fbpx

Facebook aandelen: kopen of verkopen

De beursgang van Facebook is wellicht één van de interessante ooit! Dat de aandelen behoorlijk van prijs kunnen wisselen is ondertussen wel duidelijk; ook jij kunt daar als belegger flink van profiteren door Facebook aandelen te kopen of verkopen. Ontdek hier hoe je geld kunt verdienen met het verhandelen van Facebook aandelen. 

Zelf aandelen Facebook kopen

Het is vrij eenvoudig om zelf Facebook aandelen te kopen of verkopen. Wanneer je aandelen Facebook koopt maak je winst wanneer de koers stijgt, en wanneer je Facebook aandelen verkoopt maak je winst wanneer de koers daalt. Bij moderne brokers kan je profiteren van de kleinste koersschommelingen op de korte termijn. Wil je beleggen in Facebook of in andere aandelen? Bekijk dan direct het overzicht van brokers waar je in Facebook kunt handelen!

De kracht van Facebook

Facebook aandelenDe kracht van Facebook zit hem vanzelfsprekend in het grote aantal gebruikers. In januari 2012 had het netwerk al 900 miljoen gebruikers verspreid over de hele wereld, daarbij komt dat zelfs mensen die niet gebruik maken van Facebook het merk wel kennen. Ondertussen is dit aantal gebruikers flink gegroeid naar 1,4 miljard! Dit enorme bereik kan perfect worden gebruikt voor directe marketing. Toch zijn er nog enkele problemen..

Gegevens: de motor achter Facebook

Steeds meer gebruikers klagen namelijk over hun privacy en de schending daarvan. Marketingbureaus maken gebruik van gegevens van leden om relevante advertenties te vertonen, wanneer dit niet langer mogelijk is zullen de inkomsten sterk dalen. De steeds strenger wordende privacywetgeving is dan ook een groot probleem voor de toekomst van Facebook.

Wel is deze informatie natuurlijk veel geld waard. Advertentiebedrijven kopen ruimte op Facebook op en kunnen gericht op zoek naar hun doelgroep. Het was nooit eerder zo eenvoudig om mensen te selecteren op bepaalde kenmerken: een datingsite kan zijn advertenties bijvoorbeeld specifiek richten op single mannen van 20-30. 

Dit krachtige advertentienetwerk heeft flink bijgedragen aan de groei van Facebook. Sinds de beursgang zijn de aandelen maar liefst tien keer over de kop gegaan! Het techbedrijf is tot nu toe dan ook een erg goede investering geweest.

Toch de vraag: is Facebook een hype?

Toch moeten we er rekening mee houden dat Facebook zomaar een tijdelijke hype kan zijn. Wie zit er tegenwoordig nog op Hyves, het sociale netwerk dat enkele jaren geleden ontzettend populair was? Alhoewel Facebook door zijn internationale uitstraling wellicht een langer leven is geschonken, blijft het de vraag of Facebook ook in de toekomst zijn concurrenten voor blijft.

Het zou best kunnen dat Facebook andere dot com bedrijfjes achterna gaat en net als MySpace een kleine speler op de markt wordt en door een ander, nieuwer en vooral cooler netwerk wordt ingehaald. Facebook lijkt dit te proberen voorkomen door allerlei gerelateerde bedrijven op te kopen. Een voorbeeld van een groot bedrijf dat Facebook heeft opgekocht is het populaire WhatsApp dat bijna iedereen gebruikt. Ook Instagram is tegenwoordig van de blauwe reus.  

De groei van Facebook

Momenteel gaat het echter goed met Facebook. Het aantal actieve gebruikers groeit en ook het aantal uren dat gebruikers doorbrengen op de website neemt toe. Zolang deze trend zich blijft doorzetten en het bedrijf geen gekke dingen doet, dan zal het aandeel zich naar alle waarschijnlijkheid goed blijven ontwikkelen.

Actieve gebruikers Facebook

Het aantal actieve gebruikers stijgt nog steeds

Facebook verkopen?

De koers van Facebook is altijd vrij volatiel geweest. Al na de lancering was een enorme daling gevolgd door een flinke stijging te zien. Feit is dat veel beginnende beleggers aandelen Facebook kopen omdat ze gebruik maken van Facebook en met het bedrijf kunnen identificeren.

Een website met een groot deel van de wereldbevolking als lid is vanzelfsprekend erg interessant, het is alleen de vraag of Facebook de potentie van zo’n database vol met persoonsgegevens goed weet in te zitten zonder belemmeringen van allerlei privacy waakhonden en lastige overheden.

Voor de slimme belegger hoeft dit echter niet uit te maken. Door gebruik te maken van moderne brokers kan je immers speculeren op zowel korte termijn koersdalingen als koersstijgingen!

Eigen analyse aandeel

Sinds de lancering van het aandeel is de prijs van 38 dollar naar ruim over de 150 dollar heen geschoten. Dit kan voor een deel komen doordat het een erg bekend bedrijf is. Mensen die weinig van aandelen afweten zullen dan eerder Facebook aandelen kopen omdat het herkenbaar is.

Toch neemt dat niet weg dat de winst ook fors is gestegen; in 2018 behaalde Facebook een nettowinst van ruim 5 miljard dollar en een omzet van 15 miljard dollar. Zolang Facebook zijn gebruikers weet vast te houden, zal de waarde van het aandeel naar alle waarschijnlijkheid blijven groeien.

Beste manier om in Facebook aandelen te handelen

De meest winstgevende manier om te handelen in Facebook aandelen is door ze op de korte termijn te kopen en verkopen. Hierdoor kan je ook kleinere koersbewegingen meepakken. De aandelen van het sociale netwerk lijken sterk te reageren op nieuwsberichten: het is dan ook aan te raden om het nieuws nauwlettend te volgen. Door op het juiste moment aandelen Facebook te kopen kan je hoge rendementen behalen. 

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!