Siemens aandelen kopen

Siemens is actief op acht verschillende gebieden in ruim 190 landen. Hierdoor kan een investering in Siemens een goede optie zijn voor de belegger die zijn risico’s graag spreidt. Toch is het belangrijk om te vermelden dat de nadruk van het concern op energie ligt. In dit artikel kan je lezen of het verstandig is om Siemens aandelen te kopen. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers vinden.

Hoe kan je Siemens aandelen kopen?

Denk je dat Siemens binnen je portfolio past? Analyseer voordat je het aandeel koopt eerst hoe het bedrijf het doet. Heeft het bedrijf goede plannen voor de toekomst en ligt de economie er goed bij? Denk je nog steeds dat het verstandig is om Siemens aandelen te kopen? Dan kan je dit het beste doen bij een goedkope broker.

Ben je op zoek naar een broker waar je Siemens aandelen kunt kopen zonder al te veel transactiekosten te betalen? Bekijk dan direct bij welke brokers je voordelig Siemens aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Siemens. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor Siemens aandelen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Siemens
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Siemens?

Het aandeel Siemens kan onder invloed van de economische situatie en de bedrijfsresultaten constant in waarde veranderen. Als je de aandelen koopt, dan kan het zomaar gebeuren dat je flink veel geld verliest met een investering in het bedrijf. Door actief te beleggen kan je dit voorkomen. Het is zelfs mogelijk om een short positie in te nemen: met een short positie behaal je een positief rendement wanneer de koers van het aandeel daalt.

Een goede partij waar je actief kunt beleggen in Siemens aandelen is Plus500. Dit doe je bij Plus500 door gebruik te maken van CFD’s. Met een CFD’s handel je alleen in de prijs van het aandeel en niet in het aandeel zelf. Hierdoor kan je tegen lage kosten posities openen en sluiten. Wil je de mogelijkheden gratis proberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om er één te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Siemens?

De koers van het aandeel Siemens schommelt constant. Als belegger is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. In de onderstaande grafiek zie je de actuele CFD-koers van het aandeel. Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een positie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Siemens

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Siemens.

Analyse van Siemens

Voordat je besluit of je Siemens wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Siemens zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Siemens zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Siemens in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Siemens gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Siemens is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het slim om te investeren in Siemens?

Er zijn verschillende voor- en nadelen wanneer het aankomt op de Siemens aandelen. In eerste instantie is het zo dat het bedrijf Siemens er duidelijk voor heeft gekozen om haar activiteiten en investeringen te spreiden: dit in totaal over niet minder dan acht verschillende onderdelen. Dat is gunstig, want op deze manier is er een natuurlijke spreiding van de risico’s ontstaan. Dit kan een investering in Siemens minder risicovol maken en daardoor aantrekkelijker.

Ondanks dit voordeel dient er te worden vastgesteld dat maar liefst 30 procent van de globale omzet wordt behaald door de drie energie gerelateerde onderdelen. Krijgt deze sector klappen? Dan zal dat zich wellicht vertalen in een daling van de waarde van de Siemens aandelen. Als actieve belegger kan je hier natuurlijk wel op in springen door een short positie te openen. Toch is het belangrijk om de energiemarkt goed in de gaten te houden wanneer je aandelen Siemens koopt.

Een andere zwakte van het Siemens aandeel, is de afhankelijkheid van externe leveranciers. Wanneer er problemen zijn met deze leveranciers dan kan de winstgevendheid van het bedrijf onder druk komen te staan. Ook kreeg het bedrijf te maken met diverse schandalen in de media rondom corruptie. De consequenties waren beperkt, maar wanneer het bedrijf in de toekomst met een groter schandaal te maken krijgt dan kan dit de aandelenkoers flink doen dalen.

Ondanks deze zwakke punten, kan een investering in Siemens goed uitpakken. Het bedrijf weet te innoveren en brengt elk jaar nieuwe oplossingen en producten naar buiten die passen bij de wensen van de klanten. Doordat het merk wereldwijd zo bekend is, spreekt het veel mensen aan. Vergelijk Siemens wel goed met de concurrentie voordat je de aandelen koopt.

Siemens aandelen kopen

Wat is het bedrijf Siemens?

Siemens is een van oorsprong Duits conglomeraat welke door de jaren heen is uitgegroeid tot een absolute wereldspeler op vlak van elektronica en elektrotechniek. Op moment van schrijven is Siemens bovendien actief in verschillende sectoren. Het gaat hierbij niet alleen om de industrie, maar ook om de energiesector en om de gezondheidszorg. Op moment van schrijven is het zo dat het bedrijf actief is in maar liefst 190 verschillende landen. De hoofdkantoren van Siemens zijn terug te vinden in de Duitse steden Berlijn en München. De Siemens aandelen noteren bovendien aan de Deutsche Börse met de ticker SIE.

Een bedrijf met een behoorlijke diversiteit

We zouden het in eerste instantie misschien niet zeggen, maar Siemens is wel degelijk een sterk gediversifieerd bedrijf. Op moment van schrijven is het dan ook zo dat de activiteiten van dit bedrijf worden verdeeld in maar liefst acht verschillende onderdelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Power & Gas;
  • Wind Power & Renewables;
  • Energy Management;
  • Building Technologies;
  • Mobility;
  • Digital Factory;
  • Process Industries and Drives;
  • Healthineers;
  • De Financial Services Division;

Het zijn echter voornamelijk de eerste drie activiteiten die energie gerelateerd zijn welke de belangrijkste omzet voor het bedrijf weten te realiseren. Gemiddeld is het dan ook zo dat deze activiteiten samen goed zijn voor zomaar even 40 procent van de globale omzet. De belangrijkste geografische afzetmarkten voor Siemens zijn doorgaans Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Opvallend genoeg zijn de afzetmarkten van Noord- en Zuid-Amerika zijn samen gemiddeld slechts goed voor een kwart van de totale omzet van het bedrijf.

Wanneer je gaat beleggen in Siemens, is het daarom belangrijk om deze regio’s extra goed te onderzoeken. Wanneer het daar economisch gezien goed gaat, dan zal de winstgevendheid van het bedrijf toenemen. Hierdoor kan de aandelenkoers verder stijgen.

De geschiedenis van Siemens

De oprichting van het bedrijf Siemens vond plaats op 12 oktober 1847. De oprichting gebeurde door Werner von Siemens en Johann Georg Halske. In eerste instantie werd het bedrijf niet Siemens genoemd, maar wel ‘Telegraphen-Bauanstalt von Siemens & Halske’. Het bedrijf ging in het jaar 1899 naar de beurs.

De geschiedenis van Siemens heeft er lang niet altijd even menslievend en rooskleurig uitgezien. Zo is het bijvoorbeeld algemeen bekend dat Siemens in de tijd van de Tweede Wereldoorlog dwangarbeiders gebruikte om te werken aan de producten voor Siemens & Halske. Deze dwangarbeiders bevonden zich in het concentratiekamp Groß-Rosen en in naar verwachting zo’n 20 verschillende fabrieken die stonden opgesteld rond het concentratiekamp van Ravensbrück.

Siemens zoals we deze tegenwoordig kennen is eigenlijk ontstaan in het jaar 1966. Het was namelijk op dat ogenblik dat Siemens & alske AG ervoor kozen om samen te smelten met Siemens-Schuckertwerke AG en Siemens-Reiniger-Werke AG. Wat veel mensen wellicht niet meer weten is dat Siemens gedurende enige tijd eveneens actief is geweest in de IT-sector onder de naam ‘Siemens IT Solutions & Services’. Deze tak van de onderneming werd verkocht aan ATOS in het jaar 2010.

Op 18 september 2011 werd door het bedrijf Siemens een belangrijke bekendmaking gedaan. Ze kondigde toen namelijk aan dat ze niet langer zou verder gaan met het produceren van kerncentrales. Ergens in het midden van 2013 besloot Siemens bovendien ook om haar 50 procent belang in de joint venture met Nokia Siemens Networks te verkopen aan Nokia.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *