eBay aandelen kopen (2024) – koers & analyse

eBay is wereldwijd bekend. Nu steeds meer mensen online op zoek zijn naar koopjes, doet een veilingsite als eBay het steeds beter. Denk je erover om te investeren in eBay door aandelen te kopen? Lees dan eerst welke stappen je moet doorlopen!

Hoe kan je eBay aandelen kopen?

Online platformen blijven het in de toekomst waarschijnlijk goed doen. De nieuwe generaties zijn gewend aan online winkelen en gaan niet meer snel hun deur uit. Op eBay kan je bovendien originele items vinden wat meer bezoekers kan aantrekken. Het groeiperspectief van een website als eBay is dan ook goed.

Ben je op zoek naar een broker waar je eBay aandelen kunt kopen & verkopen? Bekijk dan direct het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor eBay. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen eBay & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van eBay?

Beleggers houden de actuele koers van een bedrijf altijd goed in de gaten. In de onderstaande grafiek kan je het koersverloop van de aandelen eBay raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct een koop- of verkooppositie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van eBay

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van eBay.

Analyse van eBay aandelen

Voordat je besluit of je eBay wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe eBay zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van eBay zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van eBay in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat eBay gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Bay is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om eBay aandelen te kopen?

 • Sterk merk: eBay is een sterk merk dat bekend staat om haar veilige en gebruiksvriendelijke platform voor online shopping.
 • Diversificatie: eBay biedt een breed aanbod aan producten en diensten aan waaronder veilingen. Hierdoor is het platform erg populair voor de verkoop van producten.
 • Sterke financiële positie: eBay heeft een sterke financiële positie en groeit nog steeds.
 • Internationaal actief: doordat eBay actief is in 190 landen heeft het toegang tot verschillende economieën en is het bedrijf niet afhankelijk van één regio.
 • Investeren in techniek: eBay investeert in kunstmatige intelligentie, machine learning en blockchain om het platform te verbeteren. Deze investeringen kunnen positief zijn voor de aandelenkoers van eBay aandelen.

De risico’s van beleggen in eBay aandelen

 • Concurrentie: eBay ervaart sterke concurrentie van andere e-commerce bedrijven, waardoor het bedrijf marktaandeel kan verliezen.
 • Afhankelijkheid verkopers: eBay is sterk afhankelijk van de verkopen door third-party verkopers. Wanneer deze verkopers afscheid nemen van eBay, komt de winstgevendheid sterk onder druk te staan.
 • Afhankelijkheid van PayPal: een groot deel van de betalingen verlopen via het betalingsplatform PayPal.
 • Beveiliging: hacks kunnen een negatieve invloed hebben op de reputatie van eBay.

Wat zijn de concurrenten van eBay?

 • Amazon
 • Alibaba
 • Walmart
 • Rakuten
 • Etsy

In eBay investeren in 6 stappen

Stap 1: vergelijk aandelen brokers met elkaar

Je kan eenvoudig in eBay investeren door zes stappen op te volgen. Eerst moet je de verschillende broker platformen vergelijken. Op die manier zie je direct bij welke aanbieder je het voordeligst kunt beleggen.

Stap 2: open een account bij een betrouwbare broker

Vervolgens moet je een account openen. Dit kost vaak enkele minuten. Je kan eerst met een demo oefenen, of je kunt ervoor kiezen om direct geld te storten.

Stap 3: selecteer het aandeel eBay

Binnen het platform moet je vervolgens het aandeel eBay vinden. Dit doe je door te zoeken naar het ticker symbool: EBAY. Met de prijsgeschiedenis kan je vervolgens beslissen of het slim is om een investering in het bedrijf te openen.

Stap 4: bepaal het type aandelen order

Bepaal vervolgens of je het aandeel direct of later wilt kopen. Met een limiet order stel je een prijs in waarop je het aandeel wilt kopen. Op die manier kan je instappen op een moment dat je aantrekkelijk lijkt.

Stap 5: bepaal het bedrag dat je wilt investeren in eBay

Vervolgens moet je besluiten hoeveel eBay aandelen je wilt kopen. Bij een broker die geen commissies rekent, kan je ook met een klein bedrag in eBay aandelen beleggen. Wel is het belangrijk om te onthouden dat je met een kleine investering waarschijnlijk niet rijk gaat worden.

Stap 6: evalueer je belegging in eBay

Tenslotte is het belangrijk om je belegging in de gaten te houden. Evalueer periodiek of je belegging nog binnen je algehele beleggingsportfolio past. Soms moet je afscheid nemen van je aandeel. Doe dit altijd op basis van ratio en niet uit paniek!

eBay aandelen kopen

Wat is het business model van eBay?

Het internetveilingbedrijf eBay werd opgericht in 1995. Het bedrijf eBay is onderverdeeld in de drie segmenten Marketplaces, Payments en GSI.

Het door ebay.com aangeboden platform maakt het mogelijk om online producten te veilen. Dit platform wordt jaarlijks gebruikt door meer dan 100 miljoen accounts. Voor het leveren van deze service ontvangt eBay een vergoeding.

Geschiedenis van eBay

Vanuit een achterkamertje in San José, Californië werd eBay in 1995 opgericht. De oprichter van eBay wilde kopers en verkopers op één internetplatform bij elkaar brengen.

Het programmeerexperiment van de oprichter is nu de grootse handelsplaats in de wereld. Het succesvolle bedrijf heeft vestigingen in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, China, India en Australië.

Overname van bedrijven door eBay

eBay heeft diverse bedrijven overgenomen. Zo werd in 2001 het Franse bedrijf iBzar overgenomen en in 2002 werd de populaire betaalsite PayPal overgenomen.

De overname van PayPal was een slimme zet, aangezien 50% van de gebruikers van PayPal al gebruikmaakten van eBay. Daarmee was PayPal populairder dan hun eigen betalingssysteem Billpoint. In 2015 werd PayPal als los bedrijf naar de beurs gebracht.

In 2004 werd door eBay de bekende Nederlandse veilingsite marktplaats.nl gekocht voor 225 miljoen dollar. eBay verkocht Skype in 2009 voor 65% aan Silver Lake Partners.

Dit soort overnames hebben bijgedragen aan het wereldwijde succes van de veilingsite. Het is als belegger slim om in de gaten te houden of het bedrijf nieuwe overnames overweegt. Wanneer dit het geval is, kan je het kopen van eBay aandelen weer overwegen.

Wel of niet aandelen eBay kopen?

Een investering in eBay aandelen kan interessant zijn. De e-commerce markt groeit nog steeds en eBay heeft een sterke positie opgebouwd. eBay is actief in 190 landen en doordat het bedrijf constant nieuwe technieken ontwikkelt, kan het interessant zijn om eBay aandelen te kopen.

Wel is het belangrijk om de zwakke punten van eBay te onderzoeken. eBay is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van haar verkopers; wanneer deze overstappen naar andere platforms kan de groei van het bedrijf onder druk komen te staan. Vergelijk daarom hoe eBay presteert in verhouding met de concurrentie voordat je een belegging in eBay overweegt.

Uiteindelijk is er geen correct antwoord op de vraag of je aandelen eBay moet kopen. Of eBay aandelen binnen je beleggingsportfolio passen, hangt namelijk sterk af van je persoonlijke financiële positie.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *