General Motors aandelen kopen

General Motors is een grote, Amerikaanse autoproducent die haar auto’s verkoopt in meer dan 35 verschillende landen. Doordat het bedrijf in verschillende regio’s actief is, kan het bedrijf zich beschermen tegen geo-economische regio’s. Dit kan het interessant maken om te investeren in General Motors. In dit artikel bespreken we hoe je General Motors aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers vinden.

Waar kan je General Motors aandelen kopen?

General Motors bouwt een strategische aanwezigheid op in de Chinese en Indiase markt. Deze regio’s zijn natuurlijk erg interessant: beide landen kennen een sterk stijgende welvaart waardoor steeds meer mensen een mooie auto kunnen kopen. Wanneer het bedrijf daar een sterke positie weet op te bouwen, dan kunnen de opbrengsten in de toekomst sterk stijgen. Het kan dan aantrekkelijk zijn om te investeren in General Motors aandelen.

Wil je weten waar je General Motors aandelen kunt kopen? We helpen je graag op weg! In de onderstaande tabel zie je onze favoriete brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor General Motors. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor General Motors
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel General Motors met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in General Motors?

De auto-industrie doet het niet altijd even goed: zeker in economisch mindere tijden hebben autobedrijven het zwaar. Bovendien neemt de concurrentie steeds verder toe. Een bedrijf als General Motors zal de concurrentie steeds een stap voor moeten blijven. Dit is niet altijd even eenvoudig en in 2005 raakte het bedrijf dan ook flink in de problemen. Als actieve speculant kan je zelfs in dit soort slechte tijden nog inspelen op het koersverloop van General Motors.

Dit doe je door gebruik te maken van CFD’s. Met een CFD kan je ook een short positie openen op het aandeel General Motors. Met een short positie speculeer je op een dalende koers. Je hoeft dan dus niet te stoppen met beleggen wanneer het minder goed gaat met het bedrijf.

Een goede partij waar je kunt beleggen in General Motors CFD’s is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij deze broker:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van General Motors?

De aandelenkoers van General Motors kan elke dag verschillen. Als belegger is het daarom interessant om de CFD-aandelenkoers van General Motors in de gaten te houden. Gebruik de onderstaande knop om direct een positie te openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van General Motors

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van General Motors.

Analyse van General Motors

Voordat je besluit of je General Motors wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe General Motors zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van General Motors zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van General Motors in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat General Motors gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van General Motors is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf General Motors

General Motors Company (GM) is een van de grootste automobielbedrijven in de wereld. In 2016 stond GM wat betreft autoverkopen op de derde plaats. De eerste twee plaatsen waren voor Volkswagen en Toyota. De auto’s van GM worden verkocht in ruim 200 landen. Wereldwijd heeft GM een marktaandeel van 8,5%. Het hoofdkantoor van dit in 1908 opgerichte Amerikaanse bedrijf bevindt zich in Detroit, Michigan.

De eerste jaren van General Motors

De oprichter van General Motors Company is William Durant. In 1908 werd het bedrijf door hem opgericht in het plaatsje Flint Michigan. Het bedrijf nam al snel Olds Motor Works (Oldsmobile) en Cadillac over. William Durant moest een deel van zijn bedrijf aan zijn schuldeisers afstaan. Daarom besloot hij om samen met Louis Chevrolet, de Chevrolet Motor Company op te richten.

De winsten van het succesvolle Chevrolet maakte het mogelijk om aandelen van GM terug te kopen. Ze besloten dat Chevrolet een onderdeel werd van General Motors.

General Motors aandelen kopen

Uitbreiding van het bedrijf

Het succesvolle General Motors groeide: in 1920 opende ze het eerste kantoor in Azië. Drie jaar later werd er een fabriek geopend in Kopenhagen. Dit was de eerste fabriek van GM buiten de Verenigde Staten. Niet veel later werden er wereldwijd fabrieken en kantoren gebouwd. Zo opende General Motors onder andere kantoren in  Argentinië, Brazilië tot Japan. Er werden ook merken overgenomen: Zo werden de merken Opel en Pontiac in het jaar 1929 overgenomen.

Ook interesse voor luchtvaart en spoorwegen

De interesse van GM beperkte zich niet tot auto’s: GM had ook interesse in vliegtuigbouw. Zo was het bedrijf één van de aandeelhouders van het Nederlandse Fokker. De bij het bouwen van vliegtuigen toegepaste technologie werd ook toegepast bij het bouwen van auto’s.

Een tweede interesse van GM is de industrie van diesellocomotieven. General Motors besloot om de Winton Engine Company, een fabrikant van dieselmotoren, op te kopen. Ook de Electro-Motive Company, een fabrikant van spoorwegmaterieel, werd door General Motors opgekocht. Deze twee bedrijven werden samengevoegd. Zo ontstond de Electro-Motive Division. Dit bedrijf werd later een grote fabrikant van dieseltreinen.

General Motors in de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf 1942 werden er door GM geen auto’s meer gemaakt. Er werd alleen nog maar oorlogsuitrusting zoals vliegtuigen, kanonnen en tanks, geproduceerd. In Europa waren de autofabrieken zwaar beschadig door bombardementen. Fabrieken die nog overeind stonden waren doorgaans geplunderd. Pas in 1950 kon General Motors weer als eerder auto’s produceren.

Groeiende interesse in kleinere auto’s

In de jaren 70 was er een groeiende interesse voor de uit Japan afkomstige kleinere en goedkopere auto’s. Hier speelde General Motors op in door de dieselmotor te introduceren. De dieselmotor maakte het mogelijk om zuinigere en goedkopere auto’s aan te bieden. Bovendien werden er samenwerkingsverbanden aangegaan met Toyota, Suzuki, Saab, Lotus, Ford en Chrysler.

In de problemen vanaf 2005

General Motors kwam in 2005 in de problemen door een te hoge schuldenlast. Ze besloten in dat jaar om te bezuinigen door in Amerika 30.000 werknemers te ontslaan en 12 fabrieken te sluiten. Ook besloot het bedrijf om de Europese divisie af te stoten. Met de winst na de verkoop van onderdelen en met behulp van overheidssteun werd een nieuw, kleiner GM opgericht.

Tegenwoordig staat General Motors weer op eigen benen.  Het gaat weer beter met het bedrijf waardoor het ze gelukt is om de overheidssteun van 38 miljard dollar volledig terug te betalen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *