Ford Motor aandelen kopen

De autofabrikant Ford Motor is onder andere bekend als het eerste bedrijf dat in 1913 een bewegende lopende band inzette om auto’s op grote schaal te produceren. Deze innovatie zorgde ervoor dat het in plaats van 12 uur 1,5 uur kostte om een auto in elkaar te zetten. Ruim honderd jaar later is Ford nog steeds een grote autofabrikant waar jij als beleger mede-eigenaar van kunt worden. Maar hoe kan je nu eigenlijk best beste Ford aandelen kopen en wat is de aandelenkoers van Ford?

Hoe kan je Ford aandelen kopen?

Ford probeert de concurrenten te verslaan door te werken aan de nodige innovaties. Hierbij staan slimme & zuinige voertuigen centraal. Het bedrijf investeert bijvoorbeeld veel in de markt van zelfstandige voertuigen en elektrische auto’s. Wanneer deze ontwikkelingen goed uitpakken, dan kan dit het bedrijfsresultaat van Ford op de lange termijn een goede boost geven. Wanneer je gelooft dat dit mogelijk is, kan het interessant zijn om Ford aandelen te kopen.

Er zijn verschillende brokers waar je Ford aandelen kunt kopen. Hieronder zie je direct bij welke brokers je dit het beste kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Ford. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Ford
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Ford met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Ford?

Het bedrijf Ford heeft niet meer de glans van weleer: het aandeel staat ruim vijf keer lager dan de stop enkele tientallen jaren geleden. Een investering voor de lange termijn in Ford kan dan ook risicovol zijn. Je kan er daarom voor kiezen om actief te speculeren op Ford aandelen. Door actief te handelen in het koersverloop kan je beter inspelen op veranderingen in de markt.

Een goed voorbeeld van een verandering in de markt is de coronacrisis. Onder invloed van de coronacrisis neemt de globale vraag naar auto’s af. Mensen werken vaker thuis en hebben bovendien minder geld te besteden. Hierdoor doet de auto-industrie het als geheel minder goed en de aandelen van Ford dalen hierdoor ook in waarde.

Je kan actief handelen in CFD-aandelen Ford bij Plus500. Gebruik de knop om deze manier van actief beleggen gratis & zonder risico te proberen met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Ford?

Ben je benieuwd hoe het CFD-aandeel Ford zich ontwikkeld? In de grafiek kan je direct zien hoe de koers van het aandeel zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Met de knoppen open je direct een beleggingspositie op het aandeel.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ford Motor

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ford Motor.

Analyse van Ford Motor

Voordat je besluit of je Ford Motor wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Ford Motor zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ford Motor zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Ford Motor in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Ford Motor gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Ford Motor is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat doet het bedrijf Ford Motors?

Het Amerikaanse autobedrijf Ford Motor Company bouwt auto’s onder de naam Ford. Bovendien bouwt Ford ook auto’s van het luxemerk Lincoln. In het verleden bouwde Ford ook auto’s van het merk Mercury: deze tak van het bedrijf werd echter in 2011 gesloten. Ford werd opgericht in 1903. Het hoofdkantoor van deze op vier na grootste autobouwer in de wereld bevindt zich in Dearborn, Michigan.

De eerste jaren van Ford

De oprichter van Ford is Henry Ford. In 1899 richtte hij samen met enkele investeerders een autofabriek op. Al in 1900 ging dit bedrijf failliet: er waren in die tijd amper auto’s geproduceerd. De eerste doorstart mislukte, maar in 1903 lukte het Ford om weer aan de slag te gaan.

Henry Ford en 11 investeerders richtten in dat jaar de Ford Motor Company op. De autoproductie startte in Detroit. Tijdens het eerste jaar maakten tien werknemers slechts enkele auto’s. Drie jaar later was Ford echter uitgegroeid tot de grootste autobouwer in de VS.  De introductie van de beroemde T Ford maakte de auto voor veel mensen betaalbaar. Dit model werd geproduceerd tot 1927 en er zijn van dit model ruim 15,5 miljoen exemplaren verkocht.

Ford Motor aandelen kopen

Concurrentie van andere merken

Rond 1920 kreeg Ford steeds meer concurrentie van het Amerikaanse automerk General Motors en van buitenlandse automerken. Ford had alleen de Ford T in de aanbieding, terwijl General Motors en andere automerken ook auto’s aanboden in de duurdere klasse. Ford nam in 1922 Lincoln Company over. Zo probeerde het bedrijf alsnog een plaats te verwerven op de markt van de duurdere, luxe modellen.

Het autobedrijf in de Tweede Wereldoorlog.

Aanvankelijk wilde Henry Ford niet meewerken aan de ombouw van zijn autofabriek tot wapenfabriek. Na de Japanse aanval op Pearl Harbour veranderde hij van mening. Na volledige overschakeling op de oorlogsproductie produceerde het bedrijf onder andere jeeps,  de B-24 Liberator bommenwerpers en Pratt & Whitney vliegtuigmotoren.

Moeilijke jaren voor Ford

In de jaren 70 ging het niet meer zo goed met Ford. Geïmporteerde Europese en vooral Japanse kleine auto’s werden steeds populairder. In 1967 introduceerde Ford de kleine Ford Pinto. Dit bleek een auto te zijn met een ernstig probleem: de benzinetank van de auto kon bij een aanrijding ontploffen. Dit was een goeden reden om de productie in 1980 te stoppen. In de jaren 80 liep de omzet van Ford nog verder terug. Hierdoor waren reorganisaties en het sluiten van fabrieken onvermijdelijk.

Eigenaar van diverse merken

Door de jaren heen hebben onder andere de merken Jaquar, Land Rover, Aston Martin, Volvo en Mazda deel uitgemaakt van de Ford Motor Company. Tegenwoordig bestaat het bedrijf alleen uit de twee merken Ford en Lincoln.

Enkele bekende modellen van Ford

  • De Thunderbird was een sportieve cabriolet. Deze cabriolet was bedoeld om mee te cruisen. Het model werd, ook omdat echte concurrentie ontbrak, een succes.
  • De Ford Mustang kwam in 1964 op de markt. Dit bekende en populaire model wordt nog steeds geproduceerd. Het model werd populair door zijn sportieve uiterlijk en zijn relatief lage prijs.
  • De middelgrote Ford Fiesta is populair vanwege zijn bescheiden prijskaartje en zijn goede rijprestaties. De eerste Ford Fiesta uit 1976 had een vierkant uiterlijk. De Fiesta van de zesde generatie heeft een moderne uitstraling. Bovendien is de auto ruimer dan zijn voorgangers.
Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *