Renault aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Renault is één van de grootste autofabrikanten van de wereld, wat een investering in het bedrijf aantrekkelijk kan maken. In dit artikel bekijken we hoe je kunt beleggen in aandelen Renault. Ook kan je op deze pagina de laatste aandeelkoers van Renault vinden.

Hoe kan je Renault aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in het merk Renault, kan je ervoor kiezen om de aandelen te kopen. Het is verstandig om dit bij een voordelige en betrouwbare broker te doen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Renault. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Renault & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Renault?

Wil je weten hoe het aandeel zich ontwikkelt? Bekijk dan de actuele aandelenkoers van het aandeel Renault. Met de kopen en verkopen knoppen open je direct een positie op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Renault

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Renault.

Beurskoersen van Renault over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Renault zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan het interessant maken om Renault aandelen te kopen?

  • Focus op elektrisch rijden: Renault heeft veel geïnvesteerd in elektrische voertuigen en heeft bijvoorbeeld de populaire Renault Megane E-Tech Electric gelanceerd.
  • Samenwerking met Nissan en Mitsubishi: Renault maakt onderdeel uit van de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie wat leidt tot forse schaalvoordelen.
  • Globaal actief: Renault heeft een sterke positie opgebouwd in Europa, Zuid-Amerika en verschillende opkomende economieën. Wanneer het Renault lukt om haar marktaandeel in deze markten te vergroten, kan de winstgevendheid fors toenemen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Renault aandelen?

  • Concurrentie: de auto-branche is erg competitief en de verschillende grote spelers strijden voor marktaandeel.
  • Supply chain: de supplychain is gevoelig voor verstoringen zoals tekorten van grondstoffen of belangrijke componenten.
  • Regulatie: strengere regels rondom emissie kunnen de winstgevendheid van Renault onder druk zetten, aangezien het bedrijf dan meer in haar infrastructuur moet investeren.
  • Economische onzekerheid: de prestaties van Renault worden beïnvloed door macro-economische factoren zoals de rente en bestedingspatronen van klanten.
  • Overgang naar elektrisch rijden: alhoewel Renault goede stappen zet om op elektrisch rijden in te spelen, moet het bedrijf alsnog fors investeren om haar positie te verdedigen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Renault?

Hoe kan je beleggen in aandelen Renault?

Je kunt Renault aandelen kopen bij een betrouwbare broker, klik hier om de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken. Het openen van een beleggingsrekening is vaak snel gebeurd, maar voordat je kunt beleggen in Renault aandelen moet je deze nog wel eerst activeren. Je activeert je aandelen rekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat deze documenten zijn goedgekeurd kan je direct geld storten vanaf je bankrekening naar je beleggingsrekening.

Bepaal vervolgens een slimme strategie voor je belegging in Renault aandelen: je kunt je investering proberen te timen, maar je kunt bijvoorbeeld ook gespreid beleggen door gebruik te maken van dollar cost averaging.

Selecteer vervolgens het aandeel Renault en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een marktorder koop je de aandelen direct tegen de geldende prijs en met een limietorder stel je een exacte prijs in. Nadat je de aandelen hebt gekocht, kan je de resultaten actief bijhouden binnen je beleggingsrekening en je belegging op elk moment weer verkopen.

Renault aandelen kopen

Over het bedrijf Renault

Renault is één van de bekendste en belangrijkste Franse fabrikanten van niet alleen personenauto’s, maar ook bedrijfswagens, trucks, tractoren en zelfs vliegtuigmotoren. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1899 door Louis Renault. De onderneming staat erom bekend een groot deel van haar bestaan een staatsbedrijf te zijn geweest. Als staatsbedrijf ging ze door het leven onder de naam ‘Régie Nationale des Usines Renault’. Het bedrijf Renault staat genoteerd aan de Euronext beurs met de ticker RNO.

Groupe Renault

De zogenaamde ‘Groupe Renault‘ is eigenlijk een verzameling van vijf verschillende bedrijven of merken. In eerste instantie is er natuurlijk het gelijknamige merk Renault. Een ander merk dat onder het bedrijf valt is Renault Samsung Motors.

Ook andere bekende merken zoals Dacia en Lada behoren toe aan de Groupe Renault. Een ander merk dat onderdeel uitmaakt van Renault is Alpine welke na een lange tijd van afwezigheid in het jaar 2017 terug op de markt verscheen.

Renault is verder ook actief binnen de Volksrepubliek China waarde ze gebruikmaken van twee lokale partners. Het bedrijf verkoopt in China lichte bedrijfswagens onder merknamen zoals Jinbei en Huansong.

De geschiedenis van Renault

Renault werd opgericht op Kerstavond van het jaar 1898. Het is op die Kerstavond dat de broers Renault (Louis, Marcel en Fernand) praten over de auto die voor de deur staat. Het ging specifiek om een Voiturette welke in elkaar was gezet als experiment door de op dat ogenblik 22-jarige Louis. De auto zou enige tijd later het onderwerp worden van een belangrijke weddenschap met een feestvierende advocaat.

Om de weddenschap te winnen moest Louis met de auto de Rue Lepic in Montmartre omhoog kunnen rijden. Dit was toen een uitdaging, aangezien de weg een stijgingspercentage van 13 procent had. De advocaat was zo onder de indruk door de prestatie dat hij per direct een exemplaar kocht voor zichzelf. Al snel volgden enkele extra orders waardoor de basis werd gelegd voor het bedrijf Renault.

Tegenwoordig is Renault uitgegroeid tot één van de belangrijkste en bovendien grootste autofabrikanten van Europa. De Groupe Renault bestaat niet uitsluitend uit de eerder aangehaalde automerken. Ook de zogenaamde RCI Banque, de grootste financiële dienstverlener binnen de Europese auto-industrie maakt deel uit van de groep. De belangrijkste aandeelhouders van het bedrijf Renault zijn niet alleen de Franse staat, maar ook het partnerautomerk Nissan.

Is het slim om te investeren in aandelen Renault?

Als één van de belangrijkste en grootste autofabrikanten op deze planeet lijkt Renault voor investeerders in de autosector een belangrijke en potentieel interessante speler te zijn. Ook het feit dat de Groupe Renault bestaat uit verschillende merken zorgt ervoor dat het kopen van Renault aandelen het overwegen waard kan zijn. De aanwezigheid van deze verschillende merken binnen de groep zorgt uit zichzelf al voor een vorm van spreiding die beleggers maar wat graag zullen zien. Dit geldt uiteraard ook voor de aanwezigheid van de RCI Banque.

Ondanks deze spreiding moet er natuurlijk ook steeds rekening worden gehouden met de potentiële risico’s van de sector waarin je gaat beleggen. Specifiek voor Renault aandelen kopen geldt dan ook dat investeerders bijna volledig afhankelijk zijn van de resultaten die worden geboekt binnen de autosector. Tegenvallende cijfers binnen deze sector kunnen dan ook al snel een negatieve invloed hebben op de koers van de Renault aandelen.

Voordat je Renault aandelen koopt, is het aan te raden om het bedrijf te vergelijken met andere concurrerende automerken. Mensen kopen vaak een auto waar ze een bepaald gevoel bij hebben. Wanneer een automerk minder populair wordt, dan kunnen de verkopen flink dalen. Dit is natuurlijk niet positief voor de aandelenkoers van het merk.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *