Acer aandelen kopen

Op het gebied van elektronica is het Taiwanese Acer een van de grootste fabrikanten ter wereld. Het bedrijf is bekend door het produceren van laptops met een sterke prijs-kwaliteit verhouding. Naast laptops produceert het bedrijf echter nog veel meer verschillende producten. Overweeg je een investering in Acer? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je Acer aandelen koopt.

Hoe kan je Acer aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Acer? Dan kan het slim zijn om aandelen Acer toe te voegen aan je portfolio. Het is dan wel belangrijk om eerst een goede analyse uit te voeren. Op die manier ben je er zeker van dat het bedrijf het ook in de toekomst goed blijft doen.

Wil je weten wat de beste partij is om Acer aandelen te kopen? Dat is aan jou! Bekijk hieronder direct bij welke aanbieders je voordelig kunt handelen in Acer aandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Acer. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Acer
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Acer met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Acer aandelen?

Door actief te beleggen in aandelen Acer, kan je goed inspelen op de laatste ontwikkelingen. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld met een nieuw, innovatief product komt dan kan je hier op inspelen door snel een positie te openen. Door een short positie te openen kan je ook speculeren op een dalende koers van het aandeel Acer.

Een goede manier om actief te beleggen, is door gebruik te maken van een CFD. Een CFD maakt het mogelijk om met een klein bedrag te handelen in Acer aandelen. Je kan de mogelijkheden bovendien geheel gratis & zonder risico proberen met een gratis onbeperkte demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Acer:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat doet het bedrijf Acer?

Het bekendste aan het bedrijf Acer zijn de laptops. Deze laptops staan bekend om hun sterke prijs-kwaliteit verhouding. Acer maakt echter niet alleen laptops. Andere elektronische producten van Acer zijn onder andere computers, smartphones, monitoren, beamers en lcd-tv’s. Deze belangrijke speler op de elektronicamarkt verkoopt jaarlijks miljoenen producten. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Taipei, Taiwan.

Als desktop verkoper doet Acer het wereldwijd goed. Toch is het marktaandeel in Noord-Amerika wat gedaald. In Europa doet het bedrijf het echter nog erg goed en is een leidende speler voor de verkopen aan overheden en overheidsinstanties. Het bedrijf kreeg wereldwijd meer bekendheid door de Olympische Winterspelen in Vancouver te sponsoren.

Acer probeert de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren, door de klantenservice niet langer out te sourcen. Hierdoor hopen ze meer klanten te trekken wat een investering in het aandeel natuurlijk aantrekkelijker kan maken.

Acer aandelen kopen

Sterke concurrentie

Wanneer je gaat beleggen in het aandeel Acer, is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Die is namelijk fors op het elektronica segment. De volgende partijen kunnen gezien worden als de belangrijkste concurrenten van het bedrijf:

Wanneer je een investering in Acer overweegt, is het aan te raden om te onderzoeken hoe het bedrijf presteert in verhouding met deze bedrijven. Op die manier voorkom je dat je een aandeel koopt dat het minder goed doen dan andere bedrijven in dezelfde sector.

Geschiedenis Acer

In 1976 werd Acer in Taipei opgericht door Stan Shih. Op het moment van de oprichting werden er door het bedrijf nog geen laptops gemaakt. Ook had het bedrijf nog niet de naam Acer. Onder de naam Multitech richtte het bedrijf zich op microprocessoren.

Begin jaren tachtig ontwikkelde Multitech de eerste computers. De eerste voor consumenten ontwikkelde pc’s was de Microprofessor 2. De naam van het bedrijf werd in 1986 gewijzigd in Acer. Die naam maakte het bedrijf toegankelijker voor een breder publiek. Acer kreeg een plaats in de snel groeiende markt van computers. Nog voor de bekende computerfabrikant IBM bracht Acer een 32-bits computer uit.

De laptops van Acer

Van Texas Instruments werd in 1997 het bedrijfsonderdeel notebooks overgenomen. Die overname bleef niet zonder gevolgen. Acer bracht laptops voor zakelijke professionals op de markt. De Acer Travelmate viel bij klanten in de smaak. In 1999 begon Acer met het maken van de Acer Aspire serie voor consumenten. De eerste laptop van deze serie was de Acer Aspire 1511. Deze laptop was voorzien van een Intel Pentium processor van 200 Mhz.

Nieuwe business units

In 2010 werd de business unit Acer Smartphones aan het bedrijf toegevoegd. De business unit Acer New LED/multimedia TV overgenomen. Door deze overname kwam de focus van het bedrijf minder te liggen op computer en laptops

2016: nieuwe producten

In 2016 toonde Acer nieuwe producten. De Acer Spin laptop kan verder worden geopend dan bij laptops gebruikelijk is. Door de laptop open te klappen tot wel 360 graden wordt het eigenlijk een tablet. De Acer Switch is feitelijk een tablet. Door de tablet vast te klikken aan een toetsenbord wordt het echter een computer.

Ook toonde Acer in 2016 de Acer Swift. De dikte van dit paradepaardje onder de laptops is op het dikste punt minder dan 10 millimeter. De laptop was bij de introductie de dunste laptop in de wereld.

Innovaties van Acer

Het bedrijf is constant bezig met innovaties. Zo ontwikkelde Acer producten die verwant zijn aan de laptop. Zo bracht Acer Chromebooks op de markt. De eerste Chromebook van Acer was de C620. Acer werd de grootste producent van Chromebooks. Een andere vernieuwing waren laptops met diverse gebruiksfuncties. In 2001 werd een laptop ontwikkeld met een horizontaal draaibaar scherm. Zo werd het mogelijk om het scherm eenvoudig te tonen aan andere mensen.

Denk je dat Acer in de toekomst nog meer technologische innovaties op de markt zal brengen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Acer aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *