Hoe kan je Reddit aandelen kopen (2024)?

De beursgang van Reddit komt eraan! Ben je benieuwd hoe & waar je Reddit aandelen kunt kopen? In deze uitgebreide analyse bespreek ik de sterke en zwakke punten van Reddit aandelen. Op die manier kan je besluiten of dit een interessante investering voor je is.

Hoe kan je Reddit aandelen kopen?

Je kunt Reddit aandelen kopen bij één van de onderstaande populaire aandelen brokers. Zorg ervoor dat je een account met geld hebt klaarstaan zodat je direct kunt reageren wanneer Reddit aandelen naar de beurs gaan:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Reddit. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Reddit & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is Reddit?

Reddit is een online platform dat ook wel bekend staat als de voorpagina van het internet. Tegenwoordig is de website de 19e website van de wereld en trekt ongeveer 50 miljoen actieve gebruikers per dag.

Reddit is populair doordat gebruikers zogenaamde subreddits kunnen aanmaken over verschillende onderwerpen. Er bestaan bijvoorbeeld subreddits over tuinieren, aandelen & levensvragen.

Doordat subreddits zijn gesorteerd op verschillende onderwerpen, is het makkelijk voor adverteerders om het juiste publiek te vinden. Dit kan Reddit een interessante investering maken.

De waarde van Reddit & de beursgang

Reddit zou oorspronkelijk al in 2022 naar de beurs gaan, maar heeft besloten om dit uit te stellen. Vanwege de marktsituatie zijn groeiaandelen minder populair, waardoor de aandelen waarschijnlijk minder goed zouden presteren na de IPO.

De exacte waarde van Reddit is nog onbekend, maar schattingen lopen uiteen van $ 10 miljard tot $ 15 miljard.

Actieve speculatie op Reddit

Reddit zou zomaar een interessant aandeel kunnen worden voor speculatie. Het platform werd veel populairder tijdens de corona pandemie en gebruikers besloten gezamenlijk om massaal bepaalde aandelen te kopen. Hierdoor steeg de koers van Gamestop aandelen bijvoorbeeld naar ongekende hoogte.

Wanneer de gebruikers van Reddit op dezelfde manier gaan speculeren op de aandelen van het platform, kan de koers ook erg volatiel worden. Vraag jezelf daarom af of Reddit past binnen je risicoprofiel.

Reddit aandelen kopen

De beruchte subreddit Wallstreetbets

Waarom kan beleggen in Reddit interessant zijn?

Reddit is met 50 miljoen dagelijkse bezoekers één van de grootste websites van de wereld. De gebruikers van de website zijn bovendien erg betrokken en delen zelf constant interessante inhoud. Hierdoor sluit de inhoud goed aan bij de gebruikers en wordt de website elke dag sterker.

Doordat er specifieke onderwerpen behandeld worden, kunnen adverteerders bovendien effectief de juiste gebruikers targetten. Reddit verdient veel geld aan het verkopen van deze advertentieruimte.

Vanwege de eerder genoemde volatiliteit kan Reddit ook een interessante belegging zijn. Houd je in dat geval wel vast, want het wordt waarschijnlijk een wilde rollercoaster ride!

Wat zijn de risico’s van beleggen in Reddit?

De kracht van Reddit is dat de gebruikers veel waardevolle inhoud delen, maar dit is tegelijk ook een risico. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld onjuiste of racistische inhoud delen, moet het platform hier goed tegen optreden. Wanneer het bedrijf hierin faalt, kan de aandelenkoers onder druk komen te staan.

Concurrentie kan daarnaast ook roet in het eten gooien. Andere sociale netwerksites vechten constant voor de aandacht van haar gebruikers. Wanneer het een concurrent lukt om marktaandeel te stelen van Reddit, kan de aandelenkoers onder druk te kopen staan.

Wat is de aandelenkoers van Reddit?

De aandelenkoers van Reddit is op het moment van schrijven nog niet bekend. De waardering van Reddit ligt waarschijnlijk tussen de 10 en 20 miljard dollar. Zodra er meer informatie is over de (toekomstige) aandelenkoers van Reddit kan je het hier direct teruglezen.

De toekomst van Reddit

Reddit is van plan om het geld dat wordt opgehaald tijdens de beursgang te gebruiken voor verdere internationale expansie. De beursgang moet bovendien helpen om Reddit beter op de kaart te zetten: een beursnotering kan een positief effect hebben op het imago van Reddit.

Indirect Reddit aandelen kopen

Ondanks dat Reddit nog niet beursgenoteerd is, kan je wel in bedrijven beleggen die mede-eigenaar zijn van het bedrijf. Tencent heeft een fors bedrag geïnvesteerd in Reddit. Je kunt beleggen in Tencent door Prosus aandelen te kopen.

Wel of niet Reddit aandelen kopen?

Of het verstandig is om Reddit aandelen te kopen, moet je uiteindelijk zelf bepalen. Het aandeel wordt waarschijnlijk erg volatiel, waardoor je niet bang moet zijn voor grote (tijdelijke?) verliezen. Vergelijk Reddit in ieder geval met de grootste concurrenten. Op die manier kan je bepalen of Reddit het beste aandeel voor je portefeuille is.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *