BMW aandelen kopen

BMW is de afkorting van Bayerische Motoren Werke AG. Deze multinational produceert en verkoopt motorfietsen en auto’s. Het bedrijf is een van de grootste autoproducenten in de wereld. BMW produceert auto’s die in een wat duurdere prijsklasse vallen. Onderdelen van deze Duitse autoproducent zijn ook Mini en Rolls-Royce. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in München. In onze uitgebreide analyse kan je lezen of het interessant is om BMW-aandelen te kopen. Ook leggen we uit hoe je het beste in het bedrijf kunt investeren.

Hoe kan je BMW aandelen kopen?

Het automerk BMW is wereldwijd erg bekend en gewild. Het kan interessant zijn om aandelen BMW toe te voegen aan je aandelenportfolio. Wanneer het goed gaat met het bedrijf, behaal je hier een mooi rendement mee.

Wil je weten bij welke brokers je BMW aandelen kunt kopen tegen lage transactiekosten? Bekijk dan het overzicht van online brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor BMW. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€4 + 0,05% voor BMW
0,09% met €6 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in BMW?

De koers van BMW kan op de korte termijn sterk schommelen door positief en negatief nieuws. In het verleden moesten bepaalde modellen bijvoorbeeld worden teruggeroepen vanwege een defect. Dit kan de aandelenprijs onder druk zetten. Wanneer je de aandelen hebt gekocht voor de lange termijn, dan kan je met je belegging in BMW op zo’n moment verlies maken. Door actief te handelen kan je echter ook speculeren op een dalende koers.

Dit doe je door gebruik te maken van een CFD. Met een CFD kan je speculeren op de kleinste koersbewegingen. Je kan een hefboom toepassen waardoor je ook met een klein bedrag een beleggingspositie kunt openen.

Een goede partij waar je in CFD’s op BMW kunt handelen is Plus500. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 geheel zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij Plus500:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van BMW?

Ben je benieuwd wat de aandelenkoers van BMW is? In de grafiek zie je direct de CFD-koers van het aandeel BMW. Met de knoppen open je direct een positie op het aandeel.

Waarom kan beleggen in BMW aantrekkelijk zijn?

Beleggen in BMW kan voordelig uitpakken. Eén goede reden om te investeren in het bedrijf is de sterke reputatie. In 2012 won het bedrijf zelfs de prijs voor het meest internationaal gerenommeerde bedrijf. Mensen kopen vaak een auto die ze bij hun identiteit vinden passen. Een populaire merknaam is dan ook erg belangrijk voor de toekomstige verkopen en het potentiële succes van het bedrijf.

Wat ook goed is, is het feit dat BMW inziet dat sociaal maatschappelijk ondernemen steeds belangrijker wordt. Auto’s zijn vervuilend en komen daardoor steeds vaker in opspraak. BMW probeert verbeteringen door te voeren die de uitstoot van de auto; s verminderen. Zo werken ze aan nieuwe, ecologische brandstoffen. Een voorbeeld hiervan zijn auto; s die werken op waterstof. Op het moment van schrijven heeft BMW al meer dan 20 modellen op de markt gebracht die minder vervuilend zijn. Ben je een investeerder die het milieu belangrijk vindt? Dan kan je een belegging in BMW zeker overwegen.

BMW aandelen kopen

Ook op het gebied van kwaliteit doet BMW het goed. Consumenten vinden het steeds belangrijker dat de producten die ze kopen van hoge kwaliteit zijn. De fabrieken die ze gebruiken in Amerika voldoen aan de hoogste standaarden om deze kwaliteit te kunnen garanderen. Ook investeren ze veel geld in personeel van hoge kwaliteit. Er zit natuurlijk ook een schaduwzijde aan deze kwaliteit: BMW-auto’s zijn daardoor niet de goedkoopste.

BMW kan verder profiteren van de diverse nieuwe innovaties. Denk hierbij aan autonome, zelfrijdende voertuigen. BMW stopt veel geld in het ontwikkelen van nieuwe technieken. Het bedrijf zal hier in de toekomst van profiteren. De koers van het aandeel kan dan verder stijgen.

BMW heeft een reputatie opgebouwd als automerk van hoge kwaliteit. Ze zijn dan ook erg service gericht. Doordat ze ook in China een groot marktbereik hebben, is er nog voldoende ruimte voor groei. Dit alles kan een belegging in BMW interessant maken.

Wat zijn de risico’s van beleggen in BMW?

Beleggen in BMW is natuurlijk niet zonder risico’s. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s voordat je besluit om BMW-aandelen te kopen. De hoge kostenstructuur is een risico voor BMW. Hierdoor liggen de productiekosten hoger en kan BMW niet goed concurreren op het gebied van prijs. Zolang er voldoende mensen zijn die graag een dure auto kopen, hoeft dit geen probleem te zijn. Toch kan het in economisch slechte tijden de verkopen wel drukken.

Ook heeft het bedrijf weinig variatie op het gebied van merken. BMW bezit BMW, MINI en Rolls-Royce, maar kan daarmee maar een beperkt segment bedienen. Dit maakt het bedrijf gevoeliger voor negatieve ontwikkelingen in een bepaald klantensegment.

Een ander risico zijn toekomstige stijgingen van de brandstofprijzen. Wanneer het (te) duur wordt om met de auto te rijden, zullen meer mensen op zoek gaan naar alternatieven. Tegelijk kunnen stijgende grondstofprijzen ervoor zorgen dat de kosten voor BMW toenemen. Het is daarom belangrijk om de olieprijzen en grondstofprijzen goed in de gaten te houden wanneer je een belegging in BMW overweegt.

Beleggen in BMW

Ook is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Vooral in de Westerse wereld is de markt aardig verzadigd. Mensen hebben vaak al hun favoriete merk en het is moeilijk om hier tussen te komen. Groeien is in deze markten dan ook lastig. Bekijk daarom voordat je investeert in BMW of andere automerken het niet beter doen.

Ook de wisselkoersen kunnen roet in het eten gooien. BMW is een Duits bedrijf en gebruikt de euro. De fluctuatie van de euro tegenover andere valuta’s kan de resultaten dan ook sterk beïnvloeden.

Ook zijn er soms technische mankementen waardoor een grote terugroepactie nodig is. Dit soort terugroepacties kunnen de winst verder drukken. Dit kan de aandelenkoers verder onder druk zetten. Voordat je BMW aandelen koopt, is het dan ook belangrijk om rekening te houden met deze achterliggende krachten.

BMW aandelen kopen in 4 stappen

Voor het kopen van BMW aandelen moet je 4 stappen doorlopen. We behandelen deze stappen hier, zodat je weet waar je rekening mee moet houden wanneer je wilt beleggen in het bekende autobedrijf.

Stap 1: bedenk een strategie

Eerst zul je een strategie moeten opstellen. Bepaal op welke prijs het aantrekkelijk is om BMW aandelen te kopen. Je kan met technische of fundamentele analyse bepalen waar het interessant is om in te stappen. Baseer je beleggingen altijd op een plan. Op die manier voorkom je dat emoties de overhand hebben en je beslissingen neemt die niet gebaseerd zijn op de resultaten van het bedrijf.

Stap 2: open een account bij een broker

Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aandelen te kopen & verkopen. Het is belangrijk dat je een snelle & relatief voordelige broker kiest. Veel mensen verkijken zich op de kosten en behalen daardoor een lager rendement. Ben je benieuwd wat de beste broker is? Bekijk dan ons brokers overzicht en ontdek de beste partijen waar je in aandelen kunt beleggen:

Stap 3: plaats een order

Nadat je hebt besloten hoe en waar je het aandeel wilt kopen, moet je nog een order plaatsen. Voor lange termijn beleggers kan je gebruik maken van een market order. Je koopt het aandeel dan direct tegen de best beschikbare prijs. Voor de actieve handelaar kan het soms slim zijn om gebruik te maken van een limiet order. Met een limiet order open je de positie zodra het aandeel een bepaalde prijs bereikt. Op die manier heb je volledige controle over je beleggingsstrategie.

Stap 4: evalueer je belegging

Het is belangrijk om je belegging regelmatig te evalueren. Bekijk of het nog steeds logisch is om je belegging aan te houden. Door gebruik te maken van een stop loss kan je de positie automatisch sluiten wanneer het verlies te veel toeneemt. Als lange termijn investeerder kan je vaak beter op herstel wachten.

De geschiedenis van BMW

Franz Josef Pop richtte in 1916 BMW op. Hij kreeg het recht om vliegtuigmotoren te maken. Na de Eerste Wereldoorlog werd de productie van vliegtuigmotoren verboden. Het bedrijf staakte zijn activiteiten. In 1922 herleefde het bedrijf. Men besloot om motorfietsen en auto’s te gaan maken. In 1923 verscheen de eerste motorfiets, de R32, op de markt. Vanaf 1933 werden er ook auto’s geproduceerd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte BMW-motoren, motorfietsen en allerlei voertuigen voor het Duitse leger. De fabrieken van BMW werden grotendeels verwoest door bombardementen. De sportieve sedans en coupes die het bedrijf na de oorlog bouwden vielen in de smaak. BMW wist ook in de jaren daarna vele succesvolle modellen op de markt te brengen. Het bedrijf groeide uit tot een toonaangevende autoproducent.

Een grote autofabrikant

Dat BMW een grote autofabrikant is blijkt uit de jaarlijkse productiecijfers. In 2014 werd de grens van 2 miljoen voertuigen overschreden. In 2018 werden er door het bedrijf in het totaal 2,5 miljoen voertuigen geproduceerd. BMW verkocht toen 4.107 wagens van Rolls Royce, 360.000 Mini’s en 2,1 miljoen BMW’ s. Er werden in dat jaar in het totaal 142.600 elektrische auto’s gebouwd.

Productie en afzetmarkten

Waar worden de auto’s gefabriceerd? In Duitsland, Amerika, China en Nederland. In 2018 werden er in het Amerikaanse Spartanburg 360.000 auto’s gefabriceerd. Door een joint venture in China werden 500.000 auto’s gefabriceerd. Bij VDL Nedcar in Born rolden circa 212.000 auto’s van de band.

Wat was in 2018 de grootste afzetmarkt? De Volksrepubliek China. Daar wordt een kwart van alle auto’s verkocht. Op de tweede plaats staat de Verenigde Staten. Duitsland volgt op de derde plaats. Samen zijn deze afzetgebieden goed voor de helft van alle door BMW verkochte auto’s.

Fabrieken in het buitenland

  • De in 1994 geopende BMW Manufacturing Company Sparrenburg was de eerste assemblagefabriek van BMW in de VS. In 2014 werd de capaciteit van de fabriek net 50% uitgebreid. Er kunnen 450.000 auto’s per jaar worden gemaakt.
  • In San Luis Potosi in Mexico is een nieuwe fabriek gebouwd. Deze fabriek werd in 2019 geopend. in deze fabriek wordt alle elektriciteit klimaatneutraal opgewekt. Er kunnen 175.00 auto’s per jaar worden gefabriceerd.
  • In de Volksrepubliek China is de joint venture BMW Brilliance Automotive verantwoordelijk voor de productie en de verkoop van auto’s. De fabrieken, waaronder een complete motorenfabriek, bevinden zich in Shen Yang.

Waterstofauto van BMW

BMW wil later dit decennium een waterstofauto introduceren. Het is de BMW i Hydrogen Next. De aandrijflijn van deze auto bestaat uit een van partner Toyota afkomstige brandstofcel, een elektromotor en een accupakket. De twee waterstoftanks van de auto kunnen samen 6 kilo waterstof bevatten.

Waterstof kan zomaar de toekomst hebben. Wanneer de auto van BMW goed werkt dan kan dit sterk bijdragen aan de bedrijfsresultaten van het automerk. Het kan dan aantrekkelijk zijn om BMW aandelen te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *