Renault aandelen kopen

Renault is één van de grootste autofabrikanten van de wereld. Een investering in het bedrijf kan dan ook zeker aantrekkelijk zijn. In dit artikel bekijken we hoe je kunt beleggen in Renault. Ook kan je op deze pagina de laatste aandeelkoers van Renault vinden.

Hoe kan je Renault aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in het merk Renault, kan je ervoor kiezen om de aandelen te kopen. Het is verstandig om dit bij een voordelige en betrouwbare broker te doen. Bekijk hieronder direct tegen welke tarieven je Renault aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Renault. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Renault & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Renault tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Renault?

Je kan actief beleggen in CFD Renault aandelen door een account te openen bij een moderne broker. Het beleggen bij een moderne broker heeft de nodige voordelen. Eén groot voordeel is het feit dat je een hefboom kunt toepassen. Met een hefboom is het mogelijk om zelfs met een klein bedrag een grote positie in te nemen. Een ander voordeel is dat je ook op dalende koersen kunt speculeren.

Een goede partij waar je kunt beleggen in CFD-aandelen Renault is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden volledig zonder risico proberen met een demo. Gebruik de knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Renault?

Wil je weten hoe het aandeel zich ontwikkelt? Bekijk dan de actuele CFD-aandelenkoers van het aandeel Renault. Met de kopen en verkopen knoppen open je direct een positie op het aandeel.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Renault

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Renault.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Renault zien van de laatste 5 dagen:

Is het slim om te investeren in Renault?

Als één van de belangrijkste en grootste automobielfabrikanten op deze planeet lijkt Renault voor investeerders in de autosector een belangrijke en potentieel interessante speler te zijn. Ook het feit dat de Groupe Renault bestaat uit verschillende merken zorgt ervoor dat het kopen van Renault aandelen het overwegen waard kan zijn. De aanwezigheid van deze verschillende merken binnen de groep zorgt uit zichzelf al voor een vorm van spreiding die beleggers maar wat graag zullen zien. Dit geldt uiteraard ook voor de aanwezigheid van de RCI Banque.

Ondanks deze spreiding moet er natuurlijk ook steeds rekening worden gehouden met de potentiële risico’s van de sector waarin je gaat beleggen. Specifiek voor Renault aandelen kopen geldt dan ook dat investeerders bijna volledig afhankelijk zijn van de resultaten die worden geboekt binnen de autosector. Tegenvallende cijfers binnen deze sector kunnen dan ook al snel een negatieve impact hebben op de koers van de Renault aandelen.

Voordat je Renault aandelen koopt, is het aan te raden om het bedrijf te vergelijken met andere concurrerende automerken. Mensen kopen vaak een auto waar ze een bepaald gevoel bij hebben. Wanneer een automerk minder populair wordt, dan kunnen de verkopen flink dalen. Dit is natuurlijk niet positief voor de aandelenkoers van het merk.

Renault aandelen kopen

Over het bedrijf Renault

Renault is één van de bekendste en belangrijkste Franse fabrikanten van niet alleen personenauto’s, maar ook bedrijfswagens, trucks, tractoren en zelfs vliegtuigmotoren. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1899 door Louis Renault. De onderneming staat erom bekend een significant deel van haar bestaan een staatsbedrijf te zijn geweest. Als staatsbedrijf ging ze door het leven onder de naam ‘Régie Nationale des Usines Renault’. Het bedrijf Renault staat genoteerd aan de Euronext beurs met de ticker RNO.

Groupe Renault

De zogenaamde ‘Groupe Renault’ is eigenlijk een verzameling van vijf verschillende bedrijven of merken. In eerste instantie is er natuurlijk het gelijknamige merk Renault. Dit Franse merk is goed voor de productie van 2,4 miljoen auto’s of lichte bedrijfswagens. Daarnaast zijn er ook nog andere bedrijven of merken die tot de groep behoren. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om Renault Samsung Motors. Dit merk brengt jaarlijks gemiddeld zo’n 79.000 auto’s op de markt.

Ook andere bekende merken zoals Dacia en Lada behoren toe aan de Groupe Renault. Dit geldt overigens ook voor Alpine welke na een lange tijd van afwezigheid in het jaar 2017 terug op de markt verscheen. Een opmerkelijk gegeven is dat Renault eveneens actief is in de Volksrepubliek China. Daar maakt ze echter gebruik van twee lokale partners. Het bedrijf verkoopt in China lichte bedrijfswagens onder merknamen zoals Jinbei en Huansong.

De geschiedenis van Renault

Voor het ontstaan van het bedrijf Renault gaan we terug in de tijd, meer bepaald naar Kerstavond van het jaar 1898. Het is op die Kerstavond dat de broers Renault (Louis, Marcel en Fernand) praten over de auto die voor de deur staat. Het ging specifiek om een zogenaamde Voiturette welke in elkaar was gezet als experiment door de op dat ogenblik 22-jarige Louis. De auto zou enige tijd later het onderwerp worden van een belangrijke weddenschap met een feestvierende advocaat.

Om de weddenschap te winnen moest Louis met de auto de Rue Lepic in Montmartre omhoog kunnen rijden. Dat lijkt tegenwoordig geen probleem, maar in die tijd was het dat wel. Die weg kent namelijk een stijgingspercentage van 13 procent. De advocaat was zo onder de indruk door de prestatie dat hij per direct een exemplaar kocht voor zichzelf. Al snel volgden een aantal extra orders waardoor de basis was gelegd voor het bedrijf Renault. Die basis werd pas echt gelegd toen op 25 februari 1899 de Renault Frères onderneming werd opgericht.

Inmiddels kan er worden gesteld dat Renault is uitgegroeid tot één van de belangrijkste en bovendien ook grootste automobielfabrikanten van Europa. Bovendien is ze ook de absolute marktleider op het continent. De Groupe Renault bestaat niet uitsluitend uit de eerder aangehaalde automerken. Ook de zogenaamde RCI Banque, de grootste financiële dienstverlener binnen de Europese auto-industrie maakt deel uit van de groep. De belangrijkste aandeelhouders van het bedrijf Renault zijn niet alleen de Franse staat, maar ook het partner automerk Nissan.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *