Skanska aandelen kopen

Skansa is een groot Zweeds bouwbedrijf dat ook buiten Europa veel projecten opzet. Deze spreiding over verschillende regio’s kan een investering in Skansa aantrekkelijk maken. In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Skansa aandelen kunt beleggen.

Waar kan je Skansa aandelen kopen?

Wil je Skansa aandelen kopen voor de lange termijn? Vergeet dan niet om goed te onderzoeken hoe de bedrijfsprestaties van Skansa zich ontwikkelen. Wil je weten waar je Skansa aandelen kunt kopen tegen een voordelig tarief? Bekijk dan onze kostenvergelijking:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Skansa
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,12% met SEK 20 minimum voor Skansa
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je beleggen in Skansa?

Beleggen in Skansa kan interessant zijn: dit Zweedse bedrijf besteed veel aandacht aan duurzaamheid en weet wereldwijd interessante projecten binnen te halen.

Een goede broker waar je actief kunt beleggen in CFD Skansa is Plus500. Bij Plus500 betaal je namelijk geen commissies, waardoor het ook aantrekkelijk is om actief te handelen in het aandeel. Je kunt de mogelijkheden bovendien gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Over het bedrijf Skansa

Het multinationale bouw- en ontwikkelingsbedrijf Skanska is gevestigd in Zweden. Het is een van de grootste bouwbedrijven in de wereld. Enkele opvallende bouwprojecten van dit bedrijf zijn onder andere de renovatie van het hoofdkantoor van de Verenigde Naties,  het Mater Tei Hospital  in Malta en het World Trade Center Transportation Hub- Project. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Stockholm, Zweden.

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf werd opgericht door Rudolf Frederik Berg. Hij richtte in 1887 in Malmö, Zweden het bedrijf Scanian Cement Casting Ltd op. Het bedrijf begon met de productie van betonproducten. Al snel werd het een bouwbedrijf. Het bouwbedrijf leverde een belangrijke bijdrage aan de opbouw van de Zweedse infrastructuur, door het bouwen van wegen, woningen, kantoren en energiecentrales.

Door de internationale expansie kon het bedrijf in de jaren vijftig de stap maken naar de internationale markten. Het bedrijf werd actief in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De stap naar de Amerikaanse Markt werd gezet in 1967. Daar behoort het bouwbedrijf nu tot een van de grootste bedrijven in zijn sector. Internationaal gebruikte het bedrijf de naam Skanska. Die naam werd vanaf 1984 de officiële naam van het bedrijf.

Overnames & desinvesteringen

Het bedrijf groeide in de jaren negentig aanzienlijk. De groei kwam ook door overname  van bedrijven. Zo werd in 2000 de bouwafdeling van Kvaerner overgenomen. In 2011 werd het Amerikaanse bedrijf Industrial Contractors uit Evansville, Indiana overgenomen.

Skanska besloot in 2004 om zijn Aziatische investeringen af te stoten. De Indiase dochteronderneming van het bedrijf werd verkocht aan Italian Thai Development Company, een in Thailand gevestigd bouwbedrijf.

Zoals je ziet is Skansa een actief bedrijf dat regelmatig andere bedrijven overneemt of juist bedrijfsactiviteiten afstoot. Houd hier rekening mee wanneer je begint met beleggen in Skansa!

Bijdrage aan het milieu

Een bouwbedrijf heeft een hoge milieu-impact. Toch werd Skanska in 2011 in het Verenigd Koninkrijk gerangschikt als groenste bedrijf. Svenska streeft ernaar om de groenste aannemer in de wereld te zijn, zo schreef de Financial Times in 2014. Het bedrijf heeft in het Verenigd Koninkrijk de “Supply Chain Sustainability School” opgericht. Dit e learning-initiatief is opgericht om bouwleveranciers voorlichting te geven over duurzaamheid.

De Kamer van Koophandel van de Verenigde Staten verzette zich tegen nieuwe LEED-normen voor duurzame gebouwen. Svenska besloot  daarom in juli 2013 om zich terug te trekken uit de Kamer van Koophandel.

Bouwen van een duurzame fabriek

In 2015 gerenoveerde Skanska de Bentley-works fabriek in het Britse Doncaster. Daarmee leverde het bedrijf de meest duurzame fabriek in Groot-Brittannië af. Door de renovatie van deze locatie van het Zweedse bouwbedrijf is de fabriek bijna energieneutraal geworden voor de operationele werkzaamheden. De fabriek is voorzien van een biomassa-installatie en zonnepanelen.

Er wordt minder energie verbruikt. Het complex is waar mogelijk voorzien van natuurlijk daglicht. Led Lampen zorgen voor de verlichting. Ook zijn er waterbesparende toiletten en kranen geplaatst.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor beleggers. Wanneer een bedrijf als Skansa hier steeds meer op inzet, dan kan dit maatschappelijk bewuste beleggers aantrekken. Hierdoor kan de aandelenkoers in de toekomst mogelijk stijgen.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *