General Electric aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in General Electric aandelen? Dat kan! In dit artikel lees je direct waar en hoe je General Electric aandelen kunt kopen en je kunt hier ook de actuele aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je General Electric aandelen kopen?

General Electric is een grote multinational met een waarde van vele miljarden dollars en het bedrijf heeft een hoge positie in de Forbes Global 2000. Denk je dat het bedrijf in de toekomst goede resultaten gaat neerzetten? Dan kan het interessant zijn om General Electric aandelen te kopen. Ben je op zoek naar een goede broker om General Electric aandelen te kopen? Bekijk dan direct ons broker overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor General Electric. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen General Electric & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van General Electric?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel General Electric? Bekijk direct de onderstaande grafiek om het koersverloop te bekijken. Met de knoppen kan je direct een positie op het aandeel openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van General Electric

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van General Electric.

Analyse van General Electric aandelen

Voordat je besluit of je General Electric wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe General Electric zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van GE over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van General Electric zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van General Electric in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat General Electric gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van General Electric is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om General Electric aandelen te kopen?

 • Diviersificatie: General Electric is actief in energie, luchtvaart, gezondheid en meer. De diversificatie van GE zorgt ervoor dat tegenvallende resultaten binnen één divisie kunnen worden opgevangen door goede resultaten in een andere divisie.
 • Leidende positie binnen belangrijke markten: GE Aviation is een belangrijke partij binnen de luchtvaart en GE Renewable Energy is een prominente speler binnen de sector voor duurzame energie.
 • Technologische kennis en innovatie: General Electric heeft bijvoorbeeld een geavanceerde gasturbine ontwikkelt.
 • Herstructurering: General Electric heeft haar kosten fors omlaag gebracht door non-assets te verkopen en door de focus te leggen op de winstgevendste onderdelen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in General Electric aandelen?

 • Schulden: General Electric heeft een hoge schuldenlast, waardoor de financiële flexibiliteit van het bedrijf beperkt is.
 • Economie: de aviation en power divisies zijn erg gevoelig voor economische problemen.
 • Verplichtingen: General Electric loopt mogelijke risico’s vanwege pensioen verplichtingen uit het verleden.
 • Concurrentie: GE is actief binnen competitieve industrieën en moet daarom steeds innoveren. Wanneer General Electric door concurrenten wordt ingehaald, kan de concurrentiepositie fors verslechteren.

Wat zijn de grootste concurrenten van General Electric?

 • Siemens
 • ABB Ltd
 • Honetwell International Inc

Hoe kan je aandelen General Electric kopen?

 1. Aandelen account openen: alhoewel je bij je eigen bank aandelen kunt kopen, is dit zelden de beste optie. De transactiekosten bij je bank liggen namelijk hoger dan bij de gemiddelde broker. Klik hier om direct de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken.
 2. Rekening activeren & geld storten: je activeert vervolgens je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat deze documenten zijn goedgekeurd, kan je direct aan de slag met beleggen.
 3. GE aandelen kopen: gebruik de zoekfunctie binnen je beleggingsaccount om General Electric aandelen te selecteren. Vul vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om direct een positie te openen.
 4. Resultaten bijhouden: je kunt binnen je beleggingsaccount direct de resultaten van je beleggingen bijhouden. Ben je niet langer tevreden over je GE aandelen? Je kunt ze gerust met een druk op de knop weer verkopen.

Waar is General Electric nu mee bezig?

Gezondheidszorg speelt een steeds belangrijkere rol binnen het bedrijf General Electric. Ze werken bijvoorbeeld aan oplossingen waarmee ziektes vroegtijdig kunnen worden ontdekt. De oplossingen van het bedrijf kunnen artsen ook helpen bij het selecteren van de beste behandeling.

Het bedrijf produceert verder ook veel losse apparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huishoudelijke apparaten en verlichting. Deze divisie doet het vooral goed wanneer de economie zich goed ontwikkelt.

Ook op het gebied van infrastructuur heeft het bedrijf een sterke positie opgebouwd.  General Electric levert bijvoorbeeld technologie voor het gebruik van energie, olie, gas en water aan ontwikkelingslanden.

Ten slotte is General Electric met de afdeling GE Money ook actief op de financiële markt. Ze bieden bijvoorbeeld leningen aan die kunnen worden aangevraagd door consumenten en ondernemers. Wanneer het slecht gaat met de werkgelegenheid, dan kan General Electric geld verliezen op deze leningen.

Zoals je kunt zien is General Electric actief op verschillende markten. Deze diversiteit kan een goede reden zijn om General Electric aandelen te kopen.

General Electric

De geschiedenis van General Electric

Thomas Edison opende in het jaar 1876 een eigen laboratorium in Menlo Park in het Amerikaanse New Jersey. Dit laboratorium was de plaats waar enkele van ’s werelds belangrijkste uitvindingen ooit zouden worden gedaan.

De belangrijkste uitvinding van Thomas Edison is ongetwijfeld de elektrische lamp. In 1890 besloot Edison om zijn activiteiten onder te brengen in een holding met de naam ‘Edison General Electric Company‘. In de opvolgende jaren kocht de holding diverse uitvindingen en patenten op, waardoor het bedrijf een sterke positie wist op te bouwen.

In het jaar 1892 fuseert General Electric met Thomson-Houston waardoor The General Electric Company ontstond. In het jaar 2015 werd er door General Electric een belangrijke strategische koerswijziging gemaakt. De onderneming koos er toen voor om een grote hoeveelheid van haar financiële diensten af te stoten.

General Electric aandelen kopen

Een trein uit 1970 geproduceerd door General Electric

Is het verstandig om te investeren in General Electric aandelen?

General Electric is één van de meest toonaangevende (elektronica)bedrijven ter wereld. Het bedrijf bezit verschillende belangrijke patenten en octrooien waardoor heel wat investeerders nog steeds met het volste vertrouwen instappen in General Electric. Ook de verbeterde diversiteit is een positief punt voor investeerders in GE aandelen.

Ondanks deze positieve punten, is de ooit zo solide basis van General Electric enigszins aangetast. In het verleden zijn er dan ook verschillende winstwaarschuwingen gegeven. Vanwege deze winstwaarschuwing werd er toen door het bestuur voor gekozen om het dividend te halveren. Op deze manier kon er een besparing worden behaald van 4,2 miljard dollar. Ook het feit dat General Electric in het jaar 2018 uit de Dow Jones Industrial Average aandelenindex is verdwenen kan een rode vlag zijn voor potentiële investeerders. Het is als belegger daarom extra belangrijk om de laatste ontwikkelingen binnen General Electric te volgen.

Een ander mogelijk risico voor een investering in General Electric aandelen, is het vroegere zware gewicht van de financiële afdeling. Voor de crisis van 2008 kwam maar liefst 50% van de inkomsten uit deze afdeling. Het probleem met financiële diensten is echter dat de resultaten erg cyclisch zijn en een bedrijf kan flink in de problemen komen wanneer de economie het niet goed doet. Hierdoor zit het bedrijf zelfs nu nog met verliesgevende, financiële producten.

Het management van General Electric neemt soms ook matige beslissingen. Zo verkocht het bedrijf een deel van de gezondheidszorg divisie voor 20 miljard dollar. General Electric kon het geld goed gebruiken, maar deze afdeling is tegelijkertijd erg belangrijk voor de winstgevendheid van het bedrijf. Voordat je investeert in General Electric aandelen, is het daarom aan te raden om te onderzoeken welke beslissingen de CEO van het bedrijf wil nemen.

Na de kredietcrisis had General Electric flinke overheidssteun nodig om overeind te blijven. Zelfs nu is dit grote bedrijf nog bezig met het herorganiseren van de onderneming. Lang niet alle afdelingen presteren goed en er is nog veel werk te doen. Een investering in General Electric aandelen is dan ook zeker niet zonder risico.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *