Volkswagen AG aandelen kopen

Volkswagen AG is ooit onder Hitler begonnen: iedereen moest een auto hebben, zo was het idee. Gelukkig is de bekende man met een snor verleden tijd en past het bedrijf goed binnen onze vrije maatschappij. Wil je meeprofiteren van het succes van dit grote autobedrijf? Dat kan door Volkswagen aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt beleggen in Volkswagen. Daarnaast kan je hier ook de aandelenkoers van het bedrijf raadplegen.

Hoe kan je Volkswagen aandelen kopen?

Het is natuurlijk ook mogelijk om Volkswagen aandelen voor de lange termijn te kopen. Het bedrijf heeft een groot marktaandeel en de auto’s zijn wereldwijd erg populair. Het is verstandig om het bedrijf goed te vergelijken met de concurrentie. Op die manier kan je vaststellen of Volkswagen inderdaad de beste belegging is. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je risico’s te spreiden door aandelen te kopen in andere autobedrijven.

Ben je op zoek naar een goede broker om Volkswagen aandelen te kopen? We hebben de beste brokers voor je op een rij gezet. Bekijk het overzicht direct:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Volkswagen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Volkswagen & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Volkswagen koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Volkswagen?

Actieve beleggers kunnen profiteren van zowel positief als negatief nieuws. Het bedrijf was bijvoorbeeld betrokken in een groot emissieschandaal. Het bedrijf rapporteerde verkeerde cijfers waardoor de auto’s milieuvriendelijker leken dan ze daadwerkelijk waren. De koers van het bedrijf daalde hierdoor sterk. Wanneer je aandelen Volkswagen bezat op dat moment, dan zou je veel geld hebben verloren. Met een short positie kan elke euro daling juist winst zijn. Je speculeert dan namelijk in op een dalende koers.

Een goede partij waarmee je actief kunt beleggen in Volkswagen is Plus500. Plus500 is een betrouwbare broker waarmee je met CFD’s kunt speculeren op het koersverloop van Volkswagen. De gebruiksvriendelijke software biedt voldoende mogelijkheden om je beleggingen professioneel te beheren. Wil je de software zelf uitproberen? Open dan direct een gratis demoaccount bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Volkswagen?

Wil je weten wat de huidige CFD-aandelenkoers van Volkswagen is? Begrijpelijk! In de grafiek zie je direct alle informatie die je nodig hebt! Bovendien kan je met de knoppen direct een beleggingspositie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Volkswagen AG

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Volkswagen AG.

Analyse van Volkswagen AG

Voordat je besluit of je Volkswagen AG wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Volkswagen AG zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Volkswagen AG zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Volkswagen AG in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Volkswagen AG gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Volkswagen AG is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het slim om te investeren in Volkswagen?

Een investering in Volkswagen kan zeker goed uitpakken. Door het emissieschandaal is de koers flink gedaald. Het bedrijf geniet echter nog genoeg populariteit. Bovendien heeft Volkswagen het ambitieuze doel om in 2025 3,5 miljoen elektrische auto’s te produceren. Hiermee kan het bedrijf haar reputatie herstellen en een groener imago neerzetten.

Toch moet je er wel rekening mee houden dat het emissieschandaal nog steeds tot onverwachte kostenposten kan leiden. Er lopen nog rechtszaken en het bedrijf kan nog steeds boetes ontvangen. Vergelijk het bedrijf daarnaast ook met de concurrentie om vast te stellen of het bedrijf het nog steeds kan opnemen met de andere autoproducenten.

Volkswagen aandelen kopen

Investeren in Volkswagen: de stappen

Voordat je je eerste investering in Volkswagen kunt uitvoeren, moet je enkele stappen doorlopen. Het is bijvoorbeeld eerst belangrijk om een betrouwbare en relatief goedkope broker te vinden. Dit doe je door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het openen van een account kost normaal gesproken weinig tijd. Wel moet je je identiteit bevestigen om het witwassen van geld tegen te gaan.

Binnen de software van je broker kan je het aandeel Volkswagen vervolgens vinden. Voer een uitgebreide analyse uit om te bepalen of het slim is om in het aandeel te investeren. Je kan bijvoorbeeld een technische of fundamentele analyse toepassen. Bepaal vervolgens voor welk bedrag je de aandelen wilt aanschaffen.

Je kunt de order plaatsen door gebruik te maken van een markt- of limietorder. Met een marktorder koop je de aandelen tegen de huidige marktprijs. Met een limiet order kan je de aandelen kopen tegen een bepaalde prijs. Op die manier profiteer je van maximale flexibiliteit! Voor actieve handelaren kan het ook slim zijn om een stop loss in te stellen. Je sluit het aandeel dan automatisch bij een bepaald verlies.

Evalueer je beleggingspositie vervolgens regelmatig om vast te stellen of het aandeel nog bij je past. Wanneer dit niet het geval is, kan je deze eenvoudig op de beurs verkopen. Succes met je investering in Volkswagen!

Over het bedrijf Volkswagen

De Duitse multinationale autofabrikant Volkswagen AG, wereldwijd beter bekend als de Volkswagen Group, heeft zijn hoofdkantoor in Wolfsburg. Het bedrijf ontwerpt en produceert personenauto’s en bedrijfsvoertuigen, motorfietsen en motoren. Ook biedt het bedrijf aanverwante diensten aan, zoals leasing, financiering en wagenparkbeheer.

Wat betreft verkoop is het bedrijf vanaf 2016 de grootste autofabrikant in de wereld. In Europa heeft het bedrijf al ruim twee decennia het grootste marktaandeel. Volkswagen Group behoort tot de grootste bedrijven in de wereld. De Global Fortune 500-lijst is een lijst met de grootste bedrijven in de wereld. Op deze lijst staat de Volkswagen Group op de 7e plaats.

De oprichting van Volkswagen

In 1937 werd door de Duitse regering een autobedrijf geopend. Hitler had toen de leiding. Hij wilde een betaalbare gezinsauto ontwerpen. Dat paste in zijn plannen om het Duitse wegennet uit te breiden.

Tijdens een tentoonstelling in Berlijn in 1939 werd de eerste KdF (Kraft durch Freude) wagen getoond. De door het adviesbureau van Ferdinand Porsche ontwikkelde personenauto werd de Volkswagen Kever genoemd. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog stopte het bedrijf met het maken van personenauto’s. Tijdens de oorlog werden er militaire voertuigen gemaakt.

Het succes van de kever

De Volkswagenfabriek in Wolfsburg werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd. In 1946 werden er in de deels nog kapotte fabriek toch al duizend auto’s per maand geproduceerd. Die auto’s werden geproduceerd onder de naam Wolfsburg Motor Works. Later werd de naam veranderd in Volkswagen.

De fabriek werd aangeboden aan Amerikaanse, Britse en Franse autofabrikanten. Die zagen echter niets in het rare bolle autootje. Toch werd de Volkswagen Kever een succes. In 1955 werd het miljoenste exemplaar geproduceerd. In 1972 passeerde de Volkswagen Kever de T-Ford als meest geproduceerde auto in de wereld. In het totaal zijn er 21.529.464 Kevers gebouwd.

Nieuwe modellen

In 1974 bracht Volkswagen de Volkswagen Golf op de markt. Deze populaire auto is nog steeds een succesnummer. Deze auto had, anders dan de Kever, een watergekoelde motor voorin. In 2002 waren er meer Golfs dan Kevers geproduceerd. Naast de Golf verschenen de kleinere Polo, de Scirocco en de Passaat op de markt. In 1998 bracht Volkswagen de New Beetle uit. Deze eigentijdse variant op de Volkswagen Kever had echter niet het door het bedrijf verwachte succes.

Volkswagen en het emissieschandaal

In het najaar van 2015 raakte Volkswagen in opspraak. Waarom? Omdat bleek dat het bedrijf jarenlang had gesjoemeld met testen voor dieselmotoren. Door de dieselmotoren te voorzien van verboden software waren ze bij testen in het laboratorium veel schoner dan bij het gebruik op de openbare weg.

Vanwege het emissieschandaal moest Volkswagen miljarden aan boetes betalen. Zo werd in 2018 een boete van 1 miljard betaald aan de Duitse autoriteiten. In 2017 had een Amerikaanse rechter het bedrijf al een boete gegeven van omgerekend 2,7 miljard euro.

Dit schandaal had een groot effect op de koers van het aandeel. Als actieve belegger kan je profiteren van negatief nieuws door een short positie in te nemen. Voor lange termijn investeerders kan het juist een aantrekkelijk moment zijn om Volkswagen aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *