Mazda aandelen kopen

Zelf ben ik erg positief over het bedrijf Mazda . Ik rijd al jaren een Mazda en de auto lijkt erg betrouwbaar. Het van oorsprong Japanse bedrijf verkoopt ook auto’s in onder andere Nederland. Heb je ook vertrouwen in de auto’s van het bedrijf? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Mazda. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste Mazda aandelen kopen? En wat is de actuele koers van het aandeel Mazda?

Waar kan je Mazda aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Mazda? Voordat je aandelen Mazda koopt, is het verstandig om het grotere plaatje te bekijken. Denk je dat de economie zich gunstig zal ontwikkelen? Dan is de kans groot dat Mazda meer auto’s zal verkopen. Auto’s worden vaak gezien als luxegoederen en wanneer het beter met de economie gaat, kunnen mensen zich eerder een nieuwe auto veroorloven.

Hieronder zie je een overzicht met de brokers waar je het voordeligst aandelen Mazda & andere Japanse aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Mazda. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Mazda & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Mazda koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Actief beleggen in Mazda

Het is ook mogelijk om actief te beleggen in Mazda. Een groot voordeel van een meer actieve beleggingsstrategie, is het feit dat je optimaal kunt inspelen op de laatste actualiteiten. In dit artikel kon je bijvoorbeeld lezen dat het bedrijf in verlegenheid werd gebracht door een slecht uitgevoerde reclame. Negatieve aandacht kan ertoe leiden dat mensen hun aandelen verkopen waardoor de koers daalt.

Een goede partij om actief te beleggen in CFD Mazda aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk zowel orders plaatsen op stijgende als op dalende koersen. Daardoor kan je altijd optimaal inspelen op de recente marktomstandigheden. Wil je deze manier van beleggen gratis uitproberen door middel van een demo? Gebruik dan de onderstaande knop:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Actuele koers Mazda

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Mazda? In de onderstaande grafiek kan je de koers van de CFD op het aandeel Mazda inzien. Ook kan je direct een order plaatsen op de markt.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Mazda

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Mazda.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Mazda zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Mazda

Mazda is een grote producent van auto’s. Dit van oorsprong Japanse bedrijf verkocht in 2019 ruim 1,6 miljoen auto’s. Hiervan werden er maar 215.000 in Japan verkocht. Het marktaandeel van Mazda op de Japanse markt bedraagt dan ook maar 4%. In Europa zet het bedrijf na Japan het meeste auto’s af. Ook In China, Noord-Amerika en Australië verkoopt Mazda grote hoeveelheden auto’s.

De productie van Mazda wordt uitgevoerd in vijf verschillende fabrieken. De grootste hiervan staat in Japan. Andere fabrieken voor de productie van de auto’s en auto-onderdelen zijn te vinden in China, Mexico en Thailand. De twee grootste fabrieken die in Japan staan kunnen gezamenlijk bijna een miljoen auto’s per jaar produceren. De kleinere fabrieken kunnen ongeveer 200.000 auto’s produceren.

Sinds 2015 werkt Mazda intensiever samen met de Toyoto Motor Corperation, de samenwerking met Ford is flink afgebouwd. Ford bezit nog maar zo’n twee procent van de aandelen in Mazda.

mazda aandelen kopen

 

Geschiedenis van Mazda

De geschiedenis van het Japanse merk Mazda begint in 1920. Toen werd in Hiroshima het bedrijf Toyjo Cork Kogyo opgericht. Door dit bedrijf werden onder ander machines, lampen en motorfietsen gemaakt. Dit bedrijf werd vanaf 1931 Mazda genoemd wat een verwijzing is naar de Japanse god van het licht.

Het bedrijf maakte lichte bestelwagens. Opmerkelijk genoeg werd de fabriek bij het bombardement op Hiroshima nauwelijks beschadigd. In 1960 introduceerde Mazda de R-60 Coupé. Deze eerste personenauto van Mazda was een kleine tweezitter. Het merk Mazda werd een succes en ook vandaag is Mazda één van de snelst groeiende autofabrikanten.

Donkere tijden voor Mazda

Het bedrijf Mazda werd eind jaren negentig bedreigd door een faillissement.  Het Amerikaanse Ford nam toen 33% van de aandelen over. Er verschenen automodellen van Mazda met een Ford-label op de markt. In 2008 dreigde Ford failliet te gaan. Ford besloot toen om 20% van zijn aandelen te verkopen aan Mazda.

Negatieve winstcijfers kunnen de koers van een aandeel negatief beïnvloeden. Het kan dan interessant zijn om te speculeren op een dalende koers. Door actief te beleggen in Mazda aandelen kan je constant inspelen op de laatste ontwikkelingen.

Foute reclame

Begin jaren 90 introduceerde Mazda een auto met de kleinste V6 motor ter wereld. Deze motor werd in een televisiereclame op de Nederlandse televisie uitgebeeld door 6 springende dwergen. Na enige tijd verdween de reclame van het scherm. De commercial verdween omdat men vond dat deze reclame kleine mensen discrimineerde.

Dit soort reclames kunnen de koers van een aandeel sterk beïnvloeden. Denk je dat de koers van een aandeel Mazda gaat dalen na een vergelijkbare campagne? Dan kan je op basis daarvan je beleggingsbeslissing nemen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *