GameStop aandelen kopen (2024): koers & analyse

Wil je beleggen in Gamestop aandelen ? Gamestop werd bekend als memestock; maar is het nog steeds verstandig om Gamestop aandelen te kopen? In dit artikel lees je een uitgebreide analyse + kan je de laatste koers raadplegen.

Hoe kan je GameStop aandelen kopen?

Ben je benieuwd bij welke brokers je Gamestop aandelen kunt kopen & verkopen? In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je terecht kunt:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Gamestop. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Gamestop & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

In het verleden werd de handel in Gamestop aandelen regelmatig stilgelegd. Robinhood maakte het voor gebruikers bijvoorbeeld onmogelijk om de aandelen te kopen. Dit laat zien hoe belangrijk het is om een betrouwbare broker te kiezen wanneer je wilt beleggen in aandelen.

Wat is de actuele koers van Gamestop?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Alibaba? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Gamestop aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Gamestop aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Gamestop

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Gamestop.

Analyse van Gamestop

Voordat je besluit of je Gamestop wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Gamestop zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Gamestop zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Gamestop in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Gamestop gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Gamestop is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de grootste kansen voor beleggen in GameStop aandelen?

 • Hype: beleggers die goede resultaten hebben behaald met beleggingen in Gamestop, hebben de hype goed in de gaten gehouden. Reddit beleggers beïnvloeden de koers namelijk sterk.
 • Bekend merk: Gamestop is een herkenbaar merk in de video gaming industrie.
 • Diverse producten: Gamestop biedt diverse gaming producten aan. Denk hierbij aan gebruikte games en consoles.
 • Uitbereidingen: Gamestop kan uitbreiden naar nieuwe markten en op die manier de resultaten verbeteren.

Met welke risico’s moet je rekening houden wanneer je GameStop aandelen koopt?

 • Afhankelijkheid van fysieke winkels: Gamestop is afhankelijk van fysieke winkels, terwijl steeds meer mensen alleen nog online winkelen.
 • Concurrentie: Gamestop ervaart steeds meer concurrentie van andere (online) video gaming retailers. Bovendien zie je dat steeds meer mensen hun games direct digitaal kopen via platformen als Steam en Epic Games.
 • Volatiliteit: de aandelenkoers van Gamestop is erg volatiel doordat het een meme stock is geworden.
 • Beperkte innovatie: het lukt Gamestop onvoldoende om een digitale aanwezigheid op te bouwen.

Wat zijn de grootste concurrenten van GameStop?

De explosie van GameStop in 2021

De meeste mensen kennen GameStop vooral doordat het bedrijf in zeer korte tijd enorm in waarde steeg op de beurzen. Dit gebeurde in januari 2021, toen vooral kleine investeerders de aandelen van GameStop op bleven kopen.

Gebruikers op Twitter en Reddit ontdekten dat hedgefondsen grote short posities hadden opgebouwd. Ze besloten om gezamenlijk massaal GameStop aandelen te kopen. Hierdoor werden de hedgefondsen verplicht om de aandelen terug te kopen en ontstond er een short squeeze.

De aandelenkoers steeg vervolgens in een korte tijd van $20 naar $480. De koers van het aandeel daalde uiteindelijk weer, onder andere doordat veel brokers handel in het aandeel blokkeerden. Uiteindelijk liet de situatie rond het Gamestop aandeel zien hoeveel macht retailbeleggers kunnen hebben wanneer ze hun krachten bundelen.

Hoe kan je beleggen in Gamestop aandelen?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 2. Stort vervolgens geld op je broker rekening.
 3. Selecteer het aandeel Gamestop en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 4. Druk op kopen om de order naar de aandelenbeurs te versturen.
 5. Evalueer vervolgens regelmatig je belegging.

Over het bedrijf Gamestop

GameStop is een Amerikaanse winkelketen op het gebied van videogames en andere vormen van consumentenelektronica. Ook merchandise over bekende spellen is te koop via deze franchise. Het bedrijf is opgericht in Grapevine in Texas en heeft niet alleen vestigingen in de Verenigde Staten, maar ook in Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en enkele landen in Europa.

GameStop verkoopt vooral veel consoles en videogames van de grote aanbieders, zoals Xbox, PlayStation en Nintendo. Dit aanbod wordt verzorgd vanuit bijna 5900 winkels wereldwijd, waarvan een deel bestaat uit filialen van dochterondernemingen als Micromania, EB Games en ThickGeek.  Ook biedt GameStop via online kanalen de games en merchandise aan.

GameStop aandelen kopen

GameStop als beursgenoteerd bedrijf

GameStop heeft een lange geschiedenis op de beurs. Het bedrijf is opgericht in 1984 en doet sinds 1988 zaken op de aandelenbeurs. Toen bestond het bedrijf nog als Babbage’s. Pas toen de oprichters van het bedrijf begonnen met het overnemen van andere bedrijven in de consumentenelektronica en entertainment werd de naam in 1999 omgedoopt tot GameStop. Het bedrijf heeft tijdens haar bestaan regelmatig andere winkels overgenomen.

Gaat Gamestop opnieuw fors in waarde stijgen?

De enorme koersstijging van Gamestop bleef net behouden. Een maand na de hoogste koers, was deze alweer fors gedaald. De kans is klein dat de koers van GameStop opnieuw een vergelijkbare hoge koers behaald.

Op de lange termijn worden aandelen gewaardeerd op basis van hun resultaten. Wanneer je wilt investeren in Gamestop, is het dan ook aan te raden om de laatste bedrijfsresultaten te controleren.

Wel of niet GameStop aandelen kopen?

Het is maar de vraag of GameStop een interessante lange termijn investering is. GameStop behaalt het grootste deel van de winst namelijk in haar fysieke winkels. De trend is echter al jaren duidelijk; mensen kopen hun games steeds vaker online via een dienst als Steam.

Het lukt GameStop niet goed om haar digitale aanwezigheid te versterken. Het is dan ook maar de vraag of GameStop haar concurrenten kan bijwonen. Het is daarom aan te raden om de bedrijfsresultaten goed te bestuderen voordat je GameStop aandelen koopt.

 

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *