eBay aandelen kopen

eBay is wereldwijd bekend. Nu steeds meer mensen online op zoek zijn naar koopjes, doet een veilingsite als eBay het steeds beter. Denk je erover om te investeren in eBay door aandelen te kopen? Lees dan eerst welke stappen je moet doorlopen!

Hoe kan je eBay aandelen kopen?

Online platformen doen het waarschijnlijk ook in de toekomst goed. De nieuwe generaties zijn gewend aan online winkelen en gaan niet meer snel hun deur uit. Op eBay kan je bovendien originele items vinden wat meer bezoekers kan aantrekken. Het groeiperspectief van een website als eBay is dan ook goed.

Ben je op zoek naar een broker waar je eBay aandelen kunt kopen? Bekijk dan direct het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor eBay. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor eBay
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in eBay?

Je kan eenvoudig online actief handelen in het prijsverloop van eBay. Hierdoor kan je altijd inspelen op de laatste trend. Een goed voorbeeld van zo’n trend is de coronapandemie. Doordat mensen meer thuis moesten blijven en werken namen de online verkopen sterk toe. Een bedrijf als eBay kan hier mooi op inspelen waardoor de koers van het aandeel direct flink toenam.

Wanneer je actief wilt beleggen, dan is het belangrijk om gebruik te maken van een platform waarop je snel kunt inspelen op de laatste ontwikkelingen. Plus500 is hiervoor erg geschikt. Met Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s inzetten op koersdalingen en koersstijgingen van het aandeel. Je kan de mogelijkheden bij eBay onbeperkt & gratis uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van eBay?

Beleggers houden de actuele koers van een bedrijf altijd goed in de gaten. In de onderstaande grafiek kan je het koersverloop van de aandelen eBay raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct een CFD koop- of verkooppositie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Bay

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Bay.

Analyse van Bay

Voordat je besluit of je Bay wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Bay zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Bay zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Bay in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Bay gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Bay is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

In eBay investeren in 6 stappen

Je kan eenvoudig in eBay investeren door zes stappen op te volgen. Eerst moet je de verschillende broker platformen vergelijken. Op die manier zie je direct bij welke aanbieder je het voordeligst kunt beleggen.

Vervolgens moet je een account openen. Dit kost vaak enkele minuten. Je kan eerst met een demo oefenen, of je kunt ervoor kiezen om direct geld te storten.

Binnen het platform moet je vervolgens het aandeel eBay vinden. Dit doe je door te zoeken naar het ticker symbool: EBAY. Met de prijsgeschiedenis kan je vervolgens beslissen of het slim is om een investering in het bedrijf te openen.

Bepaal vervolgens of je het aandeel direct of later wilt kopen. Met een limiet order stel je een prijs in waarop je het aandeel wilt kopen. Op die manier kan je instappen op een moment dat je aantrekkelijk lijkt.

Vervolgens moet je besluiten hoeveel eBay aandelen je wilt kopen. Bij een aanbieder als eToro kan je gerust twee aandelen eBay kopen. De transactiekosten nemen er niet door toe. Wel is het belangrijk om te onthouden dat je met een dusdanig kleine investering waarschijnlijk niet rijk gaat worden.

Tenslotte is het belangrijk om je belegging in de gaten te houden. Evalueer periodiek of je belegging nog binnen je algehele beleggingsportfolio past. Soms moet je afscheid nemen van je aandeel. Doe dit altijd op basis van ratio en niet uit paniek!

eBay aandelen kopen

Wat is het business model van eBay?

Het internetveilingbedrijf eBay werd opgericht in 1995. Het bedrijf eBay is onderverdeeld in de 3 segmenten Marketplaces, Payments en GSI. Het door ebay.com aangeboden platform maakt handel in verschillende producten mogelijk. Dit platform wordt jaarlijks gebruikt door meer dan 100 miljoen accounts. Dit zijn accounts van kleine en grote bedrijven en van particulieren. Voor het leveren van deze service ontvangt eBay een vergoeding.

Grote veilingsite

Op de veilingsite eBay, een van de grootste veilingsites op het internet, kan iedereen nieuwe of tweedehands spullen aanbieden. Het is een wereldwijd handelsplatform. Soms worden er op deze website bizarre producten aangeboden. Van deze veilingsite wordt steeds vaker gebruik gemaakt. In 2007 was de omzet 8,1 miljard dollar. In 2013 was de totale omzet al 16 miljard dollar.

Geschiedenis van het bedrijf

Vanuit een achterkamertje in San José, Californië werd in 1995 gestart met eBay. De oprichter van eBay wilde kopers en verkopers op één internetplatform bij elkaar brengen. Dat is gelukt. Het programmeerexperiment van de oprichter is nu de grootse handelsplaats in de wereld. Het succesvolle bedrijf heeft nu vestigingen in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, China, India en Australië.

Overname van bedrijven

eBay heeft diverse bedrijven overgenomen. Zo werd in 2001 het Franse bedrijf iBzar overgenomen. In 2002 werd de populaire betaalsite PayPal gekocht. Dat was niet zonder reden. Het bleek dat 50% van de gebruikers van PayPal al gebruik maakten van eBay. Daarmee was PayPal populairder dan hun eigen betalingssysteem Billpoint. Ebay bleef tot 2015 eigenaar van PayPal. In 2015 werd het succesvolle PayPal met in 2013 een omzet van 7 miljard dollar, naar de beurs gebracht.

In 2004 werd door eBay de bekende Nederlandse veilingsite marktplaats.nl gekocht. eBay betaalde er 225 miljoen dollar voor. Skype werd in 2009 voor 65% verkocht aan Silver Lake Partners. In maart 2001 nam eBay voor 2,4 miljard dollar GSI Commerce over. Door dit bedrijf wordt een platform aangeboden waarop andere bedrijven hun producten kunnen verkopen.

Dit soort overnames hebben bijgedragen aan het wereldwijde succes van de veilingsite. Het is als belegger slim om in de gaten te houden of het bedrijf nieuwe overnames overweegt. Wanneer dit het geval is, kan je het kopen van eBay aandelen weer overwegen.

Wereldwijde handel via eBay

eBay maakt wereldwijde handel mogelijk. Immers, gebruikers van eBay kunnen wereldwijd goederen kopen. Zijn het goederen met een prijs, exclusief verzendkosten, van minder dan 22 euro? Dan kan de Nederlandse douane geen invoerrechten in rekening brengen. Bij deze wereldwijde handel is het helaas niet altijd mogelijk om vooraf de kwaliteit van de producten en de betrouwbaarheid van de verkoper na te gaan. Wordt het product niet geleverd of wijkt het product af van de beschrijving? Die problemen kunnen doorgaans niet eenvoudig worden opgelost.

2020: eBay betaalt in Nederland minder belasting

Waarom betaalt eBay in Nederland minder belasting? Dit komt doordat het bedrijf 2,7 miljard euro aan intellectueel eigendom heeft overgeheveld naar de Nederlandse dochteronderneming Marktplaats. Goodwill en rechten zijn op naam van marktplaats gezet. Waarschijnlijk zijn ook de technologie en het beeldmerk op de balans van de Nederlandse dochteronderneming gezet.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *