Dell aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Dell aandelen kopen? In dit artikel ontdek je direct hoe je in aandelen Dell kunt investeren. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers raadplegen & de bedrijfsgegevens analyseren.

Hoe kan je Dell aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de computerproducent Dell? Dan kan het slim zijn om te investeren in Dell door de aandelen te kopen. Het is voordat je investeert in Dell belangrijk om de concurrenten goed te analyseren. In het verleden lukte het Dell een tijdje niet om de concurrent bij te benen en kan natuurlijk opnieuw gebeuren. Bekijk daarom of de nieuwe producten van het bedrijf nog steeds populariteit zijn.

Wanneer je Dell aandelen wilt kopen, is het belangrijk om goed op de kosten te letten. Wanneer je minder kosten betaalt, kan je een beter resultaat behalen met je beleggingen. Hieronder zie je een overzicht van goede brokers waar je in Dell aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Dell koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Dell. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Dell & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Dell?

Ben je benieuwd hoe het aandeel presteert? In de onderstaande grafiek zie je het koersverloop van de Dell aandelen. Met de knoppen neem je direct een positie in op dit bekende Amerikaanse aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Dell

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Dell.

Analyse van Dell aandelen

Voordat je besluit of je Dell wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Dell zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Dell over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Dell zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Dell in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Dell gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Dell is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Dell aandelen te kopen?

  • Sterke reputatie: het merk Dell is bekend binnen de sector, waardoor klanten er eerder voor zullen kiezen.
  • Diversificatie: Dell verkoopt onder andere computers, servers en software. Hierdoor kunnen tegenvallende resultaten binnen één divisie worden opgevangen door positieve resultaten binnen een andere divisie.
  • Globaal actief: Dell is actief in meer dan 180 landen, waardoor de risico’s lager liggen.

De risico’s van beleggen in Dell

  • Economische situatie: Dell is voor haar resultaten sterk afhankelijk van de financiële prestaties van het bedrijf.
  • Concurrentie: Dell moet constant de concurrentie aangaan met andere, vergelijkbare bedrijven.
  • Cybersecurity risico: doordat Dell een technologiebedrijf is, is het afhankelijk van cybersecurity risico’s.

Wat zijn de concurrenten van Dell?

Hoe kan je beleggen in Dell aandelen?

  1. Neem de tijd om de verschillende brokers te vergelijken & open een account
  2. Activeer je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden
  3. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op de kopen knop
  4. Evalueer vervolgens regelmatig je belegging in Dell aandelen

De eerste PC van Dell

Bij oprichting in 1984 heette het bedrijf PC’s Limited. Michael Dell bouwde toen de eerste draagbare computers op een studentenkamer. Op zijn negentiende besloot hij om de universiteit te verlaten om zich volledig te richten op zijn bedrijf PC’s Limited.

In 1985 verscheen de turbo PC op de markt en kostte 795 dollar. De Turbo PC werd pas geproduceerd nadat een order binnenkwam. Deze PC werd een succes: het bedrijf behaalde in het eerste jaar van zijn bestaan een brutowinst van maar liefst 73 miljoen dollar.

Dell aandelen kopen

PC’s Limited wordt Dell

In 1988 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Dell Computer Corporation. Dell besloot vervolgens om haar computers internationaal te verkopen en werd opgenomen in de Fortune 500 met de succesvolste ondernemingen van de wereld. Met zijn 27 jaar was Michael Dell de jongste directeur van een bedrijf met een plaats in de Fortune 500 lijst.

Dell wordt de grootste computerfabrikant

Dell zag in 1993 af van zijn plan om zijn computers te leveren aan grote verkooppunten, zoals Walmart. Vanaf 1996 konden klanten de computers bestellen via de website van Dell.

Na de overname van ConvergeNet Technologies in 1999 werd het bedrijf de grootste pc-fabrikant in de wereld. Na de fusie van Compaq met Hewlett-Packard moest het bedrijf de eerste plaats tijdelijk afstaan. Dell stond echter weer snel op de eerste plaats. Eind jaren negentig stond Dell bekend als de leverancier van de betrouwbaarste computers met goede service.

Naamswijziging en het produceren van andere elektronica.

In 2002 Besloot Dell om naast pc’s ook andere elektronica te produceren. In 1983 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Dell inc. Dit bedrijf produceerde ook draagbare computers, printers en televisies.

De neergang van Dell

In 2006 lag de omzet veel lager dan in 2005, wat kwam doordat de markt verzadigd was geraakt. Bovendien waren de computers van Dell duurder dan die van de concurrent Hewlett-Packard.

Dell-computers werden bovendien nog niet verkocht in winkels, terwijl veel consumenten een computer of laptop graag wilden zien voordat ze besloten tot aankoop. Door de groei van het bedrijf was de klantenservice slechter geworden. Klanten die ontevreden waren over de service vormden een online community.

Al deze negatieve punten leidde ertoe dat Dell in 2006 haar plek verloor als de grootste computerfabrikant in de wereld afstaan.

Dell volgt nieuwe strategie

In 2007 kwam Dell met een nieuwe strategie. Dell verbeterde de klantenservice direct en begon ook met het verkopen van diverse nieuwe producten. Dell verkocht vanaf 2008 bijvoorbeeld software, systeemmanagement en technologie.

Deze stappen hielpen Dell Inc om opnieuw een hoge plek te bereiken binnen de Fortune-500 lijst. Op dit moment is Dell, na Hewlett-Packard en Lenovo, de derde grootste computerfabrikant in de wereld.

Wel of niet aandelen Dell kopen?

Er is geen objectief antwoord op de vraag of je Dell aandelen zou moeten kopen. De aantrekkelijkheid van een belegging in aandelen Dell, hangt namelijk sterk af van je persoonlijke financiële doelen en risicotolerantie.

Neem in ieder geval de tijd om Dell te vergelijken met de concurrentie. Op die manier kan je bepalen hoe Dell presteert in verhouding met vergelijkbare bedrijven. Duik ook in de financiële gegevens van het bedrijf. Op die manier bepaal je direct hoe Dell presteert. Neem ten slotte de tijd om de toekomstplannen van Dell te onderzoeken.

Pas zodra je voldoende onderzoek hebt gedaan, kan je bepalen of je wel of niet Dell aandelen zou moeten kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *