Toyota Motor Corporation aandelen kopen

Toyota Motor Corporation ging ooit bijna failliet: de Koreaanse oorlog kwam als geroepen waardoor ze plotseling ontzettend veel orders binnenkregen van het Amerikaanse leger. Ook vandaag de dag verkopen ze enorm veel auto’s buiten Japan. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf investeren in dit succesvolle autobedrijf? In dit artikel bespreken we hoe je Toyota aandelen kunt kopen.

Hoe kan je Toyota aandelen kopen?

Toyota bestaat al bijna 100 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een betrouwbare autofabrikant. Een investering in het bedrijf kan dan ook goed uitpakken. Ze hanteren een aantrekkelijk dividendbeleid waardoor je kunt meeprofiteren van het succes van de onderneming. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste dit Japanse aandeel kopen?

Dit kan je het beste doen bij een betrouwbare broker. Vergelijk direct de beste brokers met elkaar & verhandel Toyota aandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Toyota. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€5 voor Toyota
Mexem aandelen kopen0,12 met JPY 200 minimum voor Toyota
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met 200 JPY minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Toyota?

Voor de belegger die het meeste wil halen uit zijn portefeuille, kan een actieve strategie aantrekkelijk zijn. Wanneer je actief handelt of speculeert in een aandeel dan koop en verkoop je ze meerdere keren per maand, week of soms zelfs dag. Op die manier kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen. Wanneer het bijvoorbeeld economisch minder goed gaat binnen een land, dan kan je hier op inspelen door de aandelen te verkopen.

Een goede partij om actief te speculeren op het prijsverloop van Toyota is Plus500. Bij Plus500 speculeer je op het prijsverloop van Toyota met CFD’s. Door gebruik te maken van CFD’s kan je zelfs een hefboom inzetten: hierdoor kan je met een klein bedrag toch een grotere positie innemen op het bedrijf. Wil je de opties proberen met een onbeperkte demo? Dat kan! Gebruik de onderstaande knop en open een gratis demo bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Toyota?

Ben je benieuwd hoe het aandeel Toyota presteert? In de onderstaande grafiek zie je hoe CFD Toyota aandelen het doen.  Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een beleggingspositie openen

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Toyota Motor Corporation

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Toyota Motor Corporation.

Analyse van Toyota Motor Corporation

Voordat je besluit of je Toyota Motor Corporation wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Toyota Motor Corporation zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Toyota Motor Corporation zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Toyota Motor Corporation in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Toyota Motor Corporation gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Toyota Motor Corporation is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het slim om te investeren in Toyota?

Voordat je een investering in Toyota overweegt, is het belangrijk om te onderzoeken hoe het aandeel binnen je portfolio past. Bedenk bijvoorbeeld of je op zoek bent naar een stabiel of naar een risicovoller aandeel. Bekijk ook hoe het aandeel past binnen je beleggingsportfolio in verhouding met andere aandelen die je al bezit.

Een goed argument om Toyota aandelen te kopen, is de mooie balans die het bedrijf heeft gevonden tussen stabiliteit en innovatie. Het bedrijf betaalt een stabiel dividend uit en produceert al jaren betrouwbare en populaire auto’s. Tegelijkertijd probeert Toyota wel te vernieuwen door bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s te onderzoeken. Dit soort projecten kunnen de winstgevendheid van het bedrijf in de toekomst een boost geven.

Toyota aandelen kopen

Een ander goed argument om Toyota aandelen te kopen, is het feit dat het bedrijf een 20% belang heeft genomen in de concurrent Subaru. Op die manier worden de risico’s gespreid en dit komt de stabiliteit van het aandeel ten goede.

Wel moet je bij een investering in Toyota letten op de wisselkoers van de Japanse Yen. Wanneer je de aandelen in een andere valuta koopt, kan je investering minder waard worden in je eigen valuta. Let daarnaast op de economische situatie. Wanneer de economie zich in een dip bevindt, kopen mensen minder snel nieuwe auto’s.

Over het bedrijf Toyota

Toyota Motor Corporation is een van de grootste automobielfabrikanten in de wereld. Op dit moment staat het bedrijf, op basis van verkoopaantallen, na Volkswagen op de tweede plaats. In 2012 was Toyota de eerste autofabrikant die meer dan 10 miljoen voertuigen per jaar produceerde. In Japan is Toyota de grootste industriële onderneming. Het hoofdkantoor van dit Japanse bedrijf bevindt zich in Toyota, Aichi.

De oprichting van Toyota

Oprichter van Toyota is de uitvinder Kiichiro Toyota. Zijn vader, Sakichi Toyota, ook een uitvinder, vond eind negentiende eeuw het mechanisch weefgetouw uit. Samen met zijn zoon bouwde hij in 1924 het eerste automatische weefgetouw.

Kiichiro Toyota maakte tijdens bezoeken aan de VS kennis met de auto-industrie. Hij besloot om auto’s te gaan produceren. De verkoop van de patentrechten op het automatisch weefgetouw bracht 100.000 pond op. In 1937 werd door Kiichiro Toyota de Toyota Motor Corporation opgericht.

De beste auto’s in de wereld

Toyota wilde de beste auto’s in de wereld maken. Kiichiro Toyota voerde het Toyota Productiesysteem in. Er werd gekozen voor een just-in-time productie. Alleen de exacte hoeveelheid van al bestelde producten wordt geproduceerd: de verspilling is dan minimaal. Dit systeem werd wereldwijd bekend als ‘lean manufacturing’. Dit systeem werd door diverse fabrikanten overgenomen. De door Toyota geproduceerde auto’s werden bekend om hun betrouwbaarheid.

Toyota komt naar Europa

Toyota begon in 1963 met de verkoop van zijn auto’s in Europa. In 1963 werden de eerste auto’s verscheept naar Denemarken. Nederland volgde een jaar later en daarmee begon het bedrijf te groeien in Europa.

In 2006 werd de 10 miljoenste Toyota afgeleverd. In 2010 werden er voor het eerst meer dan 1 miljoen auto’s per jaar verkocht. Het automerk heeft een uitstekende reputatie wat betreft betrouwbaarheid en klantenservice. Een verdere groei in Europa is dus zeker mogelijk. Denk je dat deze groei gaat plaatsvinden? Dan kan het zeker interessant zijn om Toyota aandelen te kopen.

De populaire Corolla

In 1966 verscheen de Toyota Corolla op de markt. Het is het bestverkochte model. Al snel na de introductie werd het model naar zeven landen, waaronder Nederland, geëxporteerd. De vraag naar dit model nam wereldwijd toe. Toyota besloot om speciaal voor de Corolla een nieuwe fabriek te bouwen. De export van de Corolla groeide gestaag. In 1969 was de export circa 10.000 auto’s per jaar. Dit aantal was een jaar later al verdubbeld. Vijf jaar na de introductie van de Corolla werd de miljoenste auto geëxporteerd.

Marktleider hybride elektrische auto’s

Wat betreft de verkoop van hybride elektrische auto’s is Toyota marktleider. Het bedrijf moedigt de acceptatie van hybride auto’s in heel de wereld aan. In januari 2017 bereikte de verkoop een mijlpaal. De totale verkoop van de hybride Toyota en Lexus modellen bereikte de 10 miljoen. De bestverkochte hybride in de wereld is de Toyota prius. Ook op het gebied van brandstofcelauto’s op waterstof is het bedrijf marktleider.

Deze nieuwe, groene technieken passen goed bij de huidige tijd. Klanten & investeerders vinden het steeds belangrijker dat een bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dat Toyota hier veel belang aan hecht, kan een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Nieuwe fabriek voor elektrische auto’s

In maart 2020 maakt Toyota bekend dat het bedrijf van plan is om in China een nieuwe fabriek voor elektrische auto’s te bouwen. De fabriek wordt gebouwd samen met de FAW-groep. Dit is een Chinese joint venture partner. Samen met deze joint venture partner verkoopt Toyota al een elektrische versie van de Toyota C-HR. Er wordt naar verluidt 1,07 miljard euro in de nieuwe fabriek geïnvesteerd. Op termijn moeten er jaarlijks 200.000 elektrische auto’s worden geproduceerd.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *