Twitter aandelen kopen (2024) – koers & analyse

De beursgang van Twitter heeft enorm veel aandacht gekregen in de media. Dit is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat het na Facebook de grootste beursgang is van een op technologie gericht bedrijf. In 2023 is Twitter echter weer van de beurs afgehaald en overgenomen door Elon Musk. Het is dan ook niet meer mogelijk om Twitter aandelen te kopen.

Hoe kan je Twitter aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van het bedrijf Twitter? Dan kan het slim zijn om te investeren in Twitter door de aandelen te kopen.

Ben je benieuwd bij welke brokers je dit het beste kunt doen? Bekijk dan ons overzicht van brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Twitter. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Twitter & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het slim zijn om Twitter aandelen te kopen?

  • Bekend merk: Twitter heeft een sterke reputatie voor het leveren van real time news, waardoor de website tijdens belangrijke gebeurtenissen veel verkeer trekt.
  • User engagement: met 300 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is Twitter nog steeds erg populair. De gebruikers besteden bovendien veel tijd op het platform door bijvoorbeeld content te delen.
  • Internationaal actief: Twitter heeft gebruikers in meer dan 190 landen, waardoor het niet afhankelijk is van één specifiek land.
  • Advertenties: een groot deel van de inkomsten komen uit de advertentiemarkt en deze groeien nog steeds.

De risico’s van beleggen in Twitter

  • Afhankelijkheid: Twitter is voor haar winstgevendheid sterk afhankelijk van de advertentiekomsten. Wanneer adverteerders voor andere netwerken kiezen, kan de winstgevendheid onder druk komen te staan.
  • Concurrentie: Twitter ervaart veel concurrentie van andere sociale netwerken.
  • Regelgeving: de wetgeving rondom het beschermen van de privacy en de vrijheid van meningsuiting kunnen de winstgevendheid van het bedrijf onder druk zetten.
  • Afhankelijkheid van groei: het succes van Twitter hangt sterk af van de mate waarin ze nieuwe gebruikers kunnen aantrekken.
  • Reputatie: Twitter ontvangt veel kritiek over hate speech, misinformatie en misbruik binnen het platform. Het controleren van content kost veel tijd & geld en dit soort negatieve inhoud kan het bedrijf bovendien in de problemen brengen.

Wat zijn de concurrenten van Twitter?

Hoe verdient Twitter geld?

Twitter verdient geld met advertentie-inkomsten. Dat dit winstgevend kan zijn, heeft Facebook al bewezen. Om winstgevend te blijven zal Twitter haar gebruikers wel moeten vasthouden. Wanneer de gebruikers overstappen naar een ander platform dan kan dit de winstgevendheid van Twitter sterk doen dalen.

Twitter aandelen kopen

Stappenplan voor het kopen van Twitter aandelen

Wanneer je de stappen in deze korte handleiding doorloopt, kan je direct je eerste Twitter aandelen kopen.

Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare broker waar je tegen lage tarieven kunt beleggen in Amerikaanse aandelen.

Stap 2: doe voldoende onderzoek en bepaal of het NU interessant is om Twitter aandelen te kopen. Soms kan het verstandig zijn om te wachten totdat de koers een beetje daalt. De koers van een aandeel beweegt zelden in een rechte lijn en door actief in te stappen kan je een optimaal resultaat behalen.

Stap 3: bepaal vervolgens met wel bedrag je wilt investeren in Twitter aandelen. Wanneer je bereid bent om grotere risico’s te nemen, kan je een groter bedrag investeren. Ben je bang om geld te verliezen met je investering in Twitter? Dan kan het verstandig zijn om slechts een klein bedrag te beleggen. Het is sowieso altijd aan te raden om je geld te spreiden over verschillende aandelen.

Stap 4: kies vervolgens of je gebruik wilt maken van een marktorder of een limietorder. Met een marktorder koop je de Twitter aandelen tegen de huidige prijs. Met een limietorder kan je een prijs instellen waarop je het aandeel koopt.

Stap 5: nadat de belegging geopend is, is het belangrijk om je beleggingen goed te evalueren. Onderzoek of het sociale medium nog steeds populair is. Lijkt het bergafwaarts te gaan met Twitter? Dan kan je misschien beter je Twitter aandelen weer verkopen.

Wat is Twitter?

Twitter is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen; ook voordat er aandelen zijn uitgegeven wist iedereen wat deze site inhoudt. Met 450 miljoen maandelijks actieve gebruikers is Twitter enorm populair: op de dienst delen gewone mensen en bedrijven korte berichten die niet meer dan 140 karakters mogen bevatten.

beleggen in Twitter

Wat is het toekomstperspectief voor Twitter?

Wat denk je dat de koers van Twitter op de lange termijn gaat doen? Feit is dat uiteindelijk alleen winstgevende bedrijven overblijven; het bedrijf zal dus zeker winst moeten gaan maken wil het succesvol blijven. De vergelijkbare bedrijven LinkedIn en Facebook doen het op het moment goed op de beurs; Twitter heeft dus zeker potentie.

Omgerekend betaalt de belegger echter 50 tot 60 dollar per gebruiker; dat is wel erg veel! Op het moment is er nog geen winst, het is dan ook maar de vraag of elke gebruiker uiteindelijk veel gaat opleveren via bijvoorbeeld advertentie-inkomsten.

Het geld van de beursgang zal worden gebruikt om meer datacenters en ontwikkelaars te financieren. Wordt Twitter het toekomstige Hyves van de wereld, of heeft Twitter echt zoveel potentie?

Is het verstandig om te investeren in Twitter?

Internetbedrijven zoals Facebook en Google doen het al jaren goed en met een investering in een vergelijkbaar bedrijf kan je dan ook een hoog rendement behalen. Is het ook verstandig om geld te investeren in Twitter aandelen?

In 2019 lukte het Twitter om voor het eerst winst te maken, wat natuurlijk een positief signaal is. Tegelijkertijd rapporteerde het bedrijf wel een afname van het aantal gebruikers. Dit is een negatieve trend: zonder gebruikers kan het bedrijf natuurlijk geen winst maken.

Bedreigingen voor Twitter

De privacy wetten die steeds strenger worden binnen Europa zijn ook een risico. Sociale media staan steeds meer in de spotlights, ook wanneer het aankomt op de verspreiding van nepnieuws. Twitter probeert hierop in te springen door Tweets die onwaarheden bevatten af te schermen: Trump zal zeker geen fan zijn van deze nieuwe functie.

Ondanks dat het aantal gebruikers daalt, lukt het Twitter wel steeds beter om meer te verdienen aan de gebruikers die het platform wel gebruiken. Het bedrijf heeft daarnaast projecten zoals Vine stopgezet en mensen ontslagen wat kan bijdragen aan het verlagen van de kosten binnen Twitter. Dit kan allemaal een positieve bijdragen leveren aan het resultaat van Twitter en daarmee aan de aandelenkoers van het bedrijf.

Concurrentie

Wel is het belangrijk om goed op de concurrentie te letten: in het verleden zag je al regelmatig dat een nieuwe partij een oude partij wist te verslinden. De jeugd van tegenwoordig heeft geen idee meer wat Myspace is en Twitter kan eenvoudig een vergelijkbare eindbestemming hebben. Het is daarom belangrijk om de populariteit van het netwerk goed in de gaten te houden: op die manier kan je bepalen of een belegging in Twitter nog steeds interessant is.

Op het moment lukt het Twitter om op te boksen tegen de andere giganten. Het micro blogging netwerk is vooral populair voor het delen van nieuws. Rond grote evenementen zoals de Amerikaanse verkiezingen, zie je dan ook dat het netwerk veel gebruikt wordt. Bepaal altijd of Twitter aandelen passen binnen je risicotolerantie.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *