General Electric aandelen kopen

Wil je beleggen in General Electric aandelen? Dat kan! In dit artikel lees je direct waar en hoe je General Electric aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele aandelenkoers vinden.

Waar kan je General Electric aandelen kopen?

General Electric is een grote multinational met een waarde van vele miljarden dollars en het bedrijf heeft een hoge positie in de Forbes Global 2000. Denk je dat het bedrijf in de toekomst goede resultaten gaat neerzetten? Dan kan het interessant zijn om General Electric aandelen te kopen.

Ben je op zoek naar een goede broker om General Electric aandelen te kopen? Bekijk dan direct ons broker overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor General Electric. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen General Electric & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in General Electric tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen General Electric?

Wil je actief beleggen in General Electric? Dit kan interessant zijn, aangezien je door actief te handelen zowel bij koersstijgingen als bij koersdalingen een positief resultaat kunt behalen.

Een goede partij om actief te handelen in aandelen General Electric is Plus500. Je kan bij General Electric handelen in aandelen door gebruik te maken van CFD’s. Wil je deze manier van aandelenhandel gratis uitproberen door middel van een demo? Gebruik dan direct de onderstaande knop om een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van General Electric?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel General Electric? Bekijk direct de onderstaande grafiek om het koersverloop te bekijken. Met de knoppen kan je direct een CFD-positie op het aandeel openen.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van General Electric

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van General Electric.

Analyse van General Electric

Voordat je besluit of je General Electric wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe General Electric zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van General Electric zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van General Electric in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat General Electric gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van General Electric is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in General Electric?

Jarenlang was General Electric één van de meest toonaangevende bedrijven (elektronica)bedrijven ter wereld. Dat is ook tegenwoordig nog steeds het geval. Het bedrijf is houder van een aantal zeer belangrijke patenten en octrooien waardoor heel wat investeerders nog steeds met het volste vertrouwen instappen in General Electric. Ook de verbeterde diversiteit die het bedrijf heeft weten te realiseren blijkt een zeer positief punt te zijn.

Ondanks deze positieve punten, is het wel zo dat de ooit zo solide basis van General Electric enigszins aangetast is. In het verleden zijn er dan ook verschillende winstwaarschuwingen gegeven. Vanwege deze winstwaarschuwing werd er toen door het bestuur voor gekozen om het dividend te halveren. Op deze manier kon er een besparing worden behaald van 4,2 miljard dollar. Ook het feit dat General Electric in het jaar 2018 uit de Dow Jones Industrial Average aandelenindex is verdwenen kan een rode vlag zijn voor potentiële investeerders. Het is als belegger daarom extra belangrijk om de laatste ontwikkelingen binnen General Electric te volgen.

Een ander mogelijk risico voor een investering in General Electric, is het vroegere zware gewicht van de financiële afdeling. Voor de crisis van 2008 kwam maar liefst 50% van de inkomsten uit deze afdeling. Het probleem met financiële diensten is echter dat de resultaten erg cyclisch zijn en een bedrijf kan flink in de problemen komen wanneer de economie het niet goed doet. Hierdoor zit het bedrijf zelfs nu nog met verliesgevende, financiële producten.

Het management van General Electric neemt soms ook matige beslissingen. Zo verkocht het bedrijf een deel van de gezondheidszorg divisie voor 20 miljard dollar. General Electric kon het geld goed gebruiken, maar deze afdeling is tegelijkertijd erg belangrijk voor de winstgevendheid van het bedrijf. Het is daarom de vraag of het management altijd de slimste beslissingen neemt. Voordat je investeert in General Electric aandelen, is het daarom aan te raden om te onderzoeken welke beslissingen de CEO van het bedrijf wil nemen.

Na de kredietcrisis had General Electric flinke overheidssteun nodig om overeind te blijven. Zelfs nu is dit grote bedrijf nog bezig met het herorganiseren van de onderneming. Lang niet alle afdelingen presteren goed en er is nog veel werk te doen. Een investering in General Electric aandelen is dan ook zeker niet zonder risico.

Waar is General Electric nu mee bezig?

Gezondheidszorg speelt een steeds belangrijkere rol binnen het bedrijf General Electric. Ze werken bijvoorbeeld aan oplossingen waarmee ziektes vroegtijdig kunnen worden ontdekt. De oplossingen van het bedrijf kunnen artsen ook helpen bij het selecteren van de beste behandeling.

Het bedrijf produceert verder ook veel losse apparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huishoudelijke apparaten en verlichting. Deze divisie doet het vooral goed wanneer de economie zich goed ontwikkelt.

Ook op het gebied van infrastructuur heeft het bedrijf een sterke positie opgebouwd.  General Electric levert bijvoorbeeld technologie voor het gebruik van energie, olie, gas en water aan ontwikkelingslanden. Op die manier kan General Electric nog extra goed bijdragen aan een goed doel.

Ten slotte is General Electric met de afdeling GE Money ook actief op de financiële markt. Ze bieden bijvoorbeeld leningen aan die kunnen worden aangevraagd door consumenten en ondernemers. Wanneer het slecht gaat met de werkgelegenheid, dan kan General Electric geld verliezen op deze leningen.

Zoals je kunt zien is General Electric actief op verschillende markten. Deze diversiteit kan een goede reden zijn om General Electric aandelen te kopen.

Stappenplan voor het kopen van GE aandelen

Wil je GE aandelen kopen? Volg dan dit stappenplan om direct je eerste General Electric aandelen toe te voegen aan je beleggingsportfolio.

Een belangrijke eerste stap voor het verhandelen van GE aandelen is het aanmaken van een account bij een broker. Een broker is een partij die voor jou aandelen kan kopen en verkopen. Het is belangrijk om een betrouwbare en voordelige partij te kiezen: op die manier kan je de beste resultaten behalen met je beleggingen. Klik hier om de beste brokers met elkaar te vergelijken.

Nadat je een account hebt geopend, moet je als tweede stap geld storten op je account. Voordat je dit kunt doen, moet je enkele persoonlijke gegevens invoeren.

Nadat er geld op je account staat, kan je het aandeel in de derde stap opzoeken. Binnen je beleggingsrekening kan je de zoekfunctie gebruiken om het General Electric aandeel te vinden. Druk vervolgen op kopen om het orderscherm te openen.

In de vierde stap plaats je de aandelenorder op het GE-aandeel. Je moet hier in ieder geval invullen voor welk bedrag je General Electric aandelen wilt kopen. Bepaal voor jezelf voor welk percentage je wilt dat GE-aandelen onderdeel uitmaken van je beleggingsportfolio. Bepaal vervolgens of je de aandelen direct wilt kopen tegen de huidige marktprijs met een marktorder of tegen een specifieke prijs met een limietorder.

De vijfde stap stopt eigenlijk nooit: je moet constant evalueren of General Electric aandelen nog goed binnen je strategie passen. Wanneer dit niet het geval is, kan je de General Electric aandelen beter verkopen.

Eén van de absolute marktleiders binnen de elektronicamarkt

In eerste instantie staat General Electric er om bekend één van de absolute marktleiders te zijn binnen de elektronicamarkt. Bovendien staat het bedrijf er ook om bekend actief te zijn op het gebied van vliegtuigen, medische apparatuur en duurzame energie zoals windenergie. Ook financiële dienstverlening behoort tot het pakket met diensten van General Electric. Een opmerkelijk gegeven is terug te vinden in het feit dat in Noord-Amerika het Franse bedrijf Thomson consumentenelektronica verkoopt onder de naam ‘General Electric Consumer Electronics’. Dit uiteraard samen met General Electric zelf.

Deze spreiding over verschillende sectoren verkleint het risico van een investering in General Electric. Het kan aantrekkelijk zijn om aandelen te kopen in een bedrijf met een goede risicospreiding.

General Electric

De geschiedenis van General Electric

Iedereen die ook maar enigszins geïnteresseerd is in beleggen zal op een zeker ogenblik wel al eens hebben gehoord over General Electric. Wat veel mensen niet weten is dat we voor de oorsprong van dit bedrijf ver terug in de tijd moeten. De persoon die aan de basis lag van de oprichting was niemand minder dan Thomas Edison! Edison opende in het jaar 1876 een eigen laboratorium in Menlo Park in het Amerikaanse New Jersey. Dit laboratorium was de plaats waar enkele van ’s werelds belangrijkste uitvindingen ooit zouden worden gedaan.

De belangrijkste uitvinding van Thomas Edison is ongetwijfeld de elektrische lamp. Toen het jaar 1890 aanbrak had Edison ervoor gekozen om zijn verschillende activiteiten op te laten nemen in een eigen holding. De naam van deze holding was de ‘Edison General Electric Company’. De daarop volgende jaren zouden er (in de strijd met concurrent Thomson-Houston) heel wat aankopen van uitvindingen en patenten gebeuren. Dit zorgde er voor dat General Electric samen met Thomson-Houston een indrukwekkende marktposities wisten te verwerven.

General Electric aandelen kopen

Een trein uit 1970 geproduceerd door General Electric

In het jaar 1892 kwam het dan uiteindelijk tot een langverwachte fusie tussen beide bedrijven waardoor The General Electric Company ontstond. In het jaar 2015 werd er door General Electric een belangrijke strategische koerswijziging gemaakt. De onderneming koos er toen namelijk voor om een significante hoeveelheid van haar financiële diensten af te stoten. In het jaar 2018 op 26 juni verdween het bedrijf uit de Dow Jones Industrial Average aandelenindex.

In het kort over General Electric

General Electric is een multinational en wereldwijd opererende onderneming. Het bedrijf staat er om bekend te handelen in zowel technologie, elektronica als allerhande diensten.

In het verleden, waaronder in het jaar 2016, stond General Electric volgens de Forbes Global 2000 op de 68ste plaats van ’s werelds grootste bedrijven. Het hoofdkantoor bevindt zich in Fairfield in de Amerikaanse staat Connecticut.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *