Mazda aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je erover na om Mazda aandelen te kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over beleggen in aandelen Mazda. Ook vind je hier de actuala aandelenkoers van Mazda.

Hoe kan je Mazda aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Mazda? Voordat je aandelen Mazda koopt, is het verstandig om het grotere plaatje te bekijken. Denk je dat de economie zich gunstig zal ontwikkelen? Dan is de kans groot dat Mazda meer auto’s zal verkopen. Auto’s worden vaak gezien als luxegoederen en wanneer het beter met de economie gaat, kunnen mensen zich eerder een nieuwe auto veroorloven.

Hieronder zie je een overzicht met de brokers waar je het voordeligst aandelen Mazda & andere Japanse aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Mazda. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Mazda & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Actuele koers Mazda

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Mazda? In de onderstaande grafiek kan je de koers van het aandeel Mazda. Ook kan je direct een order plaatsen op de markt.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Mazda

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Mazda.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Mazda zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het voordelig zijn om Mazda aandelen te kopen?

  • Focus op design & engineering: Mazda staat bekend om haar auto’s van hoge kwaliteit. Een Mazda is vaak erg duurzaam, waardoor de auto’s populair zijn onder mensen die een betrouwbare auto zoeken.
  • Technologische innovatie: Mazda staat bekend om haar innovatie en introduceert regelmatig nieuwe technieken.
  • Diversificatie: Mazda produceert naast auto’s ook SUV’s.
  • Strategische samenwerkingen: Mazda heeft samenwerkingen gesloten met bedrijven als Toyota en Ford.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Mazda aandelen

  • Afhankelijkheid: Mazda is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van de verkoop van auto’s.
  • Concurrentie: de concurrentie op de automarkt is intens, waardoor het bedrijf snel marktaandeel kan verliezen.
  • Externe factoren: externe factoren kunnen de resultaten bij Mazda sterk beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan economische crisissen of problemen in de productie van Mazda auto’s.

Wat zijn de grootste concurrenten van Mazda?

Hoe kan je beleggen in aandelen Mazda?

  1. Open eerst een beleggingsrekening bij een broker die je vertrouwt
  2. Activeer je beleggingsrekening vervolgens door een kopie van je paspoort te uploaden.
  3. Je kunt nu direct geld op je aandelen rekening kopen via bankoverschrijving.
  4. Navigeer binnen het platform naar het Mazda aandeel om een order te versturen.
  5. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order direct in te sturen.
  6. Neem de tijd om over je belegging in Mazda na te denken. Je kunt de aandelen op elk moment weer verkopen.

Over het bedrijf Mazda

Mazda is een grote producent van auto’s. Het marktaandeel van Mazda op de Japanse markt bedraagt dan ook maar 4%. In Europa zet het bedrijf na Japan het meeste auto’s af. Ook In China, Noord-Amerika en Australië verkoopt Mazda grote hoeveelheden auto’s.

De productie van Mazda wordt uitgevoerd in vijf verschillende fabrieken. De grootste hiervan staat in Japan. Andere fabrieken voor de productie van de auto’s en auto-onderdelen zijn te vinden in China, Mexico en Thailand. De twee grootste fabrieken die in Japan staan kunnen gezamenlijk bijna een miljoen auto’s per jaar produceren. De kleinere fabrieken kunnen ongeveer 200.000 auto’s produceren.

mazda aandelen kopen

Geschiedenis van Mazda

De geschiedenis van het Japanse merk Mazda begint in 1920. Toen werd in Hiroshima het bedrijf Toyjo Cork Kogyo opgericht. Door dit bedrijf werden onder ander machines, lampen en motorfietsen gemaakt. Dit bedrijf werd vanaf 1931 Mazda genoemd, wat een verwijzing is naar de Japanse god van het licht.

Donkere tijden voor Mazda

Het bedrijf Mazda werd eind jaren negentig bedreigd door een faillissement.  Het Amerikaanse Ford nam toen 33% van de aandelen over en er verschenen automodellen van Mazda met een Ford-label op de markt.

In 2008 dreigde Ford failliet te gaan waarna Ford besloot om 20% van zijn aandelen te verkopen aan Mazda.

Negatieve winstcijfers kunnen de koers van een aandeel negatief beïnvloeden. Het kan dan interessant zijn om te speculeren op een dalende koers. Door actief te beleggen in Mazda aandelen kan je constant inspelen op de laatste ontwikkelingen.

Foute reclame

Begin jaren 90 introduceerde Mazda een auto met de kleinste V6 motor ter wereld. Deze motor werd in een televisiereclame op de Nederlandse televisie uitgebeeld door 6 springende dwergen.

Dit soort reclames kunnen de koers van een aandeel sterk beïnvloeden. Denk je dat de koers van een aandeel Mazda gaat dalen na een vergelijkbare campagne? Dan kan je op basis daarvan je beleggingsbeslissing nemen!

Wel of niet aandelen Mazda kopen?

Steeds meer mensen vragen zich af of een investering in aandelen Mazda verstandig is. Voordat je deze beslissing neemt, is het verstandig om de financiële gegevens te bestuderen. Vergelijk Mazda daarnaast met de concurrentie: op die manier kan je bepalen of Mazda het interessantste autobedrijf is voor een investering.

Voordat je een belegging opent, is het aan te raden om een plan op te stellen. Bepaal tegen welke prijs je aandelen Mazda wilt kopen en wanneer je ze weer wilt verkopen. Een goede voorbereiding is altijd belangrijk wanneer je in Mazda aandelen wilt beleggen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *