Suzuki aandelen kopen

Suzuki staat natuurlijk bekend om de kleine, maar degelijke auto’ s. In een wereld waar uitstoot steeds centraler staat, kunnen kleine auto’ s zomaar populairder worden. Overweeg je een belegging in Suzuki? Dan is het verstandig om eerst te controleren waar je het voordeligst de aandelen kunt kopen. Ook is het belangrijk om de laatste koers na te gaan.

Waar kan je Suzuki aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in het bedrijf Suzuki? Denk je dat de kleine auto’ s ook in de toekomst populair worden? Of denk je dat de grotere modellen aanslaan bij een nieuw publiek? Dan kan een investering in het bedrijf Suzuki zomaar een aantrekkelijke optie zijn. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste Suzuki aandelen kopen?

Hieronder zie je bij welke partijen je het beste Suzuki aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Suzuki. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Suzuki & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Suzuki tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Suzuki?

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen in Suzuki aandelen. Suzuki heeft tot nu toe geen groot emissieschandaal gehad, zoals sommige andere autofabrikanten. Toch kan een vergelijkbaar schandaal of negatief nieuws zomaar roet in het eten gooien. Negatief nieuws kan de koers van een aandeel onder druk zetten. Door actief te beleggen kan je hier optimaal op inspelen.

Een goede partij om actief te beleggen in Suzuki CFD-aandelen is Plus500. Je kan hier zelfs gebruik maken van een hefboom. Door een hefboom te gebruiken kan je met een kleine inleg een relatief gezien grote positie innemen op het bedrijf. Wil je deze manier van beleggen zelf gratis uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Suzuki?

Ben je benieuwd naar de laatste prijsontwikkeling van het aandeel Suzuki? Neem dan een kijkje naar de onderstaande grafiek. Je ziet hier de laatste CFD koers van Suzuki. Ook kan je door middel van de knoppen direct in het CFD-aandeel handelen. Succes!

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Suzuki

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Suzuki.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Suzuki zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Suzuki

Suzuki is één van de top tien producenten van voertuigen. Het gaat hier niet alleen op auto’s, maar ook om motoren. Het is een bedrijf wat in Japan is gevestigd. Het bedrijf heeft in 2017 maar liefst drie miljoen voertuigen geproduceerd waarvan een derde van deze voertuigen in Japan zelf werden verkocht. Een groot deel van de auto’s worden daarnaast in India verkocht. De productie van de motorfietsen staan al enige tijd onder de druk en is licht dalende.

Wanneer je wilt beleggen in Suzuki aandelen, is het daarom aan te raden om de Japanse en Indiase markt goed te onderzoeken. Wanneer de vraag naar auto’s daar toeneemt, kan dit positief zijn voor de verkopen en resultaten van Suzuki.

Beleggen in Suzuki

Geschiedenis van Suzuki

Het bedrijf maakte oorspronkelijk verschillende producten. In 1937 maakten ze een kleine auto en dit werd een sterke groeimarkt voor het bedrijf. In 1970 zijn ze ook actief geworden op de Indiase markt. Ook hier was er een grote vraag naar de kleine auto’s van Suzuki. General Motors kocht in 1981 een belang van vijf procent in Suzuki en breidde dit uit tot 20 procent in 2001. Er zijn meerdere motoren gezamenlijk gemaakt. Suzuki kreeg met GM als haar partner ook toegang tot de Noord-Amerikaanse markt.

Weg uit de Chinese markt

In 2018 heeft Suzuki zich teruggetrokken uit de Chinese markt. Ze hebben een symbolisch bedrag gekregen voor hun belang van 50 procent in de joint venture. Het bedrijf blijft nog wel voertuigen onder licentie maken. De Chinese markt is veranderd. Waar eerst kleine auto’s nog gewild waren zijn het nu de grotere auto’s.

Diesel schandalen?

Hoewel er geen voedselschandalen zijn geweest bij Suzuki moet wel worden vastgesteld of de dieselmotoren van Suzuki voldoen aan de emissieregels. Wanneer dit niet het geval is, kan dit een verkoopverbod opleveren in Europa. Volgens de RDW moest Suzuki nog op zoek naar een goede oplossing.

Regelgevers in de hele wereld testen dieselmodellen sinds het dieselschandaal van Volkswagen in 2015. Ze hadden toen illegale software gebruikt om de emissietesten in Amerika te misleiden. Hoewel dit niet het geval is bij Suzuki, kan het wel invloed hebben op de verkopen van de dieselmodellen in Europa.

Schandalen kunnen een negatieve invloed hebben op de koers van een aandeel. Gebeurt er in de toekomst iets negatiefs met het bedrijf Suzuki? Dan kan het verstandig zijn om actief te beleggen door een short positie in te nemen. Met een short positie speculeer je op een daling van de aandelenkoers.

suzuki aandelen

Private lease

Vooral onder particulieren is Suzuki een populair merk. Het is nu ook mogelijk om de Suzuki op basis van private lease aan te schaffen. De financieringsoptie zorgt voor meer rust en zekerheid bij de koper. Ze weten precies waar ze aan toe zijn. Door de lage aanschafprijzen van de verschillende modellen is het een interessante keuze. Het is zo goed mogelijk om een betaalbare auto aan te schaffen.

Grotere modellen

Naast de kleinere modellen waar Suzuki bekend om staat hebben ze ook een aantal aantrekkelijke grotere modellen ontwikkeld wat goed is voor de verbreding van het aanbod. Met de grotere modellen hoopt Suzuki de afzetmarkt te vergroten, waardoor de winstgevendheid van het bedrijf verder kan stijgen.

Dit is voor de aandeelhouders prettig, zeker aangezien markten veranderen. Doordat Suzuki van meerdere markten thuis is kunnen ze op meerdere trends inspelen. Het is ook mogelijk dat mensen van een kleine auto doorgroeien en overstappen naar een grotere auto van Suzuki. Denk je dat Suzuki ook goede resultaten kan neerzetten met de grotere automodellen? Dan kan het kopen van Suzuki aandelen zomaar goed uitpakken.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *