Pinterest aandelen kopen: beleggen in Pinterest

Pinterest is een sociaal netwerk. In het verleden gingen sociale netwerken als Facebook en Snapchat al naar de beurs met wisselende resultaten. Sinds april 2019 kan je ook beleggen in  Pinterest aandelen. Denk je erover na om Pinterest aandelen te kopen? In dit artikel bespreken we hoe je dit het beste kunt doen!

Waar kan je Pinterest aandelen kopen?

Technologieaandelen kunnen enorm in waarde stijgen. Facebook is over de jaren heen vele malen over de kop gegaan en hetzelfde zou natuurlijk kunnen gebeuren met Pinterest. Wil je het risico nemen en Pinterest aandelen kopen? Dat kan bij een online broker, bekijk direct wat de beste partijen zijn:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Pinterest. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Pinterest
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Pinterest met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Pinterest?

De aandelenkoers van een nieuwe technologieaandeel als Pinterest kan sterk schommelen: je kunt hier op inspelen door actief te handelen in het koersverloop. Bij Plus500 kan je met CFD’s speculeren op zowel stijgende als dalende Pinterest aandeelkoersen. Bovendien kan je een hefboom inzetten, waardoor je ook met een klein bedrag een grote positie kunt innemen.

Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Pinterest?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Pinterest zich ontwikkeld? In de grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD-aandelen Pinterest kunt verhandelen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Pinterest

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Pinterest.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Pinterest zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Pinterest in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Pinterest gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Pinterest is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het slim om te investeren in Pinterest?

Investeren in Pinterest aandelen kan zeker interessant zijn. De dienst noemt zichzelf geen sociaal netwerk en richt zich op een specifieke functie, namelijk het delen van media-rich utility. De grootste concurrenten van Pinterest zijn volgens het bedrijf zelf dan ook Google en Instagram.

Pinterest kan zeker een goede belegging zijn: het delen van plaatjes en video’s wordt namelijk steeds belangrijker. Het platform trekt vooral mensen uit bepaalde niches aan, wat interessant kan zijn voor bepaalde adverteerders. Momenteel is het grootste deel van de gebruikers van Pinterest vrouw.

Pinterest kan ook gebruikers wegsnoepen van platformen als Facebook en Twitter. Dit gebeurde bijvoorbeeld in 2020 doordat sommige gebruikers ontevreden waren met de manier waarop de sociale netwerken feiten nakijken. Pinterest zelf gaat politieke discussies uit de weg, waardoor mensen hier veilig alles kunnen delen wat ze willen.

Er zijn ook meer mogelijkheden voor Pinterest om winst te genereren: e-commerce bedrijven gebruiken het platform bijvoorbeeld om hun producten aan te prijzen. Met de catalogus integratie kunnen mensen direct via Pinterest winkelen. Door samen te werken met Shopify wordt deze mogelijkheid ook aangeboden aan kleinere ondernemingen.

Pinterest verdient daarnaast ook steeds meer geld met het verkopen van advertenties. Lang niet alle bedrijven hebben het netwerk al gevonden als advertentieoptie, waardoor ook op dit gebied de inkomsten nog verder kunnen stijgen. Wanneer het goed gaat met de economie, stijgen wereldwijde advertentiebudgetten waardoor een bedrijf als Pinterest nog meer geld kan verdienen. Beleggen in Pinterest is dan ook zeker een interessante optie.

Hoe kan je Pinterest aandelen kopen?

Pinterest aandelen worden verhandeld in dollars op de Amerikaanse aandelenbeurs. Gelukkig heeft iedere belegger toegang tot deze aandelenbeurs: je hebt hiervoor alleen een account nodig bij een betrouwbare, online broker. In ons overzicht van brokers zie je direct bij welke partijen je het beste in Pinterest aandelen kunt kopen.

Nadat je een beleggingsaccount hebt geopend, kan je direct beginnen met het kopen en verkopen van aandelen. Zoek het aandeel op binnen de software en plaats een marktorder op het aandeel: met een marktorder koop je het aandeel direct tegen de huidige prijs. Voorzichtige beleggers kunnen hun maximale verlies op Pinterest aandelen beperken door gebruik te maken van een stop loss order.

Pinterest logo

Wat is Pinterest?

In tijden waar algoritmes het internet domineren, kan een partij als Pinterest erg verfrissend zijn. Op Pinterest kunnen gebruikers foto’s, video’s en artikelen delen die ze interessant vinden. Dit alles ziet er een beetje uit als een prikbord. Het is vervolgens ook mogelijk om groepen te volgen waarbinnen mensen van alles delen dat met het onderwerp te maken heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pagina met informatie over fitness voor mannen.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht in San Francisco zoals veel andere technische start-ups. De website staat ondertussen in de top 50 van beste websites en weet daar ook behoorlijk wat geld mee binnen te halen.

Het verdienmodel van Pinterest

Voordat je gaat beleggen in Pinterest, is het natuurlijk belangrijk dat je het verdienmodel achter het bedrijf begrijpt. Pinterest haalt inkomsten binnen via advertenties. Doordat er veel niche groepen actief zijn binnen de website, kan het aantrekkelijk zijn voor adverteerders om hier geld aan uit te geven. En wanneer er meer inkomsten binnenkomen kan het kopen van aandelen Pinterest natuurlijk interessant blijken!

Hoe kan je beleggen in Pinterest?

Wanneer je succesvol wilt beleggen in Pinterest dan moet je besluiten wanneer je de aandelen wilt kopen. Timing is erg belangrijk bij beleggingen, zeker bij een nieuwkomer als Pinterest. De beurskoers van het aandeel kan flink gaan schommelen en om zoveel mogelijk te profiteren van deze schommelingen, is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste broker.

Bij een broker kan je eenvoudig aandelen kopen en verkopen. Naast de transactiekosten kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn om short te kunnen gaan. Wanneer je short kunt gaan, kan je ook profiteren van dalende koersen. Wanneer het niet goed gaat met de beursgang kan je hier als belegger dan ook van profiteren.

Overweeg je beleggen in Pinterest of een ander aandeel? Gebruik de onderstaande knop om direct te bekijken wat de beste broker is:

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *