Snapchat aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in Snapchat ? In dit artikel lees je direct hoe je Snapchat aandelen kunt kopen. Ook lees je hier een uitgebreide analyse van de sterke & zwakke punten en je kunt hier bovendien de laatste koersgegevens raadplegen.

Hoe kan je Snapchat aandelen kopen?

Het is verstandig om een betrouwbare en goedkope broker te selecteren wanneer je Snapchat aandelen wilt kopen. De tarieven kunnen per partij namelijk sterk schommelen. Bekijk direct bij welke brokers je het voordeligst Snapchat aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Snapchat koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Snapchat. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Snapchat & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe gaat het ondertussen met Snapchat?

snapchat aandelenNa een teleurstellende beursgang lijkt het weer goed te gaan met het bedrijf Snapchat. De advertentie-inkomsten stijgen en doordat het bedrijf games en augmented reality heeft geïntroduceerd, stijgt het aantal gebruikers op de app. De coronapandemie heeft nog eens extra veel mensen naar de applicatie gelokt en die zouden zomaar eens kunnen blijven hangen.

Een investering in Snapchat kan dan ook zeker goed uitpakken. Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden: gebruikers stappen snel over naar een concurrent wanneer die betere services beschikbaar stelt.

Hoe koop je Snapchat aandelen in 3 stappen

Stap 1: account openen bij een broker

Voordat je aandelen kunt kopen, heb je een account nodig bij een betrouwbare online broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om via het internet aandelen te kopen en verkopen. Let bij het kiezen van een geschikte broker goed op de kosten: veel beleggers laten rendement liggen doordat ze te hoge transactiekosten betalen.

Stap 2: geld storten

Nadat je een account hebt geopend, is het belangrijk om geld te storten op je account. Let erop dat Snapchat aandelen staan genoteerd aan de Amerikaanse beurs: je koopt de aandelen dan ook in dollars. Wanneer de euro duurder wordt in verhouding met de dollar, kan je geld verliezen. Dit noemen we ook wel het wisselkoersrisico.

Stap 3: aandelen Snapchat kopen

Zodra je geld op je account hebt gestort, kan je een belegging openen. Voor de meeste beleggers is een marktorder perfect: je koopt de aandelen dan direct tegen de best beschikbare koers.

Voor de speculanten onder ons kan een limietorder echter beter uitpakken. Met een limiet order kan je een prijs instellen waarop je de aandelen koopt. Op die manier behoud je de volledige controle over je beleggingsstrategie!

snapchat aandelen kopen

Is het verstandig om te investeren in Snapchat?

Voordat je aandelen Snapchat koopt, is het verstandig om de toekomst van het bedrijf te analyseren. Hieronder bespreken we enkele dingen waar je rekening mee moet houden bij Snapchat.

De concurrentie

Een grote bedreiging voor het aandeel Snapchat is de concurrentie. Facebook en Instagram houden Snapchat goed in de gaten. Ze hebben in de afgelopen jaren dan ook vergelijkbare functies geïntroduceerd. Een groot aantal gebruikers stapte dan ook over van Snapchat naar bijvoorbeeld Instagram.

Het leek er een tijdje op dat Snapchat haar gebruikers ging verliezen. Ze hebben echter nieuwe samenwerkingen gesloten met bijvoorbeeld Zynga waarmee ze Snap Games hebben gelanceerd. Dit is een live multiplayer platform waar gebruikers samen spellen kunnen spelen. De vernieuwingen lijken te helpen: het aantal gebruikers stijgt in 2019 en 2020 meer dan verwacht.

Toch is het belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden. Denk je dat Snapchat de concurrentie kan bijbenen? Dan kan het kopen van Snapchat aandelen aantrekkelijk zijn.

Goede ontwikkelingen

Snapchat is bezig met het verlagen van de kosten. Het verlagen van de kosten zorgt ervoor dat er een grotere winstmarge overblijft. Dit lijkt te werken aangezien het verlies per aandeel lager is. Wanneer deze trend doorzet lukt het Snapchat wellicht binnenkort de eerste groene cijfers te schrijven.

Maatschappelijke ontwikkelingen

Voordat je Snapchat aandelen koopt, is het verstandig om ook rekening te houden met de maatschappelijke ontwikkelingen. Privacy is steeds belangrijker. In het verleden werd Snapchat al door de FTC (Federal Trade Commission) aangesproken op het schenden van de privacy van haar gebruikers. Dit soort gebeurtenissen kunnen de koers van het aandeel negatief beïnvloeden.

Ook komt sociale media steeds vaker negatief in het nieuws. Het zou jonge vrouwen en mannen bijvoorbeeld aanzetten tot het te veel focussen op een perfect lichaamsbeeld. Ook zou sociale media bijdragen aan het verlagen van het geluksniveau van veel mensen. Dit neemt niet weg dat sociale media nog steeds ongekend populair zijn.

Heb je er vertrouwen in dat sociale media een plek hebben in onze maatschappij? Dan kan een investering in Snapchat een goede overweging zijn.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Snapchat?

  • Afhankelijk van advertenties: voor de inkomsten is Snapchat bijna helemaal afhankelijk van adverteerders. Wanneer adverteerders overstappen naar een ander platform, kan het de inkomsten van Snapchat schaden.
  • Concurrentie: grote spelers zoals Facebook en TikTok proberen marktaandeel van Snapchat af te snoepen.
  • Jonge gebruikers: het grootste deel van de gebruikers van Snapchat is jong. Jonge mensen wisselen sneller van voorkeur, waardoor Snapchat snel gebruikers kan verliezen.
  • Concentratie: het grootste deel van de inkomsten van Snapchat komt uit enkele markten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Snapchat?

  • Meta: met diensten als Facebook, Instagram en Whatsapp is Meta de grootste concurrent van Snapchat.
  • Twitter: een ander groot sociaal netwerk dat nu in hadden is van Elon Musk
  • TikTok: ook op TikTok kunnen gebruikers korte filmpjes delen, wat het een directe concurrent van Snapchat maakt.
  • Pinterest: op Pinterest kunnen gebruikers links bookmarken.
  • Reddit: dit sociale netwerk is populair voor het houden van discussies.

Wat is de actuele aandelenkoers van Snapchat?

Hieronder kan je de actuele aandelenkoers van Snapchat bekijken. Ook is het mogelijk om direct Snapchat aandelen te kopen door op één van de knoppen te drukken.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Snapchat

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Snapchat.

Analyse van Snapchat

Voordat je besluit of je Snapchat wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Snapchat zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Snapchat zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Snapchat in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Snapchat gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Snapchat is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Beursgang Snapchat: hoe ging het?

Toen Snapchat naar de beurs ging begin 2017 steeg het aandeel direct 44 procent. Na de beursgang daalde de aandelenkoers echter fors. In dit artikel kan je meer lezen over wat er misging bij de beursgang van Snapchat.

Tijdens de corona pandemie steeg de koers van Snapchat weer fors, maar met de uitbraak van de oorlog in Oekraïene daalde de koers weer fors.

De beursgang van Snapchat heeft ook invloed gehad op de aandelen van een gerelateerd bedrijf met de notatie SNAP. Bij de beursgang dachten beleggers eerst dat het om Snapchat ging. Hierdoor zag het relatief kleine bedrijf SNAP hun aandelen plotseling met tientallen procenten stijgen. Natuurlijk werd deze fout op een gegeven moment gezien, waarna de koers van het verkeerde aandeel weer daalde.

Over het bedrijf Snapchat

Snapchat werd oorspronkelijk opgericht in 2011 en sinds 2014 verschenen er ook advertenties. Het is Snapchat nog niet gelukt om winst te maken.

In 2013 probeerden Facebook en Google al eerder Snapchat over te kopen voor drie miljard dollar. Snapchat besloot echter om het aanbod af te slaan.

Leuk feitje is dat het bedrijf achter Snapchat ook met andere dingen bezig is; denk bijvoorbeeld aan een zonnebril met een camera die filmpjes van tien seconden maakt om die vervolgens direct door te sturen naar een telefoon. Met zo’n 375 miljoen actieve gebruikers wereldwijd komt het netwerk echter nog niet in de buurt van giganten als Facebook en Twitter.

Wel of niet Snapchat aandelen kopen?

Er zijn genoeg redenen waarom je wel Snapchat aandelen zou kunnen kopen. De applicatie trekt nog steeds veel gebruikers aan en legt de nadruk bovendien op innovatie. Tegelijkertijd ervaart het bedrijf steeds meer concurrentie en wanneer gebruikers overstappen kunnen de resultaten van Snapchat onder druk komen te staan.

Wanneer je een investering in Snapchat overweegt, is het daarom belangrijk om de risico’s uitgebreid te onderzoeken. Vergeet daarnaast niet om je eigen financiële situatie en risicotolerantie mee te laten wegen binnen je analyse. Op die manier kan je bepalen of het interessant is om te beleggen in Snapchat aandelen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *