Nissan aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Japan staat bekend om zijn vele automerken: enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld Mazda en Mitsubishi. Een ander aandeel waar je in kunt beleggen is het aandeel Nissan . Op deze pagina lees je hoe je het beste kunt beleggen in Nissan aandelen & je kunt hier ook de laatste aandelenkoers van Nissan raadplegen.

Waar kan je Nissan aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de bedrijfsvoering van het bedrijf Nissan? Dan kan je ervoor kiezen om Nissan aandelen te kopen. Nissan is een Japans bedrijf waardoor je te maken hebt met een andere wisselkoers: houd bij je belegging in Nissan daarom rekening met de koers van de Japanse Yen. Hieronder zie je bij welke brokers je  kunt beleggen in het Japanse aandeel Nissan:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Nissan. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Nissan & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Nissan?

Ben je benieuwd hoe de koers van het aandeel Nissan het doet? In de onderstaande grafiek vind je de laatste koers van het aandeel Nissan. Ook kan je direct het aandeel Nissan verhandelen met de knoppen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nissan

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nissan.

Beurskoersen van Nissan over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nissan zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Nissan interessant maken?

 • Sterke globale aanwezigheid: Nissan heeft een sterke positie op verschillende markten in de wereld. Door het uitgebreide distributienetwerk kan het bedrijf snel haar producten in nieuwe regio’s verkopen.
 • Technologische innovatie: Nissan staat voorop op het gebied van elektrische voertuigen met de Nissan LEAF. Deze auto is één van de meest verkochte elektrische auto’s wereldwijd en laat zien dat het Nissan lukt om mee te gaan met moderne trends.
 • Strategische samenwerkingen: Nissan heeft samenwerkingen gesloten met andere bedrijven in de industrie waaronder Renault en Mitsubishi. Door technieken te delen en kosten te besparen kunnen de bedrijven van elkaar profiteren.
 • Verlagen van de kosten: met het Nissan NEXT transformatie plan probeert het bedrijf haar winstgevendheid te verbeteren.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Nissan?

 • Concurrentie: de auto-industrie kent een hoge mate van concurrentie en moet constant strijden met andere autoproducenten. Bovendien heeft de overgang naar elektrisch rijden ervoor gezorgd dat er een nieuwe groep bedrijven is ontstaan waar Nissan nu ook mee moet concurreren.
 • Afhankelijkheid van de economie: wanneer het minder goed gaat met de economie, neemt de vraag naar nieuwe Nissan auto’s af.
 • Reputatie en kwaliteit: problemen met recalls of de algemene kwaliteit van de auto’s van Nissan kunnen leiden tot problemen bij het bedrijf.

Hoe kan je beleggen in aandelen Nissan?

 1. Aandelen brokers vergelijken: neem de tijd om de verschillende brokers met elkaar te vergelijken, klik hier om het overzicht te bekijken.
 2. Account activeren: je activeert je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 3. Geld storten: stort vervolgens geld vanaf je bankrekening of creditcard naar je beleggingsrekening.
 4. Aandelen Nissan kopen: selecteer het Nissan aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 5. Belegging evalueren: neem de tijd om je investering te evalueren. Passen de Nissan aandelen niet langer bij je? Dan kan je ze op elk moment weer verkopen.

Wat zijn de concurrenten van Nissan?

Geschiedenis Nissan

De eerste auto werd geproduceerd in 1914 onder de merknaam DAT, wat de initialen waren van de drie grootste geldschieters. De merknaam werd in 1931 Datson. Son betekent in het Japans ook verlies, wat de reden was van de naamsverandering in 1933 naar Datsun. Vanaf 1984 werd de merknaam aangepast naar Nissan. De eerste personenauto’s van Nissan waren in licentie gebouwde Austins. Het eerste eigen model van Nissan verscheen pas in 1967 op de markt.

De producten van Nissan

Nissan maakt en verkoopt niet alleen personenauto’s. Ook succesvol zijn de relatief betaalbare sportwagens van Nissan herkenbaar aan de Z. De eerste sportwagen, de 240Z, wordt in 1970 geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Een specialiteit van Nissan zijn vierwiel aangedreven personenauto’s. Ook produceert het bedrijf lichte vrachtwagens, bussen, heftrucks en marine motoren.

De prestaties van een autoproducent kunnen sterk afhankelijk zijn van de laatste innovaties. Wanneer een automerk een erg goede of bijzonder betaalbare auto op de markt brengt dan kan dit positief zijn voor de koers van het aandeel. Wil je beleggen in Nissan? Dan is het verstandig om de productontwikkelingen van Nissan goed in de gaten te houden.

nissan aandelen kopen

Pionier op het gebied van elektrische auto’s

Nissan is een pionier op het gebied van elektrische auto’s. In 2011 verscheen de Nissan Leaf op de markt, welke op het moment van lancering de eerste 100% elektrische personenauto was. Nissan en de rijders van de Nissan Leaf begaven zich in 2011 op onbekend terrein, aangezien er in 2011 slechts 6 snelladers waren in Nederland. Toch verschenen er in 2011 300 elektrische Nissans op de Nederlandse wegen. Inmiddels heeft Nissan wereldwijd meer dan 577.000 elektrische auto’s verkocht.

Dat elektrisch rijden de toekomst heeft, bewijst een bedrijf als Tesla. Dit aandeel zet record na record neer. Veel overheden zijn van plan om op de lange termijn alleen nog elektrisch rijden toe te staan. Dat Nissan hier mooi op is ingesprongen is dus erg positief. Denk je dat ze kunnen blijven innoveren op het gebied van elektrisch rijden? Dan kan een investering in Nissan aandelen zomaar interessant zijn!

Nissan en de zelfrijdende auto

Nissan wil graag de eerste autofabrikant zijn die een elektrische, zelfrijdende auto produceert. Autorijden wordt dan schoner en veiliger en het zou bovendien het aantal auto-ongelukken kunnen verminderen. Denk je dat het Nissan lukt om succesvolle zelfrijdende auto’s te produceren? Dan kan het slim zijn om Nissan aandelen te kopen.

Partners van Nissan: Renault

Nissan heeft in de loop van de jaren diverse partners gehad. In 1999 werd een partnerschap gesloten met Renault. Nissan had in 1999 een enorme schuldenlast en onvoldoende geld om te investeren in nieuwe producten. De samenwerking met Renault was de oplossing.

Dit soort samenwerkingen kunnen wel de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Zo heeft Nissan op dit moment geen stemrecht op de aandelen Renault omdat dit onder de Franse wet niet mogelijk is. Nu doet Nissan het echter beter. De bedrijven zoeken dan ook naar een eerlijke oplossing.

Een samenwerking op dit niveau hoeft ook niet altijd goed uit te pakken voor de aandeelhouders. Zo stemde Renault voor het produceren van een nieuw automodel in Frankrijk omdat dit goed zou zijn voor de Franse werkgelegenheid. In India had de auto echter goedkoper kunnen worden geproduceerd, wat betere resultaten zou betekenen voor het Japanse Nissan. Tegenwoordig hebben ze de afspraak dat Renault zich niet direct bemoeit met zaken die betrekking hebben op Nissan. Ook is het stemrecht van de aandelen beperkt.

Wanneer een bedrijf als Nissan een samenwerking aangaat is het belangrijk om na te gaan of de aandeelhouders hiervan profiteren. Zijn de aandeelhouders positief over een nieuwe samenwerking? Dan kan de koers van een aandeel zomaar stijgen.

Wel of niet aandelen Nissan kopen?

Nissan heeft internationaal een sterke positie opgebouwd en werkt bovendien samen met andere autoproducenten zoals Renault en Mitsubishi. Hierdoor kan Nissan sneller innoveren en dankzij het uitgebreide distributienetwerk kan de autoproducent haar auto’s bovendien wereldwijd afzetten.  Wel is het belangrijk om Nissan uitgebreid te vergelijken met de concurrentie; op die manier weet je zeker dat Nissan de beste investering voor je is

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *