Panasonic aandelen kopen

Panasonic is een groot Japans elektronicabedrijf. Het bedrijf bestaat al sinds 1918 en is ondertussen actief in verschillende markten: ze produceren ze televisies, maar ook moderne toepassingen voor auto’ s. Wil je beleggen in Panasonic? Lees dan op deze pagina hoe je Panasonic aandelen kunt kopen en raadpleeg de laatste koers!

Waar kan je Panasonic aandelen kopen?

Wil je beleggen in dit Japanse bedrijf met een lange geschiedenis? Dit kan je doen door direct Panasonic aandelen te kopen.

Hieronder zie je de tarieven van de verschillende brokers. Op die manier kan je direct bepalen waar je het beste een aandeel Panasonic kunt kopen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Panasonic. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€5 voor Panasonic
Mexem aandelen kopen0,12 met JPY 200 minimum voor Panasonic
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met 200 JPY minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Actief beleggen in Panasonic

Wil je actief speculeren op koersbewegingen van het Panasonic aandeel? Dat is tegenwoordig ook mogelijk! Dankzij de introductie van de zogenaamde derivaten kan je orders plaatsen op stijgende en dalende koersen. Hierdoor kan je speculeren op zowel positief als negatief nieuws rondom de koersontwikkeling van Panasonic.

Een goede partij om actief te handelen in Panasonic is Plus500. Bij Plus500 kan je door middel van CFD’ s posities innemen op het bedrijf. Een CFD is een instrument waarmee je kunt speculeren op prijsschommelingen. Verwacht je dat de koers een plotselinge beweging gaat maken? Dan kan je direct een order plaatsen! Klik hieronder om een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Actuele koers Panasonic

De koers van een aandeel kan regelmatig schommelen. Ben je benieuwd hoe de koers van Panasonic zich heeft ontwikkeld? Op de onderstaande grafiek zie je de actuele koers van het CFD-aandeel Panasonic. Ook kan je door middel van de knoppen direct een positie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Panasonic

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Panasonic.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Panasonic zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Panasonic

Panasonic is een Japanse multinational die actief is op de elektronicamarkt. Het bedrijf is in 1918 opgericht en uitgegroeid tot een grote elektronicaproducent. Ze bieden trouwens ook niet elektronische producten en diensten aan. In 2012 was het de vierde televisiefabrikant in de wereld. Het bedrijf heeft een notering aan de Tokyo Stock Exchange en is opgenomen in de Nikkei 225 en de Topix. Het is mogelijk om aandelen te kopen van Panasonic.

Beleggen in Panasonic

De naam Panasonic

Het bedrijf heette van 1935 tot aan 2008 Matsushita Electric Industrial. In 2008 is de naam veranderd naar Panasonic Corporation en eind van het jaar werd het simpelweg Panasonic. De aandeelhoudersvergadering heeft de naamswijziging in overleg met de familie Matsushita goedgekeurd.

De bedrijfsonderdelen

Het bedrijf is op verschillende markten actief. Panasonic levert producten en diensten voor huizen, kantoren en winkels. Panasonic levert aan consumenten bijvoorbeeld huishoudelijke producten en producten die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en schoonheid van de consument. Aan bedrijven levert Panasonic koel- en verwarmingsapparatuur.

Doordat Panasonic actief is in meerdere markten, kan het extra aantrekkelijk zijn om Panasonic aandelen te kopen. Wanneer één segment minder goed presteert, kunnen de inkomsten uit een ander segment compenseren.

Comfortabel wonen: Life Solutions

Deze tak van het bedrijf is actief op het gebied van constructie, materialen voor in huis en ook bij het bouwen van kantoren. Ze zijn actief bij ieder aspect van huisvesting tot aan kantoren. Ook denken ze na over slimme steden en de techniek die hierbij hoort.

Het verbinden van de bedrijfssegmenten

Een onderdeel van Panasonic is actief met het verbinden van Logistiek, Entertainment, Openbaar, Distributie, Avionics en Productie. Het gaat hier om B2B klanten van het bedrijf.

Automobile sector

Het gaat hier vooral om alle elektronica in auto’s van de autoradio tot aan de spiegels en accu’s. Het bedrijf biedt innovatieve oplossingen aan en denkt hierbij ook na over de gevolgen van het milieu.

De industriële oplossingen

Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden binnen de industrie. Ze werken aan verschillende oplossingen waarbij elektronische componenten worden ingezet of elektrische materialen en batterijen nodig zijn.

De slimste stad van Amerika

Panasonic is altijd actief op zoek naar mogelijkheden om hun innovaties te laten zien. In samenwerking met de stad Denver zijn ze in 2016 een ambitieus project gestart. Ze willen Denver de slimste stad van Amerika maken.

Dit doen ze door te denken aan slimme huisvestiging en het realiseren van kleine kantoren. Ook onderzoeken ze betere technieken om groene energie mogelijk te maken en bekijken ze hoe het transport binnen de stad efficiënter kan worden ingericht. Tenslotte proberen ze ook gebouwen slim te maken door middel van nieuwe technieken. Dit soort grote projecten kunnen gunstig zijn voor de bedrijfsresultaten van Panasonic. Wanneer Panasonic nieuwe projecten binnenhaalt, kan het dan ook aantrekkelijk zijn om aandelen Panasonic te kopen.

Panasonic aandelen kopen

Concurrentie uit China

Panasonic heeft de laatste jaren veel last gehad van de toegenomen concurrentie uit China. Ze kunnen vaak de apparaten en technieken goedkoper ontwikkelen dan het Japanse Panasonic waardoor ze een deel van de markt hebben weggesnoept. De Japanse drijfveer om altijd te zoeken naar verbeteringen houdt ze echter goed in het zadel. Het biedt ook mogelijkheden voor de toekomst. Uiteraard blijven landen waar de productie goedkoper kan zijn een gevaar voor het bedrijf: naast China zijn dit ook andere landen in Zuidoost-Azië.

Denk je dat het Panasonic lukt om haar positie te behouden? Denk je dat ze innovaties voldoende zijn om een sterke concurrentiepositie te behouden? Dan kan je een investering in dit Japanse bedrijf zeker overwegen.

Overnames

Panasonic heeft een gezonde kaspositie en is altijd actief met het overnemen van bedrijven die binnen hun zes deelgebieden actief zijn. Hierdoor kunnen ze zorgen voor een gezonde en goede groei. Het is aantrekkelijk om te zien hoe het bedrijf ook daardoor haar groeidoelstellingen weet te behouden.

Investeren in de toekomst

Panasonic heeft in 2016 aangekondigd om meer te investeren in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Het is belangrijk voor het bedrijf om zo haar concurrentie voor te blijven. Denk je dat dit gaat bijdragen aan een gunstige koersontwikkeling? Dan kan je een belegging in Panasonic zeker overwegen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *