Shopify aandelen kopen

Wil je beleggen in een sterk Canadees bedrijf? Dan kan het kopen van aandelen Shopify interessant zijn. Dit handige platform maakt het voor iedereen mogelijk om een online webshop op te zetten. Hoe is het bedrijf Shopify eigenlijk begonnen en op welke manieren kan je investeren in het bedrijf? Op deze pagina lees je er alles over! Bovendien kan je hier ook de actuele koers van het aandeel Shopify raadplegen.

Waar kan je Shopify aandelen kopen?

Online winkelen heeft de toekomst. Je ziet dat steeds meer mensen online winkelen. Een bedrijf dat inspeelt op deze trend kan dan ook een erg interessante lange termijn belegging zijn. Tegelijkertijd zie je dat ook steeds meer mensen interesse hebben in het starten van hun eigen internetonderneming. Heb je vertrouwen in de toekomst van het aandeel Shopify? Dan kan het slim zijn om Shopify aandelen te kopen bij een goede broker.

Bekijk hieronder dan direct bij welke brokers je de aandelen Shopify het goedkoopst kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Shopify. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Shopify
Mexem aandelen kopen$0,01 per aandeel met CAD 2 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met CAD 1 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Shopify?

Wil je liever actief in aandelen handelen? Dat kan bij Plus500! Bij Plus500 kan je actief beleggen in het CFD-aandeel Shopify. Op die manier kan je inspringen op de laatste trends. Zie je bijvoorbeeld dat het aantal gebruikers van het Shopify platform toeneemt of dat er nieuwe, interessante functies worden uitgebracht? Dan kan je hier direct op inspelen door een CFD order te plaatsen binnen het platform. Je kan de mogelijkheden 100% gratis en zonder risico uitproberen door middel van een demo:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Shopify?

Wil je weten wat de koers van het aandeel Shopify heeft gedaan? In de onderstaande grafiek zie je direct de laatste CFD koers van Shopify. Ook kan je met de knoppen direct een positie innemen op dit aandeel.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Shopify

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Shopify.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Shopify zien van de laatste 5 dagen:

Is het verstandig om te investeren in Shopify?

Shopify is zeker een veelbelovend bedrijf dat ook in de toekomst een sterke positie kan opbouwen. E-commerce is booming en door de coronapandemie raken consumenten nog meer gewend aan online winkelen. Het is voor ondernemers dan ook aantrekkelijk om een online webshop te starten en Shopify helpt bedrijven met de diensten die hiervoor nodig zijn. Het is ze ondertussen gelukt om eBay in te halen wanneer we kijken naar het verkoopvolume en daarmee is Shopify dus zeker een partij om rekening mee te houden.

Het inkomstenmodel van het bedrijf is slim: zo werken ze met een gratis proefperiode van 90 dagen waardoor nieuwe gebruikers de mogelijkheden eerst kunnen uitproberen. Na het einde van de proefperiode verdienen ze geld met de maandelijkse bijdrage van webshop eigenaren en via de transacties die worden uitgevoerd op het platform. Shopify verwerkt bijvoorbeeld ook transacties en helpt bij het verzenden van producten: Shopify groeit nog steeds in deze tak.

Ook is de Shopify plus service een sterke inkomstenbron. Grote bedrijven kunnen gebruik maken van speciale, op maat gemaakte services. Grote bedrijven zullen waarschijnlijk om nieuwe services vragen die vervolgens ook worden toegevoegd aan de standaardversies. Op die manier ontdekt Shopify in de praktijk op welke manier het bedrijf haar positie kan versterken.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat Shopify nog een startup is. De toekomst van het bedrijf is nog niet zeker: het bedrijf is nog niet winstgevend. Wanneer het Canadese bedrijf echter op deze voet doorzet, dan kan het op de lange termijn zeker groene cijfers neerzetten. Je kunt het kopen van Shopify aandelen dan ook zeker overwegen.

Over het bedrijf Shopify

Het Canadese e-commerce bedrijf Shopify heeft zijn hoofdzetel in Canada. Voor online winkels en retail point-of-sale-systemen biedt Shopify een eigen e-commerce platform aan onder de naam Shopify. Shopify biedt online retailers een pakket van diensten aan: denk hierbij onder andere aan marketing, betalingen en scheepvaart. Dankzij dit pakket is het voor kleine handelaren eenvoudiger om een online winkel te runnen. In augustus 2017 werd het door Shopify aangeboden e-commerce platform door meer dan 600.000 handelaren gebruikt.

Shopify

Geschiedenis van Shopify

De oprichters van Shopify wilden in 2004 een  online winkel openen. Ze ontdekten dat het oprichten van een online winkel niet eenvoudig was. De oprichters waren ontevreden over de bestaande e-commerce producten. Eén van de oprichters van Shopify was de ocmputerprogrammeur Lütke die zelf besloot om een online winkel te bouwen. Twee maanden later lanceerden de oprichters van Shopify hun online winkel Snowdevils, een online winkel voor snowboarders.

In juni 2006 starten de oprichters van Snowdevils met het online platform Shopify. In 2009 startte Shopify met een App Store en met een API-platform. Met de API maken ontwikkelaars applicaties voor de Shopify online winkels. De door ontwikkelaars gemaakte applicaties worden verkocht binnen de Shopify App Store.

In 2010 komt er op de Apple App Store een gratis mobiele app waarmee Shopify Store eigenaren hun winkels kunnen beheren. In 2010 begint het Canadese e-commerce bedrijf ook met een competitie. In de Build-A-Business competitie bouwden de deelnemers hun bedrijf door gebruik te maken van het door Shopify ontwikkelde e-commerce platform. Shopify werd een snelgroeiend bedrijf: in 2014 maakten al ongeveer 120.000 online retailers gebruik van het e-commerce platform waarmee het bedrijf al direct 105 miljoen dollars verdiende.

In 2013 werd door het bedrijf de opkomst van Shopify betalingen aangekondigd. Dit systeem maakte het voor online handelaren eenvoudiger om creditcards te accepteren. Een ander in datzelfde jaar geïntroduceerd betalingssysteem maakt het mogelijk om betalingen via creditcards en betaalpassen te ontvangen via de iPad.

Een geslaagde missie voor ondernemers en aandeelhouders

De missie van de oprichters van Shopify was het vergemakkelijken van de handel voor iedereen. Het bedrijf had na het ontwikkelen van de app store in 2009 nog maar 5.000 deelnemers. Inmiddels zijn er meer dan 500.000 ondernemers klant van het bedrijf. Het zijn ondernemers uit 175 verschillende landen. Dankzij Shopify is het voor ondernemers veel gemakkelijker geworden om aan de slag te gaan als online ondernemer.

De missie van Shopify, het vergemakkelijken van het leven van online ondernemers met een kleine of middelgrote onderneming, is ook een geslaagde missie voor aandeelhouders. Beleggers zagen in 2017 hun aandelen Shopify in waarde verdubbelen.

Denk je dat er nog meer ruimte is voor de aandeelkoersen van Shopify om te groeien? Dan kan het kopen van Shopify aandelen zeker interessant zijn.

De inkomsten van Shopify

De gebruikers van de door Shopify aangeboden diensten betalen maandelijks abonnementsgeld: minimaal 29 dollar per maand. Bovendien verdient het bedrijf geld aan het verwerken van transacties. Klanten van Shopify moeten transactiekosten en verzendkosten betalen.

Wanneer er een product wordt gekocht in een webshop gemaakt met Shopify dan levert dit ook inkomsten op. Spotify ontvangt dan namelijk een percentage van de verkoopopbrengsten. Shopify verdient als tussenpartij dus geld aan de verkopen van andere bedrijven: dit is een aantrekkelijke positie en kan dan ook een goede reden zijn om Shopify aandelen te kopen.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *