Hitachi aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Hitachi is een groot Japans conglomeraat. In Europa is het bedrijf wellicht niet erg bekend, maar toch staan er zelfs fabrieken van deze producent in Nederland. Wil je beleggen in Hitachi aandelen? Lees dan hier waar je het beste de Hitachi aandelen kunt kopen en bekijk de actuele aandelenkoers.

Waar kan je Hitachi aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van dit enorme Japanse conglomeraat? Dan kan je investeren in aandelen Hitachi via een online broker. Houd rekening met de wisselkoers wanneer je Hitachi aandelen koop: wanneer de euro in waarde daalt tegenover de Japanse Yen kan je zelfs bij een stijgende aandelenkoers een slecht resultaat behalen.

Hieronder zie je bij welke partijen je Hitachi aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Hitachi. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Hitachi! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Hitachi?

Wil je weten wat de laatste koers van het aandeel Hitachi is? Hieronder zie je een grafiek met het koersverloop van het aandeel Hitachi. Met de knoppen kan je direct handelen in het aandeel en plaats je een order.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Hitachi

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Hitachi.

Beurskoersen van Hitachi over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Hitachi zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Hitachi interessant maken?

 • Diversificatie: Hitachi is actief in verschillende industrieën, waaronder de IT, infrastructuur, auto’s, healthcare en meer. Hierdoor beleg je met aandelen Hitachi direct in verschillende sectoren.
 • R&D: Hitachi investeert sterk in R&D en blinkt uit op het gebied van data-analyse, IoT en kunstmatige intelligentie.
 • Globale aanwezigheid: Hitachi heeft een sterke, globale aanwezigheid en is actief in verschillende landen. Het merk heeft een sterke reputatie voor infrastructuur systemen en industriële apparatuur.
 • Duurzaamheid: Hitachi plaatst veel nadruk op sociaal verantwoord ondernemen en probeert haar ecologische voetdruk te verminderen. Dit kan Hitachi een interessante belegging maken voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Hitachi?

 • Economische cycli: wanneer het minder goed gaat met de economie, nemen de investeringen in infrastructuur vaak af.
 • Intense concurrentie: Hitachi heeft te maken met sterke concurrentie van bedrijven als IBM, Accenture en Fujirsu.
 • Technologische ontwikkelingen: Hitachi moet constant reageren op de laatste technologieën. Wanneer het bedrijf achterloopt, kan het snel marktaandeel verliezen aan concurrenten.

Hoe kan je beleggen in Hitachi aandelen?

 1. Brokers vergelijken: neem de tijd om de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken, in dit overzicht zie je direct de verschillende opties.
 2. Account activeren: je kunt je account activeren door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 3. Geld storten: bepaal vervolgens welk bedrag je in Hitachi aandelen wilt investeren en stort dit bedrag op je beleggingsrekening.
 4. Aandelen Hitachi hopen: selecteer vervolgens het aandeel Hitachi en bepaal welk bedrag je wilt investeren. Met een marktorder koop je de aandelen direct tegen de geldende prijs en met een limietorder stel je een prijs in waartegen je Hitachi aandelen wilt kopen.
 5. Evalueer je positie: neem regelmatig de tijd om je beleggingen te evalueren. Op die manier kan je bepalen of de aandelen nog binnen je beleggingsportfolio passen.

Wat zijn de concurrenten van Hitachi?

Over het bedrijf Hitachi

Hitachi begon als een winkel waar elektronische producten werden verkocht. Uit deze eenmanszaak ontstond de Hitachi Groep wat een wereldwijd opererend bedrijf is dat meer dan 20.000 verschillende producten produceert.

Hitachi maakt onder andere industriële machines, telecommunicatieapparatuur, liften, roltrappen, meetapparatuur, medische apparatuur, koelkasten en hogesnelheidstreinen. Deze variatie kan een goede reden zijn om te investeren in Hitachi aandelen.

Hitachi aandelen

De naam Hitachi

Het woord is niet alleen een verwijzing naar de stad Hitachi. Het woord verwijst ook naar het Chinese karakter kanji. Dit karakter betekent letterlijk zonsopgang, wat past bij de bedrijfsfilosofie van Hitachi. De technologie van dit bedrijf voegt namelijk waarde toe aan mens en maatschappij.

Hitachi Construction Machinery in Nederland

Hitachi Constructie Machinery Europe (HCME) is gevestigd in Nederland. Dit bedrijf produceert grondverzetmachines. Het bedrijf heeft enkele fabrieken waarvan de fabriek in Amsterdam wordt gebruikt voor de productie van middelgrote graafmachines van 10 tot 45 ton.

Ook in Oosterhout staan twee fabrieken. In één fabriek worden minigraafmachines gemaakt van 1 tot 6 ton en in de andere fabriek worden onder ander hijskranen gebouwd. In Oosterhout bevinden zich ook de afdelingen service en onderhoud. Klanten kunnen hier terecht voor onderhoud en reparatie. Klanten kunnen voor onderhoud en reparatie ook terecht in Hoogeveen waar een servicevestiging kan worden gevonden.

HCME produceert niet alleen producten voor de Europese markt. Andere markten zijn de voormalige Russische landen, Afrika en het Midden-Oosten. Deze regionale spreiding kan het extra aantrekkelijk maken om Hitachi aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *