Walmart aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Walmart is één van de iconische bedrijven die zowel mensen binnen als buiten Amerika maar al te goed kennen. Wil je weten hoe je zelf Walmart aandelen kunt kopen? In dit artikel analyseren we het aandeel en bekijken we hoe je het beste in Walmart aandelen kunt beleggen.

Hoe kan je Walmart aandelen kopen?

Een investering in Walmart kan erg goed uitpakken. Beleggers die zijn ingestapt toen het bedrijf naar de beurs ging, kunnen dit beamen. Wanneer je toen een bedrag van $ 1,500 had geïnvesteerd dan bezat je nu een vermogen met acht cijfers! Het bedrijf heeft in die periode een enorme groei doorstaan en weet de concurrentie nog steeds bij te benen.

Wanneer je hebt besloten om aandelen te kopen, is het verstandig om dit te doen bij een betrouwbare & voordelige partij. Hieronder zie je een overzicht van betrouwbare brokers waar je direct Walmart aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Walmart. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Walmart & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Walmart?

Ben je benieuwd naar de aandelenkoers van Walmart? Deze kan je volgen in de grafiek in dit artikel. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie innemen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Walmart

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Walmart.

Analyse van Walmart aandelen

Voordat je besluit of je Walmart aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Walmart zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Walmart zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Walmart in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Walmart gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Walmart is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Walmart aandelen te kopen?

 • Schaalvoordelen: doordat Walmart de grootste retailer van de wereld is (meer dan 10.000 winkels), profiteert het bedrijf van schaalvoordelen.
 • Groei van e-commerce: Walmart heeft veel geïnvesteerd in e-commerce en bezorgd nu boodschappen en producten via het internet.
 • Financieel sterk: Walmart heeft een sterke financiële positie en staat bekend als één van de winstgevendste retailers van de wereld.
 • Merk: Walmart is een bekend merk dat direct door klanten wordt herkend.
 • Supply chain: Walmart heeft een efficiënte en effectieve supply chain, waardoor het tegen relatief lage kosten haar producten op de goede plekken kan leveren.

De risico’s van beleggen in Walmart aandelen

 • Intense concurrentie: Walmart moet het opnemen tegen andere reuzen zoals Amazon, Target en Costco. Hierdoor moet het bedrijf haar prijzen regelmatig aanpassen, wat niet gunstig is voor de winstgevendheid.
 • Rechtszaken: Walmart stond negatief in de belangstelling vanwege de lage lonen en de manier waarop het bedrijf haar werknemers behandelt.
 • Afhankelijkheid Amerikaanse markt: ondanks dat Walmart actief is in 27+ landen, is het bedrijf vooral afhankelijk van Amerika voor het grootste deel van haar omzet.
 • Fysieke winkels: ondanks dat Walmart fors investeert in de e-commerce divisie, is het bedrijf sterk afhankelijk van de fysieke winkels.

Wat zijn de concurrenten van Walmart?

 • Amazon
 • Costco
 • Target
 • Kroger
 • Alibaba

Walmart aandelen kopen

Investeren in Walmart aandelen: belangrijke stappen

Kies een goede broker om Walmart aandelen bij te kopen

Voordat je kunt investeren in Walmart, moet je enkele stappen doorlopen. Het is belangrijk om eerst de verschillende platformen te vergelijken waarmee je kunt beleggen. Zeker als een beginner is het belangrijk om een partij te kiezen met lage transactiekosten.

Stort geld op je aandelen rekening

Nadat je een account hebt geopend, moet je een geldbedrag storten. In de meeste landen moet je je identiteit bevestigen voordat dit mogelijk is. Op die manier voorkomen brokers dat je fraude pleegt en het platform gebruikt om bijvoorbeeld geld wit te wassen.

Aandelen Walmart kopen

Binnen het beleggingsprogramma kan je vervolgens het Walmart aandeel vinden onder het ticker symbool WMT. Door het prijsverloop te raadplegen kan je bepalen of en wanneer het slim is om in het aandeel te beleggen. Wanneer je het aandeel direct wilt kopen, dan kan je een marktorder gebruiken. Soms kan het beter zijn om te wachten tot een bepaalde, aantrekkelijke prijs is bereikt. Wanneer je dit wilt, kan je gebruikmaken van een limietorder.

Ook moet je aangeven hoeveel Walmart aandelen je wilt kopen. Het is belangrijk om te bedenken hoe groot je wilt dat je positie in Walmart is in verhouding met andere aandelen. Zorg ervoor dat je niet al je geld investeert in één type aandeel: door je risico’s te spreiden vergroot je de kans op een positief en stabiel rendement.

Evalueer je belegging in Walmart

Vergeet niet om na het openen van je positie regelmatig te controleren hoe het aandeel het doet. Evalueer of het aandeel nog binnen je strategie past. Wanneer dit niet het geval is, kan je de positie sluiten door de aandelen te verkopen.

In het kort over Walmart

De Amerikaanse supermarktketen Walmart werd in 1962 opgericht door Sam Walton. In 1972 kreeg het bedrijf zijn eerste beursnotering aan de New York Stock Exchange. Walmart is de grootste particuliere werkgever en het grootste detailhandelsconcern in de wereld. Het hoofdkantoor van Walmart bevindt zich in Bentonville, Arkansas.

De activiteiten van Walmart

Walmart is een detailhandelsconcern met in totaal 10.500 winkels in 28 landen. De naam Walmartwordt gebruikt voor de winkels in de Verenigde Staten en in Puerto Rico. In Mexico wordt de naam Waldex gebruikt, in het Verenigd Koninkrijk Asda, in Japan Seiyu en in India Best Price.

De winkels van Walmart zijn ook te vinden in Canada, Argentinië, Brazilië en de Volksrepubliek China. Dankzij de aankoop van Massmart is het bedrijf ook actief in Afrika. Niet alle investeringen van het bedrijf zijn een succes. Walmart heeft haar winkels in Duitsland en Zuid-Korea verkocht omdat ze niet voldoende succesvol waren.

Het bedrijf verkoopt zijn artikelen natuurlijk niet alleen in winkels. Onder 65 verschillende labels verkoopt het bedrijf zijn artikelen in heel veel landen via het internet.

Denk je dat deze uitbreidingen bijdragen aan de bedrijfsresultaten van Walmart? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen.

Geschiedenis van het bedrijf

Sam Walton werd de eigenaar van een warenhuis in Newport, Akansas. Deze winkel werd een groot succes, maar door problemen met het huurtcontract moest Sam Walton in Bentonville een nieuwe Frak Franklin franchisewinkel openen.

In 1962 opende Sam Walton in Rogers, Arkansas zijn eerste Wal-Mart discount-store. Na deze eerste vestiging, breidde het bedrijf zich snel uit. Vijf jaar na oprichting van het bedrijf waren er 24 winkels in Arkansas. In Silketon opende in 1968 de eerste Walmart buiten Arkansas.

Een snel groeiend bedrijf

Walart werd in de late jaren 60 in steeds meer staten actief en in 1970 ging het bedrijf naar de beurs.

Ook in de jaren tachtig bleef Walmart groeien. In 1987, bij de 25e verjaardag van het bedrijf, waren er al 1198 winkels geopend. Vanaf 1975 werden alle vestigingen met het hoofdkantoor verbonden.

Walmart begon ook aan haar internationale uitbreiding, in het begin van het nieuwe millennium had Walmart 3800 winkels in de Verenigde Staten en 2800 buiten de Verenigde Staten.

Denk je dat deze groeiende trend ook in de toekomst kan aanhouden? Dan kan een investering in Walmart zeker goed uitpakken!

Aandelenbelang in Flipkart

Sinds 2007 is Walmart actief in India: het bedrijf heeft er 21 grote winkels. In 2018 kocht Walmart een aandelenbelang van 82% in het Indiase bedrijf Flipkart te kopen. Zo krijgt het bedrijf een sterke positie in de snel groeiende e-commerce markt in India. Flipkart verkoopt via het internet consumentengoederen als kleding, zeep en smartphones. Flipkart behaalde in het gebroken boekjaar tot 31 maart 2018 een omzet van 4,6 miljard dollar.

Deze investeringen in opkomende economieën kunnen erg goed uitpakken. Een land als India heeft een enorme bevolking die langzamerhand steeds meer te besteden krijgt. Wanneer de middenklasse stijgt in India, kan het aantal klanten verder toenemen.

Is het verstandig om in Walmart aandelen te investeren?

Voordat je investeert in aandelen Walmart, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het aandeel te analyseren. Het is belangrijk om te onthouden dat het bedrijf opereert in een markt met veel concurrentie. Andere supermarktketens strijden om een groter marktaandeel en Walmart zal het grote publiek moeten blijven aanspreken. Toch zijn fysieke winkels niet de grootste bedreiging voor Walmart.

Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van online winkelen. De Retail gigant Amazon is dan ook een grote bedreiging voor het bedrijf. Walmart biedt de producten echter ook steeds vaker online aan, waardoor ze ook met Amazon kunnen concurreren. Als belegger is het slim om de strijd tussen Walmart en de concurrenten goed in de gaten te houden.

Veel mensen vinden het ook nu nog aantrekkelijk om producten als groenten, vlees en kaas zelf te bekijken voordat ze het kopen. Een grote fysieke markt zoals Walmart heeft dan nog zeker bestaansrecht.

Het aandeel Walmart zou goed kunnen passen bij een investeerder met een lange termijn horizon die niet al te grote risico’s wil nemen. Als actieve handelaar kan je natuurlijk ook reageren op de kleinere schommelingen in de prijs van het aandeel. Onthoud wel dat (actief) beleggen altijd risicovol is.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *