Pinterest aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Pinterest is een sociaal netwerk. In het verleden gingen sociale netwerken als Facebook en Snapchat al naar de beurs met wisselende resultaten. Sinds april 2019 kan je ook beleggen in Pinterest aandelen. Denk je erover na om aandelen Pinterest te kopen? In dit artikel bespreken we hoe je dit het beste kunt doen!

Hoe kan je Pinterest aandelen kopen?

Technologieaandelen kunnen enorm in waarde stijgen. Facebook is over de jaren heen vele malen over de kop gegaan en hetzelfde zou natuurlijk kunnen gebeuren met Pinterest. Wil je het risico nemen en Pinterest aandelen kopen? Dat kan bij een online broker, bekijk direct wat de beste partijen zijn:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Pinterest. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Pinterest & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Pinterest?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Pinterest zich ontwikkeld? In de grafiek zie je direct tegen welke prijs jeaandelen Pinterest kunt verhandelen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Pinterest

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Pinterest.

Analyse van Pinterest

Voordat je besluit of je Pinterest wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Pinterest zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Pinterest zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Pinterest in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Pinterest gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Pinterest is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Pinterest aandelen?

 • Veel gebruikers: het aantal gebruikers van Pinterest groeit nog steeds sterk, wat kan bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf.
 • Hoge engagement: gebruikers spenderen gemiddeld 442 minuten per maand op het platform, wat het een aantrekkelijk platform kan maken voor adverteerders.
 • E-commerce: Pinterest kan haar inkomsten laten stijgen door e-commerce elementen toe te voegen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld tegen betaling speciale pins kopen.

Wat zijn de risico’s van investeren in Pinterest aandelen?

 • Beperkte advertentie-inkomsten: ondanks de hoge user engagement, liggen de advertentie-inkomsten nog steeds laag vergeleken met platformen als Facebook en Instagram.
 • Afhankelijk van adverteerders: Pinterest is afhankelijk van adverteerders voor haar inkomsten. Ongeveer 78% van alle inkomsten zijn afkomstig van adverteerders.
 • Concurrentie: Pinterest heeft te maken met sterke concurrentie van platformen als Instagram en TikTok.

Wat zijn de grootste concurrenten van Pinterest?

Hoe kan je Pinterest aandelen kopen?

Pinterest aandelen worden verhandeld in dollars op de Amerikaanse aandelenbeurs. Gelukkig heeft iedere belegger toegang tot deze aandelenbeurs: je hebt hiervoor alleen een account nodig bij een betrouwbare, online broker. In ons overzicht van brokers zie je direct bij welke partijen je het beste in Pinterest aandelen kunt kopen.

Nadat je een beleggingsaccount hebt geopend, kan je direct beginnen met het kopen en verkopen van aandelen. Zoek het aandeel op binnen de software en plaats een marktorder op het aandeel: met een marktorder koop je het aandeel direct tegen de huidige prijs. Voorzichtige beleggers kunnen hun maximale verlies op Pinterest aandelen beperken door gebruik te maken van een stop loss order.

Volg het onderstaande stappenplan om direct Pinterest aandelen te kopen:

 1. Open een account bij een betrouwbare broker: klik hier om eerst de beste brokers met elkaar te vergelijken & open direct een account met een broker waar je Pinterest aandelen kunt kopen.
 2. Activeer je account: neem de tijd om je beleggingsrekening te activeren. Je activeert je account door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 3. Geld storten: bepaal voor welk bedrag je Pinterest aandelen wilt kopen en stort dit bedrag op je beleggingrekening.
 4. Selecteer het Pinterest aandeel: selecteer vervolgens het Pinterest aandeel binnen de trading software.
 5. Pinterest aandelen kopen: vul het bedrag in dat je wilt investeren in Pinterest aandelen en druk op kopen.
 6. Evalueer je belegging: vergeet niet om regelmatig je belegging in Pinterest te beoordelen. Je kunt je Pinterest aandelen op elk moment weer verkopen.

Pinterest logo

Wat is Pinterest?

In tijden waar algoritmes het internet domineren, kan een partij als Pinterest erg verfrissend zijn. Op Pinterest kunnen gebruikers foto’s, video’s en artikelen delen die ze interessant vinden. Dit alles ziet er een beetje uit als een prikbord. Het is vervolgens ook mogelijk om groepen te volgen waarbinnen mensen van alles delen dat met het onderwerp te maken heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pagina met informatie over fitness voor mannen.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht in San Francisco zoals veel andere technische start-ups. De website staat ondertussen in de top 50 van beste websites.

Het verdienmodel van Pinterest

Voordat je gaat beleggen in Pinterest, is het natuurlijk belangrijk dat je het verdienmodel achter het bedrijf begrijpt. Pinterest haalt inkomsten binnen via advertenties. Doordat er veel niche groepen actief zijn binnen de website, kan het aantrekkelijk zijn voor adverteerders om hier geld aan uit te geven. En wanneer er meer inkomsten binnenkomen kan het kopen van aandelen Pinterest natuurlijk interessant blijken!

Hoe kan je beleggen in Pinterest?

Wanneer je succesvol wilt beleggen in Pinterest dan moet je besluiten wanneer je de aandelen wilt kopen. Timing is erg belangrijk bij beleggingen, zeker bij een nieuwkomer als Pinterest. De beurskoers van het aandeel kan flink gaan schommelen en om zoveel mogelijk te profiteren van deze schommelingen, is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste broker.

Bij een broker kan je eenvoudig aandelen kopen en verkopen. Overweeg je beleggen in Pinterest of een ander aandeel? Gebruik de onderstaande knop om direct te bekijken wat de beste broker is:

Is het slim om te investeren in Pinterest?

Investeren in Pinterest aandelen kan zeker interessant zijn. De dienst noemt zichzelf geen sociaal netwerk en richt zich op een specifieke functie, namelijk het delen van media-rich utility. De grootste concurrenten van Pinterest zijn volgens het bedrijf zelf dan ook Google en Instagram.

Pinterest kan zeker een goede belegging zijn: het delen van plaatjes en video’s wordt namelijk steeds belangrijker. Het platform trekt vooral mensen uit bepaalde niches aan, wat interessant kan zijn voor bepaalde adverteerders. Op dit moment is het grootste deel van de gebruikers van Pinterest vrouw.

Pinterest kan ook gebruikers wegsnoepen van platformen als Facebook en Twitter. Dit gebeurde bijvoorbeeld in 2020 doordat sommige gebruikers ontevreden waren met de manier waarop de sociale netwerken feiten nakijken. Pinterest zelf gaat politieke discussies uit de weg, waardoor mensen hier veilig alles kunnen delen wat ze willen.

Er zijn ook meer mogelijkheden voor Pinterest om winst te genereren: e-commerce bedrijven gebruiken het platform bijvoorbeeld om hun producten aan te prijzen. Met de catalogus integratie kunnen mensen direct via Pinterest winkelen. Door samen te werken met Shopify wordt deze mogelijkheid ook aangeboden aan kleinere ondernemingen.

Pinterest verdient daarnaast steeds meer geld met het verkopen van advertenties. Lang niet alle bedrijven hebben het netwerk al gevonden als advertentieoptie, waardoor ook op dit gebied de inkomsten nog verder kunnen stijgen. Wanneer het goed gaat met de economie, stijgen wereldwijde advertentiebudgetten waardoor een bedrijf als Pinterest nog meer geld kan verdienen. Beleggen in Pinterest is dan ook zeker een interessante optie.

Bepaal voor de rest of Pinterest aandelen binnen je risicoprofiel passen. Op die manier kan je bepalen of het interessant voor je is om in Pinterest te beleggen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *