Volvo aandelen kopen

Volvo is een bekend Zweeds automerk. Vooral in economisch goede tijden kopen mensen veel auto’s: een investering in een automerk als Volvo kan dan een goed idee zijn. In dit artikel bekijken we hoe je Volvo aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers van Volvo opvragen.

Hoe kan je Volvo aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de economie, kan het slim zijn om Volvo aandelen te kopen. Wanneer mensen veel te besteden hebben, zullen ze eerder een nieuwe auto kopen. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden hoe de concurrenten het doen. Wanneer het merk aan populariteit verliest, kan je misschien beter in een ander automerk investeren.

Wil je weten waar je het beste in Volvo kunt investeren? Bekijk dan het overzicht van beste aandelen brokers:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Volvo
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,12% met SEK 20 minimum voor Volvo
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Volvo?

Heb je voldoende tijd en wil je actief beleggen in het aandeel Volvo? Dan kan bij het bedrijf Plus500! Plus500 is een CFD-broker. Met CFD’s kan je speculeren in stijgingen en dalingen van de koers van het aandeel Volvo. Je betaalt hiervoor geen vaste commissies. Wil je de mogelijkheden gratis proberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Volvo?

In de onderstaande grafiek kan je het koersverloop van het aandeel Volvo volgen. Ook kan je met de knoppen direct een CFD-positie op het aandeel openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Volvo

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Volvo.

Analyse van Volvo

Voordat je besluit of je Volvo wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Volvo zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Volvo zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Volvo in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Volvo gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Volvo is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Volvo

Volvo is een bekend Zweeds automerk. De auto’s worden geproduceerd door de Volvo Car Corporation. Het merk werd tijdens een directievergadering opgericht op 10 mei 1926. Bij oprichting was het merk eigendom van de kogellager fabrikant SKF. Het initiatief tot de oprichting van Volvo werd genomen door het hoofd verkoop Assar Gabrielsson en Gustaf Larson.

Volvo aandelen kopen

De kogellagerfabriek SKF

De geschiedenis van Volvo begint niet met auto’s, maar met kogellagers. De AB Svenska Kullager Fabriken (SKF) werd opgericht in 1907.In 1914 werd een werknemer van SKF naar de Verenigde Staten gestuurd. Daar werd onderzocht of een goedkope kogellager met de naam Volvo levensvatbaar was: uit onderzoek bleek dat dit het geval was. In 1915 werd Volvo door SKF geregistreerd als merk. De merknaam Volvo, Latijn voor ik rol, gold voor kogellagers en voor bijvoorbeeld automobielen.

De personenauto’s van Volvo

De allereerste Volvo, de Volvo Ö4, werd op 14 april 1927 aan de wereld getoond. Volvo groeide na deze introductie van de eerste personenauto gestaag. Een grote stap op de markt van personenauto’s werd gezet na de Tweede Wereldoorlog. Toen werd de Volvo P444 geïntroduceerd. Vanaf 1956 ging Volvo, onder leiding van Gunnar Engellau, echt groeien. Volvo zette voet op de Amerikaanse markt. Er werden nieuwe fabrieken geopend in Götenborg en in Gent.

In 1974 werd de Nederlandse autofabrikant DAF overgenomen. De DAF 66 werd de Volvo 66. De nog door DAF ontwikkelde opvolger kwam op de markt als de Volvo 343. Met de degelijke Volvo 240 en Volvo 740 had Volvo in de jaren tachtig geen sportief imago. Daarom werd in 1985 de sportieve Volvo 480 ES geïntroduceerd. Andere modellen volgden, zoals de Volvo 440 (1988) en de Volvo 460 (1989).

Volvo is een betrekkelijk kleine speler op de automarkt. Daarom besloot Volvo om zijn personenwagendivisie te verkopen. De personenwagendivisie werd in 1999 gekocht door het Amerikaanse automerk Ford.

Volvo Car wordt verkocht aan Geely

Ford besloot om zijn toekomstplannen met Volvo te heroverwegen. In 2010 werd Volvo verkocht aan Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd.  Voor dit Chinese bedrijf is Volvo het tweede automerk, want dit bedrijf is ook eigenaar van het Chinese automerk Geely.

De 570.000 auto’s die Volvo in 2017 verkocht gingen onder andere naar de belangrijke afzetmarkten China, de Verenigde Staten en Zweden.

De fabrieken van Volvo

In Europa bevinden de fabrieken van Volvo zich in Gent en Götenborg. De fabriek in Götenborg werd in 2015 uitgebreid. Er kunnen nu 300.000 auto’s per jaar worden geproduceerd. In China bevinden zich, vanaf 2013, autofabrieken van Volvo in Chengdu en Daqing. In de VS is in Charleston (North Carolina) een nieuwe fabriek gebouwd. Eind 2018 rolden daar de eerste auto’s uit de fabriek.

Volvo en veiligheid

Op het gebied van veiligheid vervult Volvo een pioniersrol. Het bedrijf staat bekend om zijn vele innovaties op het gebied van veiligheid. Zo vond een bij Volvo werkzame ingenieur in 1959 de driepuntsgordel uit. Door het dragen van een driepuntsgordel wordt de kans om een ongeluk te overleven 50% groter.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *