BMW aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je BMW aandelen kopen? In onze uitgebreide analyse kan je lezen of het interessant is om te beleggen in aandelen BMW. Ook leggen we uit hoe je het beste in het bedrijf kunt investeren.

Hoe kan je BMW aandelen kopen?

Het automerk BMW is wereldwijd erg bekend en gewild. Het kan interessant zijn om aandelen BMW toe te voegen aan je aandelenportfolio. Wanneer het goed gaat met het bedrijf, behaal je hier een mooi rendement mee.

Wil je weten bij welke brokers je BMW aandelen kunt kopen tegen lage transactiekosten? Bekijk dan het overzicht van online brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor BMW. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen BMW & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van BMW?

Ben je benieuwd wat de aandelenkoers van BMW is? In de grafiek zie je direct de koers van het aandeel BMW. Met de knoppen open je direct een positie op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van BMW

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van BMW.

Analyse van BMW

Voordat je besluit of je BMW wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe BMW zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van BMW zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van BMW in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat BMW gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van BMW is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan beleggen in BMW aantrekkelijk zijn?

Sterke reputatie

Eén goede reden om te investeren in het bedrijf is de sterke reputatie. In 2012 won het bedrijf zelfs de prijs voor het meest internationaal gerenommeerde bedrijf. Mensen kopen vaak een auto die ze bij hun identiteit vinden passen. Een populaire merknaam is dan ook erg belangrijk voor de toekomstige verkopen en het potentiële succes van het bedrijf.

Sociaal maatschappelijk ondernemen

Wat ook goed is, is het feit dat BMW inziet dat sociaal-maatschappelijk ondernemen steeds belangrijker wordt. Auto’s zijn vervuilend en komen daardoor steeds vaker in opspraak. BMW probeert verbeteringen door te voeren die de uitstoot van de auto’s verminderen.

BMW aandelen kopen

Hoge kwaliteit

Ook op het gebied van kwaliteit doet BMW het goed. Consumenten vinden het steeds belangrijker dat de producten die ze kopen van hoge kwaliteit zijn. De fabrieken die ze gebruiken in Amerika voldoen aan de hoogste standaarden om deze kwaliteit te kunnen garanderen. Er zit natuurlijk ook een schaduwzijde aan deze kwaliteit: BMW-auto’s zijn daardoor niet de goedkoopste.

Innovatie

BMW kan verder profiteren van de diverse nieuwe innovaties. Denk hierbij aan autonome, zelfrijdende voertuigen. BMW stopt veel geld in het ontwikkelen van nieuwe technieken.

Verdere groei in China

BMW heeft een reputatie opgebouwd als automerk van hoge kwaliteit. Ze zijn dan ook erg service gericht. Doordat ze ook in China een groot marktbereik hebben, is er nog voldoende ruimte voor groei. Dit alles kan een belegging in BMW interessant maken.

Wat zijn de risico’s van beleggen in BMW?

Hoge kosten

De hoge kostenstructuur is een risico voor BMW. Hierdoor liggen de productiekosten hoger en kan BMW niet goed concurreren op het gebied van prijs. Zolang er voldoende mensen zijn die graag een dure auto kopen, hoeft dit geen probleem te zijn. Toch kan het in economisch slechte tijden de verkopen wel drukken.

Beperkte diversificatie

Ook heeft het bedrijf weinig variatie op het gebied van merken. BMW bezit BMW, MINI en Rolls-Royce, maar kan daarmee maar een beperkt segment bedienen. Dit maakt het bedrijf gevoeliger voor negatieve ontwikkelingen in een bepaald klantensegment.

Stijgingen van brandstofprijzen

Een ander risico zijn toekomstige stijgingen van de brandstofprijzen. Wanneer het (te) duur wordt om met de auto te rijden, zullen meer mensen op zoek gaan naar alternatieven. Tegelijk kunnen stijgende grondstofprijzen ervoor zorgen dat de kosten voor BMW toenemen. Het is daarom belangrijk om de olieprijzen en grondstofprijzen goed in de gaten te houden wanneer je een belegging in BMW overweegt.

Beleggen in BMW

Concurrentie

Ook is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Vooral in de Westerse wereld is de markt aardig verzadigd. Mensen hebben vaak al hun favoriete merk en het is moeilijk om hier tussen te komen. Groeien is in deze markten dan ook lastig. Bekijk daarom voordat je investeert in BMW of andere automerken het niet beter doen.

Wisselkoersen

Ook de wisselkoersen kunnen roet in het eten gooien. BMW is een Duits bedrijf en gebruikt de euro. De fluctuatie van de euro tegenover andere valuta’s kan de resultaten dan ook sterk beïnvloeden.

Terugroepacties

Ook zijn er soms technische mankementen waardoor een grote terugroepactie nodig is. Dit soort terugroepacties kunnen de winst verder drukken. Dit kan de aandelenkoers verder onder druk zetten. Voordat je BMW aandelen koopt, is het dan ook belangrijk om rekening te houden met deze achterliggende krachten.

BMW aandelen kopen in 4 stappen

Voor het kopen van BMW aandelen moet je 4 stappen doorlopen. We behandelen deze stappen hier, zodat je weet waar je rekening mee moet houden wanneer je wilt beleggen in het bekende autobedrijf.

Stap 1: bedenk een strategie

Eerst zul je een strategie moeten opstellen. Bepaal op welke prijs het aantrekkelijk is om BMW aandelen te kopen. Je kan met technische of fundamentele analyse bepalen waar het interessant is om in te stappen. Baseer je beleggingen altijd op een plan. Op die manier voorkom je dat emoties de overhand hebben en je beslissingen neemt die niet gebaseerd zijn op de resultaten van het bedrijf.

Stap 2: open een account bij een broker

Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aandelen te kopen & verkopen. Het is belangrijk dat je een snelle & relatief voordelige broker kiest. Veel mensen verkijken zich op de kosten en behalen daardoor een lager rendement. Ben je benieuwd wat de beste broker is? Bekijk dan ons brokers overzicht en ontdek de beste partijen waar je in aandelen kunt beleggen:

Stap 3: plaats een order

Nadat je hebt besloten hoe en waar je het aandeel wilt kopen, moet je nog een order plaatsen. Voor lange termijn beleggers kan je gebruikmaken van een marktorder. Je koopt het aandeel dan direct tegen de best beschikbare prijs. Voor de actieve handelaar kan het soms slim zijn om gebruik te maken van een limiet order. Met een limiet order open je de positie zodra het aandeel een bepaalde prijs bereikt. Op die manier heb je volledige controle over je beleggingsstrategie.

Stap 4: evalueer je belegging

Het is belangrijk om je belegging regelmatig te evalueren. Bekijk of het nog steeds logisch is om je belegging aan te houden. Door gebruik te maken van een stop loss kan je de positie automatisch sluiten wanneer het verlies te veel toeneemt. Als lange termijn investeerder kan je vaak beter op herstel wachten.

Productie en afzetmarkten

De auto’s van BMW worden geproduceerd In Duitsland, Amerika, China en Nederland. De grootste afzetmarkt van BMW is tegenwoordig China; hier worden een kwart van de auto’s verkocht. Na China worden de meeste auto’s verkocht in de Verenigde Staten en Duitsland.

Fabrieken in het buitenland

  • De in 1994 geopende BMW Manufacturing Company Sparrenburg was de eerste assemblagefabriek van BMW in de VS. In 2014 werd de capaciteit van de fabriek net 50% uitgebreid. Er kunnen 450.000 auto’s per jaar worden gemaakt.
  • In San Luis Potosi in Mexico is een nieuwe fabriek gebouwd. Deze fabriek werd in 2019 geopend. In deze fabriek wordt alle elektriciteit klimaatneutraal opgewekt. Er kunnen 175.00 auto’s per jaar worden gefabriceerd.
  • In de Volksrepubliek China is de joint venture BMW Brilliance Automotive verantwoordelijk voor de productie en de verkoop van auto’s. De fabrieken, waaronder een complete motorenfabriek, bevinden zich in Shen Yang.

Waterstofauto van BMW

BMW wil later dit decennium een waterstofauto introduceren: de BMW i Hydrogen Next. De aandrijflijn van deze auto bestaat uit een van partner Toyota afkomstige brandstofcel, een elektromotor en een accupakket. De twee waterstoftanks van de auto kunnen samen 6 kilo waterstof bevatten.

Waterstof kan zomaar de toekomst hebben. Wanneer de auto van BMW goed werkt dan kan dit sterk bijdragen aan de bedrijfsresultaten van het automerk. Het kan dan aantrekkelijk zijn om BMW aandelen te kopen.

Wel of niet BMW aandelen kopen?

BMW kan een interessante belegging zijn, aangezien het één van de herkenbaarste luxe automerken van de wereld is. Het bedrijf heeft dan ook een reputatie voor kwaliteit & innovatie opgebouwd. Bovendien is BMW actief in verschillende segmenten: naast auto’s produceert het bedrijf ook motoren en motors. BMW heeft in de afgelopen jaren bovendien sterke financiële resultaten neergezet, wat onder andere komt door de populariteit in China.

BMW ervaart echter wel intense concurrentie en wanneer gebruikers besluiten om over te stappen naar andere merken dan kan het bedrijf onder druk komen te staan. BMW is uiteindelijk volledig afhankelijk van de auto-industrie; tijdens economisch zwakke tijden bestaat de kans dat mensen wachten met het kopen van nieuwe auto’s. Ook kunnen geopolitieke conflicten de internationale positie van BMW verzwakken.

Al met al is BMW een sterk automerk en het kan een mooie toevoeging zijn aan een beleggingsportfolio. Het is echter wel noodzakelijk om de sterke & zwakke punten van het aandeel te analyseren voordat je tot een investering overgaat.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *