Honda aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Honda is een bekende Japanse autoproducent. Wil je beleggen in Honda aandelen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Op deze pagina beschrijven we hoe je kunt investeren in Honda door de aandelen te kopen. Je vindt op deze pagina ook de actuele aandelenkoers van Honda.

Waar kan je Honda aandelen kopen?

Wil je Honda aandelen kopen voor de lange termijn? Dan is het slim om eerst de economie goed te analyseren. Mensen wachten vaak met het kopen van een nieuwe auto totdat er wat meer zekerheid is. Wanneer de economie niet goed presteert, stellen mensen het kopen van een nieuwe auto vaak uit.

Wil je weten waar je het beste Honda aandelen kunt kopen? Vergelijk dan direct de beste aanbieders:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Honda. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Honda! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Honda?

Ben je benieuwd naar de actuele aandelenkoers van Honda? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs jeaandelen Honda kunt kopen en verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Honda

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Honda.

Beurskoersen van Honda over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Honda zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de voordelen van beleggen in Honda aandelen?

 • Sterk merk: Honda is één van de bekendste automerken dat bekend staat om haar reputatie en betrouwbaarheid.
 • Diversificatie: Honda produceert naast auto’s ook motoren en elektrische apparatuur, waardoor ze geld kunnen verdienen in meerdere segmenten.
 • Innovatie: Honda heeft een sterke focus op innovatie en R&D waardoor nieuwe producten op de markt werden gebracht zoals Honda Sensing en HondaJet. Dit soort uitvindingen kunnen bijdragen aan het succes van Honda.

Wat zijn de risico’s van investeren in Honda aandelen?

 • Afhankelijkheid van de autobranche: het bedrijf produceert een breed aanbod aan voertuigen, maar is alsnog volledig afhankelijk van de vraag naar voertuigen.
 • Concurrentie: Honda ervaart sterke concurrentie van andere autobedrijven.
 • Marktschommelingen: Honda is sterk afhankelijk van schommelingen binnen de economie.

Wat zijn de grootste concurrenten van Honda?

Hoe kan je aandelen Honda kopen?

 1. Je hebt een account nodig bij een aandelen broker om Honda aandelen te kopen. Klik hier om verschillende brokers met elkaar te vergelijken.
 2. Neem vervolgens de tijd om je beleggingsrekening volledig te activeren door de gevraagde documenten te uploaden.
 3. Stort vervolgens voldoende geld op je beleggingsrekening & selecteer het Honda aandeel binnen de beleggingssoftware.
 4. Vul nu het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om direct aandelen Honda te kopen.
 5. Je ziet je Honda aandelen nu direct terug binnen je beleggingsrekening. Het is op elk gewenst moment mogelijk om je belegging in Honda te evalueren.

Over het bedrijf Honda

Het bedrijf Honda produceert auto’s, motorfietsen en scooters. Honda produceert daarnaast quads, watersport machines, tuinmachines, buitenboordmotoren en generatoren. Bovendien heeft het bedrijf een onderzoeksprogramma gericht op robots.

Op dit moment is het bedrijf de op drie na grootste voertuigen producent in de wereld. Ongeveer driekwart van de omzet wordt behaald met de verkoop van auto’s. Het hoofdkantoor van Honda bevindt zich in Tokio.

Honda aandelen kopen

Geschiedenis van Honda

De oprichter van Honda is Soichiro Honda die het bedrijf oprichtte in september 1948 in Hamamatsu. Het bedrijf begon toen met de productie van losse motoren die werden ingebouwd in fietsen. Niet lang na de oprichting van het bedrijf werden er volledige motorfietsen geproduceerd. Honda was midden jaren 50 de eerste Japanse fabrikant die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met lichte en zware motorfietsen.

Eind jaren 60 betrad Honda de internationale automarkt. Op dit moment worden de auto’s van Honda in 150 verschillende landen wereldwijd verkocht. Bestsellers van het bedrijf zijn de Civic, Accord, CR-V en HR-V.

De beursgang van Honda

De aandelen van dit bedrijf worden verhandeld op de Japanse beurzen in Tokio, Osaka, Nagoya, Sapporo, Kioto en Fukuoka. De aandelen worden ook verhandeld op de beurzen in Londen, Parijs, Zwitserland en New York.

Honda gaat elektrische auto’s produceren

Honda kondigde in april 2020 aan dat het bedrijf samen met het Amerikaanse bedrijf GM twee nieuwe volledig elektrische auto’s gaat produceren. Honda richt zich op het ontwerp van het binnenste en buitenste van de twee auto’s. Voor deze auto’s wordt het nieuwe elektrische platform van GM gebruikt. Honda neemt ook de door GM ontwikkelde rijhulp- en veiligheidssystemen over.

In 2024 moeten de twee nieuwe elektrische auto’s op de markt komen in Noord-Amerika. Denk je dat deze elektrische auto’s van Honda een succes worden? Dan kan het slim zijn om Honda aandelen te kopen.

Wel of niet Honda aandelen kopen?

Vraag je jezelf af of het verstandig is om Honda aandelen te kopen? Dan is het aan te raden om Honda eerst te vergelijken met andere autobedrijven. Op die manier kan je bepalen of Honda de interessantste belegging is in vergelijking met de concurrentie.

Ook de economische situatie is van belang. Je ziet vaak dat mensen het kopen van een nieuwe auto uitstellen wanneer het minder goed gaat met de economie. Houd daarom de algemene bestedingspatronen in de gaten wanneer je een belegging in Honda aandelen overweegt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *