Hoe kan je beleggen in Zweedse aandelen?

Denk je erover om te beleggen in Zweden door Zweedse aandelen te kopen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Hier vind je informatie over verschillende Zweedse bedrijven. Ook zie je hier overzichtelijk bij welke brokers je het goedkoopste Zweedse aandelen kunt kopen.

Waar kan je goedkoop Zweedse aandelen kopen?

Je kan er ook voor kiezen om Zweedse aandelen te kopen bij een online broker. Wil je weten bij welke andere brokers je kunt beleggen in Zweden? In de onderstaande tabel zie je bij welke brokers je dit het beste kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Zweden
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,15% met SEK400 minimum

Hoe kan je actief beleggen in Zweedse aandelen?

Wanneer je gaat beleggen in Zweden, wil je dit natuurlijk doen bij een goedkope partij. Maar wat is nu een voordelige optie?

Wanneer je actief wilt beleggen is Plus500 een goede optie. Je kan bij deze broker door middel van CFD’s handelen in prijsverschillen op de beurs. Wil je de mogelijkheden geheel gratis en zonder risico uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen:

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Let op de wisselkoers

Wanneer je belegt in Zweedse aandelen, is het belangrijk om op het zogenaamde wisselkoersrisico te letten. Tenzij je zelf de Zweedse kroon gebruikt, koop je de aandelen in een andere valuta. Wanneer je eigen valuta minder waard wordt in verhouding met de Zweedse dan kan je hierdoor geld verliezen.

Ook moet je bij brokers opletten op eventuele extra kosten voor het omwisselen van geld. Veel brokers rekenen een extra premie wanneer je aandelen koopt in een vreemde valuta.

Wat zijn de beste Zweedse aandelen voor een investering?

Je wilt natuurlijk beleggen in Zweedse aandelen met een goed resultaat. Het is dan belangrijk om goed in de gaten te houden hoe bedrijven presteren. Op die manier kan je bepalen wat het beste Zweedse aandeel is waarin je kunt beleggen.

Zelf gebruik ik hiervoor vaak technische- of fundamentele analyse. Met deze analyses kan je bepalen of een aandeel ondergewaardeerd of overgewaardeerd is. Het is natuurlijk aan te raden om vooral ondergewaardeerde aandelen te kopen.

Hoe bepaal je de beste resultaten?

Je wilt natuurlijk de beste resultaten neerzetten met je beleggingen! Met deze simpele tips behaal je betere beleggingsresultaten in zweden.

Het is belangrijk om de economische situatie in het land goed te onderzoeken. Zweden is een welvarende economie met veel rijke mensen. Doordat het een verzorgingsstaat is, vallen de sociale problemen vaak mee. Dit kan het extra aantrekkelijk maken om in Zweden te investeren.

In de bredere linie is het belangrijk om je risico’s te spreiden. Beleg niet al je geld in één bekend Zweeds aandeel: het is verstandiger om dit een beetje te spreiden. Je kan er ook voor kiezen om in de OMX Nordic 30 te investeren waarmee je de 39 grootste bedrijven van het land kunt volgen.

Tenslotte is het belangrijk om alleen te beleggen met geld dat je echt kunt missen. Op die manier voorkom je dat je uit paniek een verkeerde beleggingsbeslissing neemt.

Tip: bekijk hier de openingstijden van de beurs van Zweden.

Skanska aandelen kopen
Essity aandelen kopen
Electrolux aandelen kopen
Assa Abloy aandelen kopen
Ericsson’s aandelen kopen
H&M aandelen kopen
Volvo aandelen kopen
Ikea aandelen kopen
Spotify aandelen kopen: beleggen in Spotify