Kia Motors Corporation aandelen kopen

Kia Motors Corporation is beter bekend als Kia Motors. Dit bedrijf is een multinationale Zuid-Koreaanse autofabrikant. Het bedrijf is, na Hyundai Motor Company, de op een na grootste autofabrikant in Zuid-Korea.  Hyundai Motor Company is het moederbedrijf van Kia Motors Corporation. Dit bedrijf heeft een minderheidsbelang van 33,8% in Kia Motors Corporation.

Het hoofdkantoor van dit Zuid-Koreaanse autobedrijf bevindt zich in Seoel.

Waar kan je Kia aandelen kopen?

Wil je Kia aandelen kopen voor de lange termijn? Vergeet dan niet om goed te onderzoeken hoe de bedrijfsprestaties van Kia zich ontwikkelen. Bekijk hieronder direct bij welke brokers je Kia aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Kia. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Kia
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Kia met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je beleggen in Kia aandelen?

Een goede broker waar je kunt beleggen in CFD’s Kia is Plus500. Bij Plus500 betaal je namelijk geen commissies, waardoor het ook aantrekkelijk is om actief te handelen in het aandeel. Je kunt de mogelijkheden bovendien gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Geschiedenis van het bedrijf

Bij de oprichting in 1944 was de naam van het bedrijf als Kyunsung Precision Industries. Het is dan een fabrikant van stalen buizen en fietsonderdelen. In 1951 wordt de eerste fiets, de Samchully, gemaakt. In 1952 wordt de naam van het bedrijf gewijzigd in Kia Industries.

Vanaf 1951 werden er Honda-vergunde kleine motorfietsen gebouwd. Later werden er vanaf 1962-Mazda vergunde- vrachtwagens gebouwd en vanaf 1974 Mazda-vergunde auto’s. In 1973 opende het bedrijf de Sohari-fabriek. Dit was de eerste geïntegreerde assemblagefabriek van het bedrijf.

De nieuwe dictator Chun-Doo-hwan dwong in 1981 de consolidatie van de industrie af. Kia werd gedwongen om te stoppen met het maken van personenauto’s. Het bedrijf moest zich concentreren op het maken van lichte vrachtwagens. In 1986 keerde Kia terug naar de auto-industrie. De door Kia geproduceerde van Mazda afkomstige modellen, zoals de op de Mazda 121 gebaseerde Kia Pride, werden gemaakt voor verkoop in Zuid-Korea en voor export naar andere landen.

Hyundai Motor Company krijgt deel van het bedrijf in handen

In 1997 was er een financiële crisis in Azië waarna Kia zich failliet verklaarde. In 1998 werd een overeenkomst bereikt met Hyundai Motor Company. Door de overeenkomst kreeg Hyundai Motor Company 51% van het bedrijf in handen. Door latere desinvesteringen heeft Hyundai Motor Company nu ongeveer een derde van het bedrijf in handen. Tegelijkertijd heeft Kia Motors Corporation 22 dochterondernemingen van Hyundai Motor Company deels in handen, met eigendomspercentages tussen de 4,9 en 45,37 procent.

Kia streeft Hyundai voorbij

De auto’s van het merk Kia worden steeds beter verkocht. Kia is niet langer meer het kleine broertje van Hyundai. In Europa werden er tijdens de eerste vier maanden van het jaar 122.000 nieuwe Kia’s verkocht. Dat is iets meer dan de 117.000 in Europa verkochte Hyundai’s. In Nederland zijn de verschillen in verkoopaantallen veel groter. In de eerste vier maanden van 2020 werden er 2,5 keer zoveel Kia’s op kenteken gezet als auto’s van het merk Hyundai.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *