Polestar aandelen kopen: hoe beleggen in Polestar?

Denk je erover na om te beleggen in Polestar? In dit artikel bespreek ik uitgebreid hoe & waar je Polestar aandelen kunt kopen.

Hoe kan je Polestar aandelen kopen?

Ben je benieuwd bij welke aandelen brokers je Polestar aandelen kunt kopen? In het onderstaande overzicht die je direct bij welke brokers je terecht kunt:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Polestar. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Polestar & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Polestar?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Polestar zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je aandelen Polestar kunt kopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Polestar

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Polestar.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Polestar zien van de laatste 5 dagen:

Beursgang van Polestar

Polestar ging in 2021 naar de beurs tegen een marktwaarde van $ 10 miljard. Op het hoogtepunt lag de koers bijna drie keer hoger, maar deze is in 2022 en 2023 weer ingezakt naar onder het niveau van de IPO. Start-ups leiden vaak sterk onder stijgende rentes, aangezien de toekomst van dit soort bedrijven onzeker is.

Wat zijn de sterke punten van Polestar?

 • Groeipotentieel: Polestar is een relatief nieuwe speler op de markt van elektrische auto’s. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om zijn marktaandeel te vergroten.
 • Sterke financiële positie: Polestar maakt onderdeel uit van de Volvo Car Group & Geely Holding Group wat allebei financieel sterke autobedrijven zijn.
 • Innovatie: Polestar maakt gebruik van geavanceerde technieken & materialen om de efficiëntste elektrische auto’s te ontwikkelen.
 • Tijdsgeest: Polestar past goed binnen de tijdgeest waar het milieu steeds belangrijker is.
 • Toegewijde klanten: het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd waardoor er steeds meer trouwe klanten worden aangetrokken.
 • Goedkoop: de auto’s van Polestar zijn relatief goedkoop en kunnen daardoor goed concurreren met de auto’s van Tesla.

Wat zijn de risico’s van een belegging in Polestar?

 • Concurrentie: Polestar moet concurreren met gevestigde spelers zoals Tesla en nieuwe spelers zoals Lucid Motors. De concurrentie kan het lastig maken om een groot marktaandeel te veroveren.
 • Beperkte afzetmarkt: Polestar is actief in een beperkt aantal landen, waardoor het bedrijf kwetsbaarder is voor lokale economische & politieke ontwikkelingen.
 • Beperkt aantal producten: doordat Polestar een relatief nieuw bedrijf is, heeft het nog maar een bepekt aantal modellen gelanceerd.
 • Start-up: Polestar is een start-up en investeren in een nieuw bedrijf is altijd risicovoller. Het is maar de vraag of het Polestar lukt om in de toekomst winstgevend te zijn.

Hoe kan je beleggen in Polestar?

 • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare broker.
 • Stap 2: activeer je account door een kopie van je paspoort of rijbewijs te uploaden.
 • Stap 3: stort geld vanaf je bankrekening naar de aandelen broker.
 • Stap 4: plaats een marktorder op de Polestar aandelen & beleg direct!

Over het bedrijf Polestar

Polestar is een Zweeds-Chinese fabrikant van elektrische auto’s dat werd opgericht in 2017. Het bedrijf is een joint venture tussen de Volvo Car Group en Geely Holding Group. Het hoofdkantoor ligt in Gothenburg, terwijl de productie plaatsvindt in China.

Het bedrijf probeert auto’s te lanceren die nog duurzamer & efficiënter zijn dan de bestaande modellen. In 2022 kondigde het bedrijf aan om ook batterijen te gaan leveren voor elektrische boten.

Polestar aandelen kopen

De producten van Polestar

Het bedrijf brengt elk jaar een nieuw model uit, onder een wel erg voorspelbare naam:

 • Polestar 1: sport auto
 • Polestar 2: compacte executive auto
 • Polestar 3: middel grootte SUV
 • Polestar 4: compacte luxe SUV
 • Polestar 5: executive auto
 • Polestar 6: sportwagen

Wel of niet Polestar aandelen kopen?

Je vraagt je na het lezen van dit artikel misschien af of het verstandig is om Polestar aandelen te kopen. Het bedrijf is duidelijk erg risicovol; aangezien Polestar nog echt een start-up is, is het onduidelijk waar het bedrijf eindigt. Tegelijk zijn de producten die het bedrijf lanceert van hoge kwaliteit waardoor het bedrijf zeker potentie heeft. Polestar moet in dit geval wel de concurrentie bij blijven houden.

Vraag jezelf daarom af of een investering in Polestar aandelen bij je past. Op die manier voorkom je dat je geld verliest dat je eigenlijk niet kunt missen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *