Robinhood aandelen kopen (2024): analyse & koers

Wist je dat je ook Robinhood aandelen kunt kopen? In dit artikel bespreek ik in details hoe je kunt beleggen in Robinhood aandelen. Ook zet ik de voordelen & nadelen van Robinhood aandelen voor je op een rij.

Hoe kan je Robinhood aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Robinhood? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Robinhood. Online beleggen wordt in ieder geval steeds populairder en doordat Robinhood geen vaste commissies rekent, is het platform ook toegankelijk voor startende beleggers. Dit kan Robinhood een interessante investering maken waarmee je direct inspeelt op een recente trend.

Ben je benieuwd waar je kunt investeren in Robinhood aandelen? In de tabel zie je direct waar je Robinhood aandelen kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Robinhood. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Robinhood & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Robinhood?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Alibaba? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Robinhood aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Robinhood aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Robinhood

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Robinhood.

Analyse van Robinhood

Voordat je besluit of je Robinhood wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Robinhood zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Robinhood zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Robinhood in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Robinhood gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Alibaba is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om aandelen te kopen?

 • Groeiende markt: steeds meer particuliere beleggers willen tegen lage kosten beleggen.
 • Bekende naam: Robinhood heeft een groot aantal klanten, het merk is dan ook erg bekend in Amerika.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Robinhood staat bekend om haar gebruiksvriendelijke software, waardoor ook beginnende beleggers aan de slag kunnen.
 • Innovatie: Robinhood introduceert regelmatig nieuwe mogelijkheden. Denk hierbij aan commissievrij beleggen en crypto trading.
 • Expansie: Robinhood is nog vooral actief in Amerika. Wanneer het bedrijf succesvol actief wordt in andere landen, kan de koers verder stijgen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in aandelen Robinhood?

 • Intense concurrentie: Robinhood ervaart sterke concurrentie van andere online brokers.
 • Overstappen: Robinhood kan snel haar winstgevendheid verliezen wanneer gebruikers massaal besluiten om over te stappen naar een nieuwe partij. Dit gebeurde bijvoorbeeld na de situatie rondom het Gamestop aandeel.
 • Beperkte winstgevendheid: Robinhood kan maar beperkt geld verdienen aan orders, doordat het commissievrij beleggen aanbiedt.
 • Negatieve publiciteit: commissievrij handelen leidt tot actief trading door gebruikers. Wanneer veel gebruikers geld verliezen, kan dit leiden tot negatieve publiciteit.
 • Afhankelijkheid: Robinhood is afhankelijk van de situatie op de beurs. Wanneer de aandeelkoersen kelderen, zullen gebruikers minder handelen. Robinhood verdient juist geld wanneer gebruikers veel aandelen kopen en verkopen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Robinhood?

 • TD Ameritrade: dit Amerikaanse financiële bedrijf biedt diverse trading diensten aan voor haar klanten.
 • E*TRADE: een andere grote Amerikaanse concurrent van Robinhood.
 • Charles Schwab: dit Amerikaanse bedrijf biedt investeringen aan voor Amerikaanse klanten.
 • Webull: ook op Webull kunnen gebruikers zonder commissies in aandelen beleggen.
 • eToro: eToro is sinds kort ook actief op de Amerikaanse markt en biedt zowel aandelen als crypto aan.

Meer informatie over de applicatie van Robinhood

Robinhood is een online broker die vooral werkt door middel van de eigen applicatie, die geschikt is voor alle mobiele devices zoals je smartphone of tablet. Op deze app kun je handelen in aandelen, ETF’s en zelfs cryptomunten zoals Bitcoin. De applicatie van Robinhood blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid, waardoor deze erg populair is onder beginnende beleggers.

Robinhood bestaat pas sinds 2013, maar werd direct populair. De app is vooral bekend in Amerika, maar omdat de waarde van Robinhood steeds meer in de lift zit is een uitbreiding naar buitenlandse markten een mogelijkheid.

Denk je dat Robinhood in de toekomst nieuwe markten weet te veroveren? Dan kan het slim zijn om Robinhood aandelen te kopen.

Robinhood aandelen kopen

Doelgroep van Robinhood

Met Robinhood kan je alleen beleggen in aandelen met de applicatie. Dit schrikt beleggers die uitgebreide analyses willen uitvoeren wellicht af. Je ziet dan ook dat Robinhood vooral populair is onder nieuwe en jonge beleggers.

Hoe verdient Robinhood geld?

 • Betalingen voor orderflow: orders van gebruikers worden naar een marketmaker gestuurd. Robinhood ontvangt hier commissies voor.
 • Rente op tegoeden: Robinhood verdient rente op de tegoeden die klanten aanhouden.
 • Robinhood Gold: Robinhood verdient geld aan het verkopen van een premium lidmaatschap waarbij gebruikers op marge kunnen handelen en ook buiten de reguliere handelstijden kunnnen investeren.
 • Overige kosten: Robinhood brengt ook kosten in rekening voor papieren statements en het overmaken van geld.

Robinhood en Gamestop

De missie van Robinhood is officieel het democratiseren van finance voor iedereen. Gebruikers van de applicatie zijn echter ontevreden, aangezien ze dit motto niet goed lijken op te volgen.

In 2020 zorgde een groep op het Reddit platform onder de naam Wallstreetbets voor enorme stijgingen van het aandeel Gamestop. Ze besloten namelijk om massaal aandelen Gamestop te kopen, waardoor het hedgefonds Melvin Capital werd verplicht om de aandelen terug te kopen.

De aandelenkoers steeg daardoor van $ 18 naar meer dan $ 340 in een korte tijd. Particuliere beleggers verdiende hieraan veel geld, terwijl veel institutionele partijen in de problemen kwamen.

Robinhood blokkeerde vervolgens de handel in Gamestop aandelen, waardoor de enorme stijging werd stopgezet. Robinhood leek de kant te kiezen van de institutionele belegger wat tegen het motto van de democratisering van finance voor iedereen is. Robinhood heeft sindsdien veel trouwe beleggers verloren die niet meer geloven in het bedrijf.

Hoe kan je Robinhood aandelen kopen?

Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare broker waar je in Robinhood aandelen kunt beleggen. Niet alle brokers bieden Robinhood aandelen aan.

Stap 2: activeer vervolgens je account door je identiteit te verifiëren. Je moet hiervoor een kopie van je paspoort en adres uploaden.

Stap 3: nadat je gegevens zijn goedgekeurd, kan je direct Robinhood aandelen kopen. Navigeer hiervoor naar het aandeel binnen het platform en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk op kopen om de order vervolgens direct naar de beurs te versturen.

Wel of niet Robinhood aandelen kopen?

Analyseer eerst of Robinhood aandelen passen binnen je huidige beleggingsstrategie. Robinhood is een risicovolle belegging, aangezien het een financieel techbedrijf is.

Het aandeel heeft na de IPO niet goed gepresteerd en de koers is meer dan 70% gedaald. Robinhood heeft veel reputatieschade opgelopen doordat het gebruikers verbood om Gamestop aandelen te kopen.

Uiteindelijk hangt het succes van Robinhood af van het aantal gebruikers dat de applicatie wil gebruiken. Wanneer het Robinhood lukt om hun applicatie succesvol te lanceren in nieuwe markten, kan de koers verder stijgen. Het is daarom belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden wanneer je een investering in Robinhood overweegt.

 

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *