Shopify aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Shopify aandelen kopen? Volg de stappen in dit artikel & ontdek direct hoe je kunt beleggen in aandelen Shopify. Je vindt hier bovendien ook de laatste koersgegevens en een uitgebreide analyse van het aandeel.

Waar kan je Shopify aandelen kopen?

Online winkelen heeft de toekomst. Je ziet dat steeds meer mensen online winkelen. Een bedrijf dat inspeelt op deze trend kan dan ook een erg interessante lange termijn belegging zijn. Tegelijkertijd zie je dat ook steeds meer mensen interesse hebben in het starten van hun eigen internetonderneming. Heb je vertrouwen in de toekomst van het aandeel Shopify? Dan kan het slim zijn om Shopify aandelen te kopen bij een goede broker.

Bekijk hieronder dan direct bij welke brokers je de aandelen Shopify het goedkoopst kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Shopify. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Shopify & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Shopify?

Wil je weten wat de koers van het aandeel Shopify heeft gedaan? In de onderstaande grafiek zie je direct de laatste koers van Shopify. Ook kan je met de knoppen direct een positie innemen op dit aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Shopify

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Shopify.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Shopify zien van de laatste 5 dagen:

Analyse van Shopify

Voordat je besluit of je Alibaba wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Alibaba zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Wat doet de koers van Shopify in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Shopify gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Shopify is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het voordelig zijn om Shopify aandelen te kopen?

 • Hoge groei: Shopify heeft in de afgelopen periode een forse groei neergezet. Deze groei zal waarschijnlijk doorzetten, aangezien verkopen vanaf online kanalen alleen maar toenemen.
 • Dominante positie: Shopify is marktleider op het gebied van e-commerce platformen.
 • Sterk product: Shopify biedt een sterk ecosysteem aan van ontwikkelaars en partners aan, waardoor het bedrijf een groot aantal diensten aan haar klanten kan aanbieden.
 • Goede cultuur: Shopify heeft een sterke, ondernemende cultuur waarbinnen innovatie en het nemen van risico’s worden gestimuleerd. Hierdoor kan het bedrijf sneller groeien, omdat werknemers eerder nieuwe ideeën implementeren.
 • Sterke balans: Shopify heeft een sterke financiële positie met voldoende cash op de balans.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Shopify  aandelen

 • Intense concurrentie: steeds meer partijen proberen marktaandeel van Shopify af te pakken. Wanneer dit lukt kan de aandelenkoers van het bedrijf dalen.
 • Afhankelijkheid: het bedrijf is afhankelijk van externe ontwikkelaars voor sommige applicaties en plugins binnen het platform
 • Economie: Shopify is voor de winstgevendheid voor een groot deel afhankelijk van kleine bedrijven. Wanneer het minder goed gaat met de economie, kan de winstgevendheid van het bedrijf afnemen.
 • Specifieke markt: Shopify is vooral groot in Europa en Noord-Amerika, maar heeft daarbuiten geen sterke positie opgebouwd.

Wat zijn de grootste concurrenten van Shopify?

 • WooCommerce
 • Magento
 • BigCommerce
 • Volusion
 • Wix

Hoe kan je beleggen in Shopify aandelen?

 1. Registreer bij een aandelen broker: je hebt een account nodig bij een aandelen broker om Shopify aandelen te kopen. Klik hier om brokers met elkaar te vergelijken.
 2. Activeer je rekening: upload een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres om je beleggingsrekening te activeren.
 3. Geld storten: bepaal vervolgens voor welk bedrag je Shopify aandelen wilt kopen en stort het bedrag op je rekening.
 4. Shopify aandeel selecteren: zoek nu binnen het platform het Shopify aandeel om direct een belegging te openen.
 5. Aandeel Shopify kopen: open een marktorder op het aandeel om deze direct te kopen of open een limietorder om een maximum prijs in te stellen.
 6. Evalueer: vergeet niet om regelmatig je belegging in Shopify te evalueren. Op die manier kan je vaststellen of de aandelen nog bij je passen.

Over het bedrijf Shopify

Shopify is een e-commerce platform waarop gebruikers zelf een online winkel kunnen starten. Het bedrijf biedt hier verschillende diensten aan; zo kunnen ze je helpen bij het ontwerpen van de website, het beheren van de producten, het verwerken van de betalingen en het verzenden van de orders.

Shopify

Geschiedenis van Shopify

De oprichters van Shopify wilden in 2004 een online winkel openen, maar ontdekten dat dit niet eenvoudig was. De oprichters waren ontevreden over de bestaande e-commerce producten. Eén van de oprichters van Shopify was de computerprogrammeur Lütke die zelf besloot om een online winkel te bouwen. Twee maanden later lanceerden de oprichters van Shopify hun online winkel Snowdevils, een online winkel voor snowboarders.

In juni 2006 starten de oprichters van Snowdevils met het online platform Shopify. In 2009 startte Shopify met een App Store en met een API-platform. Met de API maken ontwikkelaars applicaties voor de Shopify online winkels. De door ontwikkelaars gemaakte applicaties worden verkocht binnen de Shopify App Store.

Mobiele applicatie

In 2010 komt er op de Apple App Store een gratis mobiele app waarmee Shopify Store eigenaren hun winkels kunnen beheren. In 2010 begint het Canadese e-commerce bedrijf ook met een competitie. In de Build-A-Business competitie bouwden de deelnemers hun bedrijf door gebruik te maken van het door Shopify ontwikkelde e-commerce platform.

Introductie betaalopties

In 2013 werd door het bedrijf de opkomst van Shopify betalingen aangekondigd. Dit systeem maakte het voor online handelaren eenvoudiger om creditcards te accepteren. Een ander in datzelfde jaar geïntroduceerd betalingssysteem maakt het mogelijk om betalingen via creditcards en betaalpassen te ontvangen via de iPad.

De inkomsten van Shopify

De gebruikers van de door Shopify aangeboden diensten betalen maandelijks abonnementsgeld: minimaal 29 dollar per maand. Bovendien verdient het bedrijf geld aan het verwerken van transacties. Klanten van Shopify moeten transactiekosten en verzendkosten betalen.

Wanneer er een product wordt gekocht in een webshop gemaakt met Shopify dan levert dit ook inkomsten op. Spotify ontvangt dan namelijk een percentage van de verkoopopbrengsten. Shopify verdient als tussenpartij dus geld aan de verkopen van andere bedrijven: dit is een aantrekkelijke positie en kan dan ook een goede reden zijn om Shopify aandelen te kopen.

Analyse: is het verstandig om te investeren in Shopify?

Na het lezen van deze uitgebreide analyse van Shopify aandelen, vraag je jezelf misschien af of het verstandig is om aandelen Shopif te kopen. Het kan interessant zijn om in Shopfy aandelen te beleggen, aangezien de e-commerce markt nog steeds groeit. Shopify heeft dankzij haar gebruiksvriendelijke software het grootste marktaandeel veroverd binnen platformen waarmee je websites kunt maken.

E-commerce is booming en door de coronapandemie zijn consumenten nog meer gewend geraakt aan online winkelen. Het is voor ondernemers dan ook aantrekkelijk om een online webshop te starten en Shopify helpt bedrijven met de diensten die hiervoor nodig zijn. Het is ze ondertussen gelukt om eBay in te halen wanneer we kijken naar het verkoopvolume en daarmee is Shopify dus zeker een partij om rekening mee te houden.

Slim verdienmodel

Het inkomstenmodel van het bedrijf is slim: zo werken ze met een gratis proefperiode van 90 dagen waardoor nieuwe gebruikers de mogelijkheden eerst kunnen uitproberen. Na het einde van de proefperiode verdienen ze geld met de maandelijkse bijdrage van webshop eigenaren en via de transacties die worden uitgevoerd op het platform. Shopify verwerkt bijvoorbeeld ook transacties en helpt bij het verzenden van producten: Shopify groeit nog steeds in deze tak.

Ook is de Shopify plus service een sterke inkomstenbron. Grote bedrijven kunnen gebruikmaken van speciale, op maat gemaakte services. Grote bedrijven zullen waarschijnlijk om nieuwe services vragen die vervolgens ook worden toegevoegd aan de standaardversies. Op die manier ontdekt Shopify in de praktijk op welke manier het bedrijf haar positie kan versterken.

Economische situatie

Wel is het belangrijk om de economische situatie goed in de gaten te houden, aangezien Shopify voor haar winstgevend afhankelijk is van kleine ondernemingen. Ook is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden, omdat webshop eigenaren altijd kunnen besluiten om over te stappen. Shopify handelt bovendien tegen een relatief gezien hoge koers, waardoor het bedrijf hoge verwachtingen waar te maken heeft.

Wanneer je besluit om te beleggen in Shopify aandelen, is het belangrijk om te onderzoeken of ze binnen je portfolio passen. Shopify past alleen bij beleggers met een hoge mate van risicotolerantie.

 

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *