Toshiba aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Toshiba is een groot elektronicabedrijf dat bijvoorbeeld laptops produceert. Daarnaast is het bedrijf ook de grootste halfgeleiderfabrikant in Japan. Toch is een investering in het aandeel Toshiba niet zonder spanning: het boekhoudschandaal en de nucleaire fiasco’s hebben de prijs van het aandeel onder druk gezet. Wil je toch beleggen in Toshiba aandelen? Op deze pagina kan je direct zien hoe je Toshiba aandelen kunt kopen en je kunt hier de laatste aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je Toshiba aandelen kopen?

Wil je Toshiba aandelen kopen? Voordat je dit doet is het belangrijk om eerst de toekomstvisie van het bedrijf te analyseren. Denk je dat de huidige strategie van het bedrijf tot verdere groei in de toekomst gaat leiden? Dan is het slim om Toshiba aandelen te kopen. Je ziet hieronder direct bij welke brokers je Toshiba aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Toshiba. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Toshiba! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Toshiba?

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkelingen van het aandeel Toshiba? In de onderstaande grafiek kan je volgen hoe de koers van Toshiba het doet. Wil je direct in het aandeel handelen? Maak dan gebruik van de kopen en verkopen knoppen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Toshiba

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Toshiba.

Beurskoersen van Toshiba over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Toshiba zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Toshiba interessant maken?

 • Sterke positie in veel industrieën: Toshiba is een conglomeraat dat actief is in verschillende sectoren waaronder elektronica, energie en infrastructuur. Deze spreiding verlaagt het risico van een belegging in aandelen Toshiba.
 • Technologische expertise: Toshiba heeft een lange geschiedenis van technologische innovatie en bezit diverse patenten. Toshiba loopt bijvoorbeeld vooraan in de ontwikkeling van technieken voor semiconductors waaronder bijvoorbeeld het zogenaamde NAND flash geheugen.
 • Focus op duurzame energie: Toshiba heeft een sterke toewijding tegenover duurzame energie en investeert sterk in windenergie en zonne-energie.
 • Sterke marktpositie: Toshiba heeft een sterke positie opgebouwd in Japan, maar is ook globaal actief.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Toshiba aandelen?

 • Financiële uitdagingen: Toshiba heeft te maken met financiële uitdagingen waaronder accountancy schandalen en verliezen binnen de nucleaire divisies. Dit soort problemen kunnen de aandelenkoers onder druk zetten.
 • Sterke concurrentie binnen elektronica: Toshiba heeft te maken met sterke concurrentie binnen de semiconductor, consumentelektronica en home appliances sectoren.
 • Economische situatie: wanneer consumenten minder besteden, verkoopt Toshiba bijvoorbeeld minder elektronische apparaten.
 • Technologische ontwikkelingen: Toshiba moet zich constant aanpassen aan nieuwe technieken. Wanneer het Toshiba niet lukt om bij te blijven, kan het snel worden ingehaald door de concurrentie.

Hoe kan je beleggen in aandelen Toshiba?

 1. Aanmelden bij een broker: je kunt direct aandelen Toshiba kopen bij een aandelen broker, klik hier om de verschillende opties met elkaar te vergelijken.
 2. Account activeren: je kunt je beleggingsrekening activeren door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 3. Geld storten: bepaal vervolgens welk bedrag je in Toshiba aandelen wilt investeren en stort dit direct via bankoverschrijving of creditcard.
 4. Aandelen Toshiba kopen: selecteer vervolgens het aandeel Toshiba en kies tussen een marktorder of limietorder. Met een marktorder koop je de aandelen direct en met een limietorder stel je een prijs in die je bereid bent om te betalen.
 5. Evalueer je positie: neem vervolgens regelmatig de tijd om je beleggingspositie in Toshiba te evalueren. Op die manier kan je bepalen of de aandelen nog binnen je strategie passen.

Wat zijn de concurrenten van Toshiba?

Over het bedrijf Toshiba

Toshiba is een belangrijke vernieuwer op het gebied van technologie. Het bedrijf produceert verschillende elektronische producten waaronder digitale consumentenproducten, energiesystemen, communicatiesystemen en huishoudelijke toestellen.

De geschiedenis van Toshiba begint al in 1875 toen Hisashighe Tanaka een elektrotechniekfirma oprichtte: Shibaura Seisaku Sho. Dit bedrijf fuseerde in 1939 met Tôkyo Denki. De officiële naam van de nieuwe onderneming was Tokyo Shibauru Denki. Het nieuwe bedrijf stond al snel bekend onder de naam Toshiba, wat in 1968 de officiële naam van het bedrijf werd. De naam van het bedrijf bestaat uit de kajin-tekens en shiba. Tô betekent ‘oosten’. Shiba betekent ‘magische plant’.

De uitvinder Toshiba

Door de ontwikkelafdelingen van Toshiba worden veel belangrijke uitvindingen gedaan. Zo ontwikkelde Toshiba in 1959 de eerste transistor-televisie. Belangrijke uitvindingen waren de eerste laptopcomputer in 1985 en de eerste notebookcomputer in 1989. In 1995 ontwikkelde Toshiba de eerste dvd-speler. Toshiba staat dus niet voor niets bekend om zijn innovatieve kracht.

Denk je dat het Toshiba ook in de toekomst lukt om elektronische innovaties op de markt te brengen? Dan kan je een investering in het bedrijf Toshiba zeker overwegen!

Toshiba

Uitbreiding van het bedrijf

Toshiba werd een groot bedrijf door innovatie en door diverse overnames. Zo werden er in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw diverse industriële bedrijven overgenomen. Ook werden er later enkele dochterondernemingen opgericht zoals Toshiba EMI (1960), Toshiba Chemical (1974) en Toshiba Carrier Corporation (1999).

Recordverlies vanwege een boekhoudschandaal

In 2015 had Toshiba een recordverlies van maar liefst € 4,2 miljard door een boekhoudschandaal. In juli 2015 bleek dat het bedrijf gedurende 7 jaar de behaalde winst met ruim 1,2 miljard Amerikaanse dollars te hoog had vastgesteld. De winstcijfers worden in december 2015 gecorrigeerd.

Boekhoudschandalen zijn erg slecht voor de reputatie van een bedrijf, aangezien de aandeelhouders dan vertrouwen in het bedrijf verliezen. Dit is dan ook niet positief voor de aandeelprijs. Als belegger kan je hierop inspelen door tijdens een crisis short te gaan. Je kan ook op zoek gaan naar het juiste moment om de aandelen tegen een mooie prijs goedkoop in te kopen.

Wel of niet aandelen Toshiba kopen?

Toshiba kan een interessante belegging zijn, aangezien het bedrijf een goede spreiding heeft over verschillende regio’s en industrieën. Ook staat het bedrijf bekend om haar innovatie en ontwikkelt het bedrijf actief duurzame technieken. Wel is het belangrijk om Toshiba met de concurrentie te vergelijken en om de economische situatie te analyseren. Wanneer het minder goed gaat met de economie, zie je dat de resultaten vaak tegenvallen aangezien consumenten dan minder uitgeven.

Bepaal voor de rest of Toshiba binnen je huidige beleggingsportfolio past. Op die manier kan je direct beslissen of het slim is om nu aandelen Toshiba te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *