Electrolux aandelen kopen

Electrolux is een bekend Zweeds elektronica bedrijf waar bekende merken als AEG en Zanussi onder vallen. Wil je beleggen in Elctrolux door de aandelen te kopen? In dit artikel kan je lezen hoe die dit het beste kunt doen!

Waar kan je Electrolux aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Electrolux? De elektronica van het bedrijf is populair; dit geldt zeker voor de keukenproducten. Een goede broker om Electrolux aandelen te kopen kan je vinden in de onderstaande tabel:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Electrolux
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,12% met SEK 20 minimum voor Electrolux
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Electrolux?

Wil je actief beleggen in het prijsverloop van het aandeel Electrolux? Dat kan bij Plus500! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel speculeren op prijsstijgingen als prijsdalingen van het Electrolux aandeel. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden direct gratis uit te proberen met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Electrolux?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Electrolux zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je aandelen Electrolux kunt kopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Electrolux

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Electrolux.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Electrolux zien van de laatste 5 dagen:

Ontstaan van Electrolux

In 1919 fuseert Elektro Mekaniska met Lux. Zo ontstaat het bedrijf Electrolux. In 1957 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Electrolux. Nu is Electrolux AB de grootste producent van huishoudelijke apparaten in de wereld. De producten van het bedrijf worden onder andere verkocht onder de merknamen Electrolux, Zanussi en AEG.

De geschiedenis van Electrolux

Het bedrijf maakte in 1919 stofzuiger. In de jaren zestig ging het slecht met het bedrijf. Volgens de bestuursvoorzitter was het bedrijf in de problemen gekomen omdat het bedrijf in vergelijking met de buitenlandse concurrentie te klein was. Het bedrijf moest dus flink groeien. In de jaren zeventig en tachtig werden er door Electrolux veel bedrijven overgenomen. Electrolux groeide uit tot een wereldwijd bekend bedrijf.

Het grootste deel van de omzet, ruim 60% wordt behaald door de verkoop van keukenapparatuur. De verkoop van wasmachines is goed voor circa 20% van de omzet. De belangrijkste afzetmarkten van het bedrijf zijn Europa en Noord-Amerika. Die afzetmarkten hebben ieder een aandeel van 30% in de totale verkoop. Latijns-Amerika is, met een aandeel van 20% in de totale verkoop, ook een belangrijke afzetmarkt.

Door Electrolux overgenomen bedrijven

Zanussi en AEG zijn twee door Electrolux overgenomen bedrijven. Het verlieslijdende Italiaanse bedrijf Zanussi werd overgenomen in 1984. In 1992 werd de huishoud divisie van het Duitse bedrijf AEG overgenomen.

Electrolux maakte in september 2014 bekend van plan te zijn om voor een bedrag van ruim 2,5 miljard euro de huishoudelijke divisie van het bedrijf General Electric te kopen. Door die aankoop zou de positie van het bedrijf op de Noord-Amerikaanse markt worden versterkt. Er was echter weerstand bij de toezichthouders. De overname zou leiden tot minder concurrentie op de markt van huishoudelijke apparaten. Electrolux besloot om de overname in december 2015 af te blazen.

Stofzuigers die gemaakt zijn van gerecyclede en hergebruikte materialen

In 2020 zet Electrolux een belangrijke stap op de weg naar de circulariteit van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft, samen met Stena recycling, een stofzuiger ontwikkeld die uitsluitend is gemaakt van 100% gerecycled en hergebruikte materialen. Zowel het plastic als de onderdelen zijn onder andere  afkomstig van gebruikte computers, haardrogers en stofzuigers.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *