Robinhood aandelen kopen

Het kopen van aandelen van de plek waar je aandelen wil kopen. Het klinkt als een vreemde vicieuze cirkel, maar het is zeker mogelijk. Zo kun je aandelen kopen voor Robinhood, een app die het mogelijk maakt om aandelen en andere beursproducten te kunnen kopen, verkopen en winst mee te maken. Sinds 2014 is Robinhood niet alleen op de aandelenmarkt zichtbaar als broker, maar ook als de investering zelf. Dit kan voor veel investeerders zorgen voor interessante kansen. Denk je erover om te beleggen in Robinhood? In dit artikel bespreken we hoe je Robinhood aandelen kunt kopen.

Waar kan je Robinhood aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Robinhood? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Robinhood. Online beleggen wordt in ieder geval steeds populairder en doordat Robinhood geen vaste commissies rekent, is het platform ook toegankelijk voor startende beleggers. Dit kan Robinhood een interessante investering maken waarmee je direct inspeelt op een recente trend.

Ben je benieuwd waar je kunt investeren in Robinhood aandelen? In de tabel zie je direct waar je Robinhood aandelen kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Robinhood. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Robinhood
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Robinhood met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Robinhood?

Actief beleggen in een aandeel als Robinhood kan goed uitpakken. De koers van het aandeel kan namelijk erg schommelen: dit gebeurde bijvoorbeeld toen Robinhood de handel in Gamestop tijdelijk stillegde. Veel beleggers waren hier niet blij mee en trokken zich terug van het platform. Wil je ook actief inspelen op dit soort ontwikkelingen? Dan kan het slim zijn om het aandeel actief te verhandelen.

Met Plus500 kan je actief handelen in CFD Robinhood aandelen zonder vaste commissies te betalen. Bij Plus500 kan je met een short positie ook speculeren op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Meer over de app

Robinhood is een online broker die vooral werkt door middel van de eigen applicatie, die geschikt is voor alle mobiele devices zoals je smartphone of tablet. Op deze app kun je handelen op de beurzen van verschillende handelsmiddelen, waaronder aandelen, ETF’s, obligaties en zelfs cryptomunten als Bitcoin. Dit in een app die simpel en overzichtelijk is gehouden, zodat je snel en makkelijk kunt schakelen tussen verschillende tabbladen en kunt handelen waar je maar toegang tot internet hebt.

De app is pas tot stand gekomen in 2013, maar kreeg vrijwel direct al veel trouwe gebruikers. Tegenwoordig zijn er al miljoenen gebruikers van Robinhood, en dat terwijl de app nog niet eens beschikbaar is voor alle markten of landen. Zo kun je vanuit Nederland op het moment van schrijven nog geen gebruikmaken van de service. De app is vooral bedoeld voor de Amerikaanse markten, maar omdat de waarde van Robinhood steeds meer in de lift zit is een uitbreiding naar buitenlandse beurzen een grote mogelijkheid.

Denk je dat Robinhood in de toekomst nieuwe markten weet te veroveren? Dan kan het slim zijn om Robinhood aandelen te kopen. Het bedrijf zal wanneer er meer klanten worden binnengehaald, immers meer winst kunnen behalen.

Robinhood aandelen kopen

Aandelen kopen voor de toekomst

Dat Robinhood vooral werkt door middel van een app op je telefoon zou kunnen betekenen dat de dienst standvastige beleggers af kan schrikken, omdat deze bijvoorbeeld liever een goed overzicht via hun laptop of pc willen hebben. Maar niets blijkt minder waar. Het goed kunnen onderhandelen op locatie, zonder dat je afhankelijk bent van waar je bent en of je wel je laptop bij je hebt is voor veel beleggers een ideale stap. Nu kan er op ieder moment gebruikgemaakt worden van gebeurtenissen die direct en indirect effect hebben op de aandelenmarkten, waardoor je snel kunt handelen om meer winst te maken of je vermogen veilig te stellen.

Vooral nieuwe en jonge beleggers zien deze revolutie op het gebied van aandelen verhandelen erg zitten. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel zijn of haar telefoon bij zich, dus kan die meteen actie ondernemen indien nodig. Daarbij is het vrij gemakkelijk dat de app erg overzichtelijk is en je er de meeste zaken die je ook via een computer kunt uitvoeren. Veel apps zijn een lightversie van de dienstverlening van de online broker, waardoor je voor bepaalde handelingen toch weer je laptop moet gebruiken. Omdat Robinhood zich vaak alleen richt op de app is dit probleem hier niet van toepassing.

Heb je vertrouwen in het via de mobiele telefoon kopen van aandelen? Dan kan het slim zijn om te investeren in Robinhood door de aandelen te kopen. Dit kan zeker goed uitpakken: de jonge generatie die is opgeroeid met mobiele telefoons groeit alleen maar en beleggen wordt ook steeds populairder. Dit zijn trends waar een bedrijf als Robinhood mooi op kan inspelen.

De vluchtige toekomst

Naar verwachting zullen de aandelen van Robinhood alleen maar meer in de lift zitten. De effectenbeurzen en andere manieren van beleggen winnen steeds meer terrein en steeds meer online brokers kunnen de drukte niet eens meer bijbenen. Daarbij komt dat Robinhood de app als core business gebruikt en niet als een bijzaak, waardoor je zeker in deze steeds mobielere tijden een voorsprong op de concurrentie hebt. Op den duur gaan online brokers het winnen van bijvoorbeeld banken van fiatgeld, waardoor de waarde van brokers als Robinhood al helemaal door het dak kan schieten.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *