Suzuki aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Suzuki staat natuurlijk bekend om de kleine, maar degelijke auto’ s. In een wereld waar uitstoot steeds centraler staat, kunnen kleine auto’ s zomaar populairder worden. Overweeg je een belegging in Suzuki aandelen? In dit artikel lees je direct hoe je aandelen Suzuki kunt kopen & je kunt hier ook de laatste aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je Suzuki aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in het bedrijf Suzuki? Denk je dat de kleine auto’ s ook in de toekomst populair worden? Of denk je dat de grotere modellen aanslaan bij een nieuw publiek? Dan kan een investering in het bedrijf Suzuki zomaar een aantrekkelijke optie zijn. Open direct een account bij een betrouwbare broker om in Suzuki aandelen te beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Suzuki. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Suzuki! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Suzuki?

Ben je benieuwd naar de laatste prijsontwikkeling van het aandeel Suzuki? Neem dan een kijkje naar de onderstaande grafiek. Je ziet hier de laatste koers van het aandeel Suzuki. Ook kan je door middel van de knoppen direct in het aandeel handelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Suzuki

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Suzuki.

Beurskoersen van Suzuki over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Suzuki zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Suzuki

Het Japanse Suzuki is één van de top tien producenten van voertuigen. Suzuki produceert naast auto’s ook motoren. De grootste afzetmarkt van Suzuki is Japan, maar het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld ook veel voertuigen in India.

Wanneer je wilt beleggen in Suzuki aandelen, is het daarom aan te raden om de Japanse en Indiase markt goed te onderzoeken. Wanneer de vraag naar auto’s daar toeneemt, kan dit positief zijn voor de verkopen en resultaten van Suzuki.

Beleggen in Suzuki

Geschiedenis van Suzuki

Het bedrijf maakte oorspronkelijk verschillende producten. In 1937 produceerden ze een kleine auto en dit werd een sterke groeimarkt voor het bedrijf. In 1970 zijn ze ook actief geworden op de Indiase markt. Ook hier was er een grote vraag naar de kleine auto’s van Suzuki. General Motors kocht in 1981 een belang van vijf procent in Suzuki en breidde dit uit tot 20 procent in 2001. Suzuki kreeg met GM als haar partner ook toegang tot de Noord-Amerikaanse markt.

Weg uit de Chinese markt

In 2018 heeft Suzuki zich teruggetrokken uit de Chinese markt. Ze hebben een symbolisch bedrag gekregen voor hun belang van 50 procent in de joint venture. Het bedrijf blijft nog wel voertuigen onder licentie produceren. De Chinese markt is veranderd en kleinere auto’s zijn er nu minder populair.

Diesel schandalen?

Hoewel er geen dieselschandalen zijn geweest bij Suzuki moet wel worden vastgesteld of de dieselmotoren van Suzuki voldoen aan de emissieregels. Wanneer dit niet het geval is, kan dit een verkoopverbod opleveren in Europa. Volgens de RDW moest Suzuki nog op zoek naar een goede oplossing.

Regelgevers in de hele wereld testen dieselmodellen sinds het dieselschandaal van Volkswagen in 2015. Veel bedrijven hadden toen illegale software gebruikt om de emissietesten in Amerika te misleiden. Hoewel dit niet het geval is bij Suzuki, kan het wel invloed hebben op de verkopen van de dieselmodellen in Europa.

Schandalen kunnen een negatieve invloed hebben op de koers van een aandeel. Gebeurt er in de toekomst iets negatiefs met het bedrijf Suzuki? Dan kan de aandelenoers van Suzuki direct onder druk komen te staan.

suzuki aandelen

Grotere modellen

Naast de kleinere modellen waar Suzuki bekend om staat hebben ze ook een aantal aantrekkelijke grotere modellen ontwikkeld wat goed is voor de verbreding van het aanbod. Met de grotere modellen hoopt Suzuki de afzetmarkt te vergroten, waardoor de winstgevendheid van het bedrijf verder kan stijgen.

Dit is voor de aandeelhouders prettig, zeker aangezien markten veranderen. Doordat Suzuki van meerdere markten thuis is kunnen ze op meerdere trends inspelen. Het is ook mogelijk dat mensen van een kleine auto doorgroeien en overstappen naar een grotere auto van Suzuki. Denk je dat Suzuki ook goede resultaten kan neerzetten met de grotere automodellen? Dan kan het kopen van Suzuki aandelen zomaar goed uitpakken.

Wel of niet aandelen Suzuki kopen?

Suzuki aandelen kopen kan interessant zijn, maar het is niet met zekerheid wel of niet een goede beslissing. Ieder type belegging is namelijk anders en of de aandelen binnen je portfolio passen is dan ook een persoonlijke kwestie.

Aan de ene kant is de concurrentie intens en bestaat er het risico dat Suzuki de laatste technieken niet kan bijhouden. Het bedrijf weet zich echter succesvol te richten op opkomende markten, wat de winstgevendheid op de lange termijn ten goede kan komen. Een investering in Suzuki aandelen kan dan ook een interessante optie zijn.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *