopt, is het slim om het bedrijf eerst te vergelijken met de concurrenten. Denk je dat HP nog kan meekomen? Dan kan je een investering in HP overwegen.

Het is verstandig om je HP & andere aandelen te kopen bij een betrouwbare broker. Maar waar kan je nu eigenlijk tegen gunstige tarieven beleggen? Bekijk direct het overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor hp. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen hp & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in hp tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in HP?

HP heeft in het verleden met wisselend succes verschillende bedrijven gekocht. Wanneer een bedrijf grote beslissingen neemt, kan het als actieve handelaar slim zijn om hierop in te spelen. Door actief te beleggen in het bedrijf, kan je zowel profiteren van dalende als stijgende koersen.

Een goed bedrijf waar je actief kunt beleggen in Hewlett-Packard aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s tegen voordelige tarieven speculeren op prijsverschillen. Je kan er zelfs voor kiezen om een hefboom in te zetten. Zowel je potentiële winst als je potentiële verlies nemen dan sterk toe. Wil je de mogelijkheden van actief handelen gratis proberen? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van HP?

Ben je benieuwd wat de HP aandelenkoers is? In de grafiek zie je de actuele CFD koers van het aandeel HP.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van HP

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van HP.

Analyse van HP

Voordat je besluit of je HP wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe HP zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van HP zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van HP in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat HP gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van HP is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Strategie HP

HP probeert regelmatig te vernieuwen. Zo hebben ze instant ink geïntroduceerd in 2013 waarmee er tegen een maandelijkse betaling regelmatig nieuwe inkt wordt bezorgd. Eigenlijk het Netflix van printerinkt! Sowieso is het computersegment nog steeds een groeimarkt. Door de coronapandemie is thuiswerken steeds vaker de norm geworden. Hier profiteren computerbedrijven natuurlijk van: consumenten zullen eerder allerlei kantoorbenodigdheden aanschaffen.

Wel is het belangrijk om de concurrenten goed in de gaten te houden. In China is Lenovo bijvoorbeeld een grote speler. Andere concurrenten die je zeker moet analyseren voordat je HP aandelen koopt zijn Dell, Apple en Acer. Op die manier kan je vaststellen of een ander computerbedrijf wellicht een interessantere investering is. Ook kan je ervoor kiezen om te investeren in meerdere computerbedrijven. Op die manier verklein je het risico van je investering.

Geschiedenis van het bedrijf

In een garage in Palo Alto, Californië werd op 1 januari 1939 het bedrijf HP opgericht. De twee oprichters waren William Hewlett en Bill Packard. Het bedrijf maakte wetenschappelijke instrumenten. In de Tweede Wereldoorlog werden er onder ander radars, sonars en radio’s gemaakt voor de zee- en luchtvaart.

Het bedrijf HP werd in 1968 bekend door zijn rekenmachine. De toen gemaakte rekenmachine wordt wel beschouwd als de eerste personal computer. HP noemde het apparaat echter een rekenmachine. Begin jaren tachtig werd door HP de eerste pc uitgebracht. Aanvankelijk waren deze pc’s bestemd voor het bedrijfsleven en de universiteiten. In de jaren negentig waren ze ook bestemd voor particulieren. Vanaf midden jaren tachtig bracht HP ook laserprinters en inkjetprinters op de markt.

Het bedrijf Hewlett-Packard wordt gesplitst

Op 1 november 2015 wordt het bedrijf, zoals al eerder opgemerkt in twee bedrijven. Van deze twee bedrijven richt het bedrijf HP zich op de markt van personal systems en printers. Het bedrijf HPE richt zich op de opslag-, server-, software- en servicemarkten.

Wat omzet betreft zijn de bedrijven ongeveer gelijk. De printerdivisie van HP behaalde in 2014 een omzet van 56 miljard. In dat jaar behaalde het bedrijf HPE een omzet van 55,6 miljard dollar. Het bedrijf HPE is echter winstgevender. Ook laat het bedrijf een hogere groei zien.

Overgenomen bedrijven

Hewlett-Packcard heeft diverse bedrijven overgenomen. Waarom? Er zijn bedrijven overgenomen om het marktaandeel te vergroten. Andere bedrijven werden overgenomen om nieuwe producten te kunnen aanbieden. Enkele voorbeelden van overgenomen bedrijven:

In 2002 werd het bedrijf Compaq overgenomen. Door de overname van Compaq werd HP marktleider in zowel de server- als pc-markt. De overname had bijna een verdubbeling van de omzet van HP tot gevolg. De jaaromzet steeg van 47 miljard dollar naar 87 miljard dollar. Het aantal werknemers nam toe tot 145.000. Door deze overname haalde HP de merken Compaq, Digital Equipment corporation en Tandem Computers in huis.

In 2011 kocht het bedrijf het Britse softwarebedrijf Autonomy. Dit bedrijf levert infrastructuursoftware aan bedrijven die op het web gebaseerde clouddiensten leveren. Door deze overname werd HP een grotere speler op het terrein van de zakelijke software. Deze overname was geen succes. De positieve vooruitzichten van deze overname konden niet worden waargemaakt. Het management van HP beschuldigde het voormalige bestuur van Autonomy van financiële fouten. Zo zou er tijdens de koop dubieuze financiële informatie zijn verstrekt. In 2015 werd de zaak door HP voor de rechter gebracht.

De infrastructuurspecialist SimpliVity werd in 2017 overgenomen door HP. Voor dit bedrijf betaalde HP 650 miljoen dollar. Het bedrijf is, net als het ook door HP overgenomen bedrijf HP Enterprise, actief in de sector van hyperconverged infrastructure appliance.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *