Canon aandelen kopen

Smile! Zelf ken ik Canon vooral van de hoge kwaliteit camera’s die ik zelf ook regelmatig gebruik op mijn reizen. Maar wist je dat het grootste deel van de omzet van dit Japanse bedrijf afkomstig is van kantoorproducten zoals bijvoorbeeld printers en kopieermachines? Wanneer je denkt dat Canon het ook in de toekomst goed gaat doen dan is het slim om in Canon te beleggen door de aandelen te kopen. We onderzoeken waar je het beste in Canon kunt investeren & je kunt op deze pagina de actuele koers van het aandeel Canon raadplegen.

Waar kan je Canon aandelen kopen?

De koers van Canon aandelen hangt sterk samen met de economische situatie. Wanneer het goed gaat zullen andere bedrijven namelijk eerder nieuwe kantoorbenodigdheden zoals printers en kopieermachines aanschaffen. Denk je dat de economie zich goed gaat ontwikkelen in de toekomst? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Canon aandelen te kopen.

Hieronder zie je bij welke brokers je Canon aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Canon. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Canon & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Canon tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Canon?

Je kan er voor kiezen om actief te beleggen in het aandeel Canon. Op die manier kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen. Goed nieuws en positieve geruchten kunnen de koers laten stijgen, terwijl negatief nieuws de koers van Canon juist onder druk kan zetten.

Een goede partij om actief te beleggen in Canon aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je door middel van CFD’s speculeren op koersbewegingen op de korte termijn. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 uitproberen door middel van een onbeperkte demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Canon?

Als belegger is de koers natuurlijk erg belangrijk! Hieronder zie je een actueel overzicht van de CFD koers van Canon. Wil je direct beleggen in het aandeel? Dat kan door gebruik te maken van de knoppen naast de grafiek.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Canon

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Canon.

Analyse van Canon

Voordat je besluit of je Canon wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Canon zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Canon zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Canon in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Canon gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Canon is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Canon?

De beste camera vinden de meeste consumenten tegenwoordig in hun binnenzak. In 2010 werden er wereldwijd nog 121 miljoen digitale camera’s verkocht terwijl dit aantal in 2018 gedaald was naar een krappe 19 miljoen. Een investering in Canon lijkt in eerste instantie dan ook niet de meest aantrekkelijke optie.

Toch kan je goede resultaten neerzetten door te beleggen in Canon: het bedrijf zag deze trend namelijk aankomen en is niet afhankelijk van camera’s voor de winstgevendheid. Canon heeft de risico’s voldoende gespreid door haar activiteiten te verdelen over vier divisies. De krimpende resultaten uit de fotocameramarkt worden daardoor opgevangen door bijvoorbeeld de printers die het bedrijf produceert.

Een ander groot voordeel van een investering in Canon, is dat je dit met een goed geweten kunt doen. Het productieproces van het bedrijf is namelijk vrij van conflictmineralen en het bedrijf heeft strenge eisen voor haar productieketens.

Canon geschiedenis bedrijf

De geschiedenis van Canon begint in 1933 met de oprichting van Precision Optical Laboratory. Het bedrijf ontwikkelde een 35-mm camera voorzien van Nikkor-lenzen. De camera, de Kwanon, verscheen in 1934 op de markt.

Canon breidde zijn werkterrein uit: voor de film- en televisie-industrie maakte Canon meerdere lenzen en camera’s. Ook werd er een spiegelreflexcamera, de Canonflex, op de markt gebracht. Begin jaren tachtig bracht Canon inkjet-printers op de markt voorzien van de nieuwe bubblejet-technologie.

Canon versterkte zijn positie op de markt van de kantoorapparatuur door in 2009 het Nederlandse bedrijf Océ te kopen. Op dit moment is Canon onder andere producent van kopieermachines, printers, all-in-one apparaten, calculators, medische apparatuur en camera’s. Deze spreiding over diverse producten kan het interessanter maken om te investeren in Canon aandelen.

canon aandelen

Een betrouwbaar merk met een bedrijfsfilosofie

Canon is een merk met een gedegen reputatie. Het merk wordt wereldwijd gezien als betrouwbaar. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyossei. Wat betekent dit? Dat betekent dat Canon wil samen leven en werken aan het algemeen belang. Dit willen ze bereiken door duurzame productiemethoden te ontwikkelen en door veel keuze te bieden aan de consument.

De voor de omzet belangrijkste regio’s en businessunits

Canon heeft vier belangrijke afzetgebieden: Japan, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Ieder afzetgebied draagt voor ongeveer 25% bij aan de omzet.

Canon heeft ook vier Business Units waarvan de Office Business Unit de belangrijkste is. Deze Unit (kopieermachines en printers) zorgt voor de helft van de omzet. Een andere voor de omzet belangrijke Business Unit is de Imaging Business Unit. Deze Business Unit (o.a. spiegelreflexcamera’s en afbeeldingscanners) zorgt voor 25% van de omzet.

De andere business units zijn de medische unit waarbij bijvoorbeeld MRT en röntgenmachines worden geproduceerd. Ook is het bedrijf actief in de industry and other business unit waarbij bijvoorbeeld computerterminals en halfgeleiders worden geproduceerd. Deze units samen zijn verantwoordelijk voor de resterende 25% van de omzet. Deze spreiding over verschillende productgroepen kan het extra interessant maken om te beleggen in Canon.

Analyse aandeel Canon

Wil je analyseren hoe het bedrijf het doet? Het is dan slim om te kijken wat de economische ontwikkelingen zijn in de voornaamste afzetmarkten. Neemt de potentiële afzetmarkt voor Canon toe in deze regio’s? Dit kan natuurlijk goed zijn voor de winstgevendheid van Canon en dit kan een positief effect hebben op de koers.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de verschillende business units. De office unit is verantwoordelijk voor de helft van de omzet. Het is relatief gezien dus erg belangrijk wat hier gebeurt. Leg de focus daarom vooral op de sectoren die het meeste omzet opleveren en bedenk dat potentie tot groei de koers in de toekomst omhoog kan brengen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *