Canon aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Smile! Zelf ken ik Canon vooral van de hoge kwaliteit camera’s die ik zelf ook regelmatig gebruik op mijn reizen. Maar wist je dat het grootste deel van de omzet van dit Japanse bedrijf afkomstig is van kantoorproducten zoals printers en kopieermachines? Wanneer je denkt dat Canon het ook in de toekomst goed gaat doen dan is het slim om in Canon te beleggen door de aandelen te kopen. We onderzoeken waar je in Canon aandelen kunt investeren & je kunt op deze pagina de actuele koers van het aandeel Canon raadplegen.

Waar kan je Canon aandelen kopen?

De koers van Canon aandelen hangt sterk samen met de economische situatie. Wanneer het goed gaat zullen andere bedrijven namelijk eerder nieuwe kantoorbenodigdheden zoals printers en kopieermachines aanschaffen. Denk je dat de economie zich goed gaat ontwikkelt in de toekomst? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Canon aandelen te kopen bij één van deze betrouwbare brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Canon. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Canon & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Canon?

Als belegger is de koers natuurlijk erg belangrijk! Hieronder zie je een actueel overzicht van de koers van Canon. Wil je direct beleggen in het aandeel? Dat kan door gebruik te maken van de knoppen naast de grafiek.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Canon

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Canon.

Beurskoersen van Canon over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Canon zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Canon interessant maken?

 • Sterk merk: Canon is een bekend merk voor camera’s, printers en scanners. Hierdoor herkennen consumenten het merk direct, waardoor het bedrijf minder hoeft te investeren in marketing.
 • Diverse portfolio: Canon biedt een breed aanbod aan producten aan waardoor het uit verschillende bronnen inkomsten kan genereren.
 • Focus op R&D: Canon investeert veel in het ontwikkelen van nieuwe producten. Hierdoor lukt het Canon om steeds betere camera’s op de markt te brengen, waardoor het voor veel fotografen de nummer één keuze is.
 • Uitbreidingen: Canon investeert in medische- en industriële oplossingen. Met de systemen voor het stellen van medische diagnoses kan Canon een geheel nieuwe markt aanboren wat positief kan zijn voor de winstgevendheid van het bedrijf.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Canon?

 • Verminderde vraag: steeds minder mensen kopen camera’s en printers door de opkomst van smartphones.
 • Concurrentie: Canon moet constant strijden voor marktaandeel met andere sterke bedrijven zoals Nikon en Sony.
 • Economische situatie: de positie van Canon wordt sterk beïnvloed door de economische situatie. Consumenten geven minder uit aan elektronica wanneer de toekomst onzeker is.
 • Technologische ontwikkelingen: wanneer het Canon niet lukt om nieuwe technieken te omarmen, kan het bedrijf snel ingehaald worden door concurrenten.

Hoe kan je beleggen in Canon aandelen?

 1. Meld je eerst aan bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Doorloop de verificatiestappen zodat je direct kunt beginnen met beleggen
 3. Stort voldoende geld op je beleggingsrekening
 4. Selecteer het aandeel Canon en vul het bedrag in dat je wilt investeren
 5. Druk op kopen om direct in aandelen Canon te investeren
 6. Vergeet niet om regelmatig je beleggingspositie te evalueren

Wat zijn de concurrenten van Canon?

Canon geschiedenis bedrijf

De geschiedenis van Canon begint in 1933 met de oprichting van Precision Optical Laboratory. Het bedrijf ontwikkelde een 35-mm camera voorzien van Nikkor-lenzen. De camera, de Kwanon, verscheen in 1934 op de markt.

Canon breidde zijn werkterrein uit: voor de film- en televisie-branche produceerde Canon meerdere lenzen en camera’s. Ook werd er een spiegelreflexcamera, de Canonflex, op de markt gebracht. Begin jaren tachtig bracht Canon inkjet-printers op de markt voorzien van de nieuwe bubblejet-technologie.

Canon versterkte zijn positie op de markt van de kantoorapparatuur door in 2009 het Nederlandse bedrijf Océ te kopen. Op dit moment is Canon onder andere producent van kopieermachines, printers, all-in-one apparaten, calculators, medische apparatuur en camera’s. Deze spreiding over diverse producten kan het interessanter maken om te investeren in Canon aandelen.

canon aandelen

De voor de omzet belangrijkste regio’s en businessunits

Canon heeft vier belangrijke afzetgebieden: Japan, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Ieder afzetgebied draagt voor ongeveer 25% bij aan de omzet.

Canon heeft ook vier Business Units waarvan de Office Business Unit de belangrijkste is. Deze Unit (kopieermachines en printers) zorgt voor de helft van de omzet. Een andere voor de omzet belangrijke Business Unit is de Imaging Business Unit. Deze Business Unit (o.a. spiegelreflexcamera’s en afbeeldingscanners) zorgt voor 25% van de omzet.

De andere business units zijn de medische unit waarbij bijvoorbeeld MRT en röntgenmachines worden geproduceerd. Ook is het bedrijf actief in de industry and other business unit waarbij bijvoorbeeld computerterminals en halfgeleiders worden geproduceerd. Deze units samen zijn verantwoordelijk voor de resterende 25% van de omzet. Deze spreiding over verschillende productgroepen kan het extra interessant maken om te beleggen in Canon aandelen.

Analyse aandeel Canon

Wil je analyseren hoe het bedrijf het doet? Het is dan slim om te kijken wat de economische ontwikkelingen zijn in de voornaamste afzetmarkten. Neemt de potentiële afzetmarkt voor Canon toe in deze regio’s? Dit kan natuurlijk goed zijn voor de winstgevendheid van Canon en dit kan een positief effect hebben op de koers.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de verschillende business units. De office unit is verantwoordelijk voor de helft van de omzet. Het is relatief gezien dus erg belangrijk wat hier gebeurt. Leg de focus daarom vooral op de sectoren die het meeste omzet opleveren en bedenk dat potentie tot groei de koers in de toekomst omhoog kan brengen.

Is het verstandig om te investeren in Canon aandelen?

De beste camera vinden de meeste consumenten tegenwoordig in hun binnenzak. In 2010 werden er wereldwijd nog 121 miljoen digitale camera’s verkocht terwijl dit aantal in 2018 gedaald was naar een krappe 19 miljoen. Een investering in Canon aandelen lijkt in eerste instantie dan ook niet de aantrekkelijkste optie.

Toch kan je goede resultaten neerzetten door te beleggen in Canon: het bedrijf zag deze trend namelijk aankomen en is niet afhankelijk van camera’s voor de winstgevendheid. Canon heeft de risico’s voldoende gespreid door haar activiteiten te verdelen over vier divisies. De krimpende camera verkopen worden daardoor opgevangen door bijvoorbeeld de printers die het bedrijf produceert.

Een ander groot voordeel van een investering in Canon aandelen, is dat je dit met een goed geweten kunt doen. Het productieproces van het bedrijf is namelijk vrij van conflictmineralen en het bedrijf heeft strenge eisen voor haar productieketens.

Wel of niet aandelen Canon kopen?

Canon kan een interessante belegging zijn, maar het is wel belangrijk om op de laatste trends te letten. Doordat mensen steeds meer hun smartphone gebruiken vallen de verkopen van nieuwe camera’s bijvoorbeeld tegen. Tegelijkertijd kan Canon dit gaat opvangen door bijvoorbeeld medische diagnostiek apparatuur te produceren.

Of Canon een interessante belegging voor je is, hangt uiteindelijk van je persoonlijke situatie af. Canon aandelen kunnen een potentieel interessante toevoeging zijn binnen je beleggingsportfolio. Het is dan wel belangrijk om te bepalen of het aandeel binnen je risicotolerantie past. Op die manier weet je zeker dat je investeringen goed bij je passen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *