Toshiba aandelen kopen

Toshiba is een groot elektronicabedrijf dat bijvoorbeeld laptops produceert. Daarnaast is het bedrijf ook de grootste halfgeleiderfabrikant in Japan. Toch is een investering in het aandeel Toshiba niet zonder spanning: het boekhoudschandaal en de nucleaire fiasco’s hebben de prijs van het aandeel onder druk gezet. Wil je toch beleggen in Toshiba aandelen? Dan kan je hier direct zien waar je het beste Toshiba aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers van het aandeel opvragen.

Waar kan je Toshiba aandelen kopen?

Wil je Toshiba aandelen kopen? Voordat je dit doet is het belangrijk om eerst de toekomstvisie van het bedrijf te analyseren. Denk je dat de huidige strategie van het bedrijf tot verdere groei in de toekomst gaat leiden? Dan is het slim om Toshiba aandelen te kopen.

Hieronder zie je bij welke brokers je Toshiba aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Toshiba. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Toshiba & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Toshiba tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Toshiba?

Toshiba is een geschikt aandeel voor de actieve handel. Het aandeel kan namelijk erg volatiel zijn. Zowel de verliezen die werden veroorzaakt door problemen met de nucleaire divisie als het boekhoudschandaal hebben de koers van het aandeel naar beneden gedrukt. Als actieve belegger kan je hier perfect op inspelen door bijvoorbeeld short te gaan: je speculeert dan op een dalende prijs.

Ben je op zoek naar een partij waar je actief kunt beleggen in de koers van het Toshiba aandeel? Dan is Plus500 een goede optie! Bij Plus500 kan je namelijk beleggen in CFD’s op het aandeel Toshiba. CFD’s zijn ideaal voor actieve speculatie. Wil je de mogelijkheden zonder risico uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen :

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Toshiba?

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkelingen van het aandeel Toshiba? In de onderstaande grafiek kan je volgen hoe de CFD koers van Toshiba het doet. Wil je direct in het aandeel handelen? Maak dan gebruik van de kopen en verkopen knoppen.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Toshiba

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Toshiba.

Analyse van Toshiba

Voordat je besluit of je Toshiba wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Toshiba zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Toshiba zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Toshiba in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Toshiba gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Toshiba is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Toshiba

Toshiba is een belangrijke vernieuwer op het gebied van technologie. Door het bedrijf worden allerlei elektronische en elektrische producten gefabriceerd. Het bedrijf maakt onder andere digitale consumentenproducten, energiesystemen, communicatiesystemen en huishoudelijke toestellen.

De geschiedenis van Toshiba begint al in 1875. Toen richtte Hisashighe Tanaka een elektrotechniekfirma op: Shibaura Seisaku Sho. Dit bedrijf fuseerde in 1939 met Tôkyo Denki. De officiële naam van de nieuwe onderneming was Tokyo Shibauru Denki. Het nieuwe bedrijf werd bekend onder de naam Toshiba, wat in 1968 de officiële naam van het bedrijf werd. De naam van het bedrijf bestaat uit de kajin-tekens tô en shiba. Tô betekent ‘oosten’. Shiba betekent ‘magische plant’.

Toshiba

Uitbreiding van het bedrijf

Toshiba werd een groot bedrijf door innovatie en door diverse overnames. Zo werden er in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw diverse industriële bedrijven overgenomen. Ook werden er later een aantal dochterondernemingen opgericht zoals Toshiba EMI (1960), Toshiba Chemical (1974) en Toshiba Carrier Corporation (1999).

Nucleaire activiteiten Toshiba en Westinghouse zijn geen succes

Toshiba is ook actief op het terrein van de nucleaire activiteiten met de productie van kokend water reactoren. In 2006 koopt Toshiba Westinghouse Electronic Company, een bedrijf datdrukwater reactoren produceert. De markt voor kernreactoren herstelde in het begin van het millennium, maar de kernramp bij Fukushima maakt in 2011 een eind aan dit herstel.

In 2017 neemt Westinghouse van het bedrijf Chicago Bridge & Iron het bedrijfsonderdeel Stone & Webster over. Samen met dit bedrijfsonderdeel werkt Westinghouse in de Verenigde Staten aan de bouw van twee nieuwe kerncentrales. De bouwkosten zijn echter hoger dan verwacht en de planning wordt niet gehaald waardoor Westinghouse in de financiële problemen komt.

Toshiba moet in 2017 ruim € 5,9 miljard afschrijven op zijn nucleaire activiteiten wat vervelende financiële gevolgen heeft. In het boekjaar 2016/2017 is het nettoverlies van Toshiba ruim € 3 miljard. Bovendien heeft Toshiba in dat boekjaar een negatief eigen vermogen. Dit soort gebeurtenissen kunnen een goede reden zijn om je aandelen Toshiba te verkopen. Door actief te handelen kan je perfect inspelen op de laatste positieve & negatieve nieuwsberichten rondom het bedrijf.

Recordverlies vanwege een boekhoudschandaal

In 2015 had Toshiba een recordverlies van maar liefst € 4,2 miljard. De oorzaak van dit verlies is een boekhoudschandaal. In juli 2015 blijkt dat het bedrijf gedurende 7 jaar de behaalde winst met ruim 1,2 miljard Amerikaanse dollars te hoog had vastgesteld.De winstcijfers worden in december 2015 gecorrigeerd.

Boekhoudschandalen zijn erg slecht voor de reputatie van een bedrijf. De aandeelhouders verliezen op die manier het vertrouwen in een bedrijf als Toshiba. Dit is dan ook niet positief voor de aandeelprijs. Als belegger kan je hierop inspelen door tijdens een crisis short te gaan. Je kan ook op zoek gaan naar het juiste moment om de aandelen tegen een mooie prijs goedkoop in te kopen.

De uitvinder Toshiba

Door de ontwikkelafdelingen van Toshiba worden veel belangrijke uitvindingen gedaan. Zo ontwikkelde Toshiba in 1959 de eerste transistor-televisie. Belangrijke uitvindingen waren de eerste laptopcomputer in 1985 en de eerste notebookcomputer in 1989. In 1995 ontwikkelde Toshiba de eerste dvd-speler. Toshiba staat dus niet voor niets bekend om zijn innovatieve kracht.

Denk je dat het Toshiba ook in de toekomst lukt om elektronische innovaties op de markt te brengen? Dan kan je een investering in het bedrijf Toshiba zeker overwegen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *