TikTok aandelen kopen (2024): alles wat je moet weten!

Overweeg je een investering in TikTok aandelen? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het kopen van TikTok aandelen! Ik bespreek de sterke & zwakke punten van TikTok zodat je kunt beslissen of de aandelen binnen je beleggingsportefeuille passen.

Hoe kan je TikTok aandelen kopen?

Stap 1: account openen bij een broker

Je hebt een account nodig bij aandelen broker om te kunnen handelen in TikTok. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je terecht kunt:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor TikTok. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen TikTok! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Stap 2: account activeren & geld storten

Voordat je TikTok aandelen kunt kopen, moet je eerst je account activeren. Je activeert je account door een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres te uploaden. Nadat deze gegevens zijn goedgekeurd, kan je direct geld storten binnen het platform.

Stap 3: TikTok aandelen kopen

Selecteer vervolgens de TikTok aandelen binnen het platform en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te sturen.

Kan je beleggen in TikTok?

TikTok is zelf nog niet genoteerd op de beurs: je kunt dan ook niet direct TikTok aandelen kopen. Via een omweg kan je echter alsnog voor een klein deel mede-eigenaar worden van TikTok.

TikTok is in handen van het Chinese ByteDance wat ruim $ 250 miljard waard is. Ondanks deze enorme waarde zijn de aandelen van $ 250 miljard ook niet verhandelbaar op de aandelenbeurs.

Er bestaan echter diverse private equity bedrijven die geïnvesteerd hebben in TikTok en mede-eigenaar zijn. Door de aandelen van deze bedrijven te kopen, investeer je indirect alsnog in TikTok. Het is wel belangrijk om de bedrijven goed te onderzoeken, aangezien ze ook in veel andere bedrijven investeren. De koers van de private equity bedrijven worden bepaald door de totale resultaten van al hun investeringen.

Je kunt in de volgende private equity bedrijven investeren die een deel van TikTok bezitten:

  • Kohlberg Kravis Roberts (KKR)
  • SoftBank Group (SFTBY)

Wat is TikTok?

TikTok is een populaire video sharing applicatie die sinds de oprichting in 2016 enorm is gegroeid. In 2022 werd de applicatie bijvoorbeeld een miljard keer gedownload. De applicatie is erg populair onder jongeren die bijvoorbeeld zelfgemaakte dansjes maken in de hoop om volgers aan te trekken.

Het algoritme

De AI (artifical intelligence) van TikTok is erg sterk en veel experts geloven dat dit het geheim achter het succes van de applicatie is. Het algoritme verzamelt ook gegevens over alle gebruikers, wat natuurlijk veel geld waard is.

Sociale medianetwerken verdienen geld aan de tijd die de gebruikers doorbrengen op hun websites en applicaties. Het algoritme van TikTok probeert gebruikers zo lang mogelijk te laten hangen door video’s te laten zien die interessant zijn voor de gebruiker.

Groot aantal gebruikers

Het aantal gebruikers is ook indrukwekkend: maandelijks gebruiken één miljard mensen de applicatie ondanks de blokkade in India. Volgens Oberlo blijven gebruikers gemiddeld 52 minuten per dag hangen op het platform.

Overname

Zowel Oracle als Walmart hebben geprobeerd om TikTok over te kopen. Beide bedrijven hebben waarschijnlijk veel interesse in het algoritme achter de applicatie.

Walmart zou het algoritme bijvoorbeeld kunnen gebruiken om te voorspellen welke producten klanten willen kopen. In de toekomst zullen algoritmes een steeds belangrijkere rol spelen binnen onze maatschappij.

Hoeveel is TikTok waard?

ByteDance Ltd schat dat TikTok momenteel $ 60 miljard waard is, maar sommige investeerders geloven dat de waarde meer dan $ 100 miljard bedraagt.

Het bedrijf behaalde in 2019 een omzet van meer dan $ 17 miljard wat enorm is voor een relatief nieuw bedrijf.

Wat maakt beleggen in TikTok interessant?

Het enorme aantal gebruikers maakt TikTok interessant. Dankzij het grote bereik kan het bedrijf waardevolle data verzamelen en verkopen. Ook biedt het bedrijf innovatieve advertentiemogelijkheden waarmee producten en diensten effectief kunnen worden gepromoot.

Het algoritme van TikTok is bovendien erg sterk en het bedrijf kan (delen van) dit algoritme verkopen aan andere bedrijven.

Wat zijn de risico’s van beleggen in TikTok?

Niet alle landen zijn even blij dat het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, Chinees is. Veel overheden zijn bang dat de Chinese overheid de verzamelde data misbruikt. Hierdoor is TikTok in India bijvoorbeeld verbannen en moet het in Amerika haar diensten aanbieden via TikTok Global.

Een ander risico is de moordende concurrentie. TikTok concurreert met andere populaire sociale-media applicaties zoals Facebook, Instagram en YouTube. Wanneer de populariteit van een concurrerend platform toeneemt, kan TikTok gebruikers en inkomsten verliezen. Deze onzekerheid over de toekomstige groei kan TikTok een risicovolle investering maken.

Advies: wel of niet TikTok aandelen kopen?

Of je wel of niet in TikTok moet investeren is uiteindelijk een persoonlijke keuze. De enorme populariteit en het krachtige algoritme maken TikTok een interessante belegging. Tegelijk zijn online sociale media kwetsbaar: je zag bijvoorbeeld hoe Myspace haar populariteit snel verloor. Het is daarom verstandig om je beleggingen goed te spreiden en om niet alleen in risicovolle aandelen te investeren.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *