Mitsubishi aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Mitsubishi is een bedrijf met een flinke geschiedenis. Het bedrijf produceerde tijdens de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld erg snelle vliegtuigen die gebruikt werden voor kamikaze aanvallen door de Japanners. Tegenwoordig is het bedrijf voornamelijk bezig met het produceren van nieuwe auto’s. Wil je zelf beleggen in Mitsubishi? Lees dan hier hoe je aandelen in Mitsubishi koopt en bekijk de laatste koersgegevens!

Hoe kan je Mitsubishi aandelen kopen?

Wil je een investering doen in Mitsubishi aandelen? Dit kan je doen door de aandelen te kopen bij een Nederlandse broker! Ze worden dan aan je portfolio toegevoegd en je kan zelf beslissen hoe lang je ze wilt vasthouden.

Hieronder zie je bij welke brokers je in aandelen Mitsubishi kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Mitsubishi. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Mitsubishi & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Mitsubishi?

Voor beleggers is de koers van een aandeel natuurlijk erg belangrijk! Hieronder zie je de actuele koers van het bedrijf Mitsubishi. Je kunt ook direct een belegging openen door gebruik te maken van de knoppen naast de grafiek.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Mitsubishi

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Mitsubishi.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Mitsubishi zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het slim zijn om Mitsubishi aandelen te kopen?

 • Diversificatie: Mitsubishi is actief in verschillende industrieën. Mitsubishi produceert bijvoorbeeld auto’s en elektronica, maar is ook actief binnen de financiële sector. Dit verkleint het risico van een belegging in Mitsubishi aandelen.
 • Sterk merk: Mitsubishi is een sterk automerk dat bekend staat om haar betrouwbare voertuigen van hoge kwaliteit. Hierdoor heeft Mitsubishi één van de loyaalste klantenbasis.
 • Innovatie: Mitsubishi staat bekend om haar R&D. Zo is het bedrijf onder andere actief in de productie van elektrische voertuigen, robotics en nieuwe duurzame technieken.
 • Globaal actief: Mitsubishi is actief in meer dan 30 landen, waardoor slechte resultaten binnen één regio kunnen worden opgevangen door goede resultaten in een andere regio.

De risico’s van beleggen in Mitsubishi aandelen

 • Afhankelijkheid Japanse markt: Mitsubishi is sterk afhankelijk van de Japanse markt voor haar omzet.
 • Afhankelijkheid van automarkt: ondanks dat Mitsubishi diverse producten verkoopt, is het nog steeds sterk afhankelijk van de autoverkopen.
 • Reputatie risico: in 2016 stond Mitsubishi onder vuur vanwege het emissieschandaal. Dit soort gebeurtenissen kunnen de reputatie van het merk schaden, waardoor de aandeelkoers kan dalen.
 • Concurrentie: Mitsubishi moet constant strijden om marktaandeel met andere autoproducenten.

Wat zijn de concurrenten van Mitsubishi?

Hoe kan je beleggen in Mitsubishi aandelen?

 • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 • Stap 2: doorloop de stappen om je beleggingsrekening te activeren
 • Stap 3: navigeer binnen het platform naar het bedrijf Mitsubishi
 • Stap 4: vul het bedrag in dat je wilt investeren in Mitsubishi aandelen
 • Stap 5: druk op kopen om direct de Mitsubishi aandelen te kopen
 • Stap 6: vergeet niet om regelmatig je belegging in Mitsubishi te evalueren.

Mitsubishi geschiedenis

De geschiedenis van het Japanse automerk Mitsubishi begint in 1917. In 1917 wordt het model A geïntroduceerd wat de eerste Japanse personenauto is. Tot 1921 worden er slechts 22 exemplaren van deze met de hand gebouwde auto gemaakt.

In de volgende decennia ontwikkelt het bedrijf diverse innovatieve producten. Zo ontwikkelt het bedrijf bijvoorbeeld de eerste Japanse dieselmotor en het eerste prototype met vierwielaandrijving. Mitsubishi wil de export bevorderen waarvoor het bedrijf op zoek ging   naar samenwerkingspartners.

In 1967 koopt het bedrijf Chrysler 15% van het bedrijf Mitsubishi. Onder de eigen merknaam Chrysler verkoopt het bedrijf auto’s van Mitsubishi in de Verenigde Staten. In Europa bouwt Mitsubishi een distributienetwerk uit onder de naam Colt. In Nederland is Volvo de samenwerkingspartner.

mitsubishi aandelen kopen

Mitsubishi tijdens de Tweede Wereldoorlog

Als de Tweede Wereldoorlog dichter bij komt gaat Mitsubishi ook vrachtwagens, bussen en vliegtuigen produceren. Mitsubishi maakt het wendbare en snelle gevechtsvliegtuig Zero. Dit vliegtuig wordt op het einde van de oorlog gebruikt bij de kamikaze opdrachten.

Succesvolle jaren zeventig

De eerste Mitsubishi die begin jaren zeventig in Europa wordt verkocht is de Mitsubishi Lancer. Ook de grotere Mitsubishi Galant verschijnt op de Europese markt gevolgd door sportief getinte modellen.

De jaren zeventig zijn voor Mitsubishi een succesverhaal: In 1973 bouwt Mitsubishi 500.000 auto’s en in 1979 loopt dit aantal op naar 1.000.000.

Pionier in vierwiel aangedreven auto’s

In 1933 verschijnt de vierwiel aangedreven RX-33 op de markt. Het is de eerste Japanse auto met vierwielaandrijving. In 1982 begint Mitsubishi weer met het produceren van auto’s met vierwielaandrijving: de 4×4 Pajero wordt een geduchte concurrent van de Range Rover.

Denk je dat het bedrijf Mitsubishi ook in de toekomst sterke resultaten blijft neerzetten? Dan kan je een investering in het bedrijf zeker overwegen. Het is verstandig om goed in de gaten te houden hoe Mitsubishi het doet in verhouding met de concurrentie. Vallen de nieuwe automodellen van Mitsubishi goed in de smaak? Dan kan dit zomaar een positieve invloed hebben op de koers van het aandeel.

Samenwerkingsverbanden in diverse landen

Mitsubishi gaat vanaf de jaren zeventig diverse samenwerkingsverbanden aan met diverse landen. Zo besluiten Mitsubishi en Volvo om samen een middenklasser te ontwikkelen: de Mitsubishi Lancer en de Volvo S40/V40. Ook met Hyundai in Zuid-Korea en Proton in Maleisië worden er samenwerkingsverbanden aangegaan. In China wordt de Mitsubishi Lancer in licentie gebouwd.

Schandaal en nasleep

Net zoals veel andere autofabrikanten, kwam ook bij Mitsubishi naar voren dat er gefraudeerd was met de verbruiksgegevens van de auto’s. Beleggers vreesden massale claims en verkochten hun aandelen. Zowel de winstgevendheid als de koers van het aandeel kwam hierbij sterk onder druk te staan.

Nissan heeft het bedrijf uit de brand geholpen door 22,4% van de aandelen op te kopen. Nissan is op dit moment de grootste aandeelhouder van Mitsubishi en heeft dan ook aardig wat macht binnen het bedrijf.

Wel of niet aandelen Mitsubishi kopen?

Of het verstandig is om aandelen Mitsubishi te kopen, hangt van je persoonlijke situatie af. Mitsubishi is een sterk automerk met een goede reputatie. Het bedrijf is vooral actief in Japan, waardoor je met een investering in Mitsubishi aandelen in deze markt kunt investeren.

Het is wel belangrijk om Mitsubishi te vergelijken met de concurrentie voordat je Mitsubishi aandelen koopt. Op die manier kan je bepalen of Mitsubishi de concurrentie kan bijhouden en of een investering in het bedrijf aantrekkelijk is.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *