Honda aandelen kopen

Honda is een bekende Japanse autoproducent. Wil je beleggen in Honda aandelen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Op deze pagina beschrijven we hoe je succesvol kunt investeren in Honda door de aandelen te kopen. Je vindt op deze pagina ook de actuele aandelenkoers van Honda.

Waar kan je Honda aandelen kopen?

Wil je Honda aandelen kopen voor de lange termijn? Dan is het slim om eerst de economie goed te analyseren. Mensen wachten vaak met het kopen van een nieuwe auto totdat er wat meer zekerheid is. Wanneer de economie niet goed presteert, stellen mensen het kopen van een nieuwe auto vaak uit.

Wil je weten waar je het beste Honda aandelen kunt kopen? Vergelijk dan direct de beste aanbieders:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Honda. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Honda & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Honda koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Honda aandelen?

Wil je actief beleggen in Honda aandelen? Dat kan! Door actief te speculeren kan je zowel speculeren stijgende en dalende koersen op het Honda aandeel. Over de laatste jaren heeft het aandeel zowel flink gedaald als gestegen waardoor het aandeel goed geschikt is voor actieve handel. Een goede partij waar je actief kunt beleggen in Honda CFD aandelen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij deze broker:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Honda?

Ben je benieuwd naar de actuele aandelenkoers van Honda? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je CFD-aandelen Honda kunt kopen en verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Honda

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Honda.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Honda zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Honda

Het bedrijf Honda, de op dit moment op drie na grootste voertuigfabrikant in de wereld, produceert auto’s, motorfietsen en scooters. Honda maakt ook quads, watersport machines, tuinmachines, buitenboordmotoren en generatoren. Bovendien heeft het bedrijf een onderzoeksprogramma gericht op robots.

Op dit moment is het bedrijf de op drie na grootste voertuigen producent in de wereld. Circa driekwart van de omzet wordt behaald met de verkoop van auto’s. Het hoofdkantoor van Honda bevindt zich in Tokio.

Honda aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

De oprichter van Honda is Soichiro Honda die het bedrijf oprichtte in september 1948 in Hamamatsu. Het bedrijf begon toen met de productie van losse motoren die werden ingebouwd in fietsen. Niet lang na de oprichting van het bedrijf werden er volledige motorfietsen geproduceerd. Honda was midden jaren 50 de eerste Japanse fabrikant die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met lichte en zware motorfietsen.

Eind jaren 60 werd door Honda de internationale automarkt betreden. Op dit moment worden de auto’s van Honda in 150 verschillende landen wereldwijd verkocht. Bestsellers van het bedrijf zijn de Civic, Accord, CR-V en HR-V. De Honda Civic is al in productie sinds 1972. De grootste markt voor de CIVIC 5-deurs hatchback is Amerika, terwijl de Honda Accord al vier decennia lang de meest verkochte auto in Amerika is.

Het bedrijf gaat naar de beurs

De aandelen van dit bedrijf worden verhandeld op de Japanse beurzen in Tokio, Osaka, Nagoya, Sapporo, Kioto en Fukuoka. De aandelen worden ook verhandeld op de beurzen in Londen, Parijs, Zwitserland en New York.

Honda gaat elektrische auto’s produceren

Honda maakte in april 2020 bekend dat het bedrijf samen met het Amerikaanse bedrijf GM twee nieuwe volledig elektrische auto’s gaat produceren. Honda richt zich op het ontwerp van het binnenste en buitenste van de twee auto’s. Voor deze auto’s wordt het nieuwe elektrische platform van GM gebruikt. Honda neemt ook de door GM ontwikkelde rijhulp- en veiligheidssystemen van GM over. In 2024 moeten de twee nieuwe elektrische auto’s op de markt komen. Ze komen dan op de markt in Noord-Amerika.

Denk je dat deze elektrische auto’s van Honda een succes worden? Dan kan het slim zijn om Honda aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *