Assa Abloy aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Assa Abloy is een groot Zweeds conglomeraat dat beveiligingsproducten levert. Wil je ook beleggen in Assa Abloy? In dit artikel bespreken we hoe je het beste Assa Abloy aandelen kunt kopen.

Waar kan je Assa Abloy aandelen kopen?

Wil je Assa Abloy aandelen kopen voor de lange termijn? Dit kan je doen bij een betrouwbare broker, bekijk direct de verschillende aanbieders:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Assa Abloy. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Assa Abloy & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je beleggen in Assa Abloy?

Een goede broker waar je kunt beleggen in CFD Assa Abloy is Plus500. Bij Plus500 betaal je namelijk geen commissies, waardoor het ook aantrekkelijk is om actief te handelen in het aandeel. Je kunt de mogelijkheden bovendien gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Over het bedrijf Assa Abloy

Het Zweedse conglomeraat Assa Abloy BV levert producten en diensten als sleutels, deuren, poorten en toegangsautomatisering. Tot die toegangsautomatisering behoort ook het controleren van identiteiten door tags, kaarten, sleutels en mobiele en biometrische identificatie verificatiesystemen. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Stockholm, Zweden.

De geschiedenis van Assa Abloy

Het bedrijf ontstond in 1994: toen was er een fusie tussen het Zweedse bedrijf ASSA en de Finse fabrikant van hoge veiligheidssloten Abloy. Dit bedrijf groeide snel. Een regionaal bedrijf werd een wereldwijd opererend bedrijf. Tussen 1984 en 2018 vertienvoudigde het aantal personeelsleden. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 70 landen.

Overgenomen bedrijven

In mei 1999 wordt het Duitse bedrijf Effeff Fritz Fuzz overgenomen. Door die overname werd het mogelijk om toe te treden tot de markt van elektromagnetische sloten. In 1999 wordt ook het in Israël gevestigde bedrijf Mul-T-Lock overgenomen. Dit is een producent van zeer veilige sloten.

In 2000 neemt Assa Abloy de wereldwijd opererende lock-groep Yale Intruder Security. Door die overname verdubbelt de omvang van het bedrijf. Door in datzelfde jaar Assa Abloy HID te verwerven wordt elektronische identificatie aan de producten van het bedrijf toegevoegd.

Belangrijke overnames voor Assa Abloy zijn Besam, een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in automatische toegangsdeuren,  en Fargo Electronics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van systemen om bankpassen, creditkaarten, debetkaarten en identiteitspassen veilig te kunnen uitgeven.

Overnames

Er werden nog veel meer bedrijven overgenomen. Enkele voorbeelden zijn het aankopen in 2009 van Ditec, een Italiaanse fabrikant van deurautomatisering, en het aankopen in 2013 van Mercor SA, een Poolse fabrikant van brand- en veiligheidsdeuren. Lorient, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde ontwerper en fabrikant van hoogwaardige deur afdichtingssystemen, wordt in 2018 overgenomen. In 2020 wordt het ook in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf Biosite overgenomen. Dit is een technologiebedrijf voor biometrische toegang en personeelsbeheer.

Wanneer Assa Abloy andere bedrijven overneemt, is het slim om te onderzoeken of dit bijdraagt aan de bedrijfsresultaten. Wanneer je denkt dat de overnames positief uitpakken, kan het slim zijn om Assa Abloy aandelen te kopen.

Een bedrijf met goede vooruitzichten

Dit bedrijf heeft goede vooruitzichten. In een wereld die steeds meer verstedelijkt is er steeds meer behoefte aan beveiliging en aan vergrendel technieken die geavanceerder zijn dan de bestaande mechanische oplossingen. De trend in kantoren, bedrijven en hotels is beveiligde digital access. Een dynamisch bedrijf als Assa Abloy kan daar ongetwijfeld van profiteren.

De afgelopen 5 jaar, voor COVID-19, groeide de omzet van het bedrijf ieder jaar met 10,5%. De winst klom ieder jaar 9%. Op dit moment lijdt het bedrijf onder de wereldwijde recessie. Als COVID-19. Als COVID-19 achter de rug is kan de omzet en de winst weer verder groeien.

Een investering in een modern bedrijf dat inspeelt op een moderne trend kan zeker verstandig zijn!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *