Walmart aandelen kopen

Walmart is één van de iconische bedrijven die zowel mensen binnen als buiten Amerika maar al te goed kennen. Een investering in het bedrijf kan erg goed uitpakken. Dit stabiele bedrijf heeft zich al tientallen jaren bewezen. Wil je weten hoe je zelf Walmart aandelen kunt kopen? In dit artikel analyseren we het aandeel en bekijken we hoe je het beste in Walmart kunt beleggen.

Hoe kan je Walmart aandelen kopen?

Een investering in Walmart kan erg goed uitpakken. Beleggers die zijn ingestapt toen het bedrijf naar de beurs ging, kunnen dit beamen. Wanneer je destijds een bedrag van $1,500 had geïnvesteerd dan bezat je nu een vermogen met acht cijfers! Het bedrijf heeft in die periode een enorme groei doorstaan en weet de concurrentie nog steeds bij te benen.

Wanneer je hebt besloten om aandelen te kopen, is het verstandig om dit te doen bij een relatief voordelige partij. Hieronder zie je een overzicht van betrouwbare brokers waarbij je direct aan de slag kunt gaan:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Walmart. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Walmart
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Walmart met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Walmart?

Je hebt twee typen beleggers: actieve handelaren en investeerders. Actieve beleggers houden de koers van het aandeel nauwlettender in de gaten. Ze openen vaak een belegging voor enkele dagen tot enkele weken. Het voordeel van actief speculeren, is dat je kunt speculeren op alle koersontwikkelingen.

Een goede partij waar je actief kunt handelen in Walmart aandelen is Plus500. Je kunt hier beleggen door gebruik te maken van CFD’s. Een CFD is een derivaat waarmee je kunt aangeven of je denkt dat de koers gaat stijgen of dalen. Wil je deze manier van beleggen gratis met een demo proberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Walmart?

Ben je benieuwd naar de CFD-aandelenkoers van Walmart? Deze kan je volgen in de grafiek in dit artikel. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie innemen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Walmart

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Walmart.

Analyse van Walmart

Voordat je besluit of je Walmart wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Walmart zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Walmart zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Walmart in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Walmart gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Walmart is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om in Walmart te investeren?

Voordat je investeert in Walmart, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het aandeel te analyseren. Het is belangrijk om te onthouden dat het bedrijf opereert in een markt met veel concurrentie. Andere supermarktketens strijden om een groter marktaandeel en Walmart zal het grote publiek moeten blijven aanspreken. Toch zijn fysieke winkels niet de grootste bedreiging voor Walmart.

Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van online winkelen. De Retail gigant Amazon is dan ook een grote bedreiging voor het bedrijf. Walmart biedt de producten echter ook steeds vaker online aan. Hiermee kunnen ze weer klanten van Amazon afsnoepen. Als belegger is het slim om de strijd tussen Walmart en de concurrenten goed in de gaten te houden.

Walmart aandelen kopen

Veel mensen vinden het ook nu nog aantrekkelijk om producten als groenten, vlees en kaas zelf te bekijken voordat ze het kopen. Een grote fysieke markt zoals Walmart heeft dan nog zeker bestaansrecht. De pandemie drijft mensen bovendien weer eerder naar grotere winkels waar ze in één keer al hun boodschappen kunnen halen. Dit kunnen allemaal goede argumenten zijn om het aandeel te kopen.

Het aandeel Walmart zou goed kunnen passen bij een investeerder met een lange termijn horizon die niet al te grote risico’s wil nemen. Als actieve handelaar kan je natuurlijk ook profiteren van de kleinere schommelingen in de prijs van het aandeel.

Investeren in Walmart: belangrijke stappen

Voordat je kunt investeren in Walmart, moet je enkele stappen doorlopen. Het is belangrijk om eerst de verschillende platformen te vergelijken waarmee je kunt beleggen. Zeker als een beginner is het belangrijk om een partij te kiezen met lage transactiekosten.

Nadat je een account hebt geopend, moet je een geldbedrag storten. In de meeste landen moet je je identiteit bevestigen voordat dit mogelijk is. Op die manier voorkomen brokers dat je fraude pleegt en het platform gebruikt om bijvoorbeeld geld wit te wassen.

Binnen het beleggingsprogramma kan je vervolgens het Walmart aandeel vinden onder het ticker symbool WMT. Door het prijsverloop te raadplegen kan je bepalen of en wanneer het slim is om in het aandeel te beleggen. Wanneer je het aandeel direct wilt kopen, dan kan je een markt order gebruiken. Soms kan het beter zijn om te wachten tot een bepaalde, aantrekkelijke prijs is bereikt. Wanneer je dit wilt, kan je gebruik maken van een limiet order.

Ook moet je aangeven hoeveel Walmart aandelen je wilt kopen. Het is belangrijk om te bedenken hoe groot je wilt dat je positie in Walmart is in verhouding met andere aandelen. Zorg ervoor dat je niet al je geld investeert in één type aandeel. Door je risico’s te spreiden vergroot je de kans op een positief en stabiel rendement.

Vergeet niet om na het openen van je positie regelmatig te controleren hoe het aandeel het doet. Evalueer of het aandeel nog binnen je strategie past. Wanneer dit niet het geval is, kan je de positie sluiten door de aandelen te verkopen.

In het kort over Walmart

De Amerikaanse supermarktketen Walmart werd in 1962 opgericht door Sam Walton. In 1972 kreeg het bedrijf zijn eerste beursnotering aan de New York Stock Exchange. Dit grote bedrijf was in 2010 de grootste particuliere werkgever. Bovendien is dit bedrijf het grootste detailhandelsconcern in de wereld. Het hoofdkantoor van Walmart bevindt zich in Bentonville, Arkansas.

De activiteiten van het bedrijf

Walmart is een detailhandelsconcern met in totaal 11.700 winkels in 28 landen. Wal Mart als naam wordt gebruikt voor winkels in de Verenigde Staten en in Puerto Rico. In andere landen worden andere namen gebruikt. In Mexico wordt de naam Waldex gebruikt, in het Verenigd Koninkrijk Asda, in Japan Seiyu en in India Best Price.

De winkels van Walmart zijn ook te vinden in Canada, Argentinië, Brazilië en de Volksrepubliek China. Dankzij de aankoop van Massmart is het bedrijf ook actief in Afrika. Overigens zijn niet alle investeringen van het bedrijf een succes. Zo werden de in Duitsland en in Zuid-Korea gekochte winkels geen succes. Walmart heeft deze winkels ondertussen verkocht.

Het bedrijf verkoopt zijn artikelen natuurlijk niet alleen in winkels. Onder 65 verschillende labels verkoopt het bedrijf zijn artikelen in heel veel landen via het internet.

Denk je dat deze uitbreidingen bijdragen aan de bedrijfsresultaten van Walmart? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen.

Geschiedenis van het bedrijf

Sam Walton was een zakenman uit Arkansas. In 1940 ging hij werken in een J. C. Penny Winkel in Des Moines. In 1945 werd hem door een bezitter van een aantal warenhuizen een eigen warenhuis in Newport, Akansas aangeboden: deze winkel werd een succes.

Na problemen van het huurcontract moest Sam Walton in Bentonville een nieuwe Frak Franklin franchisewinkel openen. In 1962 opende Sam Walton in Rogers, Arkansas zijn eerste Wal-Mart discount-store. Het gebouw op 679 Walnut Ave. Wordt nu gebruikt als antiekwinkel en bouwmarkt.

Na deze eerste vestiging, breidde het bedrijf zich snel uit. Vijf jaar na oprichting van het bedrijf waren er 24 winkels in Arkansas. Die winkels hadden een omzet van 12,6 miljoen dollar. In Silketon opende in 1968 de eerste Walmart buiten Arkansas.

Een snel groeiend bedrijf

Het bedrijf bleef groeien: in 1970 bestond Walmart al uit 38 winkels. In die winkels werken 1500 medewerkers. De omzet in 1970 bedroeg 44,2 miljoen dollar. In dat jaar werd ook het eerste distributiecentrum in Bentonville geopend. Ook ging het bedrijf dat jaar naar de beurs.

Walmart werd in steeds meer staten actief. In 1967 was het bedrijf actief in de staten Arkansas, Kansas, Louisiana, Missouri en Oklahoma. Tennessee volgde in 1973 gevolgd door Mississippi en Kentucky in 1974. In 1975 werd in Mount Plesant de eerste winkel in Texas geopend. In 1975 had het concern 125 winkels en 7500 werknemers. De totale omzet bedroeg 340,3 miljoen dollar.

Ook in de jaren tachtig bleef Walmart groeien. In 1987, bij de 25e verjaardag van het bedrijf, was het aantal winkels 1198. Het bedrijf had toen 200.000 werknemers. De totale omzet bedroeg 15,9 miljard in dat jaar. In 1975 werden alle vestigingen via een satellietnetwerk verbonden met het hoofdkantoor.

Walmart bleef groeien:het bedrijf had in 2005 een omzet van 312,4 miljard dollar. Op dat moment had het bedrijf 3800 winkels in de Verenigde Staten en 2800 buiten de Verenigde Staten. In dat jaar werkten bij het bedrijf 1,6 miljoen werknemers. Denk je dat deze groeiende trend ook in de toekomst kan aanhouden? Dan kan een investering in Walmart zeker goed uitpakken!

Aandelenbelang in Flipkart

Sinds 2007 is Walmart actief in India: het bedrijf heeft er 21 grote winkels. In 2018 wordt besloten om een aandelenbelang van 79% in het Indiase bedrijf Flipkart te kopen. Zo krijgt het bedrijf een sterke positie in de snel groeiende e-commerce markt in India. Flipkart verkoopt via het internet consumentengoederen als kleding, zeep en smartphones. Flipkart behaalde in het gebroken boekjaar tot 31 maart 2018 een omzet van 4,6 miljard dollar.

Deze investeringen in opkomende economieën kunnen erg goed uitpakken. Een land als India heeft een enorme bevolking die langzamerhand steeds meer te besteden krijgt. Wanneer de middenklasse stijgt, kan het aantal klanten verder toenemen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *