Acer aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Op het gebied van elektronica is het Taiwanese Acer een van de grootste fabrikanten ter wereld. Het bedrijf is bekend door het produceren van laptops met een sterke prijs-kwaliteit verhouding. Naast laptops produceert het bedrijf echter nog veel meer verschillende producten. Overweeg je een investering in Acer? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je Acer aandelen koopt.

Hoe kan je Acer aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Acer? Dan kan het slim zijn om aandelen Acer toe te voegen aan je portfolio. Het is dan wel belangrijk om eerst een goede analyse uit te voeren. Op die manier ben je er zeker van dat het bedrijf het ook in de toekomst goed blijft doen.

Wil je weten wat de beste partij is om Acer aandelen te kopen? Bekijk hieronder direct bij welke aanbieders je kunt handelen in Acer aandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Acer. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Acer & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het slim zijn om Acer aandelen te kopen?

 • Technologische innovatie: Acer staat bekend om haar innovatie. Acer heeft bijvoorbeeld de populaire predator gaming producten uitgebracht.
 • Globaal actief: Acer is actief in ruim 160 landen waardoor het een divers klantenbestand kan bedienen.
 • Sterk merk: Acer is een sterk merk binnen de computerbranche wat kan bijdragen aan de omzet van het bedrijf.
 • Diversificatie: doordat Acer naast computers ook accessoires verkoopt trekt het verschillende klantsegmenten aan.

De risico’s van beleggen in Acer aandelen

 • Economische situatie: het bedrijfsmodel van Acer is sterk afhankelijk van de economische situatie.
 • Concurrentie: de computertechnologie industrie is erg competitief, waardoor Acer snel marktaandeel kan verliezen.
 • Afhankelijkheid van leveranciers: Acer is voor de productie van haar hardware afhankelijk van de aanlevering van verschillende grondstoffen.
 • Software: Acer is voor het correct functioneren van haar producten afhankelijk van besturingssystemen zoals Windows en Chrome OS.

Hoe kan je beleggen in Acer aandelen?

 • Stap 1: meld je eerst aan bij een kwalitatieve aandelen broker.
 • Stap 2: doorloop de stappen om je beleggingsrekening te activeren.
 • Stap 3: stort voldoende geld op je rekening om Acer aandelen te kopen.
 • Stap 4: selecteer het aandeel Acer binnen je broker account.
 • Stap 5: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen.
 • Stap 6: neem de tijd om regelmatig je beleggingen te evalueren.

Wat doet het bedrijf Acer?

De laptops van Acer staan bekend om hun sterke prijs-kwaliteit verhouding. Acer produceert daarnaast andere elektronische producten zoals smartphones, monitoren, beamers en lcd-tv’s. Het hoofdkantoor van Acer bevindt zich in Taipei, Taiwan.

Als desktop verkoper doet Acer het wereldwijd goed. Toch is het marktaandeel in Noord-Amerika wat gedaald. In Europa doet het bedrijf het echter nog erg goed en is een leidende speler voor de verkopen aan overheden en overheidsinstanties. Het bedrijf kreeg wereldwijd meer bekendheid door de Olympische Winterspelen in Vancouver te sponsoren.

Acer probeert de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren, door de klantenservice niet langer out te sourcen. Hierdoor hopen ze meer klanten te trekken wat een investering in het aandeel natuurlijk aantrekkelijker kan maken.

Acer aandelen kopen

Sterke concurrentie

Wanneer je gaat beleggen in het aandeel Acer, is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Die is namelijk fors binnen het elektronicasegment. De volgende partijen zijn de belangrijkste concurrenten van het bedrijf:

Wanneer je een investering in Acer aandelen overweegt, is het verstandig om te onderzoeken hoe het bedrijf presteert in verhouding tot de concurrentie. Op die manier voorkom je dat je een aandeel koopt dat het minder goed doen dan andere bedrijven in dezelfde sector.

Geschiedenis Acer

In 1976 werd Acer in Taipei opgericht door Stan Shih. Op het moment van de oprichting werden er door het bedrijf nog geen laptops geproduceerd. Onder de naam Multitech richtte het bedrijf zich op microprocessoren.

Begin jaren tachtig ontwikkelde Multitech de eerste computers. De eerste voor consumenten ontwikkelde pc’s was de Microprofessor 2. De naam van het bedrijf werd in 1986 gewijzigd in Acer.

Acer veroverde een plaats in de snel groeiende markt van computers. Nog voor de bekende computerfabrikant IBM bracht Acer een 32-bits computer uit.

De laptops van Acer

Acer nam in 1997 van Texas Instruments de notebooks divisie over. Acer bracht vervolgens laptops voor zakelijke professionals op de markt. De Acer Travelmate viel bij klanten in de smaak.

In 1999 begon Acer met het produceren van de Acer Aspire serie voor consumenten. De eerste laptop van deze serie was de Acer Aspire 1511. Deze laptop was voorzien van een Intel Pentium processor van 200 Mhz.

Wel of niet aandelen Acer kopen?

Een belegging in Acer kan interessant zijn, maar het is altijd belangrijk om eerst de financiële situatie van het bedrijf te onderzoeken. Wanneer Acer bijvoorbeeld wordt ingehaald door de concurrentie, kan het minder aantrekkelijk zijn om te beleggen in Acer aandelen.

Onderzoek eerst of Acer binnen je huidige beleggingsportfolio past. Niet iedere belegger heeft dezelfde risicotolerantie; bepaal daarom of je denkt dat een belegging in Acer de risico’s waard zijn.

Wanneer je zeker weet dat je Acer aandelen wilt kopen, kan je direct een order plaatsen op de aandelenbeurs. Vergeet niet om regelmatig je belegging te evalueren, zodat je zeker weet dat deze nog past binnen je risicoprofiel.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *