GameStop aandelen kopen

De kans dat je nog niet van GameStop hebt gehoord is bijna niet in te denken. De Amerikaanse franchise is begin dit jaar enorm in het nieuws geweest doordat de aandelen als een malle door het dak schoten. Dat alleen maar door een actie op netwerksite Reddit. Maar deze situatie was maar van korte duur. Hoe zit het met investeringen op de lange termijn? Kun je nog steeds verdienen aan een aandeel van GameStop en wat houdt GameStop eigenlijk in? Om goed te weten of je ook op de lange baan kunt beleggen in GameStop is het belangrijk te weten waarin je wilt investeren.

Hoe kan je GameStop aandelen kopen?

Het kan soms lastig zijn om GameStop aandelen te kopen: zeker door alle aandacht op Reddit sluiten brokers de handel soms af. Bij DEGIRO is het tot nu toe echter altijd mogelijk om GameStop aandelen te kopen en verkopen. Bovendien profiteer je bij DEGIRO van voordelige tarieven, waardoor het een betrouwbare & fijne partij is om mee te beleggen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij DEGIRO:

Ben je benieuwd bij welke andere brokers je in Gamestop aandelen kunt beleggen? Bekijk dan de onderstaande tabel:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Gamestop. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Gamestop
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Gamestop met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Over de organisatie

GameStop is een Amerikaanse winkelketen op het gebied van videogames en andere vormen van consumentenelektronica, zoals televisies. Ook merchandise over bekende spellen is te koop via deze franchise. Het bedrijf is opgericht in Grapevine in Texas en heeft niet alleen vestigingen in de Verenigde Staten, maar ook in Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en een aantal landen in Europa. In Nederland heeft GameStop nooit voet aan de grond gekregen.

GameStop is met name verkoper van de consoles en videogames van de grote aanbieders, zoals Xbox, playstation en Nintendo. Dit aanbod wordt verzorgd vanuit bijna 5900 winkels wereldwijd, waarvan een deel bestaat uit filialen van dochterondernemingen als Micromania, EB Games en ThickGeek. Ook biedt GameStop via online kanalen de games en merchandise aan en krijgt het ondersteuning van de digitale platforms van de gamebedrijven en Steam, een bekend online platform voor gaming.

GameStop aandelen kopen

GameStop als beursgenoteerd bedrijf

GameStop heeft een lange geschiedenis op de beurs. Het bedrijf is opgericht in 1984 en doet sinds 1988 zaken op de aandelenbeurs. Toen bestond het bedrijf nog als Babbage’s. Pas toen de oprichters van het bedrijf begonnen met het overnemen van andere bedrijven in de consumentenelektronica en entertainment werd de naam in 1999 omgedoopt tot GameStop.

In de jaren heeft GameStop veel stijgingen en dalingen meegemaakt. Dit komt omdat er stappen gezet moesten worden om actueel te blijven in de steeds meer ontwikkelende elektronicawereld. Dit begon al in 1987, toen het aanbod van Atari-spellen werd uitgebreid met Nintendo. Verder heeft het bedrijf te maken gehad met overnames van winkels als Free Record Shop, de verschuiving naar online games en de meest recente aanpassing was het toevoegen van e-sports en retro-gaming in alle winkels sinds 2019.

De explosie van GameStop in 2021

De meeste mensen kennen GameStop vooral doordat het bedrijf in zeer korte tijd enorm in waarde steeg op de beurzen. Dit gebeurde in januari 2021, toen vooral kleine investeerders de aandelen van GameStop op bleven kopen. Deze werden hiertoe aangespoord via Twitter en berichten op forumwebsite Reddit. De kleinere beleggers stegen boven de doorgewinterde hedgefondsen uit, waardoor de waarde van een aandeel GameStop sterk steeg. Waar de aandelen voor de actie nog voor 20 dollar te koop waren, was deze waarde in twee weken tijd al doorgeschoten naar 480 dollar.

De beste kans of achter het net vissen?

De gigantische beursstijging was maar van korte duur. Waar het aandeel van GameStop eind januari nog op de hoogste waarde ooit was, was deze waarde begin februari alweer terug geslonken naar 90 dollar. De kans dat een vergelijkbare actie weer gaat gebeuren is vrij klein. Investeerders zijn nu meer huiverig geworden voor dergelijke acties en willen zelfs de initiatiefnemers van de actie op Reddit vervolgen voor de geleden schade.

Dit betekent niet dat een aandeel in GameStop niets meer waard is. De markt van videogames groeit ieder jaar door, zeker nu met de coronacrisis waarin iedereen meer thuis moet blijven en men toch iets te doen wil hebben. De waarde van een aandeel in GameStop zal niet meer zo snel doorschieten als het in januari deed, maar de kans dat je hier alsnog aan kunt verdienen is aanwezig. Onthoud wel dat beleggen in aandelen altijd risico’s met zich meebrengt. Vraag je ook af of er nog veel ruimte is in de markt voor een offline winkel waar je games kunt kopen, terwijl je ze steeds makkelijker via het internet kunt aanschaffen.

 

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *