Spotify aandelen kopen (2024): beleggen in Spotify

Wil je Spotify aandelen kopen? Volg de stappen in dit artikel om direct te investeren in aandelen Spotify. Je leest in deze analyse direct wat de sterke & zwakke punten van het aandeel zijn en je kunt hier ook de laatste aandelenkoers raadplegen.

Hoe kan je aandelen Spotify kopen?

Wanneer je ook op de lange termijn wilt investeren in Spotify, kan je beslissen om aandelen op te kopen. In het verleden is al gebleken dat techbedrijven flink kunnen stijgen: denk hierbij bijvoorbeeld aan Facebook of Netflix.

Wil je weten bij welke brokers je voordelig kunt investeren in Spotify aandelen? Bekijk dan direct het overzicht van betrouwbare brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demo* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden
* Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd
* Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen
eToro logo aandelenBeleg voordelig in aandelen Spotify & probeer gratis met een demo. Je kapitaal loopt risico.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Spotify?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Alibaba? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Spotify aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Spotify aandelen.

51% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Spotify

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Spotify.

Analyse van Spotify

Voordat je besluit of je Spotify wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Spotify zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Spotify zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Spotify in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Spotify gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Alibaba is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de grootste concurrenten van Spotify?

  • Apple Music: dit muziekplatform van Apple heeft ondertussen meer dan 60 miljoen gebruikers.
  • Amazon Music: ook Amazon trekt steeds meer gebruikers met haar streaming platform.
  • YouTube muziek: met meer dan 50 miljoen gebruikers weet ook Google geld te verdienen aan de streaming markt.
  • Tidal: dit streaming platform is volledig in handen van Jay-Z en biedt unieke, exclusieve content aan.
  • Deezer: dit streaming platform is actief in 180 landen en biedt meer dan 70 miljoen liedjes aan.

Hoe kan je beleggen in Spotify aandelen?

  1. Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker waar het mogelijk is om Spotify aandelen te kopen en verkopen.
  2. Stap 2: bij sommige brokers kan je de mogelijkheden eerst gratis uitproberen met een demo. Voordat je echter met echt geld kunt beleggen, moet je eerst je account activeren. Dit doe je door je identiteit te verifiëren.
  3. Stap 3: bepaal vervolgens hoeveel geld je in Spotify wilt investeren. Je kunt dit bedrag direct op je aandelen rekening storten via bankoverschrijving.
  4. Stap 4: selecteer nu het Spotify aandeel binnen het tradingplatform en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
  5. Stap 5: je kunt de order nu direct naar de beurs versturen. Vergeet niet om regelmatig je belegging in Spotify te evalueren.

Waarom kan beleggen in Spotify interessant zijn?

Muziek is populair

Streamen heeft duidelijk de toekomst. Met de opkomst van het internet namen de illegale downloads toe, wat natuurlijk slecht nieuws was voor de muziekbranche. Spotify biedt hiervoor een veilig en eenvoudig systeem aan waaraan de muziekbranche ook kan verdienen. Spotify betaalt namelijk 70 procent van de inkomsten uit aan de artiesten.

Het succes van Spotify is dan ook duidelijk bewezen: de dienst kent ruim 200 miljoen streamende premium muziekliefhebbers. Dit aantal groeit nog steeds wat Spotify een erg interessante belegging kan maken.

Sterke groei

Een goede trend voor Spotify is dat steeds meer mensen wereldwijd toegang hebben tot (mobiel) internet. Hierdoor stijgt de potentiële doelgroep van Spotify op dagelijkse basis.

Het bedrijf moet dan natuurlijk wel aantrekkelijk blijven in verhouding met de concurrentie. Wanneer mensen massaal overstappen op een ander platform dan kan Spotify natuurlijk snel achteruitgaan. Het is als je Spotify aandelen wilt kopen daarom belangrijk om de situatie goed in de gaten te houden.

Goed business model

Een ander voordeel van investeren in Spotify, is dat het bedrijfsmodel slim is. Gebruikers betalen een vaste vergoeding voor het premium lidmaatschap, waardoor het bedrijf een vaste inkomstenbron opbouwt.

Internationaal actief

Spotify is over de hele wereld populair. Dit verlaagt het risico van een belegging in Spotify, aangezien verliezen in één regio kunnen worden opgevangen door winsten in een andere regio.

Podcasts

Spotify probeert de concurrentie voor te blijven door unieke ervaringen te bieden. Ze moeten wel, aangezien de concurrentie veel minder afhankelijk is van het streamen van muziek. Recent hebben ze bijvoorbeeld The Ringer overgenomen wat een podcast en mediabedrijf is. Spotify legt de focus dan ook steeds meer op het aanbieden van kwalitatieve podcasts wat nog meer gebruikers kan trekken.

Aandelen Spotify kopen kan dan ook nog steeds erg interessant zijn, zeker nu mensen steeds meer tijd doorbrengen op het internet.

Beleggen in Spotify

Wat zijn de risico’s van beleggen in Spotify?

Verliesgevend

Ondanks het grote succes van Spotify, is de dienst namelijk nog steeds verliesgevend. De omzet is over de afgelopen jaren echter wel flink gestegen. Toch leidt deze enorme groei nog niet tot winst: Spotify is dan ook het klassieke voorbeeld van een groeiaandeel.

Wanneer je gaat beleggen in Spotify, is het daarom belangrijk om te bedenken of je gelooft dat het bedrijf ooit winst gaat maken.

Toename van concurrentie

Een ander mogelijk gevaar is de toenemende concurrentie.  Grote partijen als Google en Microsoft probeerden (overigens met beperkt succes) gebruikers te trekken naar hun eigen muziekdiensten. De grootste concurrent is op het moment Apple Music. Een groot gevaar van deze concurrent, is het feit dat Apple natuurlijk grote hoeveelheden geld kan pompen in deze dienst.

Conflicten

Spotify is voor de muziek afhankelijk van deals met studio’s. In het verleden waren er regelmatig conflicten over de relatief lage betalingen voor artiesten. Wanneer artiesten het platform in de toekomst besluiten te boycotten, kan dit de populariteit van Spotify onder druk zetten.

In het kort: wat is Spotify?

Spotify is een bekend Zweeds bedrijf dat is opgericht in het jaar 2006. Bijna iedereen kent het bedrijf tegenwoordig. Wereldwijd gebruiken vele miljoenen mensen de dienst om muziek te streamen. Het bedrijf heeft een slimme strategie gehanteerd waarmee veel gebruikers zijn geworven.

Bij Spotify heb je namelijk de keuze uit twee accounttypen. Iedereen kan in eerste instantie gebruik maken van Spotify. Je ondervindt dat wel de nodige nadelen: denk bijvoorbeeld aan reclame onderbrekingen, het niet kunnen overslaan van nummers in een speellijst en een lagere streamingkwaliteit.

Spotify heeft ook de mogelijkheid om op te stappen op een premium account. De prijs van het premium account bedraagt ongeveer tien euro. Voor dit geld ervaar je een betere geluidskwaliteit en worden de nummers niet onderbroken door vervelende reclames.

Ook in Nederland is Spotify erg populair: er zijn ruim zes miljoen gebruikers actief!

Spotify software

De software van Spotify

Beleggen in Spotify tips

Voordat je gaat beleggen in Spotify, is het belangrijk om de volgende tips door te nemen:

  • Koop aandelen Spotify alleen wanneer je een stijgende koers verwacht.
  • Bepaal bij welk bedrag je instapt en bij welk bedrag je uitstapt.
  • Je kunt short gaan bij een online broker wanneer je een dalende koers verwacht.
  • Houd het nieuws goed in de gaten bij beleggingen in Spotify.
  • Spreid je risico’s: beleg niet al je geld in Spotify!

Beursgang Spotify

De beursgang van Spotify vond plaats op 3 april 2018 via een bijzondere direct listing. Bij een IPO regelt een zogenaamde underwriter de beursgang. Alhoewel het gehele proces van de beursgang dan professioneel wordt begeleid, kost dit tussen de twee en acht procent aan commissies.

Dit is dan ook waarschijnlijk de reden dat Spotify heeft gekozen voor een direct listing. Bij een direct listing verkoopt het bedrijf de aandelen direct aan het publiek zonder hulp van tussenpersonen. Er worden dan geen nieuwe aandelen uitgegeven. Dit heeft natuurlijk ook de nodige risico’s: er is bijvoorbeeld geen promotie en de aandelenprijs wordt niet professioneel vastgesteld.

Is het verstandig om te investeren in Spotify aandelen?

Een investering in Spotify aandelen kan zeker goed uitpakken: zelfs tijdens de coronapandemie in 2020 had Spotify geen problemen. Dit komt doordat de meeste inkomsten van Spotify voortkomen uit gebruikers met een premium account.

Spotify heeft op de muziekstreaming markt dan ook een sterke positie opgebouwd. Het aantal gebruikers groeit nog steeds sterk en doordat het bedrijf zo groot is kunnen artiesten de applicatie eigenlijk niet meer boycotten.

Toch is het wel belangrijk om de situatie in de gaten te houden, aangezien veel artiesten en platenlabels niet tevreden zijn over de hoogte van de betalingen die ze ontvangen van Spotify. Wanneer artiesten plotseling massaal de applicatie boycotten dan kan dit een groot risico zijn voor de applicatie. Ook is Spotify nog steeds verliesgevend, terwijl een bedrijf als Netflix wel gewoon winst maakt.

Spotify is dan ook een risicovolle belegging. Vraag jezelf af of Spotify aandelen binnen je portefeuille passen voordat je de aandelen koopt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geen reacties


  • Gerrold Fabre

    Ik wil aandelen kopen. Als ik met een bedrag van 1000 euro instapt, is deze instapbedrag een eenmalig bedrag dat ik moet betalen? Of moet ik elke maand 1000 euro inleggen?
    Zie graag uw reactie tegemoet.
    M.V.G
    Gerrold Fabre

    Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *