Dell aandelen kopen

Het Amerikaanse bedrijf Dell werd opgericht op 1 mei 1984. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt laptops, smartphones en apparatuur die gerelateerd is aan computers. Het door Michael Dell opgerichte bedrijf is een van de grootste technologische bedrijven in de wereld. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Round Rock, Texas. Wil je beleggen in Dell? In dit artikel bekijken we hoe je het beste Dell aandelen kunt kopen!

Hoe kan je Dell aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de computerproducent Dell? Dan kan het slim zijn om te investeren in Dell door de aandelen te kopen. Het is voordat je investeert in Dell belangrijk om de concurrenten goed te analyseren. In het verleden lukte het Dell een tijdje niet om de concurrent bij te benen. Dit kan natuurlijk opnieuw gebeuren. Bekijk daarom of de nieuwe producten van het bedrijf nog steeds populariteit genieten.

Wanneer je Dell aandelen wilt kopen, is het belangrijk om goed op de kosten te letten. Wanneer je minder kosten betaalt, kan je een beter resultaat behalen met je beleggingen. Hieronder zie je een overzicht van goede brokers waar je in Dell aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Dell. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Dell
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Dell aandelen?

Het aandeel Dell heeft de nodige ups en downs gehad. In 2004 zag je bijvoorbeeld dat het bedrijf het moest afleggen tegen de concurrent HP. De koers van het aandeel kwam toen onder druk te staan. Als belegger kan je van dit soort bewegingen profiteren door actief te speculeren op het aandeel. Je kan het aandeel dan kopen wanneer er goed nieuws uitkomt. Wanneer je verwacht dat het bedrijf het minder gaat doen, kan je een short positie innemen. Met een short positie speculeer je op een dalende koers.

Een goed bedrijf waar je actief kunt handelen in Dell aandelen is Plus500. Bij Plus500 beleg je in CFD-aandelen, waardoor je de focus volledig kunt leggen op prijsbewegingen. Binnen de gebruiksvriendelijke software kan je orders plaatsen op Dell en andere grote Amerikaanse bedrijven. Wil je de mogelijkheden geheel gratis proberen met een onbeperkte demo? Dan kan! Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Dell?

Ben je benieuwd hoe het aandeel presteert? In de onderstaande grafiek zie je het CFD-koersverloop van de Dell aandelen. Met de knoppen neem je direct een positie in op dit bekende Amerikaanse aandeel.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Dell

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Dell.

Analyse van Dell

Voordat je besluit of je Dell wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Dell zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Dell zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Dell in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Dell gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Dell is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

De eerste PC

Bij oprichting in 1984 heette het bedrijf PC’s Limited. Michael Dell bouwde toen de eerste draagbare computers op een studentenkamer. Op zijn negentiende besloot hij om de universiteit te verlaten om zich volledig te richten op zijn bedrijf PC’s Limited.

In 1985 verscheen de turbo PC op de markt. Deze eerste zelf ontworpen PC, die 795 dollar kostte, werd pas na bestelling geproduceerd. Deze PC werd een succes: het bedrijf behaalde in het eerste jaar van zijn bestaan een brutowinst van maar liefst 73 miljoen dollar.

Dell aandelen kopen

PC’s Limited wordt Dell

In 1988 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Dell Computer Corporation. Dell besloot om internationaal te geen werken. Het succes van het bedrijf werd acht jaar na de oprichting van het bedrijf beloond met een plaats in de door het bedrijf Fortune opgestelde lijst van de 500 succesvolste ondernemingen van de wereld. Met zijn 27 jaar was Michael Dell de jongste directeur van een bedrijf met een plaats in de Fortune 500 lijst.

Dell wordt de grootste computerfabrikant

Dell zag in 1993 af van zijn voornemen om zijn computers te leveren aan grote verkooppunten, zoals bijvoorbeeld Walmart. De computers bleven alleen op bestelling leverbaar. Vanaf 1996 konden klanten de computers bestellen via de website van Dell.

Na de overname van ConvergeNet Technologies in 1999 werd het bedrijf de grootste pc-fabrikant in de wereld. Na de fusie van Compaq met Hewlett-Packard moest het bedrijf de eerste plaats tijdelijk afstaan. Dell stond echter weer snel op de eerste plaats. Eind jaren negentig stond Dell bekend als de leverancier van de betrouwbaarste computers met goede service.

Naamswijziging en het produceren van andere elektronica.

In 2002 werd besloten om naast pc’s ook andere elektronica te gaan produceren. In 1983 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Dell inc. Dit bedrijf produceerde ook draagbare computers, printers en televisies.

De neergang van Dell

In 2006 was de omzet veel lager dan in 2005. De oorzaak hiervan was de verzadigde computermarkt. Ook had Dell zich niet voldoende gericht op nevenproducten. Bovendien bood Dell niet, zoals de concurrenten Hewlett-Packard, goede computers aan voor een lage prijs. Dell-computers waren nog steeds niet te koop in warenhuizen, terwijl veel consumenten een computer of laptop graag wilden zien voordat ze besloten tot aankoop. Door de groei van het bedrijf was de klantenservice slechter geworden. Klanten die ontevreden waren over de service vormden een online community. Dit bleef niet zonder gevolgen. In 2006 moest Dell zijn eerste plaats als grootste computerfabrikant in de wereld afstaan aan Hewlett-Packard.

Dell volgt nieuwe strategie

In 2007 kondigde Dell aan een nieuwe strategie aan. Dell ging meer producten aanbiedenen de klantenservice werd verbeterd. Vanaf 2008 werden door Dell in software, systeemmanagement en technologie gespecialiseerde bedrijven overgenomen. Hierdoor ging het ging weer beter met het bedrijf. Dell Inc bereikte plaats 44 in de Fortune-500 lijst. Op dit moment is Dell, na Hewlett-Packard en Lenovo, de  derde grootste computerfabrikant in de wereld.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *