Ford Motor aandelen kopen

De autofabrikant Ford is onder andere bekend als het eerste bedrijf dat in 1913 een bewegende lopende band inzette om auto’s op grote schaal te produceren. Deze innovatie zorgde ervoor dat het in plaats van 12 uur 1,5 uur kostte om een auto in elkaar te zetten. Ruim honderd jaar later is Ford nog steeds een grote autofabrikant waar jij als beleger mede-eigenaar van kunt worden. Maar hoe kan je nu eigenlijk best beste Ford aandelen kopen en wat is de aandelenkoers van Ford?

Hoe kan je actief beleggen in Ford?

Het bedrijf Ford heeft niet meer de glans van weleer: het aandeel staat ruim vijf keer lager dan de stop enkele tientallen jaren geleden. Een investering voor de lange termijn in Ford kan dan ook risicovol zijn. Je kan er daarom voor kiezen om actief te speculeren op Ford aandelen. Door actief te handelen in het koersverloop kan je beter inspelen op veranderingen in de markt.

Een goed voorbeeld van een verandering in de markt is de coronacrisis. Onder invloed van de coronacrisis neemt de globale vraag naar auto’s af. Mensen werken vaker thuis en hebben bovendien minder geld te besteden. Hierdoor doet de auto-industrie het als geheel minder goed en de aandelen van Ford dalen hierdoor ook in waarde. Door actief te speculeren kan je zelfs bij een dalende koers een goed resultaat behalen.

Je kan actief handelen in CFD-aandelen Ford bij Plus500. Gebruik de knop om deze manier van actief beleggen gratis & zonder risico te proberen met een demo:

Hoe kan je Ford aandelen kopen?

Ford probeert de concurrenten te verslaan door te werken aan de nodige innovaties. Hierbij staan slimme & zuinige voertuigen centraal. Het bedrijf investeert bijvoorbeeld veel in de markt van zelfstandige voertuigen en elektrische auto’s. Wanneer deze ontwikkelingen goed uitpakken, dan kan dit het bedrijfsresultaat van Ford op de lange termijn een goede boost geven. Wanneer je gelooft dat dit mogelijk is, kan het interessant zijn om Ford aandelen te kopen.

Er zijn verschillende brokers waar je Ford aandelen kunt kopen. Hieronder zie je direct bij welke brokers je dit het beste kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Ford
eToro logo aandelen€0 voor Ford. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de aandelenkoers van Ford?

Ben je benieuwd hoe het CFD-aandeel Ford zich ontwikkeld? In de grafiek kan je direct zien hoe de koers van het aandeel zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Met de knoppen open je direct een beleggingspositie op het aandeel.

Wat doet het bedrijf Ford Motors?

Het Amerikaanse autobedrijf Ford Motor Company bouwt auto’s onder de naam Ford. Bovendien bouwt Ford ook auto’s van het luxemerk Lincoln. In het verleden bouwde Ford ook auto’s van het merk Mercury: deze tak van het bedrijf werd echter in 2011 gesloten. Ford werd opgericht in 1903. Het hoofdkantoor van deze op vier na grootste autobouwer in de wereld bevindt zich in Dearborn, Michigan.

De eerste jaren van Ford

De oprichter van Ford is Henry Ford. In 1899 richtte hij samen met enkele investeerders een autofabriek op. Al in 1900 ging dit bedrijf failliet: er waren in die tijd amper auto’s geproduceerd. De eerste doorstart mislukte, maar in 1903 lukte het Ford om weer aan de slag te gaan.

Henry Ford en 11 investeerders richtten in dat jaar de Ford Motor Company op. De autoproductie startte in Detroit. Tijdens het eerste jaar maakten tien werknemers slechts enkele auto’s. Drie jaar later was Ford echter uitgegroeid tot de grootste autobouwer in de VS.  De introductie van de beroemde T Ford maakte de auto voor veel mensen betaalbaar. Dit model werd geproduceerd tot 1927 en er zijn van dit model ruim 15,5 miljoen exemplaren verkocht.

Ford Motor aandelen kopen

Concurrentie van andere merken

Rond 1920 kreeg Ford steeds meer concurrentie van het Amerikaanse automerk General Motors en van buitenlandse automerken. Ford had alleen de Ford T in de aanbieding, terwijl General Motors en andere automerken ook auto’s aanboden in de duurdere klasse. Ford nam in 1922 Lincoln Company over. Zo probeerde het bedrijf alsnog een plaats te verwerven op de markt van de duurdere, luxe modellen.

Het autobedrijf in de Tweede Wereldoorlog.

Aanvankelijk wilde Henry Ford niet meewerken aan de ombouw van zijn autofabriek tot wapenfabriek. Na de Japanse aanval op Pearl Harbour veranderde hij van mening. Na volledige overschakeling op de oorlogsproductie produceerde het bedrijf onder andere jeeps,  de B-24 Liberator bommenwerpers en Pratt & Whitney vliegtuigmotoren.

Moeilijke jaren voor Ford

In de jaren 70 ging het niet meer zo goed met Ford. Geïmporteerde Europese en vooral Japanse kleine auto’s werden steeds populairder. In 1967 introduceerde Ford de kleine Ford Pinto. Dit bleek een auto te zijn met een ernstig probleem: de benzinetank van de auto kon bij een aanrijding ontploffen. Dit was een goeden reden om de productie in 1980 te stoppen. In de jaren 80 liep de omzet van Ford nog verder terug. Hierdoor waren reorganisaties en het sluiten van fabrieken onvermijdelijk.

Eigenaar van diverse merken

Door de jaren heen hebben onder andere de merken Jaquar, Land Rover, Aston Martin, Volvo en Mazda deel uitgemaakt van de Ford Motor Company. Tegenwoordig bestaat het bedrijf alleen uit de twee merken Ford en Lincoln.

Enkele bekende modellen van Ford

  • De Thunderbird was een sportieve cabriolet. Deze cabriolet was bedoeld om mee te cruisen. Het model werd, ook omdat echte concurrentie ontbrak, een succes.
  • De Ford Mustang kwam in 1964 op de markt. Dit bekende en populaire model wordt nog steeds geproduceerd. Het model werd populair door zijn sportieve uiterlijk en zijn relatief lage prijs.
  • De middelgrote Ford Fiesta is populair vanwege zijn bescheiden prijskaartje en zijn goede rijprestaties. De eerste Ford Fiesta uit 1976 had een vierkant uiterlijk. De Fiesta van de zesde generatie heeft een moderne uitstraling. Bovendien is de auto ruimer dan zijn voorgangers.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *