General Electric aandelen kopen

General Electric is een multinational en wereldwijd opererende onderneming. Het bedrijf staat er om bekend te handelen in zowel technologie, elektronica als allerhande diensten. General Electric staat er om bekend een bijzonder groot conglomeraat te zijn. Ze beschikt op moment van schrijven dan ook niet voor niets over een indrukwekkende marktkapitalisatie van zo'n slordige 111 miljard Amerikaanse dollar.

In het verleden, waaronder in het jaar 2016 stond General Electric volgens de Forbes Global 2000 op de 68ste plaats met 's werelds grootste bedrijven. Het hoofdkantoor bevindt zich in Fairfield in de Amerikaanse staat Connecticut. Wil je beleggen in General Electric aandelen? Dat kan! Hier lees je direct waar en hoe je General Electric aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koersinformatie vinden.

Hoe kan je actief beleggen in aandelen General Electric?

General Electric is een grote multinational met een waarde van vele miljarden dollars. Het bedrijf heeft een hoge positie in de Forbes Global 2000. Denk je dat het bedrijf in de toekomst goede resultaten gaat neerzetten? Dan kan het interessant zijn om General Electric aandelen te kopen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

plus500 aanmelden

Waar kan je General Electric aandelen kopen?

Een goede broker om General Electric aandelen te kopen is eToro. Bij eToro kan je namelijk geheel zonder transactiekosten handelen in General Electric aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct gratis een account te openen:

etoro aanmelden

Wat is de actuele koers van General Electric?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel General Electric? Bekijk direct de onderstaande grafiek om het koersverloop te bekijken. Door middel van de knoppen kan je direct een CFD positie op het aandeel openen.

Eén van de absolute marktleiders binnen de elektronicamarkt

In eerste instantie staat General Electric er om bekend één van de absolute marktleiders te zijn binnen de elektronicamarkt. Bovendien staat het bedrijf er echter ook om bekend actief te zijn op het gebied van vliegtuigen, medische apparatuur en duurzame energie zoals windenergie. Ook financiële dienstverlening behoort tot het pakket met diensten van General Electric. Een opmerkelijk gegeven is terug te vinden in het feit dat in Noord-Amerika het Franse bedrijf Thomson consumentenelektronica verkoopt onder de naam 'General Electric Consumer Electronics'. Dit uiteraard geheel in samenwerking met General Electric zelf.

General Electric

De geschiedenis van General Electric

Iedereen die ook maar enigszins geïnteresseerd is in beleggen zal op een zeker ogenblik wel al eens hebben gehoord over General Electric. Wat veel mensen niet weten is dat we voor de oorsprong van dit bedrijf ver terug in de tijd moeten. De persoon die aan de basis lag van de oprichting van deze onderneming? Niemand minder dan Thomas Edison! Edison opende in het jaar 1876 een eigen laboratorium in Menlo Park in het Amerikaanse New Jersey. Dit laboratorium was de plaats waar enkele van 's werelds belangrijkste uitvindingen ooit zouden worden gedaan.

De belangrijkste uitvinding die ooit door Thomas Edison is gerealiseerd is ongetwijfeld de elektrische lamp. Toen het jaar 1890 aanbrak had Edison er reeds voor gekozen om diens verschillende activiteiten op te laten nemen in een eigen holding. De naam van deze holding? De 'Edison General Electric Company'. De daarop volgende jaren zouden er (in de strijd met concurrent Thomson-Houston) heel wat aankopen van uitvindingen en patenten gebeuren. Dit zorgde er voor dat General Electric samen met Thomson-Houston indrukwekkende marktposities wisten te verwerven.

In het jaar 1892 kwam het dan uiteindelijk tot een langverwachte fusie tussen beide bedrijven waardoor The General Electric Company ontstond. In het jaar 2015 werd er door General Electric een belangrijke strategische koerswijziging gemaakt. De onderneming koos er toen namelijk voor om een significante hoeveelheid van haar financiële diensten af te stoten. In het jaar 2018, meer bepaald op 26 juni verdween het bedrijf uit de Dow Jones Industrial Average aandelenindex.

De pro's en contra's voor investeren in General Electric

Jarenlang was General Electric één van de meest toonaangevende bedrijven (elektronica)bedrijven ter wereld. Dat is ook tegenwoordig nog steeds het geval. Het bedrijf is houder van een aantal zeer belangrijke patenten en octrooien waardoor heel wat investeerders nog steeds met het volste vertrouwen instappen in General Electric. Ook de verbeterde diversiteit die het bedrijf heeft weten te realiseren blijkt een zeer positief punt te zijn.

Rekening houdende met bovenstaande is het echter wel zo dat de ooit zo solide basis van General Electric enigszins aangetast lijkt te zijn. In het verleden werden er dan ook verschillende winstwaarschuwingen gegeven. Dit onder meer voor het boekjaar 2017. Omwille van deze winstwaarschuwing werd er toen door het bestuur voor gekozen om het dividend te halveren. Op deze manier kon er een besparing worden gerealiseerd van 4,2 miljard dollar. Ook het feit dat General Electric in het jaar 2018 uit de Dow Jones Industrial Average aandelenindex is verdwenen kan een rode vlag zijn voor potentiële investeerders.

Wil je actief beleggen in General Electric? Dit kan interessant zijn, aangezien je door actief te handelen zowel bij koersstijgingen als bij koersdalingen een positief resultaat kunt behalen. Een goede partij om actief te handelen in aandelen General Electric is Plus500. Je kan bij General Electric handelen in aandelen door gebruik te maken van CFD’s. Wil je deze manier van aandelenhandel gratis uitproberen door middel van een demo? Gebruik dan direct de onderstaande knop om een account te openen:

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment