Volvo aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Volvo is een bekend Zweeds automerk. Vooral in economisch goede tijden kopen mensen veel auto’s: een investering in een automerk als Volvo kan dan een goed idee zijn. In dit artikel bekijken we hoe je Volvo aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers van Volvo opvragen.

Hoe kan je Volvo aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de economie, kan het slim zijn om Volvo aandelen te kopen. Wanneer mensen veel te besteden hebben, zullen ze eerder een nieuwe auto kopen. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden hoe de concurrenten het doen. Wanneer het merk aan populariteit verliest, kan je misschien beter in een ander automerk investeren.

Wil je weten waar je het beste in Volvo kunt investeren? Bekijk dan het overzicht van beste aandelen brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Volvo. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Volvo & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Volvo?

In de onderstaande grafiek kan je het koersverloop van het aandeel Volvo volgen. Ook kan je met de knoppen direct een positie op het aandeel openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Volvo

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Volvo.

Analyse van Volvo

Voordat je besluit of je Volvo wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Volvo zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Volvo zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Volvo in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Volvo gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Volvo is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Volvo aandelen te kopen?

 • Sterk merk: Volvo is een bekend automerk dat bijna door iedereen wordt herkend.
 • Diversificatie: Volvo is actief in de productie van auto’s, bussen, trucks en bouwmateriaal. Hierdoor kunnen slechte resultaten in één segment worden opgevangen door goede resultaten in een ander segment.
 • Duurzaamheid: Volvo richt zich steeds meer op de productie van elektrische en hybride voertuigen.
 • Groeipotentie: het bedrijf zet mooie financiële cijfers neer en kan zeker met de productie van nieuwe duurzame voertuigen nieuwe markten veroveren.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Volvo?

 • Economie: mensen wachten vaak met het kopen van een nieuwe auto wanneer het tegenzit met de economie.
 • Concurrentie: Volvo moet concurreren met grote, bekende automerken.
 • Concentratie: een groot deel van de inkomsten komen uit specifieke markten, waardoor problemen in specifieke regio’s de resultaten sterk kunnen beïnvloeden.
 • Onzekerheid: problemen op het gebied van de supply chain of regulering kunnen de resultaten van Volvo negatief beïnvloeden.

Wat zijn de grootste concurrenten van Volvo?

Hoe kan je beleggen in Volvo aandelen?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare broker waar je in Volvo aandelen kunt beleggen
 2. Activeer vervolgens je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort te uploaden
 3. Je kunt vervolgens direct geld storten op je aandelen rekening via bankoverschrijving of creditcard
 4. Selecteer vervolgens het Volvo aandeel en druk op kopen om direct een belegging te openen
 5. Neem de tijd om je beleggingen regelmatig te beoordelen. Past Volvo niet langer binnen je strategie? Je kunt de aandelen dan eenvoudig weer verkopen.

Over het bedrijf Volvo

Volvo is een bekend Zweeds automerk. Het merk werd tijdens een directievergadering opgericht op 10 mei 1926. Bij oprichting was het merk eigendom van de kogellager fabrikant SKF.

De personenauto’s van Volvo

De allereerste Volvo, de Volvo Ö4, werd op 14 april 1927 aan de wereld getoond. Volvo groeide na deze introductie van de eerste personenauto gestaag. Een grote stap op de markt van personenauto’s werd gezet na de Tweede Wereldoorlog. Toen werd de Volvo P444 geïntroduceerd. Vanaf 1956 ging Volvo, onder leiding van Gunnar Engellau, echt groeien. Volvo zette voet op de Amerikaanse markt en er werden nieuwe fabrieken geopend in Götenborg en in Gent.

In 1974 werd de Nederlandse autofabrikant DAF overgenomen. De DAF 66 werd de Volvo 66. De nog door DAF ontwikkelde opvolger kwam op de markt als de Volvo 343. Met de degelijke Volvo 240 en Volvo 740 had Volvo in de jaren tachtig geen sportief imago. Daarom werd in 1985 de sportieve Volvo 480 ES geïntroduceerd. Andere modellen volgden, zoals de Volvo 440 (1988) en de Volvo 460 (1989).

Volvo is een betrekkelijk kleine speler op de automarkt. Daarom besloot Volvo om zijn personenwagendivisie te verkopen. De personenwagendivisie werd in 1999 gekocht door het Amerikaanse automerk Ford.

Volvo aandelen kopen

Volvo Car wordt verkocht aan Geely

Ford besloot om zijn toekomstplannen met Volvo te heroverwegen. In 2010 werd Volvo verkocht aan Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd.  Voor dit Chinese bedrijf is Volvo het tweede automerk, want dit bedrijf is ook eigenaar van het Chinese automerk Geely.

Volvo en veiligheid

Op het gebied van veiligheid vervult Volvo een pioniersrol. Het bedrijf staat bekend om zijn vele innovaties op het gebied van veiligheid. Zo vond een bij Volvo werkzame ingenieur in 1959 de driepuntsgordel uit. Door het dragen van een driepuntsgordel wordt de kans om een ongeluk te overleven 50% groter.

Wel of niet Volvo aandelen kopen?

Investeren in Volvo kan zeker interessant zijn: door de sterke reputatie trekt het bedrijf een groep trouwe kanten aan. Het bedrijf investeert bovendien veel in R&D waardoor het steeds duurzamere modellen naar buiten brengt.

Wel is het verstandig om de concurrentie van Volvo in de gaten te houden. Wanneer consumenten massaal overstappen op een ander merk, kan de aandelenkoers van Volvo onder druk komen te staan.

Neem altijd de tijd om je eigen financiële situatie eerst te bestuderen. Bepaal of Volvo aandelen binnen je portfolio passen. Wanneer dit het geval is, kan je de stappen in dit artikel volgen om direct Volvo aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *