Mitsubishi aandelen kopen

Mitsubishi is een bedrijf met een flinke geschiedenis. Het bedrijf produceerde tijdens de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld erg snelle vliegtuigen die gebruikt werden voor kamikaze aanvallen door de Japanners. Tegenwoordig is het bedrijf voornamelijk bezig met het produceren van nieuwe auto’s. Wil je zelf beleggen in Mitsubishi? Lees dan hier hoe je aandelen in Mitsubishi koopt en bekijk de laatste koersgegevens!

Waar kan je Mitsubishi aandelen kopen?

Wil je een investering doen in Mitsubishi aandelen? Dit kan je doen door de aandelen te kopen bij een Nederlandse broker! Ze worden dan aan je portfolio toegevoegd en je kan zelf beslissen hoe lang je ze wilt vasthouden. Let wel op de kosten van elke partij. Je kan een beter rendement behalen door de aandelen bij de juiste partij te kopen.

Hieronder zie je hoeveel beleggen in Mitsubishi aandelen kost:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Mitsubishi. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€5 voor Mitsubishi
Mexem aandelen kopen0,12 met JPY 200 minimum voor Mitsubishi
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met 200 JPY minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Mitsubishi?

Mitsubishi is een aandeel dat zich uitstekend leent voor de actieve handel. Wanneer je actief gaat beleggen in Mitsubishi, is het belangrijk om het nieuws goed in de gaten te houden. Mitsubishi kwam in de problemen door fraude met het rapporteren van verbruik. De koers van het aandeel stond toen direct onder druk. Voor de slimme belegger kunnen dit soort momenten erg interessant zijn: als actieve speculant kan je hier op inspelen.

Dit doe je door op het juiste moment een order te plaatsen op een stijgende of dalende koers. Maar bij welke partij kan je speculeren op koersbewegingen? Een goede partij om dit te doen is Plus500.

Bij Plus500 kan je actief beleggen in CFD Mitsubishi aandelen. De mogelijkheden probeer je geheel gratis uit met een demo. Druk op de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Mitsubishi?

Voor beleggers is de koers van een aandeel natuurlijk erg belangrijk! Hieronder zie je de actuele koers van het bedrijf Mitsubishi. Het gaat hier om de zogenaamde CFD koers. Je kan ook direct een belegging openen door gebruik te maken van de knoppen naast de grafiek.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Mitsubishi

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Mitsubishi.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Mitsubishi zien van de laatste 5 dagen:

Mitsubishi geschiedenis

De geschiedenis van het Japanse automerk Mitsubishi begint in 1917. In 1917 wordt het model A geïntroduceerd wat de eerste Japanse personenauto is. Tot 1921 worden er slechts 22 exemplaren van deze met de hand gebouwde auto gemaakt.

In de volgende decennia ontwikkelt het bedrijf diverse innovatieve producten. Zo ontwikkelt het bedrijf bijvoorbeeld de eerste Japanse dieselmotor en het eerste prototype met vierwielaandrijving. Mitsubishi wil de export bevorderen waarvoor het bedrijf op zoek ging   naar samenwerkingspartners.

In 1967 koopt het bedrijf Chrysler 15% van het bedrijf Mitsubishi. Onder de eigen merknaam Chrysler worden de auto’s van Mitsubishi verkocht in de Verenigde Staten. In Europa bouwt Mitsubishi een distributienetwerk uit onder de naam Colt. In Nederland is Volvo de samenwerkingspartner.

mitsubishi aandelen kopen

Mitsubishi tijdens de Tweede Wereldoorlog

Als de Tweede Wereldoorlog dichterbij komt gaat Mitsubishi ook vrachtwagens, bussen en vliegtuigen produceren. Mitsubishi maakt het wendbare en snelle gevechtsvliegtuig Zero. Dit vliegtuig wordt op het einde van de oorlog gebruikt bij de kamikaze opdrachten.

Succesvolle jaren zeventig

De eerste Mitsubishi die begin jaren zeventig in Europa wordt verkocht is de Mitsubishi Lancer. De uiterst betrouwbare Lancer is een succes. Ook de grotere Mitsubishi Galant verschijnt op de Europese markt gevolgd door sportief getinte modellen.

De jaren zeventig zijn voor Mitsubishi een succesverhaal: In 1973 bouwt Mitsubishi 500.000 auto’s en in 1979 loopt dit aantal op naar 1.000.000.

Pionier in vierwiel aangedreven auto’s

Mitsubishi is de pionier in auto’s met vierwielaandrijving. In 1933 verschijnt de vierwiel aangedreven RX-33 op de markt. Het is de eerste Japanse auto met vierwielaandrijving. In 1982 begint Mitsubishi weer met het produceren van auto’s met vierwielaandrijving. De 4×4 Pajero wordt een geduchte concurrent van de Range Rover.

Denk je dat het bedrijf Mitsubishi ook in de toekomst sterke resultaten blijft neerzetten? Dan kan je een investering in het bedrijf zeker overwegen. Het is hierbij belangrijk om goed in de gaten te houden wat het bedrijf doet in verhouding met de concurrentie. Vallen de nieuwe automodellen van Mitsubishi goed in de smaak? Dan kan dit zomaar een positieve invloed hebben op de koers van het aandeel.

Samenwerkingsverbanden in diverse landen

Mitsubishi gaat vanaf de jaren zeventig diverse samenwerkingsverbanden aan met diverse landen. Zo besluiten Mitsubishi en Volvo om samen een middenklasser te ontwikkelen: de Mitsubishi Lancer en de Volvo S40/V40. Ook met Hyundai in Zuid-Korea en Proton in Maleisië worden er samenwerkingsverbanden aangegaan. In China wordt de Mitsubishi Lancer in licentie gebouwd.

Schandaal en nasleep

Net zoals veel andere autofabrikanten, kwam ook bij Mitsubishi naar voren dat er gefraudeerd was met de verbruiksgegevens van de auto’s. Beleggers vreesden massale claims en verkochten hun aandelen. Zowel de winstgevendheid als de koers van het aandeel kwam hierbij sterk onder druk te staan.

Nissan heeft het bedrijf uit de brand geholpen door 22,4% van de aandelen op te kopen. Nissan is momenteel de grootste aandeelhouder van Mitsubishi en heeft dan ook aardig wat macht binnen het bedrijf.

Mitsubishi in cijfers

Mitsubishi verkoopt en produceert ruim 1 miljoen auto’s op jaarbasis waarvan slechts 10% van de auto’s wordt verkocht in Japan. De meeste auto’s worden geproduceerd in Japan waarvandaan ze per schip naar de afzetmarkten worden geëxporteerd. Azië is de belangrijkste afzetmarkt.

Bij de resultaten van Mitsubishi is het belangrijk om de koers van de Japanse yen in de gaten te houden. Uiteindelijk wil je als Nederlandse belegger immers weten hoeveel het je oplevert in harde euro’s!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *