Daimler aandelen kopen

De Duitse multinational Daimler AG produceert en verkoopt auto’s, bussen en vrachtwagens.  Je zult het onderdeel Mercedes van het bedrijf Daimler goed kennen. Daimler is, net als Volkswagen en BMW, een belangrijke Duitse autofabrikant. De door het bedrijf geproduceerde auto’s vallen in de wat duurdere prijsklasse en zijn van goede kwaliteit. Het hoofdkantoor van Daimler bevindt zich in Stuttgart, Baden-Württemberg. Wil je beleggen in Daimler? Dan ben je op deze pagina op de goede plek! We bespreken hier hoe je het goedkoopst Daimler aandelen kunt kopen.

Hoe kan je Daimler aandelen kopen?

Denk je dat deze enorme autoproducent een zonnige toekomst tegemoet gaat? Wanneer alle projecten in China goed uitpakken, dan kan dit zomaar het geval zijn. China heeft een enorme bevolking en de gemiddelde inwoner van het land heeft steeds meer geld te besteden. Wanneer ze dan massaal Mercedes auto’s kopen dan kan de koers van het aandeel Daimler flink stijgen. Wel is het belangrijk om de concurrerende autobedrijven goed in de gaten te houden.

Wil je weten waar je het beste Daimler aandelen kunt kopen? Bekijk direct het overzicht & sla je slag:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Daimler. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Daimler & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Daimler koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Daimler (of Mercedes)?

Wil je actief beleggen in Mercedes of ook wel Daimler aandelen? Dan kan je een account openen bij Plus500! Plus500 is een broker waar je met CFD’s kunt speculeren op het prijsverloop van Daimler aandelen. Je kan door CFD’s te gebruiken zowel een positie openen op een stijgende als op een dalende prijs. Hierdoor kan je in elk economisch klimaat inspelen op de laatste beursontwikkelingen.

Een ander voordeel van beleggen bij Plus500, is het feit dat je een hefboom kunt inzetten. Je kan dan een multiplier gebruiken: wanneer je een winst behaalt van 5% dan kan deze oplopen tot 25%. Tegelijkertijd lopen je verliezen dan ook op: een daling van 5% zou een verlies betekenen van 25%. Wil je deze innovatieve manier van beleggen zonder risico proberen? Open dan direct een account bij Plus500 met de knop:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Daimler?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het CFD-aandeel Daimler? In de grafiek zie je hoe het aandeel het de afgelopen periode heeft gedaan. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Daimler

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Daimler.

Analyse van Daimler

Voordat je besluit of je Daimler wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Daimler zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Daimler zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Daimler in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Daimler gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Daimler is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Van Daimler-Benz naar Daimler AG

Het bedrijf Daimler AG was vroeger bekend onder de naam Mercedes. In 1926 ontstaat uit de fusie van Benz & Cie en Daimler Motoren Gesellschaft Daimler-Benz. In 1998 werd, na de fusie met de Amerikaanse autofabrikant Chrysler, de naam van het bedrijf gewijzigd in DaimlerChrysler AG. In 2007 werd, na de afstoting van Chrysler, de naam van het bedrijf gewijzigd in Daimler AG.

Producten, dienste en bedrijfsonderdelen van Daimler

In 2017 waren dit de producten, diensten en bedrijfsonderdelen van Daimler:

  • Personenwagens: bedrijfsonderdeel Cars. Dit bedrijfsonderdeel is goed voor 50% van de totale omzet van het bedrijf.
  • Vrachtwagens: bedrijfsonderdeel Daimler Trucks. Dit bedrijfsonderdeel is goed voor 20% van de totale omzet van het bedrijf.
  • Bestelwagens: bedrijfsonderdeel Mercedes-Benz Vans. In 2017 was de bijdrage van dit bedrijfsonderdeel aan de omzet van het bedrijf 10 miljard euro.
  • Bussen: bedrijfsonderdeel Daimler Buses. Dit kleinste bedrijfsonderdeel had in 2017 een omzet van 4 miljard euro.
  • Financiële diensten: bedrijfsonderdeel Financial Service. Door dit bedrijfsonderdeel worden financiële diensten verleend aan klanten van Daimler.

Activiteiten van Daimler in China

Na de fusie van Daimler met Chrysler ontstond één van de grootse autobedrijven in de wereld. Gemeten naar omzet, winst en marktkapitalisatie was DaimlerChrysler het op twee na grootste autobedrijf in de wereld. Na deze fusie kreeg Daimler ook toegang tot de Chinese markt.

Chrysler was in Beijing namelijk mede-eigenaar van Beijing Jeep Corporation. Deze joint venture produceerde in licentie Amerikaanse Jeeps. Daar kwamen na de fusie met Daimler in licentie geproduceerde Mercedes voertuigen bij. Nadat de fusie met Chrysler in 2017 beëindigt werd, bleef Daimler actief op de Chinese markt.

In 2017 hebben de fabrieken van Daimler in China een productiecapaciteit van circa 430.00 wagens en er werken ruim 11.500 werknemers. De joint venture Fujian Daimler Automotive Ltd. Is een andere activiteit van Daimler in China. Deze joint venture begon in 2010 met de productie van Mercedes-bestelwagens. Ook produceert Daimler in China, samen met het bedrijf Foton Motor, zware en middelzware vrachtauto’s. In 2017 werden er van deze vrachtwagens met de merknaam Auman 112.000 exemplaren verkocht.

Daimler aandelen kopen

De nieuwe concernstructuur van Daimler

In 2019 werd er een nieuw concernstructuur gelanceerd. Het concern bestaat uit drie dochterondernemingen:

  • Verantwoordelijk voor Mercedes-Benz Cars & Vans is dochteronderneming Mercedes-Benz AG.
  • Verantwoordelijk voor Daimler Trucks & Buses is dochteronderneming Daimler Trucks.
  • Verantwoordelijk voor voertuigfinanciering, wagenparkbeheer en mobiliteitsservices is dochteronderneming Daimler Mobility AG.

Samen met BMW werken aan zelfrijdende auto

In 2020 maakten BMW en Daimler bekend dat ze gaan samenwerken. 1200 technici van deze autofabrikanten gaan gezamenlijk werken aan de technologie voor zelfrijdende auto’s. De samenwerking tussen beide bedrijven is gericht op de ontwikkeling van rijassistentiesystemen, het automatisch inparkeren en het geautomatiseerd rijden op de snelweg.

Door samen te werken kan er bespaard worden op de kosten. Verwacht wordt dat de auto’s vanaf 2024 voorzien worden van deze nieuwe technologie. Denk je dat dit gaat bijdragen aan de bedrijfsresultaten van de Daimler? Dan kan het interessant zijn om Daimler aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *