Hoe kan je Instagram aandelen kopen (2024)?

Wil je beleggen in Instagram aandelen? Volg de stappen in dit artikel om direct Instagram aandelen te  kopen!

Hoe kan je Instragram aandelen kopen?

Instagram is momenteel niet genoteerd op de beurs; je kunt dan ook niet direct in Instagram investeren.

Instagram is in 2012 overgenomen door Facebook (Meta), waardoor je alsnog in het bedrijf kunt investeren door deze aandelen te kopen. Je hebt hiervoor wel een account nodig bij een betrouwbare broker. In het onderstaande overzicht zie je bij welke brokers je direct in Instagram aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Instagram. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Instagram & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Nadat je een beleggingsrekening hebt geopend, kan je direct in Instagram beleggen door Meta aandelen te kopen. Navigeer hiervoor binnen het platform naar Meta en open het orderscherm:

Meta aandelen kopen

Vul vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te versturen. Je kunt ook gebruikmaken van een take profit of stop loss; op die manier sluit je de positie automatisch bij een bepaalde winst of verlies.

Wat is Instagram?

Instagram is een sociaal netwerkplatform dat werd opgericht in 2010 en in 2012 werd overgenomen door Facebook. Binnen het platform kunnen gebruikers foto’s en video’s delen en berichten sturen naar andere gebruikers.

Instagram verdient geld door het verkopen van advertenties. Doordat het netwerk ruim 1,3 miljard dagelijkse gebruikers heeft, kan het heel specifiek bepaalde gebruikers targetten. Dit maakt Instagram aantrekkelijk voor adverteerders.

Waarom kan het aantrekkelijk zijn om in Instagram te beleggen?

Het betrokken publiek kan een goede reden zijn om in Instagram te beleggen. Met meer dan een miljard maandelijkse bezoekers, is het een aantrekkelijk platform voor adverteerders. Voor gebruikers is het ook aantrekkelijk om kwalitatieve content te plaatsen, aangezien influencers veel geld kunnen verdienen op het platform.

De innovatie van Instagram is ook een sterk punt: het sociale netwerk blijft nieuwe functies introduceren waardoor het netwerk aantrekkelijk blijft.

Instagram aandelen kopen

Wat zijn de risico’s van Instagram aandelen?

Het grootste risico voor Instragram is de hoge mate van concurrentie. Facebook besloot Instagram te kopen omdat ze het netwerk als potentiële bedreiging zagen. Anno 2023 is TikTok een grote en belangrijke concurrent van Instagram.

Instragram is bovendien erg afhankelijk van de advertentie-inkomsten. Advertentie inkomsten schommelen sterk afhankelijk van de economische situatie. Bovendien worden de privacy regels steeds strenger, waardoor het voor Instragram moeilijker wordt om gebruikers goed te targetten.

Een andere uitdaging voor Instagram is het modereren van de inhoud. Nepnieuws en hate speech zijn grote problemen voor het netwerk die kunnen leiden tot dure rechtszaken.

Wat zijn alternatieven voor Instagram?

  • Google (Alphabet): met een investering in Google, beleg je indirect in YouTube. YouTube is het grootste video netwerk van de wereld en daarmee een grote concurrent voor Instagram.
  • TikTok: deze nieuwkomer heeft in een paar jaar tijd meer dan een miljard actieve maandelijkse gebruikers weten aan te trekken.
  • OnlyFans: op dit netwerk kunnen gebruikers zelf content delen en toegang verkopen.
  • Twitter: na de overname door Elon Musk kan Twitter Instagram misschien weer bijbenen.
  • Snapchat: ook Snapchat is een belangrijke concurrent voor Instagram stories.

Instagram advies: wel of niet kopen?

Veel mensen vragen me of ze Instagram aandelen moeten kopen. Het is in ieder geval belangrijk om ook het moederbedrijf Meta uitgebreid te onderzoeken. De prestaties van het moederbedrijf zullen de koers van je aandelen namelijk sterk beïnvloeden. In dit artikel kan je in details lezen waar Meta (Facebook & Instagram) momenteel mee bezig is. Wanneer je Instagram aandelen gaat kopen, is het belangrijk om het bedrijf goed te onderzoeken. Op die manier bepaal je of de belegging binnen je beleggingsstrategie & -situatie past.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *