YouTube aandelen kopen (2024): zo beleg je in YouTube!

Wil je beleggen in YouTube, het populairste platform om video’s te bekijken? Dat kan! In dit artikel ontdek je direct hoe je aandelen YouTube kunt kopen & verkopen.

Hoe kan je YouTube aandelen kopen?

YouTube maakt sinds 2006 deel uit van Google. Wanneer je wilt investeren in YouTube, kan je dan ook Google (Alphabet) aandelen kopen. Houd er wel rekening mee dat je in dit geval investeert in alle activiteiten van het bedrijf Google, niet alleen in YouTube.

In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je YouTube aandelen kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demo* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden
* Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd
* Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor YouTube. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Over YouTube

YouTube is het grootste videoplatform van de wereld waar gebruikers video’s kunnen uploaden en bekijken. YouTube verdient vervolgens geld door advertenties weer te geven onder video’s.

De website werd opgericht in 2005 en overgekocht door Google in 2006. Tegenwoordig is het één van de populairste websites van de wereld met miljarden gebruikers die dagelijks video’s bekijken en uploaden.

Waarom kan het slim zijn om te beleggen in YouTube?

Een belegging in YouTube kan interessant zijn vanwege het enorme aantal gebruikers. Dagelijks bezoeken twee miljard gebruikers de website.

Het bedrijf biedt vervolgens effectieve reclamemogelijkheden aan zoals advertenties in video’s en gesponsorde inhoud. YouTube deelt een groot deel van de advertentie-inkomsten bovendien met de gebruikers die kwalitatieve inhoud uploaden.

Het aanbod is bij YouTube hierdoor erg uitgebreid: van korte vlogs tot lange documentaires … alles ik beschikbaar. Dit enorme bereik maakt een investering in YouTube interessant.

YouTube aandelen kopen

Wat zijn de risico’s van beleggen in YouTube?

Een belangrijk risico van beleggen in YouTube is de concurrentie. Sociale media-applicaties zoals TikTok en Instagram bieden vergelijkbare diensten en advertentiefuncties aan. Wanneer gebruikers overstappen naar nieuwe netwerken, kan dit de concurrentiepositie van YouTube aantasten.

YouTube staat bovendien regelmatig onder vuur vanwege diverse controverses. Denk hierbij aan rechtszaken over privacy, copyright schending en de inhoud van video’s.

Ten slotte is YouTube volledig afhankelijk van de adverteerders. Wanneer adverteerders besluiten om YouTube links te laten liggen, verliest de website haar inkomsten.

Vergeet verder niet dat YouTube onderdeel uitmaakt van Alphabet (GOOG). Dit betekent dat de resultaten van alle bedrijfsonderdelen van Google bepalen of de koers van je YouTube aandelen stijgen of dalen.

Vergelijkbare aandelen

Wanneer je in vergelijkbare aandelen wilt beleggen, kan je de volgende bedrijven overwegen:

  • Vimeo
  • HBO
  • Hulu (maakt onderdeel uit van Disney)
  • Disney+
  • Instagram (maakt onderdeel uit van Meta)
  • Netflix
  • Twitch (maakt onderdeel uit van Amazon)
  • Bilibili (Chinees platform om video’s te delen)
  • iQIYI (Chinees platform om video’s te delen, onderdeel van Baidu)

Conclusie: wel of niet YouTube aandelen kopen?

YouTube is het grootste videonetwerk van de wereld en het lijkt er niet op dat dit snel zal veranderen. Je kunt een investering in YouTube door Alphabet aandelen te kopen dan ook zeker overwegen. Wel is het belangrijk om de risico’s en kansen voor YouTube goed te onderzoeken. Op die manier weet je zeker dat een investering in YouTube past bij je beleggingsprofiel.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *